- Πόντοι
- 4,208
"αν δεν γράφει Fender πάνω ΧΑΡΙΣΕ ΤΗΝ στον ΦΑΣΙΟΝ! "
Το διόρθωσα.
"αν δεν γράφει Fender πάνω ΧΑΡΙΣΕ ΤΗΝ στον ΦΑΣΙΟΝ! "
Να σε δω να παίζεις με κανα Marshall stack 4x4Χ12 εκεί τι θα κάνεις θα κόψεις λίγο και το volume και το tone αν έχεις να γλυκάνει ο ήχος?
Και το "ενα ειναι το σετ χορδων. Το 10-38" ?Ισχύει τόσο όσο το "μια είναι η κιθάρα. Fender Telecaster." ?
Εγω ηχογραφω κι ετσι, γιατι εχει αλλο τονο αυτο το clean. Δεν ειναι γλυκαναλατο. Ειναι brighter και εχει ατακα.Συμφωνω απολυτα. Το χρησιμοποιω συνεχως. Δεν μπορω διχως του. Και 50s wiring, στην αναγκη, καλο ειναι.
Εκει που δεν βρισκω εφαρμογη της χρηση του vol pot ειναι σε εγγραφες, καθως εχω την ανεση του χρονου να επιτυχω αυτο που θελω με το volume τερμα ανοικτο. Ακομα δεν μου εχει χρειαστει, εστω.
μη σας ακούσει ο CarlosΚάτσε μάστερ Τζεντάι γιατί με μπέρδεψες τώρα.
Υπάρχει και ΑΛΛΗ ρύθμιση εκτός από αυτήν;
?
Σε solid body?
Αυτό και αν είναι σίγουρο ?
Ρωτα και τον Αργύρη που φτιάχνει κιθάρες...κάτι κΣερει ?
Το 010-038 είναι σαν την φουτσα του αΓαπη ?αν την.... δοκιμάσεις κΣεχνας όλες τις άλλες ?
Νταξ' έχει Marshall. Mη ζητάς και 'συ extreme πραματα.Να σε δω να παίζεις με κανα Marshall stack 4x4Χ12 εκεί τι θα κάνεις θα κόψεις λίγο και το volume και το tone αν έχεις να γλυκάνει ο ήχος?
Ευχαριστώ πολύ Γιάννη.
Στην ουσία τοποθετώντας το mic τόσο κοντά, αυτό που ακούμε είναι ένα μεγάφωνο, άντε καί λίγο από τα bounce του χώρου, κάτι που αδικεί τους Twin, Electradyne και πολύ περισσότερο τον Super.
Το φλατ στους ενισχυτές κιθάρας είναι πολύ παρεξηγημένο και το έχω ψάξει στο παρελθόν διεξοδικά!
Αυτό που λέει φλατ η Fender είναι: TREBLE=0, MIDDLE=10, BASS=0 και αυτό γιατί οι Fender είναι πολύ mid-scooped.
Από την άλλη η Mesa Boogie θεωρεί φλατ ή σαν standard σημείο έναρξης: TREBLE=1:00, MIDDLE=8:00, BASS=1:00 (clock position) αλλά τα pots είναι τόσο interactive που θέλεις αρκετές ώρες ψαξίματος, αλλά στο τέλος θα φέρεις τον ήχο της κιθάρας σου εκεί που θέλεις!
ο RIVERA προτείνει: TREBLE=6, MIDDLE=1, BASS=4
ο Peavey: TREBLE=12:00, MIDDLE=10:00, BASS=1:00 (clock position)
ενώ ο ENGL: TREBLE=5, MIDDLE=5, BASS=5
Δεν είναι η ιδέα σου! Οσο ανεβάζουμε ένταση, τόσο οι χαμηλές συχνότητες βγαίνουν προς τα έξω.
Θα θυμάστε το κουμπάκι loudness που είχαν οι παλαιότεροι ενισχυτές Hi-Fi, που στην ουσία ενίσχυαν τα μπάσα όταν θέλαμε να ακούσουμε σε χαμηλή ένταση!!
Η σωστή αντιμετώπιση είναι να κόβεις λίγο τα μπάσα (αν υπάρχει ρυθμιστικό) και φυσικά να έχεις το volume της κιθάρας open full, εκτός αν η κιθάρα σου έχει κύκλωμα treble-bleed...
Όταν έγραψα ότι προτιμω τους ενισχυτές με ένα μεγάφωνο εννοούσα πως παρα το γεγονός πως ηχογράφησες σε όλους το ένα μεγάφωνο, είναι έντονη για τα δικά μου αυτιά? η διαφορά φάσης που προκύπτει απο τον ήχο του δεύτερου όσο χαμηλά κι αν περνάει στο τελικό αποτέλεσμα
Προσωπικά οπότε κατεβάζω το vol ή το tone (στις κιθάρες που έχουν tone γιατί στις Tele το αφαιρώ πάντα) νιώθω ότι ψοφαει ο ήχος και το σκάσιμο της κιθάρας οπότε επιλέγω την δεύτερη δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κιθαριστωνΕ που μου αρέσουν είναι αυτής της σχολής.
Αν κάποιος moderator μπορεί να το κάνει (ψηφοφορία) ας το κάνει..
Υπαρχει κι αλλη λυση για boost στα μεσαια του παλιου point to point vibrolux. (που δεν εχει middle knob για οσους δεν τον ξερουν)Σε έναν θεϊκό 66 BF Vibrolux Reverb που έπαιζα συχνά, μια και το volume ήταν πάντα ψηλά τα μπάσσα χαμήλωναν, αλλά όχι κατανάγκη στο 0 (...ακούς απο 'κει πάνω μπαρμπα-Roy?) για να πάρει και λίγο σώμα, λόγω by design έλλειψης low end power.
Αυτό ακριβώς έχω κάνει στην κεφαλή bassman που έχω επειδή δεν είχε mid απέκτησε με αυτόν τον τρόπο?Υπαρχει κι αλλη λυση για boost στα μεσαια του παλιου point to point vibrolux. (που δεν εχει middle knob για οσους δεν τον ξερουν)
Δυσκολη μεν αλλα τελικη λυση.
Επεμβαση στο κυκλωμα και με τοποθετηση knob μαλιστα για ρυθμιση τους (στη θεση του vibrato που δεν το χρησιμοποιω).
Εγινε αλλο πραγμα.
Ή απλά να βάλεις ένα ts πεταλάκι μεταξύ κιθάρας και input του ενισχυτή ?Ο Τρισμέγιστος Leo και η παρέα του φρόντισαν να βάλουν μια 6Κ8 αντίσταση, που αντιστοιχεί περίπου στα μισά ενός Middle ρυθμιστικού (10Κ).
Τώρα, αν βάλεις και το πιθανό(τατο) drift των carbon comps, τα μεσαία ψιλοανέβηκαν μανι μανι... ?
Ευτυχως που εγω δεν εχω τετοια κολληματα.ΟΚ γνωστό κόλπο, αλλά δεν θα το έκανα ποτέ σ' ένα τέτοιο ...μνημείο (all original 1966 BF Vr).
Το θεωρώ, να πούμε, σαν να περνάς ...κουφώματα αλουμινίου στον Παρθενώνα... ?
Ο Τρισμέγιστος Leo και η παρέα του φρόντισαν να βάλουν μια 6Κ8 αντίσταση, που αντιστοιχεί περίπου στα μισά ενός Middle ρυθμιστικού (10Κ).
Τώρα, αν βάλεις και το πιθανό(τατο) drift των carbon comps, τα μεσαία ψιλοανέβηκαν μανι μανι... ?