Λαμπο-Προβληματα!

-sfaxtis-

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εχω ενα 50αρι λαμπατο και με 2 λαμπες τελικες και 4 στην προενισχυση!

Πρωτον θα αναφερω πως οι λαμπες ειναι καινουριες και μεχρι χθες ηταν ολα μια χαρα......ή και οχι  :-[

Εχει 2 εισοδους για κιθαρα,high και low αντιστοιχα..Εγω παιζω στο low συνηθως οταν ειμαι σπιτι αλλα χθες οταν τον ανοιξα και πηγα να παιξω εκανε ενα βουητο το ηχειο οσο δυναμωνα το master κυριως και το gain καναλι..στο καθαρο ήταν πιο ηπια τα πραγματα..Οταν ακουμπουσα ισα-ισα τις χορδες αυξανοταν ο θορυβος..

Μολις το εβαλα στο high input επαιζε κανονικα! τον εκλεισα και τον ξανανοιξα..δεν παρουσιασε προβλημα,λεω "οκ δεν ηταν τιποτα"

Σημερα παλι παω το πρωι να παιξω στο low και εκανε τον ιδιο θορυβο..

Κοιταξα τις τελικες λαμπες,ηταν αναμενες,αλλα στις προενισχυσης ηταν μονο η πρωτη και η τριτη(με σειρα απο τα αριστερα προς τα δεξια)

Ερωτησις:

Ολες οι λαμπες αναβουν? Εαν ναι,να τις αλλαξω αυτες τις 2 που δεν αναβουν? Δευτερον αν δεν ειναι οι λαμπες τι αλλο μπορει να φταιει?  ???

Καμιά φορά στις μικρές δεν φαίνεται και τόσο καλά ότι ανάβουν οπότε πρόσεξε τες καλύτερα.

οι αλλες δυο μικρες φαινονται πως αναβουν κανονικα! τοσο μεγαλη διαφορα?

αμα ειναι ο δρομος σου μαρουσι ,βγαλτες κ φερε τις να σου τις μετρησω να σου φυγει καθε αμφιβολια, φυσικα χωρις καμια επιβαρυνση ,φιλικη εξυπηρετηση συμφορουμιτων :)

απο επαρχια στο μαρουσι? χαχαχα δε με βγαζει πολλες φορες ο δρομος.. Εχω ομως αλλες 2 που ηταν πανω και εχουν παιχτει πολυ λιγο.. Να τις αλλαξω? Απλα μου κανει εντυπωση πως οι 2 δεν αναβουν καθολου

Άλλαξε τες, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Ένας άλλος τρόπος να δεις αν "ανάβουν" είναι να τις πιάσεις χαλαρά να δεις αν ζεσταίνονται, αν ζεσταίνονται σημαίνει ότι το νήμα τους "ανάβει".  ;)

Ωστόσο δεν νομίζω δύο λυχνίες ταυτόχρονα να βγήκαν ελαττωματικές, το πρόβλημα σου ίσως είναι αλλού. Τσέκαρε όμως και ενημέρωσε.

οκ θα το τσεκαρω τωρα..Αν δεν αναβουν πρεπει να περιμενω λιγο να κρυωσουν μεχρι να τις βγαλω?

Ε, ναι μην τις βγάζεις αμέσως, οι λυχνίες ζεστές καταστρέφονται πιο εύκολα, εκτός από αυτό καλό είναι να πέσουν και οι τάσεις εσωτερικά.

Με ενα συντομο τσεκ..Η δευτερη δε ζεσταθηκε και η τελευταια ζεσταθηκε(κατα τη γνωμη μου,γιατι ειναι διπλα στην στην τελικη που ζεσταινεται πιο πολυ)

Για μέτρο σύγκρισης θερμότητας έχεις τις άλλες δύο που ανάβουν.

Με την αλλαγή τους, ο ενισχυτής κάνει ακόμη το πρόβλημα?

-sfaxtis- είπε:
Δευτερον αν δεν ειναι οι λαμπες τι αλλο μπορει να φταιει?  ???
Ποτέ δεν ξέρεις αλλά το καλώδιο σου το τσέκαρες?

myster_maze είπε:
Για μέτρο σύγκρισης θερμότητας έχεις τις άλλες δύο που ανάβουν.

Με την αλλαγή τους, ο ενισχυτής κάνει ακόμη το πρόβλημα?

Ποτέ δεν ξέρεις αλλά το καλώδιο σου το τσέκαρες?
Ναι αλλαξα καλωδιο..τωρα μολις θα αλλαξω τις λαμπες..ναι οι αλλες 2 ειναι ζεστες ενω αυτες οχι..Ζεσταινονται πιο μετα λιγο λογω της θερμοτητας των αλλων 2!

Μερικες φωτογραφιες..

στη δευτερη φωτογραφια πανω ειναι οι "καμμενες"

κατω ειναι αυτες που θα βαλω τωρα

DSC_01241.jpg

DSC_01281.jpg

ποιο μοντελο ενισχυτη εχεις να ριξω μια ματια τι κανει η καθε λυχνια

επανω στις καμενες που αναφερεις βλεπω η μια ειναι 12AT7 και οχι 12AX7  η AT παει στην θεση phase inverter να θυμασαι

David Gilmour είπε:
ποιο μοντελο ενισχυτη εχεις να ριξω μια ματια τι κανει η καθε λυχνια

επανω στις καμενες που αναφερεις βλεπω η μια ειναι 12AT7 και οχι 12AX7  η AT παει στην θεση phase inverter να θυμασαι
Ναι,ειναι σημειωμενα κιολας πανω.. Το προβλημα ειναι οτι αυτες που εχω για να βαλω ειναι και οι δυο 12AX7.. μπαινουν κανονικα και οι δυο ή πρεπει οπωσδηποτε να ειναι μια 12ΑΧ7 και μια 12ΑΤ7  ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
-sfaxtis- είπε:
Μολις το εβαλα στο high input επαιζε κανονικα! τον εκλεισα και τον ξανανοιξα..δεν παρουσιασε προβλημα,λεω "οκ δεν ηταν τιποτα"

.......

Σημερα παλι παω το πρωι να παιξω στο low και εκανε τον ιδιο θορυβο..
Αυτο που μου φαινεται περιεργο ειναι οτι ο θορυβος υφισταται στο Low καναλι και οχι στο High.

Το σημα και απο τα δυο καναλια περναει απο τις ιδιες ακριβως λαμπες, οποτε αν το προβλημα υπαρχει σε καποια/ες λαμπες τοτε θα επρεπε να ακους τον θορυβο και στα δυο καναλια.

Οταν ακουμπουσα ισα-ισα τις χορδες αυξανοταν ο θορυβος..
Μετα ειναι και αυτη η παραμετρος το οποιο θυμιζει προβλημα γειωσης.

marooned είπε:
Αυτο που μου φαινεται περιεργο ειναι οτι ο θορυβος υφισταται στο Low καναλι και οχι στο High.

Το σημα και απο τα δυο καναλια περναει απο τις ιδιες ακριβως λαμπες, οποτε αν το προβλημα υπαρχει σε καποια/ες λαμπες τοτε θα επρεπε να ακους τον θορυβο και στα δυο καναλια.

Μετα ειναι και αυτη η παραμετρος το οποιο θυμιζει προβλημα γειωσης.

Γειωση? τοτε θα ειχα το ιδιο προβλημα και στο high input!

Μας μπέρδεψες, το πρόβλημα είναι μόνο στο low? Στο high παίζει μια χαρά? Αν ισχύει αυτό το πρόβλημα σου είναι στο βύσμα, κατά πάσα πιθανότητα έχει "ξεκολλήσει" από την πλακέτα και άλλες φορές κάνει επαφή, άλλες όχι.

Trending...

Νέα θέματα

Back