- Πόντοι
- 4,208
Ο chris eccleshall κάνει 335 μπάσοnasokosm είπε:Εχω δεί κάποιες δεν γνωρίζω τι μπορεί να δώσει ενα μικρό σκάφος στις χαμηλές συχνότητες που έχει ενα μπάσο και σίγουρα χωρίς center block ;D
Πάντως πριν απο αυτό θαπεράσω απο ενα precision
Είσαι δάσκαλος!!! Ωραίο το κόλπο με το χάρακαι και τη σκιά!nasokosm είπε:Σήμερα κατάφερα να συνεχίσω με το δεύτερο καπάκι απο την έξω πλευρά μόνο.
Αν και έχω φτιάξει κάποια templates για ρουτάρισμα αποφάσισα να δοκιμάσω πρώτη φορά με τρύπες στις ισοϋψείς που τις είχα κατεβάσει απο ενα σχέδιο στο νετ.
Σχεδίαση, τρύπημα κάθε σκαλοπάτι περίπου 1-1,5 χιλ διαφορά.
Μετά σκαρπέλα, καλοακονισμένο ροκάνι και στο τέλος η μαγική ξύστρα(θέλει ακόνισμα!)
Ελεγχος σωστής καμπυλότητας και τέλος τριβείο
Παίζει να ειναι έτοιμο το σώμα μες το χρόνο
Πω, πω, κάτι καμπύλες, Θεέ μου - και τι ωραίο ξύλο!! Καλο τρίψιμο, Νάσοnasokosm είπε:Μετά απο αρκετό καιρό συνεχίζω τη κατασκευή της αγαπημένης μου και κατευθείαν στα δύσκολα: στη διαμόρφωση των καπακιών .
Δύο ζευγάρια book mached κελεμπέκι πάχους 18χιλ κόπηκαν κολήθηκαν και διαμορφώθηκε το ένα μόνο απο έξω αρχικά και μετά ξεκίνησε η διαμόρφωση και απο μέσα όπως φαίνεται στις φωτο.
Οπως φαίνεται τα καπάκια θα έχουν μειωμένη μάζα στο center block και η πλευρά του καπακιού πίσω απο το καβαλάρη δεν θα ακουμπάει καθόλου πάνω στο center block 8)
Ολα αυτά για να έχει το όργανο λιγο πιο αυξημένο ακουστικό χαρακτήρα και ελπίζω να μην υπάρχουν ανομοιομορφίες στον ήχο απο χορδή σε χορδή σε όλη την έκταση της ταστιέρας ;D
Πνοή και Νύξη είπε:!!!!
Το diy, είναι υπερβολικά 'ταπεινό' για να χωρέσει το μεράκι και τη δεξιοτεχνία αρκετών ανθρώπων στο forum.
Ένα section CYOM χρειάζεται. (Create Your Own Masterpiece).
Ευχαριστώ παιδιά έστω και με 1χρονοκαθυστέρηση, Καλή Χρονιά να έχουμε!Πολύ ωραίο το καπακι Νασο, τα σπάει ο Πειραιάς, χαχα.
Ευχαριστώ, γιατι απογοητεύτηκες? Ελληνική καρυδιά ολόκληρο το σώμα? φοβερό ξύλο σπάνιο στις μέρες μαςPGS είπε:Τέλεια δουλειά. Εγώ ξεκίνησα πριν ένα χρόνο μία les paul απο ελληνική καρυδιά αλλά ενώ όλα πήγαιναν καλά έκανα μαντάρα το κανάλι για την truss rod στο μπράτσο. Μεγάλη απογοήτευση. Εύχομαι να την κάνεις κούκλα!
Μπά τωρα τελευταία γιατι τελειώνει η άδεια και πρεπει να δείξουμε έργο ;DΒλέπω έκανες πολυ δουλειά στις γιορτές 8)
Ωραία τα νερά στο κάτω αριστερό μέρος
Καλη χρονια Νάσο, οτι αγαπάς
nasokosm είπε:Ευχαριστώ, γιατι απογοητεύτηκες? Ελληνική καρυδιά ολόκληρο το σώμα? φοβερό ξύλο σπάνιο στις μέρες μαςΤέλεια δουλειά. Εγώ ξεκίνησα πριν ένα χρόνο μία les paul απο ελληνική καρυδιά αλλά ενώ όλα πήγαιναν καλά έκανα μαντάρα το κανάλι για την truss rod στο μπράτσο. Μεγάλη απογοήτευση. Εύχομαι να την κάνεις κούκλα!