Έχω, εσύ δεν τα έβαλες στην παράθεση.. Συνεπώς, ξέρεις ότι έχω και ξέρεις και ποια είναι.neeq είπε:Ναι βρε Νοιζυ, αλλα ενα επιχείρημα που να μην αφορα μονο την εαυτάρα του καπνιστή δεν ειπες ;D
![Stick out tongue :P :P](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f61b.png)
Αρχικά, γιατί χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς (π.χ. νταγλάρι)? Αν εγώ έλεγα "οι ξενέρωτοι" θα έπεφταν όλοι να με φάνε..Αλλα ο μη καπνιστης να κανει δρομολογια, να ερθει σε αμηχανια λεγοντας στο νταγλάρι να σβήσει το τσιγάρο κτλ κτλ.
Κατά δεύτερον, η βάση της συζήτησης νομίζω πως είναι ακριβώς το πώς θα αποφύγει τα δρομολόγια και τις αμηχανίες, τόσο ο καπνιστής όσο και ο μη καπνιστής. Απλά ο καπνιστής έχει κι ένα στερητικό σύνδρομο να κουμαντάρει.
Γι αυτό έκανα λόγο πριν για στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς. Ο καπνιστής που θα τον γράψει στα παλιά του τα παπούτσια είναι προφανώς μ@λ@κας αλλά αμφιβάλλω αν θα συνεχίσει να καπνίζει αν ο άλλος του ζητήσει ευγενικά να σταματήσει να καπνίζει δίπλα του, ειδικά αν του εξηγήσει ότι έχει πρόβλημα υγείας. Θα μου πεις "γιατί να μπεί στη διαδικασία?". Θα σου πω, γιατί το ζήτημα είναι λεπτό και είναι η μόνη λύση ώστε να λήξει το θέμα χωρίς να βγει ριγμένος ένας απ τους δύο.Το μονο δεδομένο στην Ελλάδα είναι ότι κανείς καπνιστής δε στερείται τίποτα. Ολοι καπνιζουν παντου. Ενας με σοβαρο ασθμα δε μπορει να βγει πουθενα. Αυτο είναι κοινωνικός αποκλεισμός...οχι το να μην καπνίσεις...
Είμαι εθισμένος στο τσιγάρο. Όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι η αλήθεια, ωστόσο δε λέει κάτι αυτό. Αν δεν είναι ρατσιστικό το να λες ότι ο καπνιστής δε χρησιμοποιεί επιχειρήματα σε αντίθεση με τον μη καπνιστή, τότε τι είναι? Βάζεις τον εαυτό σου a priori στη θέση του λογικού της συζήτησης, απλά επειδή δεν καπνίζεις κι αυτό είναι προσβλητικό για το συνομιλητή σου. Εντέλει, αν δεν περιμένεις λογική απάντηση, γιατί μου απευθύνεις το λόγο?Απλά η συζήτηση με καποιον εθισμένο σε κάτι δε μπορει να βασιστεί 100% στη λογική.