- Solutions
- 1
- Πόντοι
- 123
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
- Τραγούδι
Τονίζω τα υπογραμμισμένα.Εγω έχω δουλέψει τους 3 πρώτους τρόπους σε διάφορες εκδοχές και σχεδόν πάντα πέτυχα τελικά ένα αποδεκτό ήχο. Μπορεί και να μην ήταν όμως αυτός που είχε αρχικά ηχογραφηθεί αλλά έγινε μετά απο επεξεργασία in the box.
Για να γράψω στα Windows καρφί στην κάρτα, με κάποια κιθαριστική σουίτα είναι εκτός θέματος, μιας και η όποια καθυστέρηση με ξενερώνει αφάνταστα και δεν βοηθάει στο παίξιμο.
Αναρωτιέμαι και με τρώει η τσέπη μου λοιπόν, μιας κι εχω ακούσει πολύ καλούς ήχους του software out of the box στις Apollo.
Καρφί στο instrument input με έναν Fuchs στην οθόνη και έβγαλες ήχο. Μια βόλτα στο Youtube, πείθει.
Η τιμή είναι κάπως αλμυρή στα 1100 για την Apollo Twin αλλά απο προδιαγραφές hardware είναι κορυφή.
Εχω αντίστοιχων προδιαγραφών κάρτα της SPL χωρίς το software.
Μήπως όμως εξυπηρετεί καλύτερα την κιθάρα η Apollo;
Η καθυστέρηση που προκύπτει απο το ταξίδι της πενιάς (έχει ψηλό attack και για αυτό ενοχλεί περισσότερο απ' ότι μια φωνή) που φεύγει απο την κάρτα για τον υπολογιστή, για να επεξεργαστεί με μια σουίτα το σήμα και μετα να το στείλει πάλι πίσω, δεν εξαφανίζεται όσο καλή κι αν είναι μια κάρτα. Γιατι δεν είναι δικό της πρόβλημα!
Το πρόβλημα λύνεται μόνο εν τη γενέσει του. Δηλαδή αν η όποια επεξεργασία γίνει στην αρχή του σήματος και πριν φύγει για τον υπολογιστή. Οπως γίνονται τα πράγματα στην φύση δηλαδή.
Και γι αυτό η λογική της UA με onboard επεξεργαστές ξεχωρίζει.
Παλαιότερα στα 00'ς είχα μια κάρτα πανω στην ιδια λογική, με onboard επεξεργαστές Shark, την Creamware Luna II που πολύ πιθανό να εξαγόρασε η UA σε ανύποπτο χρόνο.
Την πουλησα στις αγγελίες γιατι έτρεχε μονο δικά της instruments που ήταν όμως κάτι Mini Moog και άλλα σύνθια βαρβατα. Αν τα έτρεχα σε υπολογιστή της εποχής θα καθότανε το σύμπαν. Απέτυχε το σύστημα, δεν είχε ανταπόκριση και έκλεισε η εταιρία. Ηταν μάλλον μπροστά απο την εποχή της.
Η UA όμως το πήρε αλλιώς και έβαλε ηχοληπτικά και κιθαριστικά εργαλεία και μάλλον χτύπησε φλέβα.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: