Μη ξεχνιόμαστε.. new 335

Μπράβο κι από μένα Νάσο!

Κάνεις πολύ καλή δουλειά και η ταστιέρα φαίνεται ότι θα γίνει πολύ όμορφη.

Καλή χρονιά με υγεία και ωραίες κατασκευές!  :)

Κουκλί είναι Νάσο μου!

Κουκλί.

Να 'σαι καλά να "μας φτιάχνεις"!

τα διάφορα parts απο τη κιθάρα ειναι σχεδόν έτοιμα και ζυγίστηκαν μαζί με μαγνήτες και τα μεταλικά μέρη στα 4 kg περίπου οπότε αποφασίστηκε να θυσιαστεί και μέρος του center block στη κάτω μεριά της κιθάρας οπότε έχουμε 230γρ. λιγότερα  ;D

κιθάρα με το ζύγι :D

Ξεκίνησε επιτέλους το μοντάρισμα και κολήθηκε το κάτω καπακι στο center block- πλαϊνά

DSC_2309.JPG

DSC_2310.JPG

DSC_2311.JPG

DSC_2312.JPG

nasokosm είπε:
τα διάφορα parts απο τη κιθάρα ειναι σχεδόν έτοιμα και ζυγίστηκαν μαζί με μαγνήτες και τα μεταλικά μέρη στα 4 kg περίπου οπότε αποφασίστηκε να θυσιαστεί και μέρος του center block στη κάτω μεριά της κιθάρας οπότε έχουμε 230γρ. λιγότερα  ;D

κιθάρα με το ζύγι :D
Αφρός...

Συνέχεια με το πάνω καπάκι που ετοιμάστηκε, έγιναν και οι τρύπες για δύο ποτς , διακόπτη επιλογής μαγνήτη και βίσμα.

Στη θέση του βίσματος κολήθηκε απο μέσα κομματάκι μυρωδάτου κέδρου που ρουταρίστηκε και το βίσμα μπαίνει χωνευτό στη θέση του για να μη γυρίζει όταν θα βιδωθεί το παξιμάδι απο τη πάνω πλευρά ;D

Εγινε και ο έλεγχος ώστε να βιδωθούν όλα και να ειναι στο σωστό ύψος

Μετά κολήθηκε το καπάκι και πάμε για τα bindings :D

DSC_4047.JPG

DSC_4051.JPG

DSC_4052.JPG

DSC_4054.JPG

DSC_4055.JPG

Νασο πολυ ωραια προχωραει η κατασκευη.Μου αρεσε πολυ αυτη η λεπτομερεια με το βισμα.

Thanoszin είπε:
Νασο πολυ ωραια προχωραει η κατασκευη.Μου αρεσε πολυ αυτη η λεπτομερεια με το βισμα.
Στη προηγούμενη ειχα ταλαιπωρηθεί γιατι δεν τα ειχα λάβει όλα αυτά υπόψη και τα πάλευα τελευταία στιγμή να καταλάβεις οτι ο διακόπτης δε χώραγε να βιδώσει λόγω του καπακιού που ειναι 5χιλ περίπου, έτσι βίδωσα ενα άλλεν στο τρυπάνι και έκανα πατούρα 1.5 χιλ απο την πάνω πλευρά της κιθάρας στη μέσα πλευρά του καπακιού και μπόρεσε να βιδώσει  ;D

Τώρα τα μελέτησα λίγο καλύτερα για να μη κάνω αλχημείες :D

Ευχαριστώ για το cream binding το έβαλα στις f holes :D

Εχω μια απορια,τα pots switch καλωδια.....θα τα βαλεις απο την  f hole μετα? :o

Thanoszin είπε:
Εχω μια απορια,τα pots switch καλωδια.....θα τα βαλεις απο την  f hole μετα? :o
Στη κόκκινη τα είχα περάσει μέσα απο τις f holes και για να χωρέσουν είχα φάει το binding και το είχα λεπτύνει αρκετα ;D

Σε αυτη θα περάσουν όλα μέσα απο τον neck μαγνήτη οταν σκαφτεί γι αυτό το λόγο έχω φάει το center block στο σημείο εκείνο δες τις φωτο στη σελίδα 5  :D

Δημήτρη ευχαριστώ!

Νάσο, δεν παίρνεις καμιά βδομάδα άδεια να πέσεις με τα μούτρα να τη τελειώσεις γιατί θα μας πεθάνεις;

nasokosm είπε:
Σε αυτη θα περάσουν όλα μέσα απο τον neck μαγνήτη οταν σκαφτεί γι αυτό το λόγο έχω φάει το center block στο σημείο εκείνο δες τις φωτο στη σελίδα 5  :D
Να και ένα βίντεο από luthier που ίσως σε βοηθήσει.  ;D

Συνέχεια για να τελειώσει κάποτε ;D

Επειδή εγινε μια ζημιά οταν πρεσσαρίστηκε στο καλούπι για να κολήσει κατάφερε και κόλησε στραβά ???

γι αυτό το πάνω καπάκι ξεκολήθηκε, ξανακολήθηκε  αφού τρίφτηκε ξανά για να ισιώσει στα σημεία επαφής  και να η συνέχεια μετά απο καμια δεκαριά ώρες αχρείαστης και κοπιαστικής δουλειάς

Ηρθαν τα καπάκια στην ευθεία με τα πλαινά και σκάφτηκε για να προσαρμοστεί το μανίκι

DSC_5876B.jpg

DSC_5877B.jpg

DSC_5880B.jpg

DSC_5881C.jpg

Εκει φαινεται ο μαστορας,να ισιωσει το στραβο. ;)

Νασο κουκλαρα θα βγει το βλεπω.

Καλη συνεχεια.

Ο μάστορας δεν ειναι μάστορας αν βιάζεται ???

ειχε πατήσει στραβά στο καλούπι γιατι τα πλάινά με το center block ΔΕΝ ήταν σε απόλυτη ευθεία είχαν διαφορά 4 χιλιοστά και στραβοκολησε, την δεύτερη φορά που ήρθαν σε απόλυτη ευθεία δεν χρειάστηκε καλούπι τα κόλησα με ελάχιστη πίεση  ;D

Τώρα ελπίζω να πάει γρήγορα για να πάρει σειρά και η χοντρή Hollow body ;D

HellFire είπε:
Ομορφιές, τι χρώμα θα την βάψετε κύριε Νάσο? ;D
ευχαριστώ DIYers

έχω μια ροπή στα φυσικά χρώματα :D

Αν τη βάψω με χρώμα θα βάλω πλαστικό binding, αν την αφήσω σε matural θα βάλω ξύλο μπορεί flame maple.

nasokosm είπε:
αν την αφήσω σε matural θα βάλω ξύλο μπορεί flame maple.
Έτσι να την κάνεις οπωσδήποτε.

να πάρει σειρά και η χοντρή Hollow body
Άντε βρεεεε!

Α, ρε μάνα τι έχει να γίνει!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back