o λαμπατος ενισχυτης μου δεν βγαζει ηχο

κωνσταντινος2

Νέο μέλος
Πόντοι
18
γεια χαρα,αντιμετωπιζω προβλημα με τον δευτερο λαμπατο μου εναν kustom defender 50 v1,ελλειψα για 10 μερες για διακοπες,ερχομενος ανοιξα τον ενισχυτη αλλα δεν εβγαζε ηχο,τα συμπωματα που εχει ειναι:οι προενυσχυτριες ειναι μεν αναμενες αλλα ισως να εχουν χασει λιγο την φωτεινοτητα τους χωρις να ειμαι σιγουρος,το λαμπακι δεν αναβει και δεν βγαζει ηχο αλλα ουτε ακουγεται καποιο φζζζ,παντως στο τελευταιο κλεισιμο το λαμπακι τρεμοπαιζε,φυσικα ο ενισχυτης δεν ανοιχτηκε καν οσο ελειπα  και ουτε κακοποιηθηκε σε αυτες τις 10 μερες,δλδ αποτομα κουνηματα  χτυηματα και τετοια,ανοιξα τον ενισχυτη με δυσκολια και ειδα πως η ασφαλεια στο σασι ειναι οκ,εχει αλλου ασφαλειες;δεν μυριζει καμενο,αλλα μηπως οι τελικες λαμπες χαλασαν ειναι πανω 2 χρονια,το ηχειο το ελενξα ειναι οκ,αν με το πολυμετρο μετρησω οταν ειναι στην μπριζα υπαρχει προβλημα;ευχαριστω για την οποια βοηθεια εισαστε σε θεση να δωσετε γιατι ειμαι ασχετος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κοιτα αφου οι λαμπες ειναι 2+ χρονια κ θα θελουν σιγουρα αλλαγη,δεν παιρνεις ενα σετ κ να ξεκινησεις απο κει τις δοκιμες!

Εδω μπορεις να δεις τι μπορει να συμβει ακομα και σε εμπειρους τεχνικους με αναμμενο ενισχυτη.

Στο θεμα τωρα.

Ακομα και να βρεθει καποιος να σου πει οτι εχει "αυτο".

Θα μπορεσεις να το επισκευασεις μονος σου?

Οι τελικες αναβουν?

Τερμα το volume βγαζει καποιο θορυβο?

το λαμπακι ειναι led ή πυρακτωσεως?

Δυστυχως δεν βρηκα διαγραμμα του ενισχυτη, οποτε οι οποιες υποθεσεις βασιζονται σε γενικες αρχες.

Αν οι τελικες αναβουν αλλα δεν βγαζει καποιο θορυβο, αλλαξε τις.

Αν δεν αναβουν καθολου, σε συνδυασμο με το λαμπακι (μιλαμε δλδ για το ρευμα των νηματων) εχει θεμα η τροφοδοσια. Αν το λαμπακι ηταν ΟΚ τοτε ειχε θεμα ο μετασχηματιστης εξοδου (αν εχει )

Μπορει να εχει φυγει καποια γειωση.

Μπορει να εχει διακοπει καπου η πορεια του σηματος.

Πολλες υποθεσεις και τα στοιχεια που δινεις ειναι ελαχιστα.

Αν δεν θες να μπλεξεις και να κανεις καποια μεγαλυτερη ζημια, πηγαινε τον για επισκευη καλυτερα.

Φυσικα, αν μπορεις να το κανεις μονος σου, αλλαξε τις λαμπες οπως ειπε και ο noe13 και οτι βγει. Μπορει και να φτιαξει, αλλα το λαμπακι ειναι ανησυχητικο να ξερεις.

ευχαριστω για την βοηθεια,μαλλον ειναι οι λαμπες γιατι δεν αναβουν,προτεινεται αν θελεται καποιες EL-34,3 τελικες παιρνει,για την ενδεικτικη λυχνια που ανφερεις φιλε ειναι πυρακτωσεως,λογικα οπως το καταλαβαινω επειδη ειδα να τρεμοπαιζει νομιζω πως εκει οι λαμπες τελειωναν,ετσι ωστε πλεον η τροφοδοσια να σταματα στις λαμπες και να μην αναβει το λαμπακι,εντελως χοντρικα καπως ετσι πρεπει να ειναι χωρις να ξερω πολλα απο αυτα,μπορει να λεω και μπαρουφες.

Λοιπον επειδη τα ειπα αναποδα εχει 2 προενισχυτριες οι οποιες αναβουν κανονικα οι 3 προενισχυτριες δεν αναβουν.

πηγαινε τον σε εναν ηλεκτρονικο για τσεκ, μπορει οι λαμπες να ναι μια χαρα και να δωσεις ενα σωρο λεφτα τζαμπα. Θα σου τις μετρησει και θα σου πει αν θελουν αλλαγη. Αν τον ειχες στην πριζα αυτες τις μερες μπορει να καηκε κατι απο υπερταση στο δικτυο, η τυχαια. Αλλαξε και ασφαλεια αν δεν το εκανες ηδη

αποτι ξερω αυτος ο ενισχυτης εχει 3 προενισχυτριες και δυο τελικες, συνολικα 5 λαμπες?

Καλημέρα,

Δοκίμασε να γυρίσεις τα ποτενσιόμετρα αρκετές φορές τέρμα αριστερά και δεξιά, εάν κάποια στιγμή ακούσεις χράτς χρούτς είναι πιθανό να θέλουν καθάρισμα, με λίγο φύσημα και λίπανση θα είσαι μια χαρά (θα πρέπει να λυθούν).

Μου έχει συμβεί μετά από αρκετό καιρό που είχα να τον χρησιμοποιήσω.

Επειδη γραφω απο κινητο ταυτοχρονα περναω τιμες απο αποδειξες στο excel να συνοψισω λιγακι γιατι εκανα λαθος.οι 2 τελικες αναβουν κανονικα εχει ακομα 3 προενισχυτριες,ο ενισχυτης δεν εχει καθολου ηχο και η ενδεικτικη λυχνια δεν αναβει,ευχαριστω φιλε θα το κανω με ολα τα ποντεσιομετρα πρεπει?

γεια χαρα,εκανα οτι ειπε ο φιλος panorios δεν ειχα καποιο βομβο,παρατηρησα οτι τα νηματα της μιας λαμπας φαινονται της αλλης οχι,πειτε ενα ζευγαρι EL 34 γιατι ετσι κι αλλιως χρειαζεται,ετσι ωστε να αρχισω απο καπου.

π.χ. JJ - EL84 Duet Matched Tubes - Guitars.gr το καταστημα ειναι ενδεικτικο,δεν εχω σκοπο να κανω διαφημηση.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
(  :-X  μην με βρισετε για το off topic, αλλα για κατι τετοιες ιστοριες πηγα και πουλησα τον λαμπατο, και πηγα και πηρα εναν allaround Peavey Bandit 112) :-X

Σαν να μην το ειπα.... :-X

γιατι να σε βρισει καποιος φιλε,εγω τον ενισχυτη το εχω απο το 2010 και μονο λαμπες αλλαζα δεν ειχε καποιο θεμα,τωρα μετα απο τοσα χρονια δεν πειραζει ας με ταλαιπωρησει λιγο.

Απλα κατεληξα στο σημειο μετα απο σκεψη, πως στην παρουσα φαση,

1. δεν μπορω στο βωμο του super tone (που ακομα δεν εχω βρει ετσι κι αλλιως) να συντηρω εναν λαμπατο ενισχυτη (σημ.: ο ενισχυτης μου ηταν ενα φτωχος, πλην τιμιος Bugera, που δεν θα τον χαρακτηριζα και "λαμπατος για μια ζωη")

2. Πλεον, ακομα και με ψηφιακες πεταλιερες (και την αισθητικη του ηχου στο κεφαλι) μπορεις να πιασεις εναν πολυ καλο ηχο

3. Το χτυποκαρδι στα live, θα μεινει τωρα απο λαμπα ή οχι;

4. Καλοκαιρι και να ψηνεται στις σκηνες επανω ο ενισχυτης μου (οταν παιζω)

5. Power conditioners κτλ, και να εξαρταμαι γενικα απο την ποιοτητα του ρευματος οπου κι αν βρισκομαι

6. Να κουβαλαω spare ενισχυτη, για τις αρκετα περισσοτερες πιθανοτητες να μεινει ο λαμπατος

7. Να πρεπει ή να εχω και power attenuator ή να παιζω πολύ δυνατα (οταν δεν γινεται λογω venue) για να βγαλει το hot spot.

Ολα αυτα βεβαια ξαναλεω ταπεινη δικη μου αποψη, και οτι δεν ισχυουν οταν:

1. Εχουμε βρει τον ηχο μας που εχουμε μεσα στο κεφαλι και εχουμε σκασει ενα σωρο φραγκα για τον one and only λαμπατο ενισχυτη

2. Οικονομικα μπορουμε να συντηρησουμε λαμπατο ενισχυτη.

3. Εχουμε μαθει ετσι...

Βασικα, ξαναλεω, δικη μου αποψη (που μαλλον δεν αγγιζει το συγεκριμενο thread :-X )

Οικονομικα μπορουμε να συντηρησουμε λαμπατο ενισχυτη.

τα παραλες λιγακι....ενα σετ τελικες λυχνιες καθε 4 χρονια και ενα σετ προενισχυτικες καθε.....14 δεν ειναι και τιποτα το τρομερο (και ΚΑΘΕ μερα να παιζεις 4 ωρες,που δεν παιζεις παλι αντε να γινουν τα παραπανω νουμερα 2 χρονια και 7 χρονια)

Το χτυποκαρδι στα live, θα μεινει τωρα απο λαμπα ή οχι;
κατι που η πιθανοτητα να συμβει ειναι ΠΟΛΥ μικροτερη απο το να ......κρασαρει η πεταλιερα σου και να μην παιζει...μην τρελλαθουμε κι ολας...οτι μενουν ...  απο...λαμπες οι ενισχυτες στα live.... ;D

για την χρηση που κανουν οι περισσοτεροι μη επαγγελματιες μουσικοι, δηλαδη καποιες ωρες την μερα σε εντασεις σπιτιου και καμμια προβα η λαιβ που και που, μπορει να μη χρειαστει να αλλαξεις και ποτε λαμπες. Και συνηθως υπαρχουν συμπτωματα οταν αρχισουν να πεφτουν και να θελουν αλλαγη, μειωνεται η ενταση, βρωμιζει ο ηχος η εχεις θορυβο κτλ.

Απ την αλλη, οι λαμπατοι ειναι οντως πιο ευαισθητοι απο τους solid state, θελουν πιο πολυ προσοχη σε μεταφορα κτλ, πιο ακριβοι, οποτε αν καποιος ειναι ικανοποιημενος με ενα μη λαμπατο μηχανημα ειναι τυχερος :)

Προσωπικα προτιμω τον λαμπατο ηχο αλλα παιζω συχνα και με solid state, και επειδη ο ηχος ειναι καλος, αλλα κυριως για την ευκολη μεταφορα (ουτε τα μισα κιλα συνηθως).

προσωπικα παιζω blues και δεν βρηκα σε κανενα solid state ηχο που βγαζει ο λαμπατος που εχει τωρα θεμα,αυτος ο ενισχυτης μου κοστισε 350 ευρω,ο ηχος του ειναι αξιοπρεπεστατος για αυτο που θελω,δεχεται πολυ καλα τα πεταλια μου,οi μονοι solid state που εχω ακουσει και ειναι παρα πολυ καλοι ειναι ο roland jc 120 και ο tech 21

trademark 30,που μεν πρωτος εχει 3πλασια τιμη και ο αλλος ακριβοτερος απο τον λαμπατο που εχω,αρα θεωρω πως αν καποιος παιζει metal(death-black)μια solid state  κεφαλη ειναι μια χαρα με μια πεταλιερα η πεταλια (modulation),ομως για αυτο που θελω εγω και με πεταλια  που εχω βγαζω εναν αξιπρεπεστατο ηχο,μπορεις να παιξεις τα παντα ακομα και hi gain που προσωπικα το εχω απορριψει.

Superfunk είπε:
τα παραλες λιγακι....ενα σετ τελικες λυχνιες καθε 4 χρονια και ενα σετ προενισχυτικες καθε.....14 δεν ειναι και τιποτα το τρομερο (και ΚΑΘΕ μερα να παιζεις 4 ωρες,που δεν παιζεις παλι αντε να γινουν τα παραπανω νουμερα 2 χρονια και 7 χρονια)

κατι που η πιθανοτητα να συμβει ειναι ΠΟΛΥ μικροτερη απο το να ......κρασαρει η πεταλιερα σου και να μην παιζει...μην τρελλαθουμε κι ολας...οτι μενουν ...  απο...λαμπες οι ενισχυτες στα live.... ;D
Με respect, θα συμφωνησω και σε ο,τι λες παραπανω. Αλλά επειδη μας εχει τυχει να ...φυγει απο λαμπα ο Fender Deluxe στην μεση του live, για εμενα απο τοτε μου εχει μεινει ενα..κατι...τοις ψυχολογικο. Και μαζι με τον Bugera, κουβαλουσα παντα και ενα μικρο (πλην τιμιο) Peavey Envoy 110, που μου εχει βγει σκυλι...

Και καθως ειχα συνηθισει τον ηχο του λαμπατου Bugera, οταν πηρα απο Θωμα τον Bandit (εχοντας ακουσει μονο το παλιο μου envoy), εμεινα εκπληκτος απο το ποσο κοντα ακουγεται σε αυτον με valves.

Ακομα και εγω ημουν προκατηλλημενος με τη καινουργια μου αγορα (που ηταν κυριως για λογους βολεματος) για το αν θα ακουγεται καλα εχοντας συνηθισει τις λαμπες.

Με εκπληξη μου, ειδα οτι σηκωνει παρα πολυ καλα και τα πεταλια αλλα και την πεταλιερα μου.

Και εχοντας διαβασει εδω μεσα κατα καιρους, οτι ενας καλος ενισχυτης ειναι αυτος που με λιγες ρυθμισεις επανω του, καταφερνεις να βρεις τον ηχο σου, απλα βαζοντας για αρχη τα eq στις 12ωρα, ακομα και με τους onboard ηχους της GT-100, δεν χρειαστηκε να πειραjω σχεδον τιποτα.

Plug n play!

(εννοειται οτι δεν κανω συγκριση στυλ Ιερων κΣυλων, anlog vs solid, απλα παραθετω οτι για δικους μου, προσωπικους λογους, ακομα και με Solid ενισχυτες μπορω να κανω βγαλω τον ηχο που εχω μεσα στο κεφαλι μου  :-X )

επειδη δεν δοθηκε λυση,μια τελευταια ερωτηση μιας και δεν υπαρχει κατι αλλο να πει καποιος,οι προενισχυτριες πρεπει να αναβουν;δλδ οπως οι τελικες;η ειναι καλυμενες με καποιο αυτοκολλητο;παντως οι τελικες βγαζουν ενα μωβ χρωμα λογικα εχουν τελειωσει αλλα οι προενισχυτριες δεν αναβουν καν(η δεν φαινεται αν αναβουν;)

Trending...

Νέα θέματα

Back