Ε και τότε ΠΟΥ παίζει ρόλο; Δεν το δέχομαι, είναι εντελώς παράλογο. Όταν τόσοι και τόσοι δηλωνουν πως καπνίζουν μόνο και μόνο λόγω εθισμού που δεν τους επιτρέπει να το κόψουν.fusiongtr είπε:Σε διαβεβαιώνω ότι ο εθισμός (που φυσικά υπάρχει) παίζει πολύ μικρό ρόλο στο κάθε πότε ανάβεις τσιγάρο.
Θα σου πω.Το έχω ζητήσει μόνο από γνωστά μου άτομα και συμμορφώνονταν όλοι.NoIzY είπε:Κι εντέλει, πόσες φορές ζήτησες από τον άλλον να καπνίσει αλλού και σε έγραψε? Θα παρακαλέσω -στο βαθμό που μπορεί να έχει νόημα- μια ειλικρινή απάντηση.
Τι ακριβώς θες να πείς εδώ, ότι οι καπνιστές δεν ενοχλούνται για κάτι που δεν κάνουν οι μη-καπνιστές; Προφανώς και η συζήτηση θα περιστρέφεται γύρω απ' την ενόχληση που νιώθουν οι μη καπνιστές, τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί; Το σχόλιό μου αναφέρεται στην γκρίνια των καπνιστών για την υποτιθέμενη διωξή τους και την υποτιθέμενη και πάλι καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Αφού ο νόμος δεν εφαρμόζεται πρός τι η γκρίνια; Κουβέντα να γίνεται;NoIzY είπε:Τα χεις μπλέξει, οι μη καπνιστές διαμαρτύρονται, οι καπνιστές δεν ενοχλούνται από το μη κάπνισμα αυτών. Και η συζήτηση περιστρέφεται κυρίως από την ενόχληση των μη καπνιστών.
Όταν πρόκειται για ΝΟΜΟ δεν πρέπει να χρειάζεται να αναζητούμε στην μνήμη μας για παραδείγματα εφαρμογής, πρέπει να βιώνουμε διαρκώς γενικευμένη εφαρμογή, αυτό σημαίνει η λέξη νόμος, εκτός Ελλάδας τουλάχιστον.Κι επίσης, υπάρχουν μαγαζιά που εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο, μου έρχονται ήδη κάποια στο μυαλό.
Σκέψου μόνο, ότι άλλοι από τους "εθισμένους" καπνιστές, καπνίζουν τέσσερα πακέτα και άλλοι ένα.gdevelek είπε:Ε και τότε ΠΟΥ παίζει ρόλο; Δεν το δέχομαι, είναι εντελώς παράλογο. Όταν τόσοι και τόσοι δηλωνουν πως καπνίζουν μόνο και μόνο λόγω εθισμού που δεν τους επιτρέπει να το κόψουν.
όχι φίλε μου δεν τα δέχομαι αυτά που λές, η "ανάγκη" στην οποία αναφέρεσαι ΕΙΝΑΙ η εκδήλωση του εθισμου και τίποτε περισσότερο, πέφτουν τα επίπεδα νικοτίνης και ο εθισμός σε σπρώχνει ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ να τα αναπληρώσειςfusiongtr είπε:Σκέψου μόνο, ότι άλλοι από τους "εθισμένους" καπνιστές, καπνίζουν τέσσερα πακέτα και άλλοι ένα.
Γιατί?
Είναι πιο εθισμένοι?
Και βέβαια όχι.
Δεν ανάβουμε κάθε τσιγάρο από ανάγκη να πάρουμε νικοτίνη, αλλά για άλλους λόγους όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται.
Ο εθισμός λειτουργεί σε άλλο επίπεδο.
Σε επίπεδο "ρε παιδιά χαρμάνιασα, θέλω τσιγάρο".
Αλλά ποιός περιμένει να χαρμανιάσει?
Αυτό σόρυ αλλά μόνο ως αστείο το ακούωΤο ανάβουμε χωρίς να αισθανόμαστε την ανάγκη να το κάνουμε.
Μην το ψάχνεις περισσότερο... εθισμό το λένε...Το γιατί .....
προφανως σημαντικης έκτασης για να βγαλει ο δημος τετοιες πινακιδεςΠόσα ήταν αυτά τα παιδιά που έφαγαν κάφτρα στη μάπα? Τι έκτασης ήταν πια αυτή η μάστιγα που ταλάνιζε την πόλη του Τόκυο? Grin
Μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις μαντεψιές για εμένα, όπως τι χρώμα μπλούζα φοράω τώρα ή τι έφαγα για πρωινό. Κι ελπίζω να τα πας καλύτερα από το 50% που πέτυχες μέχρι στιγμής στα παραπάνω.Superfunk είπε:ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΟ εσυ που ΔΕΝ εχεις παει ΠΟΤΕ στο ΤΟΚΥΟ
οταν με το καλο σε αξιωσει ο θεος να ταξιδεψεις σε κανενα πολιτισμενο μερος (...) στον πολιτισμενο δυτικο κοσμο
Μη χρησιμοποιείς διάφορες ιδιότητες που έχεις ή δεν έχεις για να αποκτήσεις "προβάδισμα". Αν μπορείς να μιλήσεις με επιχειρήματα, έχει καλώς.εσυ ΔΕΝ εχεις παει ΠΟΤΕ στο ΤΟΚΥΟ
εχω παει αρκετες φορες
(...)
α,θα καταλαβεις και ΤΙ ειναι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ και η κοινωνικη συνειδηση αν ταξιδεψεις στον πολιτισμενο δυτικο κοσμο
Δηλαδή πριν την απαγόρευση ήταν ο καθένας με ένα άφιλτρο στο χέρι? Δεν είχε κοινωνική συνείδηση? Δεν ήξερε ότι μπορεί να κάψει το διπλανό του σε τέτοιο συνωστισμό? Ο πολιτισμός στους Ιάπωνες που τοσο λατρεύεις τον πολιτισμό τους, επήλθε με την απαγόρευση? Κάπως αντιφατικό, δε νομίζεις?ισως βεβαια αν εβλεπες 2 εκατομμυρια ανθρωπους να προσπαθουν να μπουν ταυτοχρονα στον κεντρικο σταθμο του Shinjuku να καταλαβαινες...ΓΙΑΤΙ δεν πρεπει να καπνιζει καποιος περπατωντας μεσα σε συνωστισμο ;D
να δες τι γινεται σε ωρες ΜΗ ΑΙΧΜΗΣ ( α,αυτοι οι ΗΛΙΘΙΟΙ με τις μασκες ειναι ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ και τις φορανε για να μη κολλησουν τους υπολοιπους,τοσο ΒΛΑΚΕΣ και ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ ειναι...κανονικα επρεπε να κρατανε ΠΟΥΡΑ,να ξεφυσανε πανω στη ΜΟΥΡΗ των παιδιων και να φτυνουνε ο ενας τον αλλον για να κολλησουν ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ.. ;D)
youtube.com/watch?v=7AKQzxl1Ick
& εδω μπορεις ευκολα να φανταστεις τι θα γινοτανε αν ολοι αυτοι κρατουσανε απο εναν ΑΣΣΟ ΑΦΙΛΤΡΟ στο χερι... ;D
youtube.com/watch?v=QXtOdSgf6Ic
κι εγώ έχω φάει κάφτρα στο μπουφάν και μου το έκαψε στο σημείο που βρήκεschreivox είπε:Πλάκα-πλάκα μου είχε τύχει όταν ήμουν παιδί να φάω κάφτρα τσιγάρου στην καρωτίδα από ανέμελο χέρι σε ταβέρνα. ;D
Όχι, νομίζω το έχω εξηγήσει πιο πάνω. Καλό είναι να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και φυσικά ο μη καπνιστής να ζητάει σε αυτόν που καπνίζει να απομακρυνθεί ή να σταματήσει, εφόσον τον ενοχλεί.theoctapus είπε:Ρε 'συ NoIzY, μια ερώτηση, είναι τελικά καλό να απαγορευτεί το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους ή όχι;
Μα με επιχειρηματα και στοιχεια,ακομα και..εικονες ,μιλαω,ΕΣΥ δε μου λες κατι ΑΠΤΟ και λογικο πλεον της γνωστης ελληνικης αμπελοφιλοσοφιας η οποια ουσιαστικα "μεταφραζεται" παντα στο "αφου δεν με ΒΟΛΕΥΕΙ αυτο που λεει η ΛΟΓΙΚΗ και οι ΝΟΜΟΙ,ειναι λαθος" ;DΜη χρησιμοποιείς διάφορες ιδιότητες που έχεις ή δεν έχεις για να αποκτήσεις "προβάδισμα". Αν μπορείς να μιλήσεις με επιχειρήματα, έχει καλώς.
ΦΥΣΙΚΑ,μια και ΜΟΝΟ ετσι δημιουργειται ο πολιτισμος,δηλαδη μεσα απο το ΝΟΜΟ ο οποιος εχει ΚΑΙ απαγορευσεις...Ο πολιτισμός στους Ιάπωνες που τοσο λατρεύεις τον πολιτισμό τους, επήλθε με την απαγόρευση?
Σε ενα εστιατοριο ας πουμε που εχει ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΣΕΙ σε ΤΙ ακριβως θα κανει καλο στο παιδι μου αν ...παρακαλεσω τον καπνιστη....να απομακρυνθει?Καλό είναι να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και φυσικά ο μη καπνιστής να ζητάει σε αυτόν που καπνίζει να απομακρυνθεί ή να σταματήσει, εφόσον τον ενοχλεί.
Ασε τις καταληψεις,τα ΤΣΙΓΑΡΑ και τον ΚΑΦΕ...και ανοιξε κανα βιβλιο τοτε γιατι δε σε βλεπω να εχεις μαθει και τιποτα.. ;DΕπειδή το πας εκεί, σου λέω κι εγώ ότι αυτό το πράγμα που λέγεται πόλη και το πώς αναπτύσσεται μια κοινωνία μέσα σε αυτή, το σπουδάζω.
δεν το έχω ζητήσει ποτέNoIzY είπε:@ gdevelek
Αν κρίνω από το ύφος που χρησιμοποιείς όταν γράφεις, δε μου κάνει εντύπωση αν κάποιος δεν έσβησε το τσιγάρο του όταν του το ζήτησες.
Γιατι οπως ειπες και εσυ ψηφιστηκε ΝΟΜΟΣ.Γιατι δεν αφηνουν τον μαγαζατορα να επιλεξει τι θα κανει στο μαγαζι του?