• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Ηχογράφηση κιθάρας με εφέ χωρίς καθυστέρηση

• Thread starter Thread starter Yameth
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 4K
Φυσικά δεν απαρνούμαι το 57άρι (για το Sennheiser πάλι, παρόλο που λόγω format ήθελα πολύ να μου αρέσει, δεν...).

Εχω και τα δυο και το 57αρι ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ (για ΑΝΤΙΒΑΡΟ στη βαση που ΔΕΝ κραταει το Ε906 μια και δεν χρειαζεται...? εξω απο την πλακα το Ε906 τρωει το 57αρι για πρωινο,μαλλον το Ε609 δοκιμασες που οντως δεν ειναι τοσο καλο)

Αλλά γιατί τέτοια απέχθεια στα impulse repsonses? Έχεις δοκιμάσει τα Celestion παρεμπιπτόντως; 

δεν ξερω καν ΤΙ ειναι αΦτα τα πραματα του διαΒΟλου εγω θελω να αναβω τον ενισχυτη και την πεταλιερα να βαΝω την κιθαρα  και να παταω record ουτε impulse ουτε ξιμπλαλσ ?

αΦτο κΣερω,αΦτο εμπιστευομαι ?

Έχεις δοκιμάσει τα Celestion παρεμπιπτόντως; 

Φυσικα, ο 1974Χ εχει ενα φοβερο "aged" greenback,δεν το αλλαζω με τιποτα ειναι μαλλον ειδικα φτιαγμενο για tele και twang  ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Προς τι ο προβληματισμος;
Στο ότι λες αοριστίες.

Κατι λαθος κανεις τοτε.

Ενα απλο 57αρι τοποθετημενο σωστα αρκει.

Η ροκ ιστορια αλλωστε το εχει αποδειξει πολλακις.

Η ιστορία του ροκ πάντως δεν γράφτηκε με την κουβέρτα αλλά με το 57 σαν κύριο μικρόφωνο μέσα σε χώρους στούντιο. Κάποιοι το προτιμούν ζεστό.?

Η ιστορία του ροκ πάντως δεν γράφτηκε με την κουβέρτα αλλά με το 57 σαν κύριο μικρόφωνο μέσα σε χώρους στούντιο. Κάποιοι το προτιμούν ζεστό

τωρα θα μου πεις οτι το 57αρι ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ στη γρυλια του Marshall που βγαζει 150 db "ακουει" και το χωρο και θα με τρελλανεις αφεντικο ? 

ασε που τοτενες τους ενισχυτες τους ειχαν αναμεσα σε φορητα πανελς για ακομα μεγαλυτερη πεθαμενατζιλα ?

εχοντας κανει 10αδες τεστ παντως ο ηχος που βγαζω ΜΕ την φλοκατη ειναι πιο "ζεστος" και "γεματος" απο οτι χωρις,το εκανα στην αρχη λογω αναγκης και επειδη πονουσαν τα αυτια μου αλλα μετα σε Α/Β τεστ η φλοκατη νικησε....the more isolation,the better τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα ,αλλα και σε πολλες παραγωγες που εχω κανει τον ενισχυτη παντα σε "πεθαμενο" σημειο του στουντιο τον εβαζα, (μη ξεχναμε αλλωστε οτι πλεον στο 90% των μεγαλων  συναυλιων που παμε τον ηχο του miked iso box εξω απο τη σκηνη ακουμε στις κιθαρες)  

Συμφωνω και γω ως προς τα loadbox(οχι attenuator διοτι χανουν λιγο στη διαδικασια πιστευω)

μεχρι στιγμης εχω πετυχει τα καλυτερα αποτελεσματα με loadbox,χρησιμοποιωντας το gear που ηδη γνωριζω(πεταλια,ενισχυτες κτλπ.)ο μονος παραγοντας ειναι τα irs τα οποια ομως εχουν εξελιχθει αρκετα τελευταια

εγω θελω να αναβω τον ενισχυτη και την πεταλιερα να βαΝω την κιθαρα  και να παταω record
Κι εγώ αυτό κάνω. Το attenuator είναι έτσι κι αλλιώς πάνω στον Chief που συνηθέστερα χρησιμοποιώ για να μην ανατινάξω καμιά μπαλκονόπορτα, οπότε απο κει φεύγει ένα σήμα line στο Radar που πηρα 80 ευρώ απ τις αγγελίες και καρφί στην κάρτα ήχου. Αν σου άρεσε το OX, πρέπει να σου πω ότι τα παληκάρια στη Celestion έχουν κάνει αντιστοιχα εξαιρετική δουλειά. Συνήθως η πρώτη επιλογή που είναι ένα pre-mixed 57 με Royer 121 ειναι αρκετή χωρίς να ψάχνεις 17 ώρες κάποιο impulse να σου κάτσει. Φυσικά η ποιότητα του attenuator καθορίζει εν πολλοίς το τί θα πάρεις στο τέλος, αλλά ένα ποιοτικό reactive attenuator είναι έτσι κι αλλιώς must για όποιον θέλει να χαίρεται τον εξοπλισμό του στο σπίτι.

Αν σου άρεσε το OX

Πολυ μου αρεσε,αν δεν ειχα μονωμενο στουντιο και μηδενικο προβλημα με τους γειτονες θα το αγοραζα.

τωρα θα μου πεις οτι το 57αρι ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ στη γρυλια του Marshall που βγαζει 150 db "ακουει" και το χωρο και θα με τρελλανεις αφεντικο ? 
Υπάρχουν early reflections που κατά τη γνώμη μου τα ακούει. Και με την απομόνωση παρατηρώ μια αύξηση του boxiness (χαμηλομεσαία) και χωρίς αυτήν, αναλόγως το πού πατάει ο ενισχυτής κάποιες άλλες διαφορές στον ήχο. Άλλος ήχος πχ στο πλακάκι, άλλος στη μοκέτα του στούντιο.

Πρίν που είπα αν έχεις δοκιμάσει Celestion, εννούσα τα IRs.  

Στο ότι λες αοριστίες.

ε ναι....

κάποια στιγμή θα το ακούγαμε κι αυτό εδώ μέσα.

ΟΚ good luck with your search then

• Μπερδεύτηκα
Reactions: Yameth

Trending...

Νέα θέματα