Λαμπάτος για ... σπίτι

Πραγματικα εχω ψηθει πολυ και γω να το παρω αυτο το ενισχυτακι, φαινεται πολυ καλη περιπτωση!

σου χω και videaki

http://youtube.com/watch?v=9jlPGYSJDn4

http://youtube.com/watch?v=lBU7YYS0yHE&mode=related&search=

παντως εχοντας εναν tweed usa pro junior και παιζοντας τον στο σπιτι στο 2, κανεις κανονικα live σε μεγαλο χωρο στο 4 ιδιως με κανενα πεταλι booster μπροστα, το σκεφτομαι και γω για τον 600 για σπιτι λογω του αντι-headroom του crunch-αρει και μαρεσει..

Γεια κι από μένα (χικ). Τελικά επαληθεύεται το ρητό "beer and whiskey very risky, whiskey and beer never fear". Στο θέμα μας: κομψοτέχνημα. Αριστουργηματικά και πολύ προσεκτικά φτιαγμένος από πλευράς αισθητικής. Μου φάνηκε σαν ένα τρισχαριτωμένο limited edition κομμάτι - κόσμημα. Πολύ φεντερένια καθαρά που με έναν μαγνήτη strat μέτριου output "βρωμίζουν" περίπου από το 9-10 του volume και πάνω (πάει μέχρι το 12). Έχει μόνο volume αλλά είναι απολαυστικός - το eq θα ήταν πραγματικά άχρηστο. Ισοπεδώνει τον άλλο λιλιπούτειο Epiphone Valve Junior.

Το "βρώμισμα" ακούγεται πάρα πολύ παραδοσιακό, παραπέμποντας σε ήχους ηλικίας 40 και 50 ετών, αν και θα μου άρεσε να παραμένει πιο καθαρός (ο πρωτότυπος του 1949 είχε πιο ήρεμη προενίσχυση). Δεν είναι δυνατός αλλά σκέτη ηχητική (και επίσης οπτική!!!) απόλαυση, και συνδέεται και με... καμπίνα αν θέλει κάποιος. Το ηχείο λέει απλά επάνω Fender Special Design αλλά με ρετρό καλλιγραφικά γράμματα (διαφορετικά από τη γνωστή γραμματοσειρά της εταιρίας), το οποίο μαρτυρά τη σημασία στη λεπτομέρεια. Αν η μαζική παραγωγή βγάζει τέτοια κουκλίστικα μπιμπελό, βγάζω το καπέλο μου για μια ακόμη φορά στην Fender...

Ασχετο YΓ. Δεν θα γιορτάσουμε τα 5000 μέλη (κι ας μην είναι ενεργά); Αυτη τη στιγμη που γραφω ειναι 5000 παρά 7.

Νομίζω τετράωμη. Ξέχασα επίσης να γράψω ότι αν θυμάμαι καλά έχει δυο inputs, low gain - high gain, με τις γνωστές δυνατότητες το καθένα.

να το πω....? ή θα πέστε να με φάτε??!!! Δεν έχει τύχει να διαβάσω κακά λόγια εδώ για τους engl και διστάζω....!! Μάλλον είμαι λοιπόν ο μόνος που ΔΕΝ μου αρέσουν καθόλου οι engl...!!! μου ακούγονται πολύ σκληροί και έντονα (με εναν αδιάφορο τρόπο) χρωματισμένοι....!!!!

Μή βαράτε :D :D γούστα είναι αυτά...!! :D :D :D
απλα δεν εχεις πειρα με εναν engl :wink:

O fender blues junior έχει 3x12AX7 και 2xEL84. Απλός λιτός και απέρριτος. Δεν έχει τύχει να τον ακούσω από κοντά πάντως είναι αρκετά δημοφιλής ενισχυτής και με καλές κριτικές στο νετ. Ας βοηθήσει κάποιος που έχει παίξει με έναν blues junior
ακριβως δηλ. τις ΙΔΙΕΣ λυχνιες με τον ΚΟCH... :wink:
Αυτες δεν ειναι χαλια ; ΑΝαφερομαι στον Fender Blues Junior.

==> Fenderiari τι ειναι ο power attenuator που αναφερες και τι εννοεις για τα 15W ; Οτι ειναι υπερβολικα για σπιτι, ναι το ξερω, αλλα πιστυεις απο την εμπειρια που εχεις οτι δεν θα καταφερω να παιξω αξιοπρεπως στο σπιτι ; Με ενδιαφερει πολυ η γνωμη αυτων που εχουν ενισχυτη λαμπατο στο σπιτι και ξερουν τι παιζει και μπορουν να δωσουν δυο τρεις συμβουλες οι tips σε εμας τους newbies :wink:

Αυτες δεν ειναι χαλια ; ΑΝαφερομαι στον Fender Blues Junior.
Χαλια? 8O ΟΛΟΙ οι ενισχυτες τετοιες ΠΡΟ-ενισχυτικες φορανε (12AX7) & οσο για τις EL84 μια χαρα υπεροχες κλασσικες λαμπες ειναι..... :wink: η μιση ιστορια του rock n roll με αυτες εχει γραφτει......

Με ενδιαφερει πολυ η γνωμη αυτων που εχουν ενισχυτη λαμπατο στο σπιτι και ξερουν τι παιζει και μπορουν να δωσουν δυο τρεις συμβουλες οι tips
Ας μην ειμαστε υπερβολικοι, οι περισσοτεροι ενισχυτες μπορουν να παιξουν σε λογικες εντασεις, ενταξει, ισως ενα triple recto 150watt να μην μπορει, αλλα οποιοσδηποτε combo εως τα 60 watt μπορει να υπαρξει σε σπιτι. Σιγουρα δεν θα ακουγεται οπως ακουγεται οπως οταν ειναι "ανοιγμενος" αλλα θα ακουγεται μια χαρα.

Και ας μην ξεχναμε και το headroom, ενας ενισχυτης στα 100watt με εναν στα 15watt στα ιδια db θα δωσει πολυ περισσοτερο headroom.

Ολα τα παραπανω προκυπτουν απο την συμβιωση με ενα 50αρη boogie σε μονοκατοικια και την αστυνομια στα 30 μετρα :lol: :lol: :lol:

==> Fenderiari τι ειναι ο power attenuator που αναφερες και τι εννοεις για τα 15W ; Οτι ειναι υπερβολικα για σπιτι' date=' ναι το ξερω, αλλα πιστυεις απο την εμπειρια που εχεις οτι δεν θα καταφερω να παιξω αξιοπρεπως στο σπιτι ; Με ενδιαφερει πολυ η γνωμη αυτων που εχουν ενισχυτη λαμπατο στο σπιτι και ξερουν τι παιζει και μπορουν να δωσουν δυο τρεις συμβουλες οι tips σε εμας τους newbies :wink:[/quote']

Μια χαρα μπορεις να παιξεις και σπιτι.....οι λαμπατοι παιζουν και σε χαμηλες εντασεις δεν ειναι οτι δεν παιζουν (κι εγω με λαμπατο παιζω σπιτι σε πολυ χαμηλη ενταση και μια χαρα το ευχαριστιεμαι......)....απλα αν μπορουσα να διαλεξω αναμεσα στη δυνατοτηα του να παιζω σε χαμηλη ενταση η σε δυνατη θα προτιμουσα το δευτερο μια και οπως και να το κανουμε ενας λαμπατος παιζει καλυτερα οταν τον ανοιξεις.....

O Power attenuator ειναι μια συσκευη την οποια βαζεις μετα τον τελικο ενισχυτη σου και πριν το(τα) ηχεια του ενισχυτη σου και σου επιτρεπει να "πιεζεις" τις λαμπες σαν να επαιζες σε μαγαλη ενταση αλλα χωρις απο το ηχειο σου να εχεις τοσο μεγαλο volume:

http://www.amptone.com/powerattenuatorfaq.htm

Ετσι ομως καταφερνω μεν να κερδισω ποιοτητα αλλα νομιζω χανω σε Gain. Τωρα θα μου πεις, αφου για σπιτι προκεται, τι το θες το Gain. Ναι, σωστα. Οποτε πιστευεις οτι ενας Power Attenuator θα ηταν καλη λυση για εναν λαμπατο της ταξης των 50W (πχ Engl Screamer) ή της ταξης 15W πχ του Fender Blues Junior.

Ας μην ειμαστε υπερβολικοι' date=' οι περισσοτεροι ενισχυτες μπορουν να παιξουν σε λογικες εντασεις, ενταξει, ισως ενα triple recto 150watt να μην μπορει, αλλα οποιοσδηποτε combo εως τα 60 watt μπορει να υπαρξει σε σπιτι. Σιγουρα δεν θα ακουγεται οπως ακουγεται οπως οταν ειναι "ανοιγμενος" αλλα θα ακουγεται μια χαρα.[/quote']
Θα διαφωνήσω κάθετα. Σε πολύ χαμηλές εντάσεις (εντάσεις σπιτιού δλδ, με το master volume στο 3 ή στο 4-5) ένας λαμπάτος, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει καμία μα καμία διαφορά από solid state. Σε καμία περίπτωση δεν θα αναδειχθούν οι αρετές του όπως οι αρμονικές, οι δυναμικές αποκρίσεις, ο τρισδιάστατος ήχος που είναι τόσο φιλικός προς το ανθρώπινο αυτί, η γλύκα, το ελαφρύ μουσικό "τρίξιμο" από το pre ή τελικό overdrive κλπ.. Kαι πάνω από 30, άαντε 40 λαμπάτα watt τάξης ΑΒ σε σπίτι είναι πάλι overkill.

Kαι σταθερά πιστεύω ότι ο Blues Junior που συμπαθώ ιδιαίτερα, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι ένας attenuator, ο οποίος χρησιμοποιείται για να "δαμάζει" μεγάλους ενισχυτές, ειδικά κεφαλές με πολλά watt. Πόσο να τον ξεζουμίσει o attenuator τον καημένο; Εδώ στα πολλά watt πολλοί παραπονιούνται ότι "αδειάζει" τον ήχο...

Φιλε bloody_sunday το ζητημα μπαζει απο παντου υποκειμενικοτητα, χαμηλες εντασεις, αρετες λαμπατου κλπ...

Δεν λεω οτι πραγματικα ευχαριστιεμαι τον ενισχυτη μου παιζοντας στο 2-3, μακαρι να μπορουσα να τον ανοιξω στο 7-8 αλλα δυστυχως αυτο δεν ειναι εφικτο...

Αυτο που λεω ειναι οτι μπορω να παιξω στο σπιτι με εναν 50αρη ενισχυτη, εχοντας μακραν καλυτερο αποτελσμα απο εναν solid state (μιας και το ανεφερες), σε λογικες-για μενα τουλαχιστον-εντασεις.

Οποιος εχει προβλημα με τα watt ας παρει εναν zvex nano να καθαρισει. Και τον χωνεις και στην τσεπη αμα λαχει

Οποιος εχει προβλημα με τα watt ας παρει εναν zvex nano να καθαρισει. Και τον χωνεις και στην τσεπη αμα λαχει
Πράγματι! Σατανική εφεύρεση αυτό το ενισχυτάκι. το είχα ακούσει μια φορά τελείως κατα τύχη στο Bon Studio που το είχε φέρει ένα παιδί που δοκίμαζε μια Les Paul και το είχανε βάλει πάνω σε μια καμπίνα marshall 4x12! Είχα εντυπωσιαστεί από το πόσο ωραία ακουγόταν χωρίς να είναι καθόλου δυνατά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back