- Πόντοι
- 1,788
;D ;D ;D Τέτοιονtheoctapus είπε:Έτσι σίγουρα λύνεται. Αλλά ακόμα δεν ζούμε στην εποχή με barmen ρομπότς.

;D ;D ;D Τέτοιονtheoctapus είπε:Έτσι σίγουρα λύνεται. Αλλά ακόμα δεν ζούμε στην εποχή με barmen ρομπότς.
mustafank είπε:μα δε μιλάμε για κατάριψη όλου του νόμου, αλλά για συνειδητοποίηση ότι έχει καθαρά φοροεισπρακτικό/οικονομικό χαρακτήρα,
ναι πολλά συμβάινουν και πρέπει να ΑΛΛΑΞΟΥΝ για να πάμε κάποτε μπροστά...συμβαίνει, ήδη..:
![]()
Σοβαρότατα, από τη στιγμή, που το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την υγεία των πχ 1000 (περίπου) εργαζομένων του καζίνο Θεσ/νίκης και θεσπίζει παραθυράκι στο νόμο (από το οποίο παραθυράκι ευνοούνται μπουζούκια και προσεχώς και τα "φρουτάκια" του ΟΠΑΠ), ναι, μου κάνει για φοροεισπρακτικό μέτρο με εσάνς υγείας.gdevelek είπε:Σοβαρά μιλας;;; Έχεις καμία αμφιβολία πως αν το πρόστιμο πέφτει όπως πρέπει, οι καπνιστές θα προσαρμοστούν;;;
Το βρήκαμε τώρα, κάθε πρόστιμο είναι φοροεισπρακτικό...
Σαφώς και προβλέπεται, γι'αυτό και για μερίδα των εργαζομένων αυτών των χώρων τα ένσημα είναι βαρέα/ανθυγιείνα.Η έκθεσή τους δεν προβλέπεται απλά δεν λαμβάνεται μέριμνα γι' αυτή. Είναι διαφορετικά πράγματα.
Εννοείται ότι κάθε πρόστιμο είναι και φοροεισπρακτικό. Τι αλλο θα μπορούσε να είναι;gdevelek είπε:Το βρήκαμε τώρα, κάθε πρόστιμο είναι φοροεισπρακτικό...
Δεν το γνωρίζω αυτό. Είναι βαρέα/ανθυγιείνα λόγω του παθητικού καπνίσματος;Σαφώς και προβλέπεται, γι'αυτό και για μερίδα των εργαζομένων αυτών των χώρων τα ένσημα είναι βαρέα/ανθυγιείνα.
Επειδη αποφευγετε, ξανα!!!!Holystone είπε:Βρε παιδια συγνωμη αλλα δεν μπορω να καταλαβω...
Οταν πας να παρεις ενα τροφιμο, και ξερεις και σου λενε
"- Μην το παρεις αυτο, γιατι εχει καρκινογονες ουσιες, πολλα χημικα Ε, και στο απωτερο μελλον μπορει να παθεις καρκινο"
Και λεει ο αλλος:
"-Αα, δεν πειραζει, εχει ωραια γευση!!! Και αφου δεν πειραζει και τα παιδια, θα το παρω σπιτι να το φαμε ολοι μαζι!
Α, και θα κανω και τραπεζι να καλεσω φιλους να το φαμε μαζι!!"
Δηλ, εσεις, θα το κανατε, ή θα πηγαινατε να φατε;
Πως στον "λουτσο" (sorry για τα αρχαια ελληνικα...) μπορει ενας καπνιστης να το κανει, και οχι μονο, αλλα να βγαζει και τη σημαια οτι "αυτην ξερεις, αυτην εμπιστευεσαι;;;;;!!!!"
Αυτα πρεπει να μοιραζουνε:
![]()
Το παράλογο είναι ότι δεν είναι για όλους τους εργαζομένους αυτών των χώρων, αλλά για μερίδα των υπαλλήλων και λόγω "δυσχερών" συνθηκών εργασίας (ανάμεσά τους, υποθέτω και το παθητικό κάπνισμα).theoctapus είπε:Δεν το γνωρίζω αυτό. Είναι βαρέα/ανθυγιείνα λόγω του παθητικού καπνίσματος;
Ο νόμος επηρεάζει μερικά εκατομμύρια ελλήνων, και αφήνει απ' έξω όπως λες, και κακώς, μερικές δεκάδες χιλιάδες (θαμώνες και πελάτες των εξαιρέσιμων κέντρων)mustafank είπε:Σοβαρότατα, από τη στιγμή, που το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την υγεία των πχ 1000 (περίπου) εργαζομένων του καζίνο Θεσ/νίκης και θεσπίζει παραθυράκι στο νόμο (από το οποίο παραθυράκι ευνοούνται μπουζούκια και προσεχώς και τα "φρουτάκια" του ΟΠΑΠ), ναι, μου κάνει για φοροεισπρακτικό μέτρο με εσάνς υγείας.
Holystone είπε:Επειδη αποφευγετε, ξανα!!!!
...εθισμός και λογική δεν πάνε μαζί. Ο καπνιστής συνεχίζει να καπνίζει, ικανοποιώντας τον εθισμό του και κόντρα στην κοινή λογική που λέει ότι κάνει κακό στην υγεία του. Σκέψεις που περνάνε από το μυαλό όλων των καπνιστών νομίζω:
- Εμένα δε θα μου τύχει.
- Τα παραλένε.
- Θα το κόψω πριν προλάβει να με πειράξει.
- Ο θείος τάδε κάπνιζε σα φουγάρο όλη τη ζωή του και πέθανε στα 92 (κι αν δεν ήταν η θεία να του κάνει τη ζωή μαρτύριο θα πήγαινε χαλαρά 100)
- Το ελέγχω και το κόβω όποτε θέλω. Απλώς δε θέλω ακόμα.
- κλπ.
Mε μερικώς ειλικρινή, we got ourselves a deal, mister ;Dgdevelek είπε:Ο νόμος επηρεάζει μερικά εκατομμύρια ελλήνων, και αφήνει απ' έξω όπως λες, και κακώς, μερικές δεκάδες χιλιάδες (θαμώνες και πελάτες των εξαιρέσιμων κέντρων)
Με βάση ποιο νούμερο πρέπει να τον κρίνουμε ως φοροεισπρακτικό ή ειλικρινή;
Εγώ λέω με το πρώτο.![]()
Μου φαινεται λογική η εκτίμηση της έρευνας, ΩΣΤΟΣΟ αυτά είναι μεταβατικά φαινόμενα και ΜΟΝΟ, γρήγορα οι τζογαδόροι θα προσαρμόζονταν για να θρέψουν το πάθος τους, δεν έχω καμία αμφιβολία.mustafank είπε:όταν ακουγόταν ότι θα ισχύσει ο αντικαπνιστικός νόμος και στα καζίνο, έγιναν οικονομικές μελέτες, οι οποίες έδειχναν πτώση εσόδων (βάσει της εφαρμογής αυτού του μέτρου στα καζίνο εντός ΕΕ) μέχρι και 50%.
Εστάλησαν, λοιπόν, οι μελέτες αυτές στο υπεύθυνο (για τα καζίνο) υπουργείο, μαζί με το "πόρισμα" ότι, αν ισχύσει ο νόμος ως έχειν και χωρίς ειδική πρόβλεψη (βλέπε παραθυράκι), εκτός από την προφανέστατη και τεράστια μείωση εσόδων ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (αν τσεκάρεις τους ισολογισμούς των καζίνο, θα διαπιστώσεις ότι αποδίδουν στο δημόσιο υπέρογκα ποσά) θα αναγκαστούν να απολύσουν 45-50% του προσωπικού τους.
Η συνέχεια είναι γνωστή.. :-\
Αυτή είναι προσωπική σου εκτίμηση, η οποία, με συγχωρείς,αλλά, θεωρώ ότι απέχει από την πραγματικότητα.gdevelek είπε:Μου φαινεται λογική η εκτίμηση της έρευνας, ΩΣΤΟΣΟ αυτά είναι μεταβατικά φαινόμενα και ΜΟΝΟ, γρήγορα οι τζογαδόροι θα προσαρμόζονταν για να θρέψουν το πάθος τους, δεν έχω καμία αμφιβολία.
Οι τζογαδόροι αρχικά θα απείχαν με τη βεβαιότητα ότι το κράτος θά κάνει πίσω. Αν δεν έκανε πίσω, θα ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ στα καζίνα, και απλά θα έβγαιναν έξω κάθε 30-60 λεπτά για ξεχαρμανιάσουν. Σίγουρα πράματα.mustafank είπε:Αυτή είναι προσωπική σου εκτίμηση, η οποία, με συγχωρείς,αλλά, θεωρώ ότι απέχει από την πραγματικότητα.![]()
Για 5 μηνες που δεν θα καπνιζουν μεσα οι πελατες τους?Το παραπάνω ισχύει και γενικά για τον ισχυρισμό των επιχειρηματιών ότι τα μαγαζιά θα κλείσουν από έλλειψη πελατών.
αυτό λέω, ότι πρόκειται για αβάσιμη κλάψαSuperfunk είπε:Για 5 μηνες που δεν θα καπνιζουν μεσα οι πελατες τους?
Τοτε δεν θα επρεπει να ειχε μεινει...εστιατοριο για εστιατοριο και μπαρ για μπαρ σε ολο τον πλανητη που εφαρμοζεται ο αντικαπνιστικος νομος...
Πλέον ελάχιστοι απ'τον κοινωνικό μου περίγυρο καπνίζουν.Holystone είπε:Επισης, ναι παραδεχομαι οτι ειναι εξαρτηση (ισως περισσοτερο, έξη), αλλα οταν βλεπεις γυρω σου τους ιδιους ανθρωπους να τραβανε τα μαλλια τους γιατι δεν εχουν να παρουν γαλα στο παιδι τους, απορεις πώς μπορουν και συνεχιζουν να καπνιζουν...
οκ, για να το γράφεις κάτι θα ξέρεις παραπάνω.gdevelek είπε:Οι τζογαδόροι αρχικά θα απείχαν με τη βεβαιότητα ότι το κράτος θά κάνει πίσω. Αν δεν έκανε πίσω, θα ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ στα καζίνα, και απλά θα έβγαιναν έξω κάθε 30-60 λεπτά για ξεχαρμανιάσουν. Σίγουρα πράματα.
υπαρχουν και ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ τροποι φιλΩς ;DJasemeister είπε:Προτεινόμενες λύσεις είναι η μέθοδος Κωνσταντάρα (σφαλιάρες) και η μέθοδος Jay & Silent Bob (poopshoot.com)![]()
αυτό που ξέρω παραπάνω ή παραδίπλα είναι ότι η αδυναμία ταυτόχρονου καπνίσματος (αντί να βγει έξω 2 λεπτά) δεν πρόκειται να κόψει σε κάποιον το τζόγο, εδώ καταστρέφουν τις οικογένειές τους και δεν σταματούν με τίποτε... ξέρω οικογένεια πάμπλουτη που ο πολύ large πατέρας βούλιαξε στο τζόγο και πέθανε από καρδιά και η πριγκίπισσα κόρη του έψαχνε να κάνει τη babysitter για να ζήσει...mustafank είπε:οκ, για να το γράφεις κάτι θα ξέρεις παραπάνω.
Superfunk είπε:υπαρχουν και ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ τροποι φιλΩς ;D