Η σύγκριση πάντως που έγινε μερικές σελίδες πριν με ακίνητα είναι άστοχη. Άλλο το πώς διαμορφώνεται η τιμή ενός μεταχειρισμένου ακινήτου αλλιώς ενός κινητού. Εντελώς διαφορετικές οι μεταβλητές εκεί.
Τώρα το θέμα ''ηθικής'' που λέει ο νηματοθέτης (και ας με διορθώσει αν κάνω λάθος), το αντιλήφθηκα όχι με την έννοια αυτή καθεαυτή αλλά με την έννοια της ηθικής στις συναλλαγές, που διαφέρει από της έννοια της ανθρώπινης ηθικής (όπως την αντιλήφθηκαν οι περισσότεροι). Και εξηγούμαι:
Αγγελίες στην Ελλάδα: π.χ.: vox tonelab (μεταχειρισμένη) se 250 euro, boss gt-8 230-250 (είδα πρόσφατα), η μεν πρώτη κοστίζει τώρα 330 η δεύτερη πριν γίνει discontinued 300 ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Κοιτάς στο ebay και τις βάζουν στην Αγγλία και στην Αμερική 130-150 ευρώ. 130 πουλήθηκε πρόσφατα μία tonelab se . Πως γίνεται στις αγγελίες στην Ελλάδα να έχει ο καθένας τη νοοτροπία (γιατί είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας) ότι επειδή κάποτε έσκασε το Χ ποσό να αγοράσει κάτι, να θεωρεί ότι θα το ξαναπουλήσει χάνοντας πχ 50 ευρώ στα 300. Βλέπω πχ esp ec1000, να δίνεται 800 και 850 ενώ κάνει καινούργια 900.
Και μη μου πείτε ''ωραία ρε φίλε μην το αγοράσεις'' - εκτός του ότι δε θα το αγοράσω, ο νηματοθέτης πιστεύω ήθελε απλώς να σχολιάσει τη νοοτροπία που επικρατεί στις περισσότερες αγγελίες και σε αυτήν αναφέρομαι και εγώ και κατά τη γνώμη μου είναι ευκαιριακή και λανθασμένη.
Και γενικότερα, όπως σωστά ειπώθηκε, εάν κάτι δεν είναι πχ limited ή discontinued (που και εκεί παίζεται γιατί συνήθως βγαίνει η εξέλιξη του discontinued μοντέλου), η τιμή ενός μεταχειρισμένου σε τέτοια κινητά πράγματα αυτού του εύρους τιμών και είδους διαμορφώνεται συνήθως σε κάτι παραπάνω από τη μισή τιμή αγοράς (εφόσον είναι σε οκ κατάσταση)..
oselifer είπε:
Το μόνο θέμα που υπάρχει με αυτούς είναι οτι αφου το κάνουν συστηματικά θα έπρεπε να φορολογούντε για τα κέρδη που έχουν,δηλαδή να κόβουν απόδειξη,κάτι που δεν κάνουν άρα παρανομούν.
Χωρίς να είμαι βέβαιος για το νόμο,έτσι νομίζω οτι έιναι.
Δε ρίχνω flames, αλλά αφού δεν είσαι βέβαιος για το νόμο, γιατί λες θα έπρεπε?