Κριση - Καπνισμα: 0-1

On a more serious note

νομιζω οτι αυτο το αρθρο τα ΛΕΕΙ ολα για το θεμα (και ας εχει αφορμη το τραγικο περιστατικο που φαινομενικα δεν εχει σχεση)

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=33565

Σ΄ αυτή τη χώρα των θαυμάτων, οι αναίσθητοι της διπλανής πόρτας συναινούν στα εγκλήματα και τρέφουν αθόρυβα τον υποχθόνιο «φασισμό» τους. Βουτηγμένοι μες στον κομφορμισμό τους, αδιαφορούν και ανέχονται τα πάντα. Το κάπνισμα, την αθλιότητα των γηπέδων, τις άθλιες κατασκευές στα κτίρια, τους ημιυπαίθριους, τα απλωμένα εσώρουχα στην απέναντι πολυκατοικία, τα σκουπίδια στους δρόμους, τους απατεώνες πολιτικούς, τα διαλυμένα σχολεία, τις αφύλακτες πισίνες, τους βρώμικους παιδότοπους και τους ανεύθυνους των λούνα-παρκ.
Όλοι αυτοί λοιπόν, που σε κοιτούν παράξενα με κείνο το ηλίθιο βλέμμα της αγελάδας, όταν διαμαρτύρεσαι, όλοι αυτοί οι «υπνωτισμένοι», οι χαμένοι μες στη νιρβάνα της «κοσμάρας» τους, είναι συνυπεύθυνοι για τη μοίρα που έρχεται να δώσει το κυνικό και σκληρό της χτύπημα. Όλοι αυτοί είναι που ψηφίζουν και εμπιστεύονται τον κάθε μικρό «Ναπολέοντα» για να τους διοικήσει. Γιατί τελικά αυτή η χώρα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο «λούνα-παρκ» χωρίς άδεια.

LK έχω την αίσθηση ότι προσπαθείς να βρείς κενά εκεί που δεν υπάρχουν. Όπως σου λέει κι ο gdevelek

gdevelek είπε:
και στην τελική ας κρίνουμε αυτό που προτείνει κάποιος και όχι τις απίθανες και ξεχειλωμενες προεκτάσεις του που ΔΕΝ προτείνει.
Πάντως νομίζω ότι η κουβέντα δεν έχει και τόσο αξία αφού αργά ή γρήγορα το κάπνισμα σε χώρους με άλλους ανθρώπους θα σταματήσει, είναι μοιραίο αποτέλεσμα της κοινής λογικής, ακόμα κι αν το αρνούνται κάποιοι. Ήδη σε κάποιους χώρους δεν νοείται να καπνίζει κάποιος κυρίως γιατί η απαγόρευση είχε εφαρμοστεί απ' τους ιδιοκτήτες πρίν απ' τον νόμο, π.χ. στους κινηματογράφους.

Οπότε απ' την στιγμή που το παθητικό κάπνισμα βλάπτει και το ίδιο το κάπνισμα δεν είναι  απαραίτητο για την ζωή και συνάμα αφού δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα είναι απολύτως λογικό να απαγορευτεί σε δημόσιου χώρους. ΟΛΑ τα άλλα που έχουν ειπωθεί είναι φιλοσοφικού ενδιαφέροντος. Θα γίνει πιο δύσκολη η ζωή των καπνιστών; Ως πρός την συνήθεια* ναι, αλλά συγνώμη που δεν θα λυπηθώ κιόλας.

*αλλά ως πρός σημαντικότερα πράγματα όπως η υγεία για κάποιους θα βελτιωθεί.

Οπότε κάντε μια προσπάθεια αυτοί που δεν θέλετε τον νόμο και βάλτε στο μυαλό σας ότι δεν μπορείτε με το έτσι θέλω να βάζετε καρκινογόνο καπνό στα πνευμόνια κανενός.

theoctapus είπε:
LK έχω την αίσθηση ότι προσπαθείς να βρείς κενά εκεί που δεν υπάρχουν.
Γιατί;

Γιατί να πληρώνω ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με έναν παχύσαρκο ή με έναν με κακή διατροφή; (πιθανές καρδιαγγειακές ασθένειες ή και καρκίνος κ.λ.π)

Γιατί να πληρώνω ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με έναν πότη; (πιθανές βλάβες ύπατος κ.λ.π)

Γιατί να πληρώνω ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με έναν που κάνει extreme sports;(πιθανά κατάγματα κ.λ.π)

Δεν θέτει κάποιος έτσι εαυτόν σε περισσότερους κινδύνους από εμένα , και συνεπώς μπορεί να κλειθώ εγώ για να "πληρώσω" για τα νοσήλειά του;

Φυσικά δεν συμφωνώ με αυτό, το ξανα λέω για χιλιοστή φορά, αλλά η ίδια λογική είναι.

LK είπε:
Γιατί;

Γιατί να πληρώνω ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με έναν παχύσαρκο ή με έναν με κακή διατροφή;

Γιατί να πληρώνω ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με έναν πότη;

Γιατί να πληρώνω ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με έναν που κάνει extreme sports;

Δεν θέτει κάποιος έτσι εαυτόν σε περισσότερους κινδύνους από εμένα , και συνεπώς "πληρώνω" εγώ για τα νοσήλειά του;

Φυσικά δεν συμφωνώ με αυτό, το ξανα λέω για χιλιοστή φορά, αλλά η ίδια λογική είναι.
Η ίδια λογική είναι αλλά κανείς ποτέ δεν είπε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει οπότε τι σκουζεις; :) :)

theoctapus είπε:
Η ίδια λογική είναι αλλά κανείς ποτέ δεν είπε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει οπότε τι σκουζεις; :) :)
Γιατί είπε κάποιος ότι δεν θα γίνει;

Αλλά και να γίνει, άλλοι θα σκούξουν, όχι εγώ.

Εγώ απλά θα σκούξω για το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση.

Άλλωστε ούτε για το κάπνισμα αυξήθηκαν οι εισφορές.

Απλά το έφερε η κουβέντα και απάντησα.

LK είπε:
Γιατί είπε κάποιος ότι δεν θα γίνει;
Καλα κατσε να γινει και τα λεμε τοτε,επι του προκειμενου παντως αυτα που λεει ο Χταποδης αργα ή γρηγορα θα γινουν οποτε καπνιστε τωρα που μπορειτε γιατι μετα ΠΑΠΑΛΑ.... ;D

Superfunk είπε:
Καλα κατσε να γινει και τα λεμε τοτε,επι του προκειμενου παντως αυτα που λεει ο Χταποδης αργα ή γρηγορα θα γινουν οποτε καπνιστε τωρα που μπορειτε γιατι μετα ΠΑΠΑΛΑ.... ;D
Μα εξηγώ ξανά ότι δεν έθεσα εγώ το θέμα.

Ήταν η απάντηση στην πρόταση να πληρώνουν οι καπνιστές παραπάνω ασφάλιστρα από τους μή καθώς και (απάντηση) στην αιτιολογία της απόφασης για την προστασία των ασφαλιστικών ταμείων.

theoctapus είπε:
είναι μοιραίο αποτέλεσμα της κοινής λογικής,
Δυστυχώς την κοινή λογική ακόμη την ψάχνουμε στο Ελλαδιστάν, σε πλήθος θεμάτων...

Σχετικά με το κάπνισμα ο τρόπος που βρίσκω για να ερμηνεύσω τη στάση του καπνιστή απέναντι στον δύσμοιρο που καπνίζει θέλει-δε-θέλει είναι "μα αυτός καταστρέφει συστηματικά εν γνώσει του την υγεία του, θα σεβαστεί την υγεία του άγνωστου διπλανού του;"

LK είπε:
Ήταν η απάντηση στην πρόταση να πληρώνουν οι καπνιστές παραπάνω ασφάλιστρα από τους μή καθώς και (απάντηση) στην αιτιολογία της απόφασης για την προστασία των ασφαλιστικών ταμείων.
Ειδικα στην Ελλαδα που καπνιζουν ΟΛΟΙ θελουν δε θελουν (μια και το παθητικο καπνισμα ειναι αδυνατον να το γλυτωσεις εκτος κι αν πας στην κορυφη του Υμηττου κατω απο τις κεραιες.. ;D)..θα ηταν ΠΟΛΥ δυσκολο να εξακριβωθει ποιος καπνιζει και ποιος δεν καπνιζει ετσι κι αλλοιως...(η γυναικα μου ας πουμε που δεν εχει καπνισει ποτε οταν εκανε εξετασεις πριν απο λιγα χρονια εφαγε χοντρο βρισιδι απο το γιατρο επειδη τα πνευμονια της ειναι μαυρα απο το τσιγαρο....μια και ζουσε με τα τυπικα ελληνικα ΖΩΑ-γονεις  που καπνιζουν μεσα στο σπιτι) 

Εκτος κι αν περιμενεις να το ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ στη δηλωση του προς το...κρατος και τα ασφαλιστικα ταμεια οι..Ελληνες πολιτες οποτε συμβαινουν δυο τινα:

1.εισαι τρελλος

2.νομιζεις οτι ζεις στην Ιαπωνια

;D

gdevelek είπε:
θα σεβαστεί την υγεία του άγνωστου διπλανού του;"
Μη κρίνεις όλους τους καπνιστές έτσι.Τουλάχιστον εγώ δεν λειτουργώ έτσι.

Εγώ είπα μόνο για πλάκα ένα βράδυ να μαζέψω καμιά δεκαριά κουρέλια και να πάμε σε κανά πάρτυ του Τρόλλει, να του ντουμανιάσουμε το ζμπίτι και να του φάμε και τις 25χρονες ανηψιές ;D ;D ;D

https://www.youtube.com/watch?v=6AfR74IjQDw

Παιδια γραψτε λαθος..

"τα ΚΑΡΕΛΙΑ τραγουδουν ακομα ηθελα να πω" ,οχι τα κουρελια.... ;D

Superfunk είπε:
Ειδικα στην Ελλαδα που καπνιζουν ΟΛΟΙ θελουν δε θελουν (μια και το παθητικο καπνισμα ειναι αδυνατον να το γλυτωσεις εκτος κι αν πας στην κορυφη του Υμηττου κατω απο τις κεραιες.. ;D)..θα ηταν ΠΟΛΥ δυσκολο να εξακριβωθει ποιος καπνιζει και ποιος δεν καπνιζει ετσι κι αλλοιως...

Εκτος κι αν περιμενεις να το ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ στη δηλωση του προς το...κρατος και τα ασφαλιστικα ταμεια οι..Ελληνες πολιτες οποτε συμβαινουν δυο τινα:

1.εισαι τρελλος

2.νομιζεις οτι ζεις στην Ιαπωνια

;D
1ον Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ πως θα γίνει τεχνικά (η διαπίστωση αν είναι κάποιος καπνιστής , προκειμένου να πληρώνει αυξημένα ασφάλιστρα), μιας και το σενάριο είναι ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ,  τέθηκε απλά από κάποιους συνομιλητές και απάντησα.

2ον  Την  προάσπιση των ασφαλιστικών ταμείων ως αιτιολογία της απόφασης, την αμβισβήτησα νομικά, για τους λόγους που εξέθεσα.  

LK είπε:
Γιατί;

Γιατί να πληρώνω ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με έναν παχύσαρκο ή με έναν με κακή διατροφή; (πιθανές καρδιαγγειακές ασθένειες ή και καρκίνος κ.λ.π)

Γιατί να πληρώνω ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με έναν πότη; (πιθανές βλάβες ύπατος κ.λ.π)

Γιατί να πληρώνω ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με έναν που κάνει extreme sports;(πιθανά κατάγματα κ.λ.π)

Δεν θέτει κάποιος έτσι εαυτόν σε περισσότερους κινδύνους από εμένα , και συνεπώς μπορεί να κλειθώ εγώ για να "πληρώσω" για τα νοσήλειά του;

Χμμμ... υπάρχουν στοιχεία για το πόσοι καπνίζουν, πόσοι εξ' αυτών έχουν πρόβλημα στην υγεία τους και αντίστοιχα για αυτούς που κάνουν extreme sports (που είναι δεν είναι 1000 άτομα στην Ελλάδα).
Το ίδιο ισχύει και με τους μεθύστακες που φτάνουν να διαλύσουν το ύπαρ τους... Το οινόπνευμα ΕΙΝΑΙ παράνομο όταν ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις κακό στον άλλο (πχ. την ώρα που οδηγάς) και όχι γενικά...

Για το φαΐ, οκ... εδώ δεν έχω τι να πω! ;D

Όλα νόμιμα είναι και ο καπνός, και το αλκοόλ και το φαγητό......και τα extreme sports.

Για 6η φορά, ήταν η απάντηση στο ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ σενάριο της πληρωμής extra ασφαλίστρων από τους καπνιστές.

samy paraga είπε:
Μη κρίνεις όλους τους καπνιστές έτσι.Τουλάχιστον εγώ δεν λειτουργώ έτσι.
Δεν κρίνω ΟΛΟΥΣ τους καπνιστές έτσι, μόνο αυτούς που είναι διατεθιμένοι να βρίσουν ή και να έλθουν στα χέρια μ' αυτόν που θα τους ζητήσει να σταματήσουν να καπνίζουν σε κλειστό χώρο, και είναι πάρα πολλοί αυτοί.

LK είπε:
Όλα νόμιμα είναι και ο καπνός, και το αλκοόλ και το φαγητό......και τα extreme sports.

Για 6η φορά, ήταν η απάντηση στο ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ σενάριο της πληρωμής extra ασφαλίστρων από τους καπνιστές.
Κι εγώ λέω ότι δε μπορεί να υπάρχει σύγκριση γιατί ένα ΠΟΛΥ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων καπνίζουν, ενώ ελάχιστοι κάνουν extreme sports για να επηρρεάζουν τα ασφαλιστικά του γενικού πλυθησμού... Το ίδιο (νομίζω) και με το αλκοόλ και ΟΧΙ το ίδιο με το φαγητό (που είναι τεράστιο πρόβλημα).
Νομίζω...

Nikolas είπε:
Κι εγώ λέω ότι δε μπορεί να υπάρχει σύγκριση γιατί ένα ΠΟΛΥ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων καπνίζουν, ενώ ελάχιστοι κάνουν extreme sports για να επηρρεάζουν τα ασφαλιστικά του γενικού πλυθησμού... Το ίδιο (νομίζω) και με το αλκοόλ και ΟΧΙ το ίδιο με το φαγητό (που είναι τεράστιο πρόβλημα).

Νομίζω...
Μικρή σημασία έχει στην παρούσα φάση τι πραγματικά ισχύει, γιατί δεν τίθεται κάποιο θέμα (περί αυξημένων ασφαλίστρων).

Στο δεύτερο σκέλος, αν απαγορευόταν ένα έδεσμα π.χ κοκορέτσι, όπως συνέβη όντως στο παρελθόν και το ανέφερε και ο ΕΖ, και έβλεπα απόφαση δικαστική που θα επικύρωνε συνταγματικά αυτή τη νομοθετική απαγόρευση (απογόρευση πώλησης σε καταστήματα) με το επιχείρημα ότι η κατανάλωσή του βλάπτει τα ασφαλιστικά ταμεία, την ίδια ένσταση θα είχα νομικά, γιατί θα θωρούσα την απόφαση πλημμελή αιτιολογικά .

edit: Αλλά εκεί δεν κάναν το ίδιο λάθος (νομικά) με το κάπνισμα.

Στην περίπτωση αυτή ΔΕΝ απαγόρευσαν το κοκορέτσι, και την κατανάλωση αυτού.

Απαγόρευσαν " την εμπορία των οργάνων «υψηλού κινδύνου» από βοοειδή και αιγοπρόβατα", ήτοι κάποια από τα συστατικά του κοκορετσιού.

Δεν έπρεπε λοιπόν (για να είναι νομικά σωστοί), να απαγορεύσουν το κάπνισμα, αλλά τον καπνό.

Όσο ο καπνός είναι νόμιμος, μου δίδει το δικαίωμα να εγείρω συνταγματικές αξιώσεις, να καπνίζω χωρίς βέβαια να ενοχλώ τους άλλους, όπως προείπα σε κλάμπ καπνιστών π.χ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back