Mήπως βρισκόμαστε στην αρχή της αποκάλυψης για το μεταχειρισμένο (μη συλλεκτικό) gear?

Επίσης είναι και πολλά άλλα. 

Πχ μεταφορικά, φόροι εισαγωγής  κλπ

Έβλεπα κάτι Καναδός στο yt , που ήθελαν να δοκιμάσουν Harley Benton,  και τους ήταν τρομερά δύσκολο λόγω απόστασης και κόστους μεταφορικών 

Μην κοιτατε που εμείς τις παίρνουμε τζάμπα (ακομα) και χωρίς μεταφορικά. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παιδιά αυτά είναι χαζομάρες. Για κάθε νέο πιτσιρικά που ξέρει ποιος είναι ο Μανκούσο υπαρχουν 100 που δεν εχουν ιδέα ποιος είναι ο φίλος, ακούνε ΝΕΕΣ μπάντες που παίζουν με Fender/Gibson και αγοράζουν Fender/Gibson ή παράγωγα αυτών, όπως τους επιτρέπει η τσέπη τους. Δείτε τι παίζουν όλες οι νέες μπάντες σε τεράστια mainstream φεστιβαλ τυπου Glasto κλπ. Η κυριαρχια των κλασσικων αρχετυπων κραταει καλα ακομα. 

Με ενα γρηγορο ψάξιμο η Fender εχει περιπου το 20% και η Gibson περιπου το 17% του GLOBAL market share, και περιπου 30% εκαστος του US market share, δεν προκειται να εξαφανιστουν με το που φυγει η τωρινη γενια συνταξιουχων.

• Συμφωνώ
Reactions: kpeyos
... δεν προκειται να εξαφανιστουν με το που φυγει η τωρινη γενια συνταξιουχων.
Δηλαδή εμείς ?

• Συμφωνώ
Reactions: Nestoras
Α σε παρακαλω, εγω ειμαι ΤΖΟΒΕΝΟ, μη κοιτας που ειμαι βιντατζολαγνος ?

Πωωω, διάβασα βιζιτολάγνος?

Μάλλον δεν πρέπει να έχω παράλληλα ανοιχτές τόσες καρτέλες στον browser 

Δε βγαίνω και για τέτοιες ρε παιδιά, ΔΕ ΒΓΑΙΝΩ ?

• Haha
Reactions: LK and Kanimothrios
Οταν ενα καταστημα πουλαει 1000 ευρω ενα καινουργιο προιον η τιμη αυτη αναλυεται σε 807 + 193 (ΦΠΑ)

Τα 193 τα αποδιδει στο κρατος και για τα 807 φορολογειται

Μεσα στο ποσο που μενει μετα τη φορολογηση των 807 ευρω (δεν ξερω αλλα φανταζομαι κατι σε 700 ευρω) υπαρχει και το κερδος του εμπορου

Μετα αυτος που το αγορασε 1000 ευρω καινουργιο και το δινει σε αγγελια 700 βαζει μαυρο στην τσεπη του ολο το ποσο που ειναι ουσιαστικα ισο με αυτο του εμπορου, ενω δεν εχει πουλησει καινουργιο οργανο αλλα μεταχειρισμενο. Κανω καπου λαθος;
 Δεν εξαφανίζεται το ΦΠΑ, απλά μετακυλίεται στον επόμενο. Με αλλα λόγια δεν το πληρώνει ο πρώτος αγοραστής αλλά ο δεύτερος. 

Δεν εξαφανίζεται το ΦΠΑ, απλά μετακυλίεται στον επόμενο. Με αλλα λόγια δεν το πληρώνει ο πρώτος αγοραστής αλλά ο δεύτερος. 
Ναι οκ αλλά ο τρίτος δεν τον πληρώνει

και ο δεύτερος αυτό το καρπώνεται ως "καλύτερη τιμή"

Πως γίνεται κάποιος ιδιώτης να τσεπώνει μαύρα 700€ όταν έχει ήδη βγάλει 1000€ απ' την τσέπη του αποδίδοντας και ΦΠΑ;

300€ μείον είναι και τέλος.

Το κατάστημα δεν γίνεται να φορολογηθεί για τα υπόλοιπα 807€ γιατί δεν είναι όλα κέρδος.

Φορολογείται για το κέρδος του, 807€ μείον την τιμή που το αγόρασε, μείον τα υπόλοιπα λειτουργικά του έξοδα.

ΦΠΑ αποδίδει μόνο ο πρώτος ιδιώτης που αγόρασε από τον τελευταίο έμπορο.

Από όλους τους προηγούμενους εκπίπτει.

Πάντως η fender έχει σαφώς καλλίτερα αντανακλαστικά από την Gibson.

Βλέπει η fender τον πιτσιρικά από τους Γκρετα Βαν Κλιφ , αμέσως του στέλνει μπάσσο.Ο κιθαρίστας ο έρμος κοπανιέται με την SG.....ούτε μπλουζάκι δεν του έστειλαν ?

• Haha
Reactions: Nestoras
Εδώ βλέπουμε κι άλλο παράδειγμα

Το συγκεκριμένο το πήρα και εγώ πριν 12 χρόνια..... 5,00 € (μάλιστα από αγγελίες στο noiz).

Επίσης έγραψα και αριστούργημα με αυτό με πολλά Views.?

Ας δούμε πόσο το πουλάνε σήμερα.?

Casio Rapman-1.jpg

Παρακολουθω συστηματικα τις αγγελιες, ενω δεν θελω να αγορασω κατι. Τις κοιταζω επειδη μου αρεσει να χαζευω στο τι κυκλοφορει σε μεταχειρισμενα, αλλα κι επειδη σκοπευω καποια στιγμη να ξεφορτωθω κι εγω διαφορα και θελω να δω ποσα πιανουν.

Διαπιστωνω οτι σε μερικα ειδη εχουν παγιωθει καποιες τιμες. Πχ μεξικανικη fender stratocaster στα 600+. Σημειωνω οτι η καινουργια κανει περιπου 800 και για να το συνδεσω με το προηγουμενο σχολιο που ειχα κανει (περι ΦΠΑ), αυτα τα περιπου 800 ευρω ειναι ουσιαστικα 645+ΦΠΑ. Εαν δηλαδη καποιος μπορει να την αγορασει ως εξοδα επαγγελματος η καινουργια του κοστιζει 645.

Τα βασικα επιχειρηματα που παιζουν για να δικαιολογησουν την υψηλη τιμη του μεταχειρισμενου ειναι ειτε καποιες αναβαθμισεις που εχουν γινει (που τις περισσοτερες φορες αποτελουν μειωση της αξιας) ειτε κατι γενικοτητες του στυλ "τωρα δεν βγαινουν τετοιες κιθαρες".

Η κυρια παρατηρηση που απτεται του νηματος ειναι οτι χαζευοντας τις αγγελιες διαπιστωνω οτι, τα οργανα τουλαχιστον, μενουν απουλητα στη συντριπτικη πλειοψηφια τους. Βλεπω τα ιδια και τα ιδια για μηνες.

Εχουμε δηλαδη τη διαμορφωση καποιων στανταρ τιμων που εχουν εδραιωθει απο την "πιατσα" που ομως φαινεται να μην πετυχαινουν το στοχο (εαν αυτος ειναι τελικα η πωληση) κανοντας, κατα τη γνωμη μου, τελικα κακο στην αγοραπωλησια των μεταχειρισμενων που συσσωρευονται και καποια στιγμη θα χασουν την αξια τους ολα μαζι (αυτο  ισχυει φυσικα για τρεχοντα ειδη και οχι για σπανια κομματια).

Μεχρι να ερθει εκεινη η στιγμη, απο τη μια ειμαι χαρουμενος που η εδραιωμενη τιμη της κιθαρας μου ειναι 600+ απο την αλλη ξερω οτι οι πιθανοτητες να πουληθει τοσο δεν ειναι και πολλες. Αλλα με δεδομενη την τιμη της "πιατσας" δεν μου παει να τη δωσω φθηνοτερα γιατι νοιωθω οτι την ξεπουλαω. Τι θα κανω λοιπον; Θα τη βαλω 700 και θα περιμενω κι εγω μαζι με ολους τους αλλους για τον αγοραστη των ονειρων μας που θα λυπηθει ενα κατοσταρικο παραπανω για καινουργια κιθαρα αλλα θα δωσει εφτα κατοσταρικα για τη δικια μου.

Μια χαρα.

Ωραία. Ας δούμε αυτό μιας και ξέρω. Υπάρχουν Studio και Studio. Aν μιλάμε για μια Studio με σημερινά specs, καφέ ταστιέρες και δε συμμαζεύεται, για μένα η κιθάρα αυτή είναι ήδη εκτός αγοράς στην τιμή που τη ζητάει η Gibson. Σε αυτή την αγορά μια τιμή που φέυγει γρήγορα με τη μικρότερη χασούρα είναι τα 850€ αν ρωτάς εμένα. Δηλαδή μιλάμε για μισή τιμή. 

ΌΜΩΣ: Υπάρχουν παλιότερες Gibson Studio με εβένινα μπράτσα. Τέτοιες κιθάρες δε θα ξαναβγούν και η μόνη εναλλακτική σε αυτές είναι οι Custom Les Pauls που κοστίζούν μεταχειρισμένες από 3k και πάνω. Άρα εκεί, μπορεί να πιάσει η κιθάρα το 1,5k και δεδομένα η αξία της σιγά σιγά ανεβαίνει όσο θα φεύγουν από την αγορά αυτά τα μοντέλα. Εγώ έστω και για παλιότερο μοντέλο με σκούρο Rosewood θα το έδινα το χιλιάρικο μπροστά στον εφιάλτη να αγοράσω κιθάρα με "σκατουλί" ταστιέρα ?

Ακριβώς -μα ακριβώς- το ίδιο θα μπορούσα να γράψω σχετικά με τις early/mid 90s Studios. Στην παρακάτω φωτο είναι μία απο τις 3 που κράτησα δίπλα σε μία που κοστίζει τα 20πλάσια. (True Historic/M2M, brazilian rosewood, handpicked/lightweight specs απο τον συγχωρεμένο φίλο μου τον Edwin Wilson - είμαι σίγουρος οτι εσύ γνωρίζεις ποιος ήταν) και παρα την χαοτική διαφορά στην τιμή τους, στέκεται μια χαρά δίπλα στην άλλη. Εξαιρετικές κιθάρες που η αξία τους αν μη τι άλλο θα παραμείνει τουλάχιστον σταθερή. To μόνο αρνητικό spec-wise είναι ότι ήταν weight relieved aka Swiss-cheese holed. 

IMG_7058.jpeg

• Ευχαριστώ
Reactions: kpeyos

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα