Κριση - Καπνισμα: 0-1

Μουσταφά αγόρι μου ;) ;D :-*, εσύ μπορεί και να με καταλάβεις.

Έγραψα πιo πίσω και με μνημόνευσες, πως παρότι καπνιστής υποστηρίζω την απαγόρευση του τσιγάρου σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους χώρους.......................και στο καπάκι βγήκε ο Major Tom και με άρχισε στα αν θα πήγαινα σε παιδικούς σταθμούς με το τσιγάρο και στα αστιατόρεια που συχνάζει με το παιδί του και πως στα καζίνο τις μεγάλες πίστες και τα ΜΠΑΡ-το είπε επί λέξη- επειδή συχνάζουν μόνο ενήλικες, δεν πειράζει.

Λίγο μετά βέβαια ο major Tom  το ξαναγύρισε στο LAW& ORDER ;D ;D ;D

Εγώ, παρότι καπνιστής, είπα το αυτονόητο, να ισχύει ο νόμος παντού, ή πουθενά.................αυτά τα νομοθετήματα του στυλ νομιμοποίηση αυθαιρέτων, με κάνουν να αισθάνομαι Γιαπωνέζος- Γερμανός- Σουηδός, νοιώθω σα να είμαι υπάνθρωπος, σα κάτι φίλους εδώ μέσα, που αισθάνονται πως ζουν στο Ουαριζιστάν- The man who would be king-αλλά οι ίδιοι αισθάνονται πως αδικούνται που δεν τους ανεχόμαστε στο τόπο μας ως αυτοκράτορες, ενώ είναι δεκανείς του στέμματος ;D ;D ;D

Παρακαλώ σας λοιπόν, ή να με σέβεστε σαν Έλληνα που είμαι-μαστε και να παλέψουμε παρέα να διορθώσουμε τα στραβά, ή διαφορετικά, να πάτε εκεί που πιστεύεται πως οι άνθρωπες είναι πολιτισμένοι.Βέβαια και το ''πολιτισμένος'' σηκώνει κουβέντα, για λαούς που δεν έχουν πεζοδρόμια και δημιούργησαν πόλεις που ζουν σα τις σαρδέλες,πολιτιστικά γούστα είναι ΚΑΙ αυτά.

Όπως επίσης, άποψη είναι και η άλλη που λέει πως υπάρχει δημοκρατία και τους νόμους αποφασίζουν και τους νομοθετούν κάποιοι που υποτίθεται πως ψήφισα κάποτε για να με εκπροσωπήσουν, αλλά ποτέ δεν συζήτησαν μαζί μου για το αν συμφωνώ, ή όχι. Αυτή είναι η αντιπροσωπευτική πλειοψηφία του 47% αποχή στις τελευταίες εκλογές και αυτός είναι ο πολιτισμένος τρόπος διακυβέρνησης των ιθαγενών υπηκόων και ουχί πολιτών, εδώ και αλλαχού, εις τας πολιτισμένας εσπερίας.

Βέβαια, η αλήθεια είναι, πως εγώ είμαι Α-λογος ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
Απο τη στιγμη που τα εστιατορια,τα καφε κτλ ειναι δημοσιοι χωροι για ΤΙ μιλας ακριβως?
Για ιδιωτικες επιχειρησεις μιλαω, aka Νυχτερινα Μαγαζια, aka Μπαρ, Καφε, Μπουζουκια, Club κλπ. Με μερικες εξαιρεσεις, για παραδειγμα εστιατορια.

Απο οτι γνωριζω ο νομος επιτρεπει το καπνισμα σε συγκεκριμενους χωρους (καζινα,σκυλαδικα κτλ)
Επιτρεπει το καπνισμα σε σκυλαδικα αλλα οχι σε καφε/μπαρ? Ωραιος νομος...

αν μπορεσεις να μου αποδειξεις με ΣΤΟΙΧΕΙΑ οτι λογω DNA o Ελληνας δεν παθαινει καρκινο απο το ΠΑΘΗΤΙΚΟ καπνισμα ΠΡΩΤΟΣ απο ολους θα παραδεχτω οτι ειμαι ενα συχαμερο φασιστικο σκουληκι που θελω να παταξω τους επαναστατες και δημοκρατες καπνιστες.
Superfunk οτι θες διαβαζεις μου φαινεται....

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αντικαπνιστική μανία στην Ελλάδα, υπάρχει και κυριαρχεί το αντίθετο, η καπνιστική μανία. Οι καπνιστές κάνουν ό,τι γουστάρουν, όπου γουστάρουν, όποτε γουστάρουν. Απλά ζώντας μέσα σ' αυτή την παράνοια όλη τους τη ζωή θεωρούν την κατάσταση φυσιολογική. Τώρα λοιπόν που υπάρχει μια αντίδραση (η οποία μάλιστα έχει φάει τρελλή ήττα!), αναρωτιούνται τι στο διάολο συμβαίνει, ανακαλύπτοντας μια δήθεν "αντικαπνιστική μανία/υστερία".

Πράγμα που δεν ξαφνιάζει κανέναν αφού, στην Ελλάδα, πολύ συχνά, το αυτονόητο παίρνει τη θέση του αδιανόητου, και το αντίστροφο.

Waterfall-K είπε:
Για ιδιωτικες επιχειρησεις μιλαω, aka Νυχτερινα Μαγαζια, aka Μπαρ, Καφε, Μπουζουκια, Club κλπ. Με μερικες εξαιρεσεις, για παραδειγμα εστιατορια.

Επιτρεπει το καπνισμα σε σκυλαδικα αλλα οχι σε καφε/μπαρ? Ωραιος νομος...
δεν υπαρχουν ιδιωτικες επιχειρησεις κατα το νομο για αυτο το θεμα υπαρχουν ΔΗΜΟΣΙΟΙ χωροι,απο τη στιγμη βεβαια που το μπαρ δεν ειναι ΚΛΕΙΣΤΟ κλαμπ για ΜΕΛΗ.

http://edu.klimaka.gr/nomothesia/diaforoi-nomoi/218-dievkrinhseis-apagorevsh-kapnismatos-se-dhmosius-chwrus.html

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
fusiongtr είπε:
Έλα ρε συ, κι εγώ εκεί ήμουν αλλά δεν μπορούσα να σε δω λόγω ....
;D ;D ;D

Mπορει να ειχα  βγει  εξω να φαω κατι πατατακια που πηρα για μετα το τσιγαρο... :P

big140001.jpg

gdevelek είπε:
Δεν υπάρχει καμία απολύτως αντικαπνιστική μανία στην Ελλάδα, υπάρχει και κυριαρχεί το αντίθετο, η καπνιστική μανία. Οι καπνιστές κάνουν ό,τι γουστάρουν, όπου γουστάρουν, όποτε γουστάρουν. Απλά ζώντας μέσα σ' αυτή την παράνοια όλη τους τη ζωή θεωρούν την κατάσταση φυσιολογική. Τώρα λοιπόν που υπάρχει μια αντίδραση (η οποία μάλιστα έχει φάει τρελλή ήττα!), αναρωτιούνται τι στο διάολο συμβαίνει, ανακαλύπτοντας μια δήθεν "αντικαπνιστική μανία/υστερία".

Πράγμα που δεν ξαφνιάζει κανέναν αφού, στην Ελλάδα, πολύ συχνά, το αυτονόητο παίρνει τη θέση του αδιανόητου, και το αντίστροφο.
+1

Superfunk είπε:
δεν υπαρχουν ιδιωτικες επιχειρησεις κατα το νομο για αυτο το θεμα υπαρχουν ΔΗΜΟΣΙΟΙ χωροι,απο τη στιγμη βεβαια που το μπαρ δεν ειναι ΚΛΕΙΣΤΟ κλαμπ για ΜΕΛΗ.
Θες να κολλησουμε στις λεξεις τωρα? Καταλαβαινεις πολυ καλα τι λεω, μη μου κοτσαρεις λινκς με τη νομοθεσια. Αν λεγοντας δημοσιους χωρους εννοουν τα παντα, ας κανουν μια τροποποιηση και να βαλουν εξαιρεσεις μεσα. Εχουν ηδη εξαιρεσει τα σκυλαδικα και τα καζινο απ'οτι λες, αυτοι απο ποτε δεν ειναι δημοσιοι χωροι?

Προσωπικα παντως οπως ειπα και παραπανω και με λοιδωρησαν  ;D ο Sammy & o EZ

θα ημουν πανευτυχης και ικανοποιημενος αν το καπνισμα απογορευονταν πραγματικα εστω μονο στα μερη που η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ το απαιτει δηλαδη στα ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ που υπαρχουν παιδια.

Αν λεγοντας δημοσιους χωρους εννοουν τα παντα, ας κανουν μια τροποποιηση και να βαλουν εξαιρεσεις μεσα. Εχουν ηδη εξαιρεσει τα σκυλαδικα και τα καζινο απ'οτι λες, αυτοι απο ποτε δεν ειναι δημοσιοι χωροι?
η πλακα ειναι οτι κλαιγεστε εσεις οι καπνιστες λες και εφαρμοζεται πουθενα ο νομος... ;D κατσε να εφαρμοστει και κλάψτε οσο θελετε ,μεχρι τοτε σταματηστε το δουλεμα  ;D

Superfunk είπε:
η πλακα ειναι οτι κλαιγεστε εσεις οι καπνιστες λες και εφαρμοζεται πουθενα ο νομος... ;D κατσε να εφαρμοστει και κλάψτε οσο θελετε ,μεχρι τοτε σταματηστε το δουλεμα  ;D
Εχω γραψει ηδη δυο φορες οτι εκοψα το καπνισμα το 2007. Δεν με προσεχεις Superfunk και με στεναχωρεις...
meditate.gif

gdevelek είπε:
Οι καπνιστές κάνουν ό,τι γουστάρουν, όπου γουστάρουν, όποτε γουστάρουν.
Χθες κατι μου ελεγες για γενικευσεις... ;)

Αντικαπνιστικη μανια υπαρχει.Οπως και καπνιστικη.Αν δεν υπηρχε,δε θα καναμε κουβεντα τωρα.

@SF δε  διαφωνουμε στο μετρο,πειθομενοι τοις κεινων ρημασι,δεν το συζηταμε αυτο.

Η διαφωνια ειναι η εξης..

Εσυ πιστευεις οτι τα πραγματα δεν εχουν αλλη λυση.Ανενδοτα.

Εγω πιστευω πως εχουν.Διαλλακτικα.

να διορθωσουμε ακομα ενα ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ βλεποντας οτι δεν επιτρεπεται τελικα το καπνισμα γενικα στα σκυλαδικα και στα καζινο αλλα μονο σε ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ χωρους για καπνιστες.

Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, σε ορισμένα καταστήματα-καζίνο, χώρους νόμιμης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών και κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική, αναμένεται να δημιουργηθούν ξεχωριστοί, ειδικοί χώροι, που θα επιτρέπεται το κάπνισμα.

Όπως αναφέρει η διάταξη του πολυνομοσχεδίου «Κατ’ εξαίρεση των ανωτέρω διατάξεων, στα καζίνο και στα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική εμβαδού άνω των 300 τ.μ. Και στα καταστήματα όπου νομίμως διεξάγονται τυχερά παίγνια, μπορούν να δημιουργούνται χώροι καπνιζόντων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το ένα δεύτερο (1/2) του συνολικού εμβαδού του καταστήματος.

Για τη δημιουργία τέτοιων χώρων καταβάλλεται ετήσιο τέλος ποσού διακοσίων (200) ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας καθορίζονται oι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας των χώρων, που επιτρέπεται το κάπνισμα, ο χρόνος καταβολής και η διαδικασία είσπραξης του ετήσιου τέλους και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων».

Εχω γραψει ηδη δυο φορες οτι εκοψα το καπνισμα το 2007.
μπραβο σου,join the good cause than & ασε τις μπουρδες. ;)

τουλαχιστον οτι στα ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ δεν πρεπει να καπνιζουνε συμφωνεις?

freerock1974 είπε:
Αντικαπνιστικη μανια υπαρχει.Οπως και καπνιστικη.Αν δεν υπηρχε,δε θα καναμε κουβεντα τωρα.
Καλα που να ησουν και στη Νεα Υορκη...13 δολλαριο το πακετο εχει παει και επιτρεπεται να καπνιζεις μονο εξω απο τα μπαρ,φιλος μου που καπνισε στο Central Park την εσκασε τη 200αρουμπα... ;D  

Superfunk είπε:
Συμφωνω.

Εχεις αντιρρηση να υπαρχουν εστιατορια για καπνιστες?

Καλα που να ησουν και στη Νεα Υορκη...13 δολλαριο το πακετο εχει παει και επιτρεπεται να καπνιζεις μονο εξω απο τα μπαρ,φιλος μου που καπνισε στο Central Park την εσκασε τη 200αρουμπα... ;D 
Ετσι.

Προσεχως και στο Ελλαδισταν... ;)

Superfunk είπε:
μπραβο σου,join the good cause than & ασε τις μπουρδες. ;)
Δεν γραφω ποτε μπουρδες αγαπητε.
SMACK.gif

Ρε ZuperFunk, τι...καπνιζεις? ;D ;D Πριν λιγο το εγραψα...

Superfunk είπε:
Προσωπικα παντως οπως ειπα και παραπανω και με λοιδωρησαν  ;D ο Sammy & o EZ
Φίλως, σόρυ, νόμιζα πως είσαι απ το Λιδορίκι λαίμαι  ;D ;D ;D

freerock1974 είπε:
Ναι, αλλά η αντικαπνιστική μανία έχει να κάνει με την υγεία αυτών που δε καπνίζουν, τέλος πάντων.
Η καπνιστική μανία έχει να κάνει με το δικαίωμα στο τσιγάρο, που είναι μπούρδα by default.

Ή κάνω λάθος;

freerock1974 είπε:
Χθες κατι μου ελεγες για γενικευσεις... ;)

Βρίσκεις πως γενικεύω; Σε προκαλώ να μου υποδείξεις ΕΝΑΝ χώρο που οι καπνιστές σέβονται.

Όσο για τη δήθεν "αντικαπνιστική μανία", καταλαβάινεις τι μου λες; Ότι όταν κάποιοι ξεκινήσουν να αντιδρούν απέναντι σε ξεκάθαρα και αποδεδειγμένα βλαπτική/ενοχλητική συμπεριφορά κάποιων άλλων που όλη τους τη ζωή υφίστανται, αυτομάτως κατατάσσονται στους "μανιακούς";

Σοβαρολογείς;;;;;; Σϊγουρα όχι, σε θεωρώ πολύ σοβαρότερο άτομο.

Εχεις αντιρρηση να υπαρχουν εστιατορια για καπνιστες?
Μα υπαρχουν,πηγαινε σε οποιοδηποτε ελληνικο εστιατοριο.. ;D

Φαντασου ομως ρε φιλε ΕΘΙΣΜΟΣ...ουτε για να..φας να μη μπορεις να σταματησεις να φουμαρεις...

Nikolas είπε:
Η καπνιστική μανία έχει να κάνει με το δικαίωμα στο τσιγάρο, που είναι μπούρδα by default.
Kαθολου μπουρδα. Απ'τη στιγμη που ειναι νομιμο (κακως για μενα) και οι καπνιστες δινουν τα ωραια τους λεφτα για να το αγορασουν (κερδιζοντας ενα σκασμο λεφτα οι καπνοβιομηχανιες και το κρατος) εχουν καθε δικαιωμα να μπορουν να το απολαυσουν. Και οχι βεβαια δακτυλοδεικτουμενοι και μεσα σε μια γυαλα.

Αναρωτιέμαι πόσο θα πέσει ο εγωισμός και η βαρβατίλα ενός καπνιστή, αν, σε ένα εστιατόριο, βγει έξω 1-2 φορές για να ξεχαρμανιάσει.... Έχουν άραγε αναρωτηθεί πόσο θα ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ στην εκτίμηση της παρέας τους αν το έκαναν;;;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back