- Πόντοι
- 16
Τελικά έχω ψιλομπερδευτεί!
Σε τί διαφέρει ο μίκτης από την κονσόλα, αφού και τα δύο ενισχύουν το σήμα;
Σε τί διαφέρει ο μίκτης από την κονσόλα, αφού και τα δύο ενισχύουν το σήμα;
Πάντως έχω δει πχ τετρακάναλους μίκτες που είναι πολύ πιο φτηνοί από τις πολύ απλές 4κάναλες κονσόλες! Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Μήπως σε ένα μικρό Homestudio σαν το δικό μου που χρειάζομαι κάτι για να στέλνω σήμα στον υπολογιστή' date=' και να ακούω το synth από τα monitor, είναι αρκετός ένας μίκτης ή λέω μπαρούφες;;; :?:[/quote']
Ό μίκτης και η κονσόλα είναι το ίδιο και το αυτό.
Είναι και τα 2 προενυσχίσεις και "διακλαδωτήρες" σήματος. (wow! :lol: )
'Ο μίκτης συνήθως εχει μερικές stereo εισόδους για CD players κλπ και ίσως κάποια είσοδο μικροφώνου χαμηλής ποιότητας και χρησιμοποιείται συνήθως από dj's.
Η κονσόλα συνήθως αναφέρεται σε μονοφωνικές εισόδους χωρίς να αποκλείει και τις stereo (ανάλογα το configuration) με περισσότερα κανάλια κλπ κλπ και χρησιμοποιείται για ηχογραφήσεις.
Τελείως εγκυκλοπαιδικά αναφέρω ότι υπάρχουν και κονσόλες με ενίσχυση που χρησιμοποιούνται στα live.
Τη δουλειά σου την κάνεις ανάλογα με το τι σου υπαγορεύουν οι ανάγκες σου.
Πόσες εισόδους (σύνθια, μικρόφωνα) και εξόδους (είσοδος υπολογιστή = μία stereo) χρειάζεσαι και τι ποιότητα εγγραφής απαιτείς.
Στα ηχοληπτικά εργαλεία πάντως, (βλέπε κονσόλες) είναι πιθανότερο να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.
mixιng while recording που λένε? το συνιστάς? δε νομίζω ! (αλλο αν έχεις πολλες εισοδοεξόδους στη καρτα ήχου και τις ξαναβάζεις στην κονσόλα για να κάνεις τη μιξη εκει κι όχι στον pc , για να εκμεταλλευτεις τον εξωτερικο σου εξοπλισμο)na diamorfoneis to sima sou meso Dynamics(compressors, noise gates) kai modulation efects(delay, chorus ktl) kai reverb prin steileis to sima sou ston ipologisti
και βέβαια θα στο ρωτουσαμε!!! :wink:Tha me rotisete vevea giati na to kaneis auto afou mporeis na to kaneis sto mixarisma?
λογικο φιλε jimwithered ολοι το κανουν. είναι πολυ διαφορετικο με το να βαλεις τον compressor μετα την ηχογράφηση . Εξυπηρετει αλλους λόγουςSimfono alla merikoi ixoliptes kai paragogoi px Bob Rock-Metallica ta fonitika ta grafei me compression kata tin diarkeia tis ixografishs