• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

MEGA Bass Cab Test!

Status
Not open for further replies.
geodimitri είπε:
Να σου πω κι εγώ αγαπητέ audiokostas ένα μεγάλο μπράβο για την εξαιρετική αυτή προσπάθειά σου!  :)

Τα κλιπάκα ακούγονταν πολύ ωραία. Ο ήχος του μπάσου μου άρεσε σε όλα τα δείγματα και δεν ξεχώρισα κάποιον συγκεκριμένο.

Να πω επίσης ένα μπράβο και στους κυρίους που έπαιζαν τη μουσική! Πολύ ευχάριστο και groovάτο jamming.  8)
Σε ευχαριστώ Δημήτρη.

Τα βίντεο έχουν συγχρονιστεί με την ηχογράφηση της κονσόλας.

Δεν έχει γίνει επεξεργασία πέρα από τις στάθμες και το panning (που όλοι νομίζουν απλό αλλά ποτέ δεν είναι) που ανέλαβε με μαστοριά να φτιάξει ο κιθαρίστας των βίντεο που δεν είναι άλλος από τον Longshadow.

Το jam ήταν on the fly. Καμία συνεννόηση, κανένα σχέδιο.

Επειδή και οι τρεις όμως είναι παίχτουρες ολκής, βγήκε αυτό που βγήκε.

Κατά την άποψή μου, όλα είναι καλά αλλά υπάρχουν και μερικές πραγματικά υπέροχες στιγμές.

Τα κλιπάκια με τις συγκριτικές λούπες, αν νοιάζουν κανένα, θα είναι έτοιμα σε λίγες μέρες (δεν έχω χρόνο τώρα).

Αύριο θα ποστάρω και τον επίλογο.

audiokostas είπε:
Δεν έχει γίνει επεξεργασία πέρα από τις στάθμες και το panning..
Έχουν γίνει κάποια πραγματάκια, αλλά όχι στο μπάσο το οποίο είναι "απείραχτο".  ;)

Εγώ να πω με τη σειρά μου ένα μεγάλο μπράβο στον Κώστα για την υπομονή του, ήταν ένα project που μόνο κάποιος με πάρα πολύ μεράκι για το αντικείμενο θα μπορούσε να σκεφτεί και να υλοποιήσει.

Επίσης ήταν πολύ ωραίο για μένα το ότι έπαιξα με δύο πολύ καλούς μουσικούς όπως είναι ο Γιάννης και ο Δημήτρης.  8)

Πολλα μπραβο Κωστα,δυσκολη "δουλεια" αλλα νομιζω αξιζε τον κοπο,το αποτελεσμα εξαιρετο.

Μπραβο επισης στον Λονγκ αλλα και σε ολους τους υπολοιπους.

Να πω οτι και του λογου μου προτιμω Βarefaced.

Κώστα υποκλίνομαι στο σθένος και την προσπάθειά σου (και των άλλων παιδιών που συμμετείχαν)!

Η αλήθεια είναι ότι από τα video δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα, γιατί κάθε καμπίνα, παίχτηκε και αντιμετωπίστηκε με διαφορετικό τρόπο (σε άλλη πιο slap, σε άλλη πιο mainstream, αλλού πιο rock, κλπ).

Μπορώ να πω ότι για κάθε ύφος παιξίματος, υπάρχει μια που ταιριάζει καλύτερα (πράγμα που λίγο πολύ βγαίνει και από τα γραφόμενά σου).

Μου άρεσαν όλες με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν, μήπως να το σκεφτείς επαγγελματικά το θέμα? ;D ;D ;D ;D

Μπράβο σε όλους!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το λοιπόν Barefaced- Vanderkley  8)

Τα λεφτά ήταν εκεί. Αναλυτικές, «άκουγαν», έβγαζαν τα πάντα, με φοβερή «παρουσία», πεντακάθαρες.

Η Ολλανδική ήταν λίγο πιο «σφιχτή», η εγγλέζικη λίγο πιο «απλωτή». Και δύο υπέροχες.

Και όλα τα λεφτά το Jazz bass του Γιάννη- αυτό που κρατάω με αγάπη και στοργή στη σχετική φωτό  8) ;D

Άκουσα  και είδα  τα δείγματα   χθες  εν ταχύ στο κινητό  με κάτι  ακουστικά ψείρες οπότε  δεν έχω καλή ηχητική ''εικόνα''

Πάραυτα  θα πω την γνώμη  μου βάζοντας τις καμπίνες με σειρά  προτίμησης ( απο κάτω προς τα πάνω )

EBS  - πολύ  δυνατή  σε όλο το φάσμα  των μεσαίων   θέλει  οπωσδήποτε  την δίδυμη  της    dimarzio  model P,  και μοντέρνο drive.

Vanderkley  - Είναι  η πιο ισορροπημένη     θα θέλε  να ήταν  Bergantino  αλλά μάλλον της λείπει  αυτή  η ‘ζεστασιά ‘’ που ενίοτε χρωματίζει  λίγο τον ήχο.

Barefaced – mmmm mpasaa!!!  πλούσια  ευχάριστα  και χαμηλά μεσαία,  νομίζω  οτι είναι και  η μονή  που θα ανταποκριθεί  μόνη της  και σε  μεγάλα  stage . μου άρεσε πολύ  με το jazz.

Techamp -  Ναι Κώστα!  έχει παλιομοδίτικο χαρακτήρα  και εγώ  είμαι εκεί!!!   πιστεύω  ότι   με την δίδυμη της θα έφτιαχνε  την νίλα.  

Για την Aguilar  δεν θα πω τίποτα (προς το παρών ;D)  αν και είναι η μονή  που γνωρίζω καλά ....  ;) αυτήν η γλύκα της όμως .... :)

EBS  - πολύ  δυνατή  σε όλο το φάσμα  των μεσαίων  θέλει  οπωσδήποτε  την δίδυμη  της  dimarzio  model P,  και μοντέρνο drive.
Σωστός. Απλά εμένα δεν μου αρέσει αυτό το στυλ πλέον.

Vanderkley  - Είναι  η πιο ισορροπημένη    θα θέλε  να ήταν  Bergantino  αλλά μάλλον της λείπει  αυτή  η ‘ζεστασιά ‘’ που ενίοτε χρωματίζει  λίγο τον ήχο.
Σωστός και πάλι. Για μένα που την έχω με τις λαμπίτσες του Genz Benz, είναι σκέτο τζάκι το χειμώνα με φλοκάτη και την Anne Hathaway (ή Rosamund Pike) επάνω.

Barefaced – mmmm mpasaa!!!  πλούσια  ευχάριστα  και χαμηλά μεσαία,  νομίζω  οτι είναι και  η μονή  που θα ανταποκριθεί  μόνη της  και σε  μεγάλα  stage . μου άρεσε πολύ  με το jazz.
Τρίσωστος. Αν και με το Nathan East ήταν για σεμινάριο.

Techamp -  Ναι Κώστα!  έχει παλιομοδίτικο χαρακτήρα  και εγώ  είμαι εκεί!!!  πιστεύω  ότι  με την δίδυμη της θα έφτιαχνε  την νίλα.
Επιμένω. Έχει δυνατότητες αλλά θέλει λίγη ακόμα μελέτη η σχεδίαση, ειδικά το port.

Για την Aguilar  δεν θα πω τίποτα (προς το παρών ;D)  αν και είναι η μονή  που γνωρίζω καλά ....  ;) αυτήν η γλυκά της όμως .... :)
Ξέρεις καλά τι θες και ξέρεις καλά τι επέλεξες.  ;)

Το τελευταίο 1,5 λεπτό της Aguilar με το flat P-bass είναι από τις αγαπημένες μου στιγμές.

longshadow είπε:
ήταν ένα project που μόνο κάποιος με πάρα πολύ μεράκι για το αντικείμενο θα μπορούσε να σκεφτεί και να υλοποιήσει.
+1. Πρόσθεσε και τις οργανωτικές ικανότητες και έχεις the right man for the job!

Μπράβο κι από μένα Κωστή. :)

Ψιλομαμούθ το εγχείρημα. Μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους, γειά στα χέρια σας. Ειδικά μπράβο στο Διοργανωτή.  :-*

Ελπίζω αυτό το πολύ σημαντικό thread να ενδιαφέρει τους μπασίστες που σπάνια τη ψάχνουν και έχουν μια τάση να επαναπαύονται στον εξοπλισμό του προβάδικου και του live-άδικου.  ;)

Φχαριστώ Χαρούλη.

Earendil είπε:
Ελπίζω αυτό το πολύ σημαντικό thread να ενδιαφέρει τους μπασίστες που σπάνια τη ψάχνουν και έχουν μια τάση να επαναπαύονται στον εξοπλισμό του προβάδικου και του live-άδικου.  ;)
ΠΕΣΤΑ Χρυσόστομε !!!!

Earendil είπε:

Ναι!  γιατί όπως  είπε  ο Κώστας  στην αρχη του thread  με  μια ελαφριά  12αρα  και εναν  classD  έχεις  τον ήχο σου,  μαζί σου σε όλο το φάσμα των ελληνικών stages και studios  εύκολα  και προπάντων  ξεκούραστα,  και ναι!  όσο περνάν τα χρόνια είναι μεγάλη υπόθεση.

Καθαρά επαγγελματική δουλειά. 8)

Δυστηχώς εδώ στο Ελλάδα εμείς οι μασσίστες δεν έχουμε και πολλές επιλογές για try before buy.

Κι εμένα προσωπικά μου άρεσε η Barefaced για την πολύ ωραία αναλογία που είχε μεταξύ clarity και low end. Οπως και η Aggie (aguilar) δίοτι είναι γλυκήτατη με round ήχο. Βασικά όλες είναι πολύ καλές καμπίνες για συγκεκριμένα γούστα αλλά η Barefaced ήταν η πιο all around για μένα.

Το επόμενο project προτείνω να είναι για μαγνήτες ή για μικρά κεφαλάκια :P

Ευχαριστούμε Μr Kostas!!!

Εμφανισιακά  τώρα.  ( γιατί όπως  και  να το κάνουμε  και  εκεί  οι κατασκευαστές  δίνουν έμφαση )

Barefaced – μπλιαχ !

EBS – κουτί για περιστέρια

Techamp – εντελώς  αδιάφορη

Vanderkley  - like  a race car!!!

Για την Aguilar πάλι  δεν λέω τίποτα  γιατί  απλά  είναι η ομορφότερη  ;D

lgbesios είπε:
Εμφανισιακά  τώρα.......
Εδώ δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά λογικό είναι γιατί ο καθείς και τα γούστα του.

Αυτό λοιπόν, μας φέρνει και στο τελικό συμπέρασμα

Δη Κονκλούζιον που θα λεγε κι ο Πουλικάκος ;D αν και με τα συμφραζόμενα το χετε μάλλον βγάλει το δικό σας.

Άρα τι προτείνεις θα ρωτήσετε.

Τι βαθμολογία βάζεις;

Πόσα αστέρια δίνεις στη καθεμία;

Τίποτα από τα παραπάνω.

Ο καθένας έχει τις ανάγκες του, τις προτεραιότητές του, τις προτιμήσεις του και τις προσωπικές του εκτιμήσεις. Για αυτό εξάλλου έγιναν τα βίντεο και οι ηχοληψίες.

Και αυτό το βλέπω στις αντιδράσεις σας αλλά και στο email μου από ξένα fora αλλά και στο facebook και στο youtube. Αυτό που θεωρώ εγώ καλό ή μέτριο είναι διαφορετικό σύμφωνα με τις  προτιμήσεις/προκαταλήψεις, όπως θέλετε πείτε το, του άλλου.

Δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση ότι οι καμπίνες διαφέρουν μεταξύ τους.

Άλλη πιο όμορφη, άλλη πιο πρακτική, άλλη πιο φθηνή, άλλη πιο ανθεκτική και πάει λέγοντας.

Δεν το κρύβω ότι αν όλες ήταν στα ίδια χρήματα (και τα διέθετα) και το είδος που εγώ παίζω θα πήγαινα μάλλον (και το τονίζω γιατί δεν είμαι απόλυτα σίγουρος) προς στην Barefaced. Τα κάνει σχεδόν όλα και (δεν ξέρω αν) συμφέρει. Έχει ΤΟ χαμηλό και είναι απίστευτα ελαφριά (αλλά μάλλον ευαίσθητη στα κοπανήματα και δεν βοηθάει το ένα χερούλι με αυτό τον όγκο) για αυτό που σου δίνει σε ηχητικό όγκο και όταν την κουβαλάω νοιώθω σα να έχω μια ultralight έκδοση της παλιάς μου Peavey. Είμαι σίγουρος ότι το quality control της κανονικής παραγωγής θα έχει λύσει τα περισσότερα αν όχι όλα τα ζητήματα του pre-production που είχαμε.

Η Vanderkley θα ήταν πιθανόν η δεύτερη (αν όχι πρώτη) επιλογή μου. Και πάλι λέω αν ήταν όλες στα ίδια χρήματα. Αλλιώς, όπως έχουν οι τιμές και σε αυτό που μου αρέσει να ακούω, μάλλον (όλο αλλάζω γνώμη) παίρνει την πρωτιά.

Πολύ όμορφη (για τα γούστα μου), ποιοτικότατη με εξαιρετικό ήχο (ότι τις δίνεις, αυτό σου γυρνάει), αλλά λίγο πιο μεγάλη και βαριά (σιγά τα 15κιλα ρε Κώστα) από τις υπόλοιπες της δοκιμής (αλλά με το πλεονέκτημα των δύο handles). Μπορεί ο ήχος της να είναι hifi όπως είπαν οι περισσότεροι αλλά όπως πολλάκις έχω πει, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι session μπασίστες ή οι μπασίστες που παίζουν σε πολλές μπάντες ή μπάντες που καλύπτουν ευρεία γκάμα μουσικών ειδών, θα προτιμούσαν να έχουν ήχο τον οποίο μπορούν να παραμετροποιήσουν κατά το δοκούν παρά να τους «στριμώχνει» σε κάποιο είδος η καμπίνα. Πολύ θα ήθελα να την ακούσω με κοντραμπάσσο…..

Αν μου άρεσε αυτό το muted soul / reggae ύφος και είχα περισσότερες πρόβες/jam και λίγα live, και στα οποία θα την είχα δίπλα μου για monitor ενώ στο σπίτι θα έπρεπε να βρίσκεται σε εμφανή  θέση στο σαλόνι, θα έπαιρνα την Tecamp, αλλιώς, αν θέλω μια καμπίνα να βάζω πίσω ακόμα και στη μηχανή και να τρέχω σε live μικρών απαιτήσεων, jam, πρόβες και σπίτι απροβλημάτιστα (και βέβαια εφόσον μου αρέσει αυτό το mid-forward της), σίγουρα την (μεταχειρισμένη καθότι καινούρια είναι, κατ' εμέ, ακριβή) EBS .

Και η Aguilar; H Aguilar θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον δύο κατοστάρικα πιο φθηνή και θα την έπαιρνα (και ίσως την πείραζα λίγο) θα την είχα να παίζω blues-rock και να φτιάχνομαι από τον ήχο της, να την κουβαλάω με απίστευτη άνεση και να την βάζω στο σαλόνι δίπλα στο vintage P-bass μου (άμα είχα) και να τη χαζεύω και να την χαζεύουν και να με ρωτάνε «παίζεις ακόμα μουσική Κώστα;»  ;D

Για όσους μείνατε κοντά μου σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας ή/και της ανάγνωσης, σας ευχαριστώ πολύ.

Τα συγκριτικά κλιπάκια, σε λίγες μέρες.

Πω, πω τρελή δουλειά! Και πολύ υλικό! Θα τα τσεκάρω όλα με την πρώτη ευκαιρία!

Μπράβο στον Κώστα που το διοργάνωσε και στους λοιπούς που βοήθησαν. Καλά ο Γρηγορίου είναι εγγύηση σε κάτι τέτοια!  ;D

audiokostas είπε:
Άρα τι προτείνεις θα ρωτήσετε.

Τι βαθμολογία βάζεις;

Πόσα αστέρια δίνεις στη καθεμία;

Τίποτα από τα παραπάνω.

Ο καθένας έχει τις ανάγκες του, τις προτεραιότητές του, τις προτιμήσεις του και τις προσωπικές του εκτιμήσεις. Για αυτό εξάλλου έγιναν τα βίντεο και οι ηχοληψίες.
Σοφή κουβέντα! + άπειρο!

Sorry, αλλα τα βιντεο δε βοηθουν καθολου. Ασχολουμαι με το ΤΙ ακουγεται και δεν μπορω να συγκεντρωθω στο ΠΩΣ ακουγεται. ;D

Επιτέλους ενα test ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ!!! Πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές του εγχειρήματος(ανεβαίνει ο πήχης νομίζω και ανοίγει η όρεξη μας για test και reviews οργάνων, ενισχυτών κλπ.... ;D ;D ;D ;D).. Κατά τη γνώμη μου....barefaced!!!!!

Μπράβο στον Κώστα για το αναλυτικότατο τεστ και σε όλους για τα πολύ ωραία βίντεο!

Περιμένουμε βέβαια και τις συχνοτικές μετρήσεις

Είχα την ευκαιρία να ακούσουμε και στο δικόμου μικρό χώρο τις δύο Vandercley-Barefaced

Και ήταν υπέροχες με προτίμηση στην εντελώς φλατ για μένα Vandercley που ο ήχος της θύμιζε κοντραμπάσο!

Βέβαια μεσα απο ταβίντεο δεν ακούγονται οι καμπίνες το ίδιο όπως live, εκτός απο τις παραπάνω μου άρεσε και η EBS ::)

Πάντα τέτοια Mr Audiokostas :D

Μπράβο σε όλη την ομάδα!  8)

Νομίζω ότι αυτό το test σαν ιδέα, υλοποίηση και παρουσίαση, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλους μας (άσχετα αν παίζουμε μπάσσο ή όχι).

Jasemeister είπε:
Μπράβο σε όλη την ομάδα!  8)

Νομίζω ότι αυτό το test σαν ιδέα, υλοποίηση και παρουσίαση, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλους μας (άσχετα αν παίζουμε μπάσσο ή όχι).
Σε ευχαριστώ πολύ Jase.

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως, το τεστ έχει και κόπο (μόνο που έχεις 5 καμπίνες ανέβα-κατέβα στον 2ο χωρίς ασανσέρ, φόρτωνε-ξεφόρτωνε, στήσε-ξεστήσε, συν τις σκάλες των στούντιο .....) και κόστος (όπως στούντιο, αποστολές καμπινών κλπ κλπ) τα οποία βέβαια έχουν ως μόνο αντίκρυσμα την ηθική ικανοποίηση. ;)

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back