- Πόντοι
- 43
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
- Μπάσο
Και αυτό πιθανό είναι ?Και αν θεσπιστει φορος στα εσοδα απο πωληση μεταχειρισμενων;
Τίποτα δεν μπορεί να ελεγχθεί.Δεν νομίζω ότι μπορεί να ελεγχθεί η αγορά μεταχειρισμένων.
Μην τους δίνεις ιδέες ωρέ...?Απλά θα επαπειλειται κατά τη γνωστή τακτική . .πρόστιμο 100.000 ευρώ, και από εκεί και πέρα θα σταθμιζει ο καθένας το ρίσκο
Αυτό είναι κάτι που ισχύει σε άλλες χώρες, πχ στην Αγγλία υπάρχει το λεγόμενο Capital Gains Tax, αν και πρακτικά στο 99% των περιπτώσεων που συζητάμε εδώ δεν εμπλέκεται. Είναι ένας φόρος που είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις επι των κερδών που βγάζεις απο πώληση κάποιου asset του οποίου η αξία αυξήθηκε και συνήθως αφορά πωλήσεις ακινήτων, μετοχών κλπ αλλά καλύπτει και προσωπικά αντικείμενα υψηλής αξίας (πχ έργα τέχνης, κοσμήματα κλπ κλπ - νομίζω το όριο είναι 6,000 λίρες).Και αν θεσπιστει φορος στα εσοδα απο πωληση μεταχειρισμενων;
Νομίζω πως ασχολούνται. Αν δε γνωρίζουμε εμείς τα δημογραφικά, σίγουρα τα ξέρουν καλύτερα οι εταιρείες που όλες σχεδόν έχουν στραφεί στο prosumer market.Ασχολούνται με την μουσική στον βαθμό που είχαμε πέσει εμείς με τα μούτρα;
Θεωρώ ότι τα δημογραφικά, αν τα γνωρίζαμε, θα έδιναν ως έναν βαθμό τουλάχιστον, απάντηση στο ερώτημά σου...
Είμαι κυρίως αγοραστής και ο γενικός κανόνας μου ήταν περίπου τα 2/3 της τιμής του καινούργιου ή ιστορικό πωλήσεων Reverb για πιο ιδιαίτερο gear. Σήμερα όμως βλέπω συχνά gear μισή τιμή και κάτω και να μη φεύγει.Το άλλο παράδοξο, αγοράζω κάτι από την βιτρίνα 10Χ και βγαίνω να το πουλήσω στα 9.5Χ.
Όχι φίλε. Δεν δέχομαι τιμη μεταχειρισμένου που να είναι πάνω από το 80% της αξίας που έχει ως καινούργιο στο ράφι.
Δεν είναι μόνο πόσο κοστολογεί η Fender τον BJ, είναι και πόσες άλλες διαθέσιμες λύσεις έχουν προκύψει στο μεταξύ. Μπορεί η Fender να έχει ήδη βγει εκτός αγοράς σε αυτό το price range με τον συγκεκριμένο.'Ετσι είναι δύσκολο για συμπέρασμα...
Αν κάτι όμως κυκλοφορεί ακόμα, δεν θα πρέπει να προσεγγιστεί ανάλογα. ΠΧ εχω ενα Fender Blues Junior που τον είχα πάρει απο DV247 UK το 2008, όταν η λίρα ήταν κάτω και το φπα στην Αγγλία 15% στα 360 Ευρώ. Σήμερα έχει στο Thomann 777. Ποια τιμή θα ήταν η σωστή;
Η συλλεκτικότητα ξεπερνά τη χρηστικότητα. Δεν χρειάζεται ο άλλος να ακούει Led Zep για να αγοράσει μια 59άρα, όπως δε χρειάζεται να τον μαγεύουν τα άστρα πάνω απ' τον ποταμό Ρον για να αγορασει τον πίνακα του Van Gogh. Είναι καθαρά επενδυτικές κινήσεις αυτές.Εγώ είμαι αυτός που υποστηρίζει ότι σε μερικά χρόνια θα χάσουν αξία και τα top line vintage.
,Μιλάω για burst του 59 gibson.
Το θέμα είναι πως αν "σκάσει" η αγορά, θα είναι τόσο μεγάλες οι ευκαιρίες που θα πουλάμε για να αγοράσουμε κυρίως κάτι άλλο που δεν μας επέτρεπε κάποτε η τσέπη μας, οπότε με αυτή τη λογική και τα δικά μας νομίζω θα τα σκοτώνουμε.Πουλάω μια κιθάρα σε (θεωρώ) καλή, χαμηλή τιμή και δεν φεύγει επειδή η αγορά έχει πατώσει, έχουν σφίξει τα ζωνάρια και ξεπουλάνε όλοι? Ε ας μη πουληθεί, για Χ ευρώ καλυτερα να την έχω να κάθεται μήηηηπως και χρειαστεί ποτέ παρά να την σκοτώσω τελείως.
Η 59 άρα δεν θα γίνει ποτέ όχι βαν Κονγκ...ούτε καν βιολί στρατιβάριους....σε βάθος χρόνου.Η συλλεκτικότητα ξεπερνά τη χρηστικότητα. Δεν χρειάζεται ο άλλος να ακούει Led Zep για να αγοράσει μια 59άρα, όπως δε χρειάζεται να τον μαγεύουν τα άστρα πάνω απ' τον ποταμό Ρον για να αγορασει τον πίνακα του Van Gogh. Είναι καθαρά επενδυτικές κινήσεις αυτές.
Δεν μπορώ να μην αναφέρω πάντως παίρνοντας μια τέτοια πάσα πώς περίπου 650 βιολιά Stradivarius υπάρχουν σήμερα. Η Gibson το 1959 έβγαλε επίσης περίπου 650 Les Paul...?Η 59 άρα δεν θα γίνει ποτέ όχι βαν Κονγκ...ούτε καν βιολί στρατιβάριους....σε βάθος χρόνου.
Είναι άλλη συζήτηση βέβαια αυτή (ενδιαφέρουσα) αλλά θα φύγουμε από το θέμα που άνοιξες.
Διόρθωση: συνολικά όργανα από τον Stradivarius 650
Δεν ειναι παντα ετσι.Ρισπέκτ πάντως σε αυτούς που ενώ βλέπουν ότι δεν πουλιέται το αντικείμενό τους εντούτοις δεν σπάνε την τιμή του προς τα κάτω, περιμένοντας αυτόν τον Έναν που τελικά θα το αγοράσει. Τι να πω, ρισπέκτ στην υπομονή τους.
Γιατί υπάρχω εγώ και τύποι σαν και εμένα, που ένα άχρηστο για τους πολλούς- πολύ εξειδικευμένο εξοπλισμό σε λογική χαμηλή τιμή , μπορεί να τον πάρω .......έτσι για τη συλλογή και αντί να πάω στην ταβέρνα.Γιατι και να την κατεβασεις δεν θα το παρει κανεις που δεν το χρειαζεται.