• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Πρόβλημα με Guitar Rig & Focusrite κάρτα ήχου

Ποτέ ποτέ μα ποτέ κάρτα ήχου σε θύρα USB 3 και ειδικά Focusrite. Είναι η συνταγή της καταστροφής. Εξαίρεση, αν η κάρτα αναφέρει ρητά ότι υποστηρίζει το πρωτόκολλο αλλά ακόμα και τότε το συζητάμε.

Πέραν αυτού, αποσύνδεση κάρτας, απεγκατάσταση drivers (focusrite, asio for all και οτιδήποτε σχετικό), επανεκκίνηση pc, εισαγωγή στο BIOS -> απενεργοποίηση onboard κάρτας ήχου, εγκατάσταση εκ νέου τελευταίων drivers της focusrite για την κάρτα και τέλος σύνδεση στη θύρα (όχι usb3, το είπα;).

Αν μετά από τα παραπάνω δουλέψει και χρειάζεσαι και την onboard κάρτα, ξαναμπαίνεις στο BIOS και την ξανα-ενεργοποιείς. Αν χαλάσει πάλι το γλυκό, λυπούμαστε αλλά φταίει το motherboard και πρέπει να διαλέξεις μια απ' τις δύο. Σε αυτή την περίπτωση, μικρή πιθανότητα το conflict να διορθώνεται με BIOS update.

Εγω θα εκανα και ενα φορματ, να ξερω τι γινεται. Εχει χρειαστει να το κανω, ακριβως λογω του συνδυασμου Asio4All με win10, ηθελα ενα λαπτοπακι να το κανω πειραματοζωο και το εκαναν ρδελομπου.

Τα πράγματα είναι απλά.

Ξηλώνεις τα πάντα.

Εγω θα εκανα και ενα φορματ

Άμα πάρεις και καινούριο pc και μια καλύτερη κάρτα ήχου αντί της focusrite, έχεις κάποιες περισσότερες πιθανότητες να λυθεί το πρόβλημα. :classic_tongue:

Σε κάποιο απο τα ποστ βρίσκεται η απάντηση, σίγουρα. Γράφτηκε από επιλογή driver (σωστό) μέχρι format (παναϊα μου) και πέταμα.?

Ε... δεν μπορεί, κάπου εκεί στη μέση θα είναι. Ας τα πάρει όλα απο την αρχή (μέχρι πριν το format και τις διαγραφές) και σίγουρα θα τη βρει την άκρη με λίγη προσοχή. Και φυσικά να μας πει και το αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια σε όλους πάντως. Καταιγιστική υποστήριξη. ?

Συγχαρητήρια σε όλους πάντως. Καταιγιστική υποστήριξη. ?
Αν θέλει ο φίλος θα μπω το βράδυ με απομακρυσμενη σύνδεση, με κάνα anydesk να του το φτιάξω ?

Συνοψις:

1) Η καρτα παιζει με asio4all, αρα δεν ειναι θεμα hardware αλλα sofware.

2) Ουτε οι ηχοι των windows παιζουν, αρα οι drivers γενικοτερα, οχι μονο οι ASIO, δεν εχουν "κατσει"

Δεν ειναι φανατικος του φορματ, τα συστηματα που κανω κατα κανονα πανε για πολλα χρονια σερι χωρις φορματ. Αλλα αν μπ@@ρδελιασουν εξαρχης drivers απο USB συσκευη, και δεν φτιαχνει το συστημα με επανεγκατασταση τους, τοτε αρχιζει αμεσως να ακουγεται απο το υπερπεραν ο Τολης

... και αρχιζω να μαζευω σιγα σιγα τα υλικα, windows, drivers κλπ.

Βεβαια θα σιγουρευα πρωτα το οτι η καρτα ειναι γενικοτερα λειτουργικη, βαζοντας την σε κανα αλλο συστημα. Αν μπορει ο φιλος να κανει κατι τετοιο ειναι το ιδανικότερο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δε χρειάζεται να κάνει format ρε παιδιά, είπαμε.

- Κάνε Uninstall όλα τα ASIO drivers, συν όλα τα listings της Focusrite από το Device Manager

image.png

- Aποσύνδεσε κάθε συσκευή ήχου που έχεις πάνω στο PC.

- Kάνε ένα restart

- Επανασύνδεσε ΜΟΝΟ τη focusrite και περίμενε να γίνει η εγκατάσταση. Αν έχεις Windows 10/11, περίμενε λίγο και τα drivers θα βρεθούν μόνα τους. Αν όχι, μπες στο site της focusrite και κατέβασε τα νεότερα.

Σούμα και από μένα.

Αφού έχει ήχο με το asio4all δεν φταίνε ηχεία, καλώδια, κλπ.

Θα κοιτούσα τις ρυθμίσεις των windows, τους drivers, και τελικά την ίδια την κάρτα για κάποιο πρόβλημα.

Θα έβαζα την κάρτα σε usb 2.0 θύρα.

Αν έχει ήχο στα ακουστικά, φταίνε τα outputs της κάρτας.

Αν όχι, θα πήγαινα εδώ και θα κατέβαζα τους drivers και όλο το software που δίνει η focusrite για τα δικά μου windows (αφού πρώτα είχα κάνει απεγκατάσταση σε οτιδήποτε σχετικό είχα εγκαταστήσει πριν).

https://downloads.focusrite.com/focusrite/scarlett-3rd-gen/scarlett-solo-3rd-gen

Μετά θα διάβαζα προσεκτικά το manual, και θα έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις στα windows μου.

https://fael-downloads-prod.focusrite.com/customer/prod/downloads/scarlett_solo_3rd_gen_user_guide_v2_el.pdf

Αν και τότε δεν είχα ήχο, θα έψαχνα μήπως υπάρχει κάποιο conflict με την κάρτα ήχου της μητρικής.

Όπως έχω απαντήσει και σε προηγούμενο σχόλιο, δοκίμασα να βάλω την κάρτα σε 7 διαφορετικές USB 2.0 θύρες και δεν την αναγνώριζε καθώς στο device manager φαινόταν, αλλα είχε τρίγωνο κυκλάκι. Drivers εχω κατέβασει τουλαχιστον 5 φορες απο εχθες, με ο,τι restart χρειάστηκε, δοκίμασα να αλλάξω usb 3.0 θύρα, πάλι δεν έχω ήχο. Ρυθμίσεις των windows ή της κάρτας, ο,τι και αν πείραξα δεν άλλαξε κατι. Το μόνο που ισως να μπορούσε να φταίει είναι το usb της focusrite οταν πάω να το συνδέσω σε οποιαδήποτε θύρα, αναβοσβήνει η οθόνη. Ισως να φταίει το καλώδιο αλλα απο τη στιγμη που σε usb 3.0 την διαβάζει, δεν ειμαι και πολύ σίγουρος. Θα δοκιμάσω να την βάλω σε άλλο PC για να δω αν και εκεί κάνει τα ίδια.

Δε χρειάζεται να κάνει format ρε παιδιά, είπαμε.

- Κάνε Uninstall όλα τα ASIO drivers, συν όλα τα listings της Focusrite από το Device Manager

Προβολή συνημμένου 33838

- Aποσύνδεσε κάθε συσκευή ήχου που έχεις πάνω στο PC.

- Kάνε ένα restart

- Επανασύνδεσε ΜΟΝΟ τη focusrite και περίμενε να γίνει η εγκατάσταση. Αν έχεις Windows 10/11, περίμενε λίγο και τα drivers θα βρεθούν μόνα τους. Αν όχι, μπες στο site της focusrite και κατέβασε τα νεότερα.
Το έκανα uninstall απο παντού, καμια 2-3 φορές αλλα δεν άλλαξε κατι

Να δοκιμασεις οπωσδηποτε και αλλο καλωδιο. Δοκιμασε την και σε αλλο PC, και αν σου δουλέψει εκει, θα ακουσεις και εσυ στο βαθος τον Τόλη.

Όπως έχω απαντήσει και σε προηγούμενο σχόλιο, δοκίμασα να βάλω την κάρτα σε 7 διαφορετικές USB 2.0 θύρες και δεν την αναγνώριζε καθώς στο device manager φαινόταν, αλλα είχε τρίγωνο κυκλάκι. ....... δοκίμασα να αλλάξω usb 3.0 θύρα, πάλι δεν έχω ήχο. ..... Το μόνο που ισως να μπορούσε να φταίει είναι το usb της focusrite οταν πάω να το συνδέσω σε οποιαδήποτε θύρα, αναβοσβήνει η οθόνη. ...
Αν είναι έτσι.....μάλλον είναι η κάρτα , και μάλλον τίποτα πυκνωτες τροφοδοτικού....ήρθε η ώρα για κατσαβίδι......

Γενικά επειδή  σε συσκευές usb περναει ρεύμα απο το καλώδιο..... κακοί πυκνωτες δημιουργούν τέτοιια κουλα....

Αν είναι έτσι.....μάλλον είναι η κάρτα , και μάλλον τίποτα πυκνωτες τροφοδοτικού....ήρθε η ώρα για κατσαβίδι......
Πρόβλημα της κάρτας η του καλωδίου; Γιατί αν είναι πρόβλημα της κάρτας μπορώ να δω για εγγύηση γιατί ανέθακεν ειχα προβλήματα.

Πρόβλημα της κάρτας η του καλωδίου;
Αν με άλλο καλώδιο παίζει (ευκολο δοκιμασε το) τότε του καλωδιου.

Αν όχι , φταιει η καρτα,

Δεν πιστευω ότι ειναι το καλώδιο.

Μακάρι να είναι το καλώδιο.

Πρωτα απο ολα, αφου εχεις τη δυνατοτητα, βαλτη να δουλεψει σε αλλο PC. Αν δουλεψει φταινε οι drivers, αν δε δουλεψει 99% φταιει η καρτα (1% περιθωριο να εκανες παλι λαθος εγκατασταση.)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back