Millenium MPS-300 + Alesis I/O PC Set

Φίλε tugito θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι!

Ξέρει αν το alesis trigger I/O συνεργάζεται με άλλα electronic drums?

Πχ με το yamaha dtxpress III που έχω εγώ;

Σ' ευχαριστώ προκαταβολικά!

Συνεργάζεται και με άλλα φυσικά. Δεν ξέρω αν δουλεύει με ΟΛΑ αλλά λογικά θα δουλεύει καθώς πρόκειται για trigger συσκευή..

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους τους συντρόφους μουσικάντηδες.

Νέος κι εγώ εδώ.

Πρώτα απ'όλα να πω ότι έχω αντλήσει εξαιρετική πληροφόρηση για πολλά μουσικοτεχνολογικά θέματα από εδώ (και δη από τον tugito  ;) ).

Λοιπόν, κιθαρίστας είμαι (les paul addict) και ψάχνομαι κι εγώ για edrums.

Πριν γράψω διάβασα κάπου ...163χιλιάδες σελίδες για τα mps  ώστε να μην ρωτάω τα ίδια και τα ίδια.

Ήθελα - ως άσχετος - να ρωτήσω το εξής (και η συγκεκριμένη ερώτηση έχει ξαναγίνει αλλά το iq μου μάλλον δεν επαρκεί  ??? 8) :o :D

Προφανώς το τρίγκερ της alesis το I/O έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Δεν είναι όμως τόσο plug n play, απ'ό,τι καταλαβαίνω.

Μπορεί το I/O να λειτουργήσει δίχως να είναι συνδεδεμένο σε υπολογιστή και πχ παίζοντας με ακουστικά?

Φορτώνεις ήχους και μετά τα σπας ή όπως και να 'χει το συγκεκριμένο alesis "ζει και αναπνέει" με ..μηχανική υποστήριξη του pc?

κατά δεύτερον απλά να ζητήσω μια άποψη για το αν αξίζει το mesh pro της millenium (αυτό http://www.thomann.de/gr/millenium_pro_mesh_headtd3_start_set.htm δίχως το roland).

Και πάλι ευχαριστώ.

Καλή χρονιά παίδες ;)

Προλαβαινω να απαντησω και (αν δεν κανω λαθος) οχι,το αλεσις δουλευει μονο με PC.

Εγω εχω τα mps-400 που δουλευουν και μονα τους αλλα σκεφτομαι να παρω και γω το αλεσις γιατι εχει

+1 θυρα (εξτρα πιατινι),ασε που το μανισιο μου εχει βγαλει ενα σωρο προβληματα (οχι τιποτα που δε διορθωνεται αλλα τεσπα)

Επεισης θελω να ρωτησω κατι που δεν εχω καταλαβει :

Τι στο καλο ειναι αυτα τα mesh heads? Τι παραπανω σου προσφερουνε απο τα κανονικα ?

Αν και δεν το λέω εκ πείρας αλλά από ...μελέτη, η διαφορά των mesh heads είναι ότι έχουν πιο ρεαλιστική αίσθηση (και ως εκ τούτου και "παίξιμο") από τα pads. Δε γνωρίζω αν έχουν διαφορά στο θόρυβο που κάνουν, αλλά από την επιστημονική κοινότητα των κλαπατσιμπανοπαικτών θεωρούνται πολύ καλύτερα.

Σίγουρα λοιπόν το ALESIS I/O παίζει μόνο με pc ε?

χμμμμμ ??? :(

Ναι το trigger απλά δεχεται τα χτυπήματα και σε συνεργασία με μία βάση ήχων (εδώ μπαίνει το pc) τα μεταφράζει σε ήχο. Θελει pc.

Τα mesh heads είναι πιο πλατιά και χοντρά αν μπορώ να το περιγράψω σωστά ,άλλη τεχνική υλικού, περισσότερο θόρυβος ,πολύ καλύτερη αίσθηση.

Ευχαριστώ  8)

Ψάχνοντας διαπίστωσα ότι και το td3 μπορεί να λειτουργήσει απλά ως trigger μέσω midi και να συνεργαστεί με software όπως το addictive drums κλπ

Εκεί που πρέπει να χάνει το roland είναι ότι δεν προσφέρεται για πολυκάναλη ηχογράφηση ενώ έχει και περιορισμούς στο midi.

Ζυγίζοντάς τα πάντως λέω να καταφύγω στο TD3.

Βρήκα σε 2 ελληνικά sites το σετ της roland (td3kw νομίζω) στα 825-849 ευρώ, το οποίο το έχει αποσύρει το thomman.

Βέβαια στην τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνεται το rack  :o Άρα πάλι ξεφεύγει στα έουρα.

Από όσα έχω διαβάσει δε βλέπω να γράφεις tugito κάτι ιδιαίτερα αρνητικό για τα millenium.

Άρα Millenium MPS 300 (με meshάτο ταμπούρο) + roland td3 στα 580.

Ευχαριστώ και πάλι tugito και τον φίλο από πάνω.  ;)

το μόνο που μένει είναι να χώσω και τίποτα μονιτοράκια στο pc (απαραιτήτως να ΠΕΤΑΞΩ την creative) ή να πάρω κανένα φτηνό active και μέσω του mixer που έχω να γίνεται φασαρία.

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

τι είπες τώραααααααααααααααααα?

για κάτσε να επικοινωνήσω!

υγ κοίτα να δεις που θα σε κερνάω μπύρες στο τέλος!

Το μόνο που έχω αναφέρει για τα Milennium ειναι οι δυναμικές. Ειναι καλές, όχι τέλειες. Αλλά σε απόδοση τιμή ειναι τζετ.

έχω ακούσει κι από αλλού πολύ καλά λόγια για τα millenium, κυρίως όσον αφορά στη διάρκεια ζωής τους. βέβαια με το λινκ που μου έδωσες με ...έστειλες, καθώς ενώ τα millenium που είχα στο μάτι κάνουν 580κάτι με +70-80 ευρώ παίρνεις το σετ της roland.

νομίζω αξίζει τα +70.

εγω παντως θυμαμαι εναν συμφορουμιτη που τα βρηκε απαισια πριν κανα 2 χρονια και τα πουλησε καινουργια μολις τα αγορασε. δε μπορω να το βρω . ειχε γραψει ενα review θυμαμαι και τα εθαβε. ελεγε οτι βαρας το ενα pad και ο κραδασμος μεταδιδεται και ενεργοποιειται και το τριγκερ καποιου αλλου . ελεγε οτι πρεπει να σημαδευεις κεντρο για να "πιασει" και διαφορα αλλα

Ισχυουν?

boody είπε:
εγω παντως θυμαμαι εναν συμφορουμιτη που τα βρηκε απαισια πριν κανα 2 χρονια και τα πουλησε καινουργια μολις τα αγορασε. δε μπορω να το βρω . ειχε γραψει ενα review θυμαμαι και τα εθαβε. ελεγε οτι βαρας το ενα pad και ο κραδασμος μεταδιδεται και ενεργοποιειται και το τριγκερ καποιου αλλου . ελεγε οτι πρεπει να σημαδευεις κεντρο για να "πιασει" και διαφορα αλλα

Ισχυουν?
Όχι φυσικά. Μαλλον δεν ασχολήθηκε καν να διαβάσει το μανουαλ. Ισχυουν αυτά μολις τα στήσεις και τα αφησεις ασεταριστα. Αν ασχοληθείς ρυθμίζονται το ποσο ευκολα ενεργοποιούνται τριγκερ και αλλα τέτοια. Δεν ειναι τέλεια αλλα καμία σχέση με αυτο που αναφέρεις, ουδέποτε είχε τέτοιο πρόβλημα. Απο κει και πέρα ρυθμίζεις ότι σου κατέβει.

Τα πλην και τα συν τους αλλα και γενικότερα ειναι αναλυμένα πλήρως στο τοπικ αυτο.

Απλά και ξάστερα.

Τιμη/απόδοση ειναι μια χαρά (πάντα μιλώντας για ερασιτέχνες drummers/home studio).

Για ποιότητα, φουλ δυναμικές, τρομερή αίσθηση πρέπει να πας σε πολύ πιο ακριβό σετ ντραμς.

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω ενα δείγμα κομματιού soon.

Έχοντας το σετ αυτό εδώ και μερικούς μήνες (μεταχειρισμένο) έχω να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοση και την ποιότητα (βέβαια το πήρα και σε τιμή μεταχειρισμένου). Το ενα "πιατίνι" δεν ανταποκρίνεται πλέον αλλά μάλλον είναι ατόπημα ενός ντράμμερ που το βασάνισε ανελέητα για 3 ώρες. Είναι στιβαρό, ανταποκρίνεται ωραία και με καλή αίσθηση. Έχει πολλές παραμέτρους για να ρυθμίσεις και σε συνεργασία με το BFD Lite στο PC μπορείς να βγάλεις πολύ όμορφα και εύηχα πράγματα αν διαθέσεις την απαραίτητη ώρα και μελέτη (ειδικά αν δεν είσαι ντράμμερ  :P). Λίγο το στήσιμο της μπότας με το πετάλι του με έχει δυσκολέψει λίγο μιας και ο κόπανος πέφτει πάντα σε γωνία (δηλ. η κρούση είναι σε +90 μοίρες).

+1 στο Millenium MPS-300 + Alesis I/O PC Set  8)

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και γω μερικά κλιπς  ;)

Να υπενθυμίσω και εγω αλλο ενα "μείον" το οποίο είναι η μετριότατη μπότα σαν αίσθηση.

Αυτα.. Πιστεύω κάναμε μια καλή περίληψη του τοπικ, ελπίζω να βοηθήσαμε..

πρεπει να ανέβουν και κλιπς..

:)

[move]Ε άντε ανεβάστεεεε!  ;D[/move]

υγ πλάκα πλάκα τα roland στο dv247 κάθε μέρα ανεβαίνουν  ??? :-\

Μεσα σε ενα λεπτο βγαλαμε απλα ενα τεμπο και κιθαρα για να δειτε περιπου τον ηχο απο τα ντραμς παιγμένα με bfd σε ήχο.

http://www.divshare.com/download/6291630-d12

Να σημειωθεί ότι το τριγκερ θέλει ρυθμιση ,τωρα ειναι χυμα και σε δυναμικες και τετοια θελει ρύθμιση, περιμενω εναν φιλο ντραμμερ να το ρυθμίσουμε τζετ..

ααα πανκίζουμε tugito?  8) ;) ;D

πολύ καλά γράφονται!

ιδίως λαμβάνοντας υπόψιν το ..χύμα της ηχογράφησης που λες, έχουν πολύ καλό ήχο, που νομίζω θα με κάλυπτε απόλυτα.

σε τι γράφεις γενικότερα?

υγ  χαζή ερώτηση Νο385 προς drummers: όλα τα μονά πετάλια μπορούν να συνδεθούν με δεύτερο και να γίνουν διπέταλα?

ψάχνω να βρω ένα σε καλή τιμή που να μπορέσω να το κολλήσω με 2ο.

Τα περισσότερα πετάλια δεν μετατρέπονται σε διπεέταλα εκτός από τα pearl 120

http://www.thomann.de/gr/pearl_p120p_bass_drum_pedal.htm

και eliminator

http://www.thomann.de/gr/pearl_p2000c_eliminator.htm

με

http://www.thomann.de/gr/pearl_p121tw_doppelpedal_expansion.htm

και αυτό αντίστοιχα

http://www.thomann.de/gr/pearl_p2001c_eliminator_expansion.htm

Απλά εαν έχεις ηλεκτρονικό σετ και δεν σε νοιάζει μπορείς να πάρεις ένα δεύτερο pad για μπότα και ένα ίδιο πετάλι με  το μονό σου. Πρακτικά θα έχεις ένα ηλεκτρονικό δίκασο σετ! ;D ;D ;D ;D

Κακο πραμα οταν καποιος κατηγορει το οργανο για την δικια του ανικανοτητα (εξυπνακιας)

Εγω εχω το μπσ-400.

Ναι,οντως αμα δεν τα σφιξεις πολυ γερα,απο τον κραδασμο στελνουν χτυπημα πχ τα τομ ενω χτυπας πιατινι. Αλλα αν τα σφιξεις νο προμπλεμ!!!

Ομως μου εχουν βγαλει τρελα προβληματα στον εγκεφαλο (module).

1) Αν χτυπησεις ταυτοχρονα σνερ και χαιχατ το σνερ ΔΕΝ ακουγεται

2) Τα πιατινια μου τα εχω και τα δυο κρας. Δυστυχως οταν βαραω το κρασ 1 στην ακρη (ριμ) στελνει μυνημα οτι ειναι το κρασ 2 ριμ...

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παρω το αλεσις διοτι βαριεμαι να περιμενω 1 μηνα το σερβις απο τον τομαν,θα εχω μια περισσοτερη θυρα και θα μπορω να διαλεξω εγω τι midi νοτες θα στελνει το τριγκερ στο πισι.

Κατα τα αλλα το σετ ειναι κορυφαιο για τα λεφτα του,απλα φοβερο με τεραστιες δυνατοτητες (η μποτα ειναι μονο λιγο χαλια,σαν παιξιμο,αλλα αν βαλεις δικο σου πεταλι πιστευω ειναι οκ).

Εχω κανει αρκετες ηχογραφησεις (με αddictive drums),αν θελει κανεις μπορω να ανεβασω

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back