Midi input...Πως?

funky_bassman

Μέλος
Πόντοι
38
Θέλω να πάρω ένα ηλεκτρονικό drum set το οποίο έχει Midi out και έτσι να ελέγχω τα drums του ezdrummer... Η κάρτα ήχου που έχω είναι η Line6 UX1 η οποία δεν έχει midi in... Πως θα μπορούσα χωρίς να ξοδέψω πολλά λεφτά να περάσω midi in στο pc μου? Αν πάει πάνω από 100 ευρώ με συμφέρει να πάρω καινούρια κάρτα ήχου???

funky_bassman είπε:
Υπάρχει κάτι τέτοιο? Γιατί δεν βρήκα thomann κάτι παρόμοιο!!! Τι latency θα έχει?
αυτό δεν το γνωριζω αλλα θαθελα να το μάθω...

να σου πω την αληθεια το latency λογικα θα καθοριζεται απο την κάρτα ηχου.

αλλα αν ειναι να εχεις πρόβλημα με latency καλύτερα παρε μια καρτα zero latency με ενσωματωμενο midi in/out

για δωστε φωτα ρε παιδια!

Επηρεάζεται το latency αν εχουμε midi to usb καλωδιο και η κάρτα μας είναι zero latency και δεν εχει midi in/out?

Και εγω αυτό του νάκα έχω και δεν έχω latency "καθόλου".... τώρα έχω μία konnekt 6 αλλά και πριν με την onboard και asio4all πάλι δεν είχα.... άρα δεν νομίζω, μάλλον είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα...

έχω μία πολύ καλή κάρτα ήχου με σχεδόν μηδενικό latency.

έλα μου όμως που δεν έχει midi Ports

/killmenow on

σύνδεσα ένα midi keyboard πάντως στο pc απευθείας με usb. latency "καθόλου"  :)

funky_bassman είπε:
Οπότε ακόμα και με την on board κάρτα ήχου και τους Asio4All θα είμαι κομπλέ έτσι?
Αν έχεις ισχυρό επεξεργαστή ναι...

Πόσο ισχυρός πρέπει να είναι ένας επεξεργαστής για να κρατήσει "μηδενικό" το latency μιας onboard κάρτας ήχου;; Επίσης παιζει ρόλο και η RAM;;

dalla_vale είπε:
Πόσο ισχυρός πρέπει να είναι ένας επεξεργαστής για να κρατήσει "μηδενικό" το latency μιας onboard κάρτας ήχου;; Επίσης παιζει ρόλο και η RAM;;
Χμμμ...το πόσο είναι σχετικό με την εφαρμογή που τρέχεις...πλέον τα στάνταρ είναι δυπύρινος με 2γίγα μνήμης..αλλά και πάλι εξαρτάται το τι θες να κάνεις...

Γι' αυτό που ρωτάει ο Funky_bassman αναρωτιέμαι και εγώ. Cubase 4 & Addictive drums ή ezdrummer.

Ελπίζω με διπύρηνο athlon στα 2.2ghz και 2αρα μνήμη να είμαι οκ. Θα ξαναποστάρω όταν πάρω το καλώδιο (λογικά μετά την εξεταστική, αν καταφέρω να αντισταθώ  ;D )

Latency θα έχεις ανάλογα με το buffer και το samplerate της κάρτας ήχου σου. Εγώ χρησιμοποιούσα αυτό http://www.thomann.de/gr/swissonic_midiusb_1x1.htm και στα 256MB buffer, 44.1Khz είχε αμελητέο latency. Απ ότι καταλαβαίνω οι MIDI πληροφορίες είναι πολύ μικρές σε μέγεθος για να "καθυστερήσουν" τον ήχο σου και μάλλον το μόνο που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει είναι το conversion Digital->Audio (Μήπως πέφτει το latency στο μισό μιας και γίνεται μόνο μία μετατροπή;;; Κάποιος που έχει την απάντηση ας την παραθέσει :D)

Τώρα όσον αφορά το zero latency απ ότι ξέρω αναφέρεται σε audio σήματα και στην περίπτωση κατα την οποία η κάρτα ήχου σου στέλνει το σήμα εισόδου της κατευθείαν στην έξοδο των ακουστικών σου. Στην ουσία δέν στέλνει το σήμα για conversion μέσα στον υπολογιστή δίνοντας σου μηδενικού latency monitoring.

Περι επεξεργαστικής ισχύος να παραθέσω το pc μου: Athlon 2800+, 1.5ram στα 333 :o ;D Δεν είχα ποτέ πρόβλημα! :)

Ελπίζω να βοήθησα :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back