Κριση - Καπνισμα: 0-1

@ Mike G .

Κανένα προσωπικό συμφέρον δεν έχω, πίστεψέ με.

Τα έχω λύσει αυτά τα θέματα. Ούτε καν έξω δεν βγαίνω.

Απλά πρέπει να προσέξουμε μερικά ζητήματα, με αφορμή το κάπνισμα, όπως παρεμβατικότητα κρατική σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων.

Το πα και πριν, δημιουργία χώρων αμιγώς για καπνιστές. ΚΑΝΕΝΑΣ να μην επιβαρύνει ΚΑΝΕΝΑΝ.

RayDTutto είπε:
Εκεί η πολιτεία δεν ανάγεται σε προστάτη;
Τα παμε αυτά RAY πριν. Ας κάνουν παράνομο τον καπνό.

Αν θες να συζητήσουμε ΣΟΒΑΡΑ γιατί η πολιτεία παρεμβαίνει στα ναρκωτικά (και δεν τα νομιμοποιεί) , γιατί όχι, άλλη συζήτηση όμως.

Ή πιστεύεις ότι το ΝΟΜΙΜΟ αλκοόλ ΔΕΝ κάνει κακό;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Mike G είπε:
Επίσης το παράδειγμα που έφερες με τα λιπαρά ήταν ατυχές καθώς η χρήση τους βλάπτει μόνον εσένα και κανέναν γύρω σου.

Το πα και πριν, δημιουργία χώρων αμιγώς για καπνιστές. ΚΑΝΕΝΑΣ να μην επιβαρύνει ΚΑΝΕΝΑΝ.

LK είπε:
Ή πιστεύεις ότι το ΝΟΜΙΜΟ αλκοόλ ΔΕΝ κάνει κακό;
Φιλαράκι κανονίσου, θα θέσω θέμα απαγόρευσης του καφέ και θα έχω σύμμαχο και τον ΣΦ που πίνει τσάι.

Κανόνισε τη πορεία σου και μη τους ξεσηκώνεις λαίμαι

@ mike G

Mike, έχεις δίκιο για το τσιγάρο (το εννοώ)...

... άστον και να λέει τον ΛΚ.

Ο τύπος έχει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ (χτυπάει καπνίστριες ΕΞΩ από τα μπάρ)  ;D ;D ;D

Ταυτόχρονα όμως έχει μια μόνιμη τάση αμφισβήτησης και αλτρουισμού και για αυτό ΚΑΝΕΙ πως ενδιαφέρεται για τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ καπνιστές, με το να χτυπάει τα τρωτά του νόμου. Εδώ κοτζάμ ΣτΕ αποφάσισε και αυτός μας κοπανάει συνέχεια το σκεπτικό της μειοψηφίας...  

Πάω να πάρω τσιγάρα και επανέρχομαι...

εδιτ - επανήλθα, στο σαλόνι τά είχα

LK είπε:
@ Mike G .

Αυτό έχει επιχειρηθεί. Θυμάμαι διάφορα εστιατόρια εδώ στο βόλο να έχουν χωριστά μέρη για την κάθε ομάδα. Δεν είναι πρακτικό όμως διότι δε διαθέτουν όλα τα μαγαζιά τον απαραίτητο χώρο. Τα μικρά-μεσσαία μαγαζιά δε θα μπορούν να φτιάξουν χώρο διότι είναι μικρά άρα οι καπνίζοντες θα προτιμήσουν τα μεγαλύτερα με αποτέλεσμα να χαθεί η πελατεία και να μεταφερθεί αλλού σε μεγαλύτερα μαγαζιά. Θα κλείσουν επιχειρήσεις. Οι καπνιστές δεν είναι και τόσο μικρη μειοψηφία. Το απαγορεύεις παντού ώστε να μη γίνει κριτήριο επιλογής για την έξοδο σου.

Εξάλλου, το να μην καπνίζει κάποιος είναι το σημείο μηδέν, δηλαδή η πρωταρχική στάση ζωής. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κινηθεί η λειτουργία του νόμου και του κράτους και να περιθάλψει  ή να προβλέψει εξαιρέσεις για κάτι το οποίο είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Και μένα μ αρέσει να ακούω μέταλ στη διαπασών. Αν πάρω μαζί μου το στερεοφωνικό και το βάλω τέρμα καλά θα κάνει ο μαγαζάτορας να με διαολοστείλει και να με μπουζουριάσει η αστυνομία. Τώρα θα μου πεις στα καζίνα επιτρέπεται. Δεν πειράζει, ένα βήμα είναι κι αυτό. Κάποια στιγμη ευελπιστώ να φτάσει και κει η απαγόρευση.

Dinosp είπε:
αυτός μας κοπανάει συνέχεια το σκεπτικό της μειοψηφίας...  
Είναι που πάντα ταυτίζομαι με τον "δεύτερο" , γιαυτό είμαι και
paok_dikefalos.jpg
 :P ;D ;D ;D

Mike G είπε:
Το απαγορεύεις παντού ώστε να μη γίνει κριτήριο επιλογής για την έξοδο σου.
Δεν διαφωνώ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, σε όλα τα επίπεδα, ήταν, είναι και θα είναι η εύκολη λύση .

Βρε, το προσωπικό συμφέρον το εννοώ από την άποψη ότι αν κόψεις το τσιγάρο καλό κάνεις στον εαυτό σου. όχι ότι έχει κάποιο άλλο συμφέρον  ;D

Ει Lk...

Τι κοινό έχεις ένας ΜΠΑΟΚΤΖΗΣ με μία κοπέλα ενός φαντάρου?

Και οι δύο ταξιδεύουν για να φάνει ....ούτσα  ;D ;D ;D

Mike G είπε:
Τι κοινό έχεις ένας ΜΠΑΟΚΤΖΗΣ με μία κοπέλα ενός φαντάρου?
:P ;D ;D

LK είπε:
Τα παμε αυτά RAY πριν. Ας κάνουν παράνομο τον καπνό.
Μου κάνει εντύπωση που μιλάς για κράτος προστάτη και θέτεις ζητήματα συνταγματικότητας, αλλά είσαι οκ με την απαγόρευση του καπνού.

LK είπε:
Δεν διαφωνώ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, σε όλα τα επίπεδα, ήταν, είναι και θα είναι η εύκολη λύση .
Μπορεί, αλλά και πάλι δεν είναι πρακτικό αυτό που προτείνεις. Όπως προείπα έχει ξαναδοκιμαστεί και κανένας δεν (αυτο)συμμορφώθηκε.

RayDTutto είπε:
Μου κάνει εντύπωση που μιλάς για κράτος προστάτη και θέτεις ζητήματα συνταγματικότητας, αλλά είσαι οκ με την απαγόρευση του καπνού.
ΔΕΝ είμαι υπέρ, αλλά ΝΟΜΙΚΑ , θα είχαν δίκαιο MONO αν απαγόρευαν τον καπνό.

Τώρα ΔΕΝ έχουν, όταν είναι νόμιμος και απαγορεύουν απόλυτα τη δημόσια χρήση.

Φιλοσοφικά είμαι ΚΑΤΑ όλων των απαγορεύσεων σε επίπεδο αυτοδιάθεσης.

LK είπε:
Είναι που πάντα ταυτίζομαι με τον "δεύτερο" , γιαυτό είμαι και
paok_dikefalos.jpg
 :P ;D ;D ;D
Είδες Μike. Ο ΛΚ είναι δικέφαλος, το ένα κεφάλι κοιτάζει στην Ανατολή το άλλο στη Δύση. Τι σούλεγα?

@ LK

Εγώ ΛΚ προτιμώ τον άλλο δικέφαλο - ΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΟ

@Mike G

Αν διαβάσεις πιο πριν, προηγούμενα post, ειπώθηκαν κάποια πράγματα, μην τα επαναλαμβάνουμε .  ;)

@Dinosp Αδελφό Σωματείο!

LK είπε:
Τώρα ΔΕΝ έχουν, όταν είναι νόμιμος και απαγορεύουν απόλυτα τη δημόσια χρήση.
Απαγορεύουν την χρήση του καπνού σε κλειστούς δημόσιους χώρους.Η διαφορά είναι μεγάλη.Πάντως εγώ, θεωρητικά μιλώντας, διακρίνω ένα είδος παρέμβασης στις ατομικές επιλογές των μη-καπνιστών από την πολυπληθή κοινότητα των καπνιστών, οι οποίοι καθιστούν αδύνατο για έναν οικογενειάρχη να γευματίσει σε ένα εστιατόριο με τα παιδιά του, λόγω της γνωστής καπνούρας.

LK είπε:
Κατανοώ ότι ΔΕΝ πρέπει να φουμάρω μπροστά σε ΚΑΝΕΝΑΝ που δεν το επιθυμεί, αλλά ΕΓΩ , χωρίς να ενοχλώ κανένα, μπορώ να φουμάρω όσο θέλω, και δεν θέλω κανέναν να με ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ να το κόψω.

Αν το αποφασίσω , θα το κάνω μόνος μου.
Κι αν έχεις οικογένεια και παιδιά που θα πληγούν αν φύγεις νωρίς ή αν μπείς σε τρελά έξοδα νοσηλείας;

Δε συμφωνώ με το σκεπτικο σου, δεν λειτουργούμε ως απομονωμένες μονάδες.

Αλλά και οικογένεια να μην έχεις, αν οδηγείς χωρίς ζώνη δεν πρέπει να σου δώσει κλήση ο τροχαίος; Γιατί να μη γίνει κάτι παρόμοιο και για το κάπνισμα;

Δεν πρέπει να σε προστατέψει το κράτος από τον... εαυτό σου;

Τέτοιες κρατικές επεμβάσεις τις καλωσορίζω.

Εγώ Γιώργο για να συμφωνίσω με το σκεπτικό σου

gdevelek είπε:
αν μπείς σε τρελά έξοδα νοσηλείας;
Θα πρέπει ταυτόχρονα να δεχτώ:

ΠΛΗΡΗ απαγόρευση Αλκοόλ

ΠΛΗΡΗ έλεγχο διατροφής σε κάθε πολίτη και

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποχρεωτική γυμναστική.

Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι βαδίζουμε έτσι σε περίεργα μονοπάτια.

LK είπε:
Εγώ Γιώργο για να συμφωνίσω με το σκεπτικό σουΘα πρέπει ταυτόχρονα να δεχτώ:

ΠΛΗΡΗ απαγόρευση Αλκοόλ

ΠΛΗΡΗ έλεγχο διατροφής σε κάθε πολίτη και

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποχρεωτική γυμναστική.

Αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι βαδίζουμε έτσι σε περίεργα μονοπάτια.
Είπαμε, σε δημόσιους χώρους το απαγορεύουν. Επίσης το αλκοόλ τουλάχιστον σε άλλα κράτη απαγορεύεται να πίνεται σε δρόμους και πάρκα (το λεγόμενο loitering). Τα υπόλοιπα δεν έχουν κοινωνική επέκταση είναι εντελώς προσωπικά δεν επηρρεάζουν κανέναν άλλον πέραν από εσένα.

Διαφωνώ πάντως με το σκεπτικό σου gdevelek. Το κράτος δεν προστατεύει το άτομο από τον εαυτό του αλλά το άτομο από άλλα άτομα και το πλήθος από το ένα άτομο. Το ότι ας πούμε στο παράδειγμα με τη ζώνη υποθάλπτεται και μία ''προστασία από τον εαυτό σου'' θεωρώ ότι είναι απλά προέκταση του σκοπού που έχει τεθεί με έναν τέτοιο νόμο. Να μειωθεί γενικά η θνησιμότητα στα ατυχήματα.

@Mike G απαντούσα στον Γιώργο (gdevelek) στο περί κρατικής παρεμβατικότητας στην "αυτοδιάθεση" .

Επί της ουσίας λέω και συντάσσομαι με αυτό που λες εδώ, αλλά με δικά μου λόγια  ;D:

Mike G είπε:
Το κράτος δεν προστατεύει το άτομο από τον εαυτό του αλλά το άτομο από άλλα άτομα και το πλήθος από το ένα άτομο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back