Mήπως βρισκόμαστε στην αρχή της αποκάλυψης για το μεταχειρισμένο (μη συλλεκτικό) gear?

@LK Συμφωνώ στο γενικό πλαίσιο που το θέτεις. Εξάλλου το ζωή vs χρήματα, επενδύσεις ή αποταμίευση vs luxury είναι ένα μόνιμο δίλημμα. 

Όμως για εμένα που από τη μία είμαι ερασιτέχνης, υπό την έννοια ότι δε θα βγάλω χρήματα από τη μουσική, αλλά από την άλλη και από περιέργεια και λόγω διαφορετικών projects αλλάζω συχνά gear, το να έχω μονίμως μεγάλη χασούρα από τις αγοραπωλησίες θα ήταν μή βιώσιμο. Οπότε προσέχω κατ' αρχάς τις τιμές αγοράς και εδώ είναι που σήμερα υπάρχει το μεγάλο θέμα: Ποιές είναι οι καλές τιμές και προς τα πού πάει το πράγμα; 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Συμφωνώ
Reactions: LK
Δεν ειναι παντα ετσι.

Πχ αν εχεις κατι που δεν χρησιμοποιεις και κοστιζει καινουργιο 500 και το βαζεις 350 και δεν πωλειται (30% κατω και σε κατασταση αψογη), αυτο μπορει να οφειλεται στην ιδιαιτεροτητα και εξειδικευση του αντικειμενου, δεν ειναι δηλαδη κατι που χρησιμοποιουν πολλοι , πχ μια κιθαρα, ενας ενισχυτης, ενα πεταλι.
Σε αυτο λοιπον δεν κατεβαζεις την τιμη κι αλλο για να πουληθει (αν δεν εχεις αναγκη τα χρηματα).
Γιατι και να την κατεβασεις δεν θα το παρει κανεις που δεν το χρειαζεται.
Απλα ανανεωνεις την αγγελια για να μπορει να την δει αυτος που θελει το συγκεκριμενο.
Μα σήμερα βλέπεις να μην πωλούνται κομμάτια στο 50% κάποιες φορές. Πρόσφατα είδα ένα Fender Jazz Bass USA σε τιμή ξεφτίλα και καθόταν. Αυτό εννοώ με το "αποκάλυψη". Αυτό που περιγράφεις είναι απλά φυσιολογικό. 

• Like
Reactions: Spyros Delta
@LK Συμφωνώ στο γενικό πλαίσιο που το θέτεις. Εξάλλου το ζωή vs χρήματα, επενδύσεις ή αποταμίευση vs luxury είναι ένα μόνιμο δίλημμα. 

Όμως για εμένα που από τη μία είμαι ερασιτέχνης, υπό την έννοια ότι δε θα βγάλω χρήματα από τη μουσική, αλλά από την άλλη και από περιέργεια και λόγω διαφορετικών projects αλλάζω συχνά gear, το να έχω μονίμως μεγάλη χασούρα από τις αγοραπωλησίες θα ήταν μή βιώσιμο. Οπότε προσέχω κατ' αρχάς τις τιμές αγοράς και εδώ είναι που σήμερα υπάρχει το μεγάλο θέμα: Ποιές είναι οι καλές τιμές και προς τα πού πάει το πράγμα; 
Κοίτα , γενικά από τα χόμπυς χάνουμε λεφτά συνήθως.

Εγώ έτσι το βλέπω.

Εγω είμαι gear slut?

Και όχι μόνο στα μουσικά.

Από την άλλη , αν δεν τα έτρωγα σε gear , πολύ πιθανότερο να τα έτρωγα αλλού....σε ψυχίατρο θες; Σε αναβολικά......κάπου εν πάσει περιπτώσει ?

Εγώ έτσι το βλέπω.

Εγω είμαι gear slut?

Και όχι μόνο στα μουσικά.

Από την άλλη , αν δεν τα έτρωγα σε gear , πολύ πιθανότερο να τα έτρωγα αλλού....σε ψυχίατρο θες; Σε αναβολικά......κάπου εν πάσει περιπτώσει ?
Δεν προσπαθώ να μη χάσω. Προσπαθώ να μην καταστραφώ #ημερα_ποίησης

Δεν προσπαθώ να μη χάσω. Προσπαθώ να μην καταστραφώ #ημερα_ποίησης
Στο κάτω κάτω της γραφής....αξίζει να καταστραφείς

Γιάννης Πάριος-ποιητής ?

@kpeyos

Από κάτω από το σπίτι μου ή δίπλα από το γραφείο μου (αν προτιμάς), έχω ένα μαγαζί που το νοικιάζω σε κάτι φωτογράφους (γάμος -βάπτιση κ.λ.π) .

Καθαρά Δευτέρα είχανε μια διαρροή σε μια βάνα, και πλημμύρισαν.

Το πήρα είδηση εγώ.....τους πήρα τηλέφωνο.....ήρθαν καθυστερημένα (ο ένας πετούσε χαρταετό ?  , ο άλλος κάπου ήταν) .

Τεσπα, το σώσαμε.

Αφού σκουπίσαμε και τα τελευταία νερά....ανάβω τσιγάρο και τους λέω.

"Τρίτη πρωί πηγαίνετε και βγάλτε μου ένα κλειδί να έχω για τέτοιες περιπτώσεις, μιας και εγώ 24/7 είμαι εδώ, να το προλάβω".

Φάνηκαν διστακτικοί....μά έχουμε εξοπλισμό εδώ κ.λ.π.

Γέλασα δυνατά ?.

Τους ανέβασα στο studio της φωτογραφίας που έχω στον τρίτο.

Έμειναν λαλάκες.....και μου έβγαλαν κλειδί την επόμενη. ?

@kpeyos

Από κάτω από το σπίτι μου ή δίπλα από το γραφείο μου (αν προτιμάς), έχω ένα μαγαζί που το νοικιάζω σε κάτι φωτογράφους (γάμος -βάπτιση κ.λ.π) .

Καθαρά Δευτέρα είχανε μια διαρροή σε μια βάνα, και πλημμύρισαν.

Το πήρα είδηση εγώ.....τους πήρα τηλέφωνο.....ήρθαν καθυστερημένα (ο ένας πετούσε χαρταετό ?  , ο άλλος κάπου ήταν) .

Τεσπα, το σώσαμε.

Αφού σκουπίσαμε και τα τελευταία νερά....ανάβω τσιγάρο και τους λέω.

"Τρίτη πρωί πηγαίνετε και βγάλτε μου ένα κλειδί να έχω για τέτοιες περιπτώσεις, μιας και εγώ 24/7 είμαι εδώ, να το προλάβω".

Φάνηκαν διστακτικοί....μά έχουμε εξοπλισμό εδώ κ.λ.π.

Γέλασα δυνατά ?.

Τους ανέβασα στο studio της φωτογραφίας που έχω στον τρίτο.

Έμειναν λαλάκες.....και μου έβγαλαν κλειδί την επόμενη. ?
Τους πήγες μόνο στο φωτογραφικο στούντιο ή και στο δωμάτιο με τις κιθάρες?

Τους πήγες μόνο στο φωτογραφικο στούντιο ή και στο δωμάτιο με τις κιθάρες?
Στο φωτογραφικό , τι να καταλάβουν από κιθάρες ?

Αααα κύριε συνήγορε, εγώ προσπάθησα επανειλημμένως να σε αποτρέψω να κινηθείς ως χομπίστας και να στραφείς σε... επενδυτικές αγορές, αλλά δεν με άκουσες ?

Οπότε ως προς το θέμα "Αρμαγεδδών" που καταλήξαμε; Οι τιμές στα μεταχειρισμένα θα πάρουν τον κατήφορο;  Να ετοιμαστούμε για gear binge και "επιθετικές" εξαγορές;

• Haha
Reactions: LK
Οπότε ως προς το θέμα "Αρμαγεδδών" που καταλήξαμε; Οι τιμές στα μεταχειρισμένα θα πάρουν τον κατήφορο;  Να ετοιμαστούμε για gear binge και "επιθετικές" εξαγορές;
Όσο οι  τιμές  των καινούργιων αυξάνονται και ο πληθωρισμός μεγαλώνει σε συνάρτηση με τους παγωμένους μισθούς και τα ημερομίσθια,  οι τιμές των μεταχειρισμένων και των ανταλλακτικών τους θα είναι υψηλές.

Υψηλές θα παραμένουν και οι τιμές για την επισκευή τους. Και η ζήτηση των μεταχειρισμένων θα είναι αυξημένη.

Προσωπικά έχω περιορίσει τις αγορές αυτό το διάστημα και περιμένω. Νομίζω γενικά ότι είναι η εποχη των αντι-προσφορών. Πολλοί πωλητές αυτή την περίοδο βρίσκονται ή θα βρεθούν με gear που κάθεται αρκετό καιρό και θα ειναι διατεθειμένοι να αναπροσαρμόσουν τις προσδοκίες τους. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να φτάνουμε σε σημεία γελοιότητας, να είναι κάτι στη μισή τιμή και να θέλουμε να το ρίξουν ακόμη χαμηλότερα. Αλλά η εποχή του αγοράζω στο -20% για μένα έχει παρέλθει. 

• Συμφωνώ
Reactions: odis13
-20% είναι More or less το κέρδος του εμπόρου περίπου στα μουσικά.

Το less πάει σε κάτι Gibson -Fender που είναι καβάλα στο άλογο (εκεί είναι κάνα 10%).

Οπότε όταν κάτι φύγει από την βιτρίνα, το επόμενο δευτερόλεπτο από ιδιώτη το αγοράζω σίγουρα αφού αφαιρέσω το 20%

Αν δε παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα...... δηλαδή το χει μαγαρίσει με τα χέρια του ? το μισοτιμής είναι εκ των ων ουκ άνευ (από την τιμή αγοράς).

Είπαμε , δεν μιλάμε για συλλεκτικά.

Και θα ξανα αναφέρω δικό μου παράδειγμα.

Αγόρασα Gibson LP studio  στις 2-1-2012 στην τιμή των 748,00 €.

Πόσο να την πουλήσω 12 χρόνια μετά;

Να λάβω υπόψιν μου ότι η πιο φθηνή studio πλέον είναι στα 1600 €?

Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Αν την βγάλω τώρα στα 500 € , έφυγε χθες.

Αν την βάλω 1000 θα τη κοιτάω για πάντα

Αυτη τη στιγμη αν την βαλεις 1000 ναι θα την κοιτας μαλλον. Αλλα περσι πχ, μονο στα auctions που παρακολουθω ειδα να φευγουν 5-6 studio απο early 00s/10s κοντα στο χιλιαρικο, που προφανως αγοραστηκαν σε τιμη συγκρισιμη της δικιας σου. 

Αυτη τη στιγμη αν την βαλεις 1000 ναι θα την κοιτας μαλλον. Αλλα περσι πχ, μονο στα auctions που παρακολουθω ειδα να φευγουν 5-6 studio απο early 00s/10s κοντα στο χιλιαρικο, που προφανως αγοραστηκαν σε τιμη συγκρισιμη της δικιας σου. 
Δεν μπορώ να ποντάρω στην ευήθεια των ανθρώπων ?

• Haha
Reactions: odis13

Ωραία. Ας δούμε αυτό μιας και ξέρω. Υπάρχουν Studio και Studio. Aν μιλάμε για μια Studio με σημερινά specs, καφέ ταστιέρες και δε συμμαζεύεται, για μένα η κιθάρα αυτή είναι ήδη εκτός αγοράς στην τιμή που τη ζητάει η Gibson. Σε αυτή την αγορά μια τιμή που φέυγει γρήγορα με τη μικρότερη χασούρα είναι τα 850€ αν ρωτάς εμένα. Δηλαδή μιλάμε για μισή τιμή. 

ΌΜΩΣ: Υπάρχουν παλιότερες Gibson Studio με εβένινα μπράτσα. Τέτοιες κιθάρες δε θα ξαναβγούν και η μόνη εναλλακτική σε αυτές είναι οι Custom Les Pauls που κοστίζούν μεταχειρισμένες από 3k και πάνω. Άρα εκεί, μπορεί να πιάσει η κιθάρα το 1,5k και δεδομένα η αξία της σιγά σιγά ανεβαίνει όσο θα φεύγουν από την αγορά αυτά τα μοντέλα. Εγώ έστω και για παλιότερο μοντέλο με σκούρο Rosewood θα το έδινα το χιλιάρικο μπροστά στον εφιάλτη να αγοράσω κιθάρα με "σκατουλί" ταστιέρα ?

Το ίδιο ισχύει για τις παλιότερες Classic Series της Fender. Πιάνουν σχετικά καλά λεφτά μπροστά στα σκουπίδια επιπέδου Player και Vintera που βγάζει η Fender ως μεσαίες σειρές σήμερα. 

• Συμφωνώ
  • Like
Reactions: S9F, odis13 and LK
Ωραία. Ας δούμε αυτό μιας και ξέρω. Υπάρχουν Studio και Studio. Aν μιλάμε για μια Studio με σημερινά specs, καφέ ταστιέρες και δε συμμαζεύεται, για μένα η κιθάρα αυτή είναι ήδη εκτός αγοράς στην τιμή που τη ζητάει η Gibson. Σε αυτή την αγορά μια τιμή που φέυγει γρήγορα με τη μικρότερη χασούρα είναι τα 850€ αν ρωτάς εμένα. Δηλαδή μιλάμε για μισή τιμή. 

ΌΜΩΣ: Υπάρχουν παλιότερες Gibson Studio με εβένινα μπράτσα. Τέτοιες κιθάρες δε θα ξαναβγούν και η μόνη εναλλακτική σε αυτές είναι οι Custom Les Pauls που κοστίζούν μεταχειρισμένες από 3k και πάνω. Άρα εκεί, μπορεί να πιάσει η κιθάρα το 1,5k και δεδομένα η αξία της σιγά σιγά ανεβαίνει όσο θα φεύγουν από την αγορά αυτά τα μοντέλα. 

Το ίδιο ισχύει για τις παλιότερες Classic Series της Fender. Πιάνουν σχετικά καλά λεφτά μπροστά στα σκουπίδια επιπέδου Player και Vintera που βγάζει η Fender ως μεσαίες σειρές σήμερα. 
Κάπου έπεσα σε ένα βιντεο στο Youtube , αλλά δεν το είδα.?

Είχε τίτλο "γιατί οι νέοι δεν αγοράζουν Gibson-Fender "  (στα Αγγλικά ήταν ?)

Αν δεν ηταν ο Slash για τους μεν και κάνας John Mayer για τους δε....θα χαν κλείσει.

Ήδη η Gibson έφαγε ενα τραμπακουλο στο παρελθόν.....

Η γενιά αλλάζει.

Σε λίγο αυτές οι κιθάρες θα είναι σαν λατέρνες ?

• Like
Reactions: Nestoras
Μα αν δεις το Gibson TV στο Youtube , που παρουσιάζει (προφανέστατα για να μας πεισει πόσο ιερά δισκοπότηρα βγαζει) "αμύθητες συλλογές κιθαρων" ......κάτι απολιθώματα συλλέκτες  δείχνει  ?

Μου βγαλε και τον Peter Frampton.....ήμαρτον δηλαδή, ποιος νέος ασχολείται μαζί του.....?

-20% είναι More or less το κέρδος του εμπόρου περίπου στα μουσικά.

Το less πάει σε κάτι Gibson -Fender που είναι καβάλα στο άλογο (εκεί είναι κάνα 10%).
Οταν ενα καταστημα πουλαει 1000 ευρω ενα καινουργιο προιον η τιμη αυτη αναλυεται σε 807 + 193 (ΦΠΑ)

Τα 193 τα αποδιδει στο κρατος και για τα 807 φορολογειται

Μεσα στο ποσο που μενει μετα τη φορολογηση των 807 ευρω (δεν ξερω αλλα φανταζομαι κατι σε 700 ευρω) υπαρχει και το κερδος του εμπορου

Μετα αυτος που το αγορασε 1000 ευρω καινουργιο και το δινει σε αγγελια 700 βαζει μαυρο στην τσεπη του ολο το ποσο που ειναι ουσιαστικα ισο με αυτο του εμπορου, ενω δεν εχει πουλησει καινουργιο οργανο αλλα μεταχειρισμενο. Κανω καπου λαθος;

Οταν ενα καταστημα πουλαει 1000 ευρω ενα καινουργιο προιον η τιμη αυτη αναλυεται σε 807 + 193 (ΦΠΑ)

Τα 193 τα αποδιδει στο κρατος και για τα 807 φορολογειται

Μεσα στο ποσο που μενει μετα τη φορολογηση των 807 ευρω (δεν ξερω αλλα φανταζομαι κατι σε 700 ευρω) υπαρχει και το κερδος του εμπορου

Μετα αυτος που το αγορασε 1000 ευρω καινουργιο και το δινει σε αγγελια 700 βαζει μαυρο στην τσεπη του ολο το ποσο που ειναι ουσιαστικα ισο με αυτο του εμπορου, ενω δεν εχει πουλησει καινουργιο οργανο αλλα μεταχειρισμενο. Κανω καπου λαθος;
Δεν ξέρω αν τα υπολογίζεις λάθος ή σωστά,  αλλά το ίδιο λέμε με αλλά λόγια. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα