Πρόβλημα με Guitar Rig & Focusrite κάρτα ήχου

Οταν εχεις playback device τη focusrite, ηχους απο youtube κλπ ακους;
Όχι, παλι δεν ακούγεται τιποτα

1ον) Πες μας ποιό ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το μοντέλο των edifier ηχείων σου, να δούμε τις συνδέσεις από πίσω γιατί η φωτο ΔΕΝ βοηθάει. ( Έτσι όπως το βλέπω συνδέεις τα out της κάρτας στη line 2 (in) των ηχείων) . Δοκίμασε τα από πάνω στην Line in 1.

Επίσης μάλλον αυτό το καλώδιο σου το κόκκινο/μάυρο είναι 2x 6.3 mm Male jacks to 2x male RCAs

2) το τρίτο καλώδιο το γκρι τι είναι; Συνδέει τα ηχεία μεταξύ τους;

3) Είναι 2 ηχεία αυτό που μας έστειλες στη φωτο ή είναι sub?(για ηχεία τα κόβω βέβαια)

4) Στην εικόνα που μας έστειλες επίλεξε την τελευταία επιλογή (speakers (2-Focusrite USB audio)

5) Επίλεξε τους drivers της κάρτας, όχι τους asio4ALL

Προβολή συνημμένου 33821
Στη φώτο φαίνεται το ένα απο τα δύο ηχεία που έχω. Σε αυτό το ηχείο βάζω τα καλώδια, δοκίμασα να βάλω και στη line 1 και στην line 2 τα καλώδια, παλι τίποτα. Εχω δοκιμάσει όπως ανέφερα και με τους drivers της κάρτας και δεν δουλεύει. Εχω επιλεγμένο και το focursite usb audio σαν playback αλλα δεν κανει διαφορά. Για την ακρίβεια δεν ακούω γενικά τιποτα απο το focusrite usb audio οπότε μάλλον απο εκεί ξεκινάει το πρόβλημα, το θέμα είναι και έτσι να ναι δεν ξέρω τι να κανω για να ακούσω ήχο

Επίσης επέλεξε τη Focusrite σε αυτό το παράθυρο, στο Device. Θα πρέπει να βάλεις το Focusrite USB ASIO.

Το Sample Rate θα πρέπει να είναι είτε 44100 είτε 48000, και το Buffer Size στην κάρτα σου θα πρέπει να είναι σχετικά μικρό, από 96 μέχρι 192 το πολύ - όταν παίζεις "live".
Προβολή συνημμένου 33822

Προβολή συνημμένου 33823
Για να πεταχτώ και πάλι σαν την "βούρτσα", θα πρέπει να έχεις παρόμοια εικόνα (όπου UMC βλέπε Focus)

image.png

image.png

Όχι, παλι δεν ακούγεται τιποτα

Στη φώτο φαίνεται το ένα απο τα δύο ηχεία που έχω. Σε αυτό το ηχείο βάζω τα καλώδια, δοκίμασα να βάλω και στη line 1 και στην line 2 τα καλώδια, παλι τίποτα. Εχω δοκιμάσει όπως ανέφερα και με τους drivers της κάρτας και δεν δουλεύει. Εχω επιλεγμένο και το focursite usb audio σαν playback αλλα δεν κανει διαφορά. Για την ακρίβεια δεν ακούω γενικά τιποτα απο το focusrite usb audio οπότε μάλλον απο εκεί ξεκινάει το πρόβλημα, το θέμα είναι και έτσι να ναι δεν ξέρω τι να κανω για να ακούσω ήχο
Άσχετα απ' το αν ακούς κάτι ή όχι, όταν κουμπώσεις στην κάρτα κιθάρα ή ότι άλλο και παίξεις, αυτά εδώ αντιδρούν καθόλου;
image.png

Για να πεταχτώ και πάλι σαν την "βούρτσα", θα πρέπει να έχεις παρόμοια εικόνα (όπου UMC βλέπε Focus)

Προβολή συνημμένου 33825

Προβολή συνημμένου 33826
Το χω δοκιμάσει αυτό που δείχνεις αλλα αμα δείς εμένα στο section MIDI μου το χει κενο

Screenshot_12.png

Προβολή συνημμένου 33825

Προβολή συνημμένου 33826

Άσχετα απ' το αν ακούς κάτι ή όχι, όταν κουμπώσεις στην κάρτα κιθάρα ή ότι άλλο και παίξεις, αυτά εδώ αντιδρούν καθόλου;
Προβολή συνημμένου 33827
Ναι! Αυτά κανονικά ανταποκρίνονται

Το χω δοκιμάσει αυτό που δείχνεις αλλα αμα δείς εμένα στο section MIDI μου το χει κενο

Προβολή συνημμένου 33828

Ναι! Αυτά κανονικά ανταποκρίνονται
Αυτό σημαίνει όπως το καταλαβαίνω, πως δεν έχεις output. Με τους drivers (ASIO) της κάρτας ήταν η ίδια εικόνα;

Το θέμα σου μπορεί να είναι περίπλοκο ή και πολύ απλό.

Ξεκινα από το απλό.

Αλλαξε καλώδιο συνδεσης καρτας με ηχεια.

Το θέμα σου μπορεί να είναι περίπλοκο ή και πολύ απλό.

Ξεκινα από το απλό.

Αλλαξε καλώδιο συνδεσης καρτας με ηχεια.
Θα πρέπει να αγοράσω καινουρίο γιατι δεν έχω και ήδη μου φαίνεται κάπως άσκοπο γιατι αυτό το καλώδιο το είχα πάρει καινούριο οταν ήρθε η κάρτα. Δεν ξέρω κατα πόσο φταίει αυτό δηλαδη

Ναιπ. Δεν μου βγαζει κατι στο Midi
Ξήλωσε το ASIO4ALL κάνε restart για να αδειάσει η μνήμη από σκουπίδια και ξαναβάλε το ASIO της κάρτας. Αν έβαλες drivers από κάποιο CD που είχε, μην βάλεις τους ίδιους. Δες στο site της εταιρείας τι δίνει για το συγκεκριμμένο μοντέλο και κατεβασε αυτούς. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση, τσέκαρε για κάποιο control panel στο task bar σαν αυτό image.png

Εμένα πάει το μυαλό μου σε hardware (για αυτό είπα για απλό καλώδιο ....μην πάμε να ξεβιδωσουμε από τώρα την κάρτα...) , γιατί δεν έχει καν ήχο στον υπολογιστή.

Ποιο guitar rig και asio.....εδώ δεν ακούει youtube.

Επισης τα έτοιμα καλώδια jack σε rca δεν μου αρέσουν καθολου.

Καλλίτερα rca σε rca και από εκεί ανταπτορας σε jack.

Το ότι είναι καινούργιο το καλώδιο δεν μου λέει απολυτως τίποτα.

Τεσπά... αυτά από εμένα 

Επίσης άλλαξε την usb θύρα που έχεις την focusrite στο pc.

Αν υπάρχει usb 2.0 θύρα, προτίμησέ την.
Δοκίμασα ο,τι usb 2.0 θύρα είχα, δεν διάβαζε καν την κάρτα παρόλο που ήταν συνδεδεμένη

Εμένα πάει το μυαλό μου σε hardware (για αυτό είπα για απλό καλώδιο ....μην πάμε να ξεβιδωσουμε από τώρα την κάρτα...) , γιατί δεν έχει καν ήχο στον υπολογιστή.

Ποιο guitar rig και asio.....εδώ δεν ακούει youtube.

Επισης τα έτοιμα καλώδια jack σε rca δεν μου αρέσουν καθολου.

Καλλίτερα rca σε rca και από εκεί ανταπτορας σε jack.

Το ότι είναι καινούργιο το καλώδιο δεν μου λέει απολυτως τίποτα.

Τεσπά... αυτά από εμένα 
Ευχάριστω για τον χρόνο σου

Ξήλωσε το ASIO4ALL κάνε restart για να αδειάσει η μνήμη από σκουπίδια και ξαναβάλε το ASIO της κάρτας. Αν έβαλες drivers από κάποιο CD που είχε, μην βάλεις τους ίδιους. Δες στο site της εταιρείας τι δίνει για το συγκεκριμμένο μοντέλο και κατεβασε αυτούς. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση, τσέκαρε για κάποιο control panel στο task bar σαν αυτόΠροβολή συνημμένου 33829
Το έκανα και μου βγάζει όπως και πριν το εικονίδιο του panel της focusrite 

Screenshot_12.png

Δοκίμασα ο,τι usb 2.0 θύρα είχα, δεν διάβαζε καν την κάρτα παρόλο που ήταν συνδεδεμένη

Ευχάριστω για τον χρόνο σου

Το έκανα και μου βγάζει όπως και πριν το εικονίδιο του panel της focusrite 

Προβολή συνημμένου 33830
Σου δίνει επιλογή με δεξί κλικ; Αν έχει κάτι σε Show ή Settings άνοιξέ το. Θα πρέπει να σου δείχνει μια επιλογή status και σ' αυτή να φαίνεται σαν συσκευή η κάρτα

Δείχνει να είναι οκ αν και με ανησυχεί λίγο αυτό για το output. Για πήγαινε τώρα να επιλέξεις στο guitar rig το ASIO της κάρτας στο Audio & Midi Settings -> Device. Τσέκαρε επίσης ότι εμφανίζει την κάρτα στο tab MIDI. Αν ναι, κούμπωσε στην είσοδο κιθάρα ή ότι άλλο, παίξε και τσέκαρε τα In & Out meters. Αν παίζουν κι αυτά τότε πρέπει να ελέγξεις καλώδιο και ηχεία.

Pavloz είπε:
Δείχνει να είναι οκ αν και με ανησυχεί λίγο αυτό για το output. Για πήγαινε τώρα να επιλέξεις στο guitar rig το ASIO της κάρτας στο Audio & Midi Settings -> Device. Τσέκαρε επίσης ότι εμφανίζει την κάρτα στο tab MIDI. Αν ναι, κούμπωσε στην είσοδο κιθάρα ή ότι άλλο, παίξε και τσέκαρε τα In & Out meters. Αν παίζουν κι αυτά τότε πρέπει να ελέγξεις καλώδιο και ηχεία.
Επίσης βλέπω ενεργό το Line κι όχι το Inst. (?)

Επίσης βλέπω ενεργό το Line κι όχι το Inst. (?)
Αυτό είναι για το level του σήματος. Θα μου φανει παράξενο να μην έχεις καθόλου output εξαιτίας αυτού.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτον εδω, αν δεν το έχεις ηδη δει. Πολλά από αυτα που λέει έχουν αναφερθει ήδη. Η λύση στη δική του περίπτωση ήταν αυτό που είπε ο Στράτος (fusiongtr) για τη χρήση θύρας USB 2.0 και όχι 3.0

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα πράγματα είναι απλά.

Ξηλώνεις τα πάντα.

Αφήνεις υπολογιστή, κάρτα, ηχεία και τα συνδέεις.

Περιμένεις να ακούσεις youtube.

Αφού γίνει αυτό, πάμε παρακάτω

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back