lgbesios είπε:
Εδώ δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά λογικό είναι γιατί ο καθείς και τα γούστα του.
Αυτό λοιπόν, μας φέρνει και στο τελικό συμπέρασμα
Δη Κονκλούζιον που θα λεγε κι ο Πουλικάκος ;D αν και με τα συμφραζόμενα το χετε μάλλον βγάλει το δικό σας.
Άρα τι προτείνεις θα ρωτήσετε.
Τι βαθμολογία βάζεις;
Πόσα αστέρια δίνεις στη καθεμία;
Τίποτα από τα παραπάνω.
Ο καθένας έχει τις ανάγκες του, τις προτεραιότητές του, τις προτιμήσεις του και τις προσωπικές του εκτιμήσεις. Για αυτό εξάλλου έγιναν τα βίντεο και οι ηχοληψίες.
Και αυτό το βλέπω στις αντιδράσεις σας αλλά και στο email μου από ξένα fora αλλά και στο facebook και στο youtube. Αυτό που θεωρώ εγώ καλό ή μέτριο είναι διαφορετικό σύμφωνα με τις προτιμήσεις/προκαταλήψεις, όπως θέλετε πείτε το, του άλλου.
Δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση ότι οι καμπίνες διαφέρουν μεταξύ τους.
Άλλη πιο όμορφη, άλλη πιο πρακτική, άλλη πιο φθηνή, άλλη πιο ανθεκτική και πάει λέγοντας.
Δεν το κρύβω ότι αν όλες ήταν στα ίδια χρήματα (και τα διέθετα) και το είδος που εγώ παίζω θα πήγαινα μάλλον (και το τονίζω γιατί δεν είμαι απόλυτα σίγουρος) προς στην
Barefaced. Τα κάνει σχεδόν όλα και (δεν ξέρω αν) συμφέρει. Έχει ΤΟ χαμηλό και είναι απίστευτα ελαφριά (αλλά μάλλον ευαίσθητη στα κοπανήματα και δεν βοηθάει το ένα χερούλι με αυτό τον όγκο) για αυτό που σου δίνει σε ηχητικό όγκο και όταν την κουβαλάω νοιώθω σα να έχω μια ultralight έκδοση της παλιάς μου Peavey. Είμαι σίγουρος ότι το quality control της κανονικής παραγωγής θα έχει λύσει τα περισσότερα αν όχι όλα τα ζητήματα του pre-production που είχαμε.
Η
Vanderkley θα ήταν πιθανόν η δεύτερη (αν όχι πρώτη) επιλογή μου. Και πάλι λέω αν ήταν όλες στα ίδια χρήματα. Αλλιώς, όπως έχουν οι τιμές και σε αυτό που μου αρέσει να ακούω, μάλλον (όλο αλλάζω γνώμη) παίρνει την πρωτιά.
Πολύ όμορφη (για τα γούστα μου), ποιοτικότατη με εξαιρετικό ήχο (ότι τις δίνεις, αυτό σου γυρνάει), αλλά λίγο πιο μεγάλη και βαριά (σιγά τα 15κιλα ρε Κώστα) από τις υπόλοιπες της δοκιμής (αλλά με το πλεονέκτημα των δύο handles). Μπορεί ο ήχος της να είναι hifi όπως είπαν οι περισσότεροι αλλά όπως πολλάκις έχω πει, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι session μπασίστες ή οι μπασίστες που παίζουν σε πολλές μπάντες ή μπάντες που καλύπτουν ευρεία γκάμα μουσικών ειδών, θα προτιμούσαν να έχουν ήχο τον οποίο μπορούν να παραμετροποιήσουν κατά το δοκούν παρά να τους «στριμώχνει» σε κάποιο είδος η καμπίνα. Πολύ θα ήθελα να την ακούσω με κοντραμπάσσο…..
Αν μου άρεσε αυτό το muted soul / reggae ύφος και είχα περισσότερες πρόβες/jam και λίγα live, και στα οποία θα την είχα δίπλα μου για monitor ενώ στο σπίτι θα έπρεπε να βρίσκεται σε εμφανή θέση στο σαλόνι, θα έπαιρνα την
Tecamp, αλλιώς, αν θέλω μια καμπίνα να βάζω πίσω ακόμα και στη μηχανή και να τρέχω σε live μικρών απαιτήσεων, jam, πρόβες και σπίτι απροβλημάτιστα (και βέβαια εφόσον μου αρέσει αυτό το mid-forward της), σίγουρα την (μεταχειρισμένη καθότι καινούρια είναι, κατ' εμέ, ακριβή)
EBS .
Και η Aguilar; H
Aguilar θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον δύο κατοστάρικα πιο φθηνή και θα την έπαιρνα (και ίσως την πείραζα λίγο) θα την είχα να παίζω blues-rock και να φτιάχνομαι από τον ήχο της, να την κουβαλάω με απίστευτη άνεση και να την βάζω στο σαλόνι δίπλα στο vintage P-bass μου (άμα είχα) και να τη χαζεύω και να την χαζεύουν και να με ρωτάνε «παίζεις ακόμα μουσική Κώστα;» ;D
Για όσους μείνατε κοντά μου σε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας ή/και της ανάγνωσης, σας ευχαριστώ πολύ.
Τα συγκριτικά κλιπάκια, σε λίγες μέρες.