Κιθάρα για αρχάριο

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις και την συμβουλές.Την κιθάρα θα την αγοράσω σε περίπου ένα μήνα άρα έχω περιθώριο για λίγο ψάξιμο ακόμη. ;)

Όσον αφορά το διαθέσιμο μπάτζετ φίλε Pointy αρχικά σκεφτόμουν να δώσω σύνολο 200 ευρώ αλλά κατάλαβα πως δύσκολα θα βρω κάτι αξιόλογο και κατέληξα να διαθέσω το πολύ 300 ευρώ.

Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση ή συμβουλή περιμένω να σας ακούσω. :)

Άλλο ένα βασικό που πρέπει να αποφασίσεις, είναι με ποιόν τρόπο θα ξεκινήσεις να μαθαίνεις ηλεκτρική κιθάρα (δηλαδή με ιδιαίτερα, σε ωδείο, με dvd κτλ)..

Πολλές φορές μια καλή αρχή στην εκμάθηση ενός οργάνου, σε κάνει να θες να προχωρήσεις, να εξελιχθείς και να συνεχίσεις να ασχολείσαι με την μουσική. Δυστυχώς έχουν υπάρξει άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που παράτησαν κάποιο όργανο και την μουσική γενικότερα λόγω ενός "κακού" δασκάλου, ή ενός "στριφνού" ωδείου.

Πρόσεξέ το και αυτό λοιπόν, και καλή αρχή!!!

η γνωμη μου-

http://www.dv247.com/guitars/squier-classic-vibe-50s-telecaster-vintage-blonde--54848

η κιθαρα δεν υπαρχει στοκ ομως οπως σου λεει στην σελιδα μπορεις να επικοινωνησεις μαζι τους για πληροφοριες.

ενισχυτης¨-http://www.dv247.com/guitars/marshall-mg10-guitar-amp-combo--61561

οπουδηποτε αλλου ψαξεις αυτα θα τα βρεις 150-200 ευρω πιο ακριβα.

Pointy είπε:
Κλασικο λαθος. Φυσικα και μπορει να το αξιοποιησει, και ας μην το καταλαβαινει.
άποψή σου και τίποτε περισσότερο

όπως και το παρακάτω:

Τον ενισχυτη τον θεωρω λιγοτερο σημαντικο με τα δεδομενα που εχουμε και αναγκαστικα λογω budget μενει πισω.
εδώ που τα λέμε το ότι μια φθηνή κιθάρα παίζει αρκετά καλά με καλό ενισχυτή αλλά μια ακριβή παίζει χάλια με φθηνό ενισχυτή έχει καταγραφεί πλείστες όσες φορές στο φόρουμ

Να σου πω και εγω την γνωμη μου φιλε μου με την μικρη πειρα που εχω.Κοιταξε να δεις αν υπαρχει ακομα μια cort G-2T, στο λεω γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν κυκλοφορουν ακομα.Ειναι κλλασικο φεντεροειδες με 3 single coils.Την εχει ενας φιλος μου,και ειναι πραγματικα μια πολυ πολυ καλη κοπια στρατοκαστερ(για το μπατζετ της  βεβαια παντα) τοσο σε ηχο οσο και σε σωμα(κυρτοτητα στο μπρατσο,κοψιματα κ.τ.λ).Θα σου δωσει τη δυνατοτητα να ψαχτεις σε παρα πολλα ειδη.Την ειχε παρει απο ελληνικο μαγαζι 200 ευρω, και κατα την ταπεινη μου αποψη  καλυτερη απο τις squier του ιδιου μπατζετ.Οσο για ενισχυτη,οπως προτηνε και ενας προηγουμενος φιλος,τον rolland cube 15.Δεν εχω παιξει με πολλους ενισχυτες,αλλα πραγματικα η ποιοτητα και ιδιως το gain με αφησαν αφωνο.Και η τιμη του πραγματικα χαμηλη.Με την cort και τον ενισχυτη αυτο θα παιζεις ικανοποιητικο μεταλ.Αυτα απο εμενα :)

Υ.Γ σου συστεινω ακραδαντα να την κανεις την αγορα(300 ευρω που λες),για να δεις αν σου αρεσει τελικα το χομπυ και αν ναι, να καταλαβεις τι σου αρεσει,για να κανεις την επομενη καλη αγορα σου.Καλοπαιχτο οτι και αν παρεις ;)

gdevelek είπε:
άποψή σου και τίποτε περισσότερο
Το οτι οργανο απο οργανο διαφερει ποιοτικα δεν ειναι ακριβως "αποψη μου", ισχυει. Αν δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο δεν μπορω να σε βοηθησω.

εδώ που τα λέμε το ότι μια φθηνή κιθάρα παίζει αρκετά καλά με καλό ενισχυτή αλλά μια ακριβή παίζει χάλια με φθηνό ενισχυτή έχει καταγραφεί πλείστες όσες φορές στο φόρουμ
Γεια, με λενε Pointy. Το οτι μιλαμε για αρχαριο το προσεξες? Το γραφει και πανω πανω. Τι ειναι πιο σημαντικο κατα τη γνωμη σου, να εχει killer tone ή να μαθει να παιζει? Αν θες προτεινε του και απο ποιο εργοστασιο να παιρνει λαμπες πριν αρχισει να μαθαινει :P

Pointy είπε:
Το οτι οργανο απο οργανο διαφερει ποιοτικα δεν ειναι ακριβως "αποψη μου", ισχυει. Αν δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο δεν μπορω να σε βοηθησω.
είδες κανένα εδώ να αμφισβητεί ότι "οργανο απο οργανο διαφερει ποιοτικα ";;;

βόηθα λοιπόν πρώτα τον εαυτό σου...

Γεια, με λενε Pointy. Το οτι μιλαμε για αρχαριο το προσεξες? Το γραφει και πανω πανω. Τι ειναι πιο σημαντικο κατα τη γνωμη σου, να εχει killer tone ή να μαθει να παιζει? Αν θες προτεινε του και απο ποιο εργοστασιο να παιρνει λαμπες πριν αρχισει να μαθαινει :P
όντως μιλάμε για αρχάριο, γι' αυτό του προτείνεις παραπάνω να πάρει ακριβή κιθάρα, ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

ό,τι να 'ναι, βασικά...

συνέχισε...

Επειδή είδα αναφέρετε πολύ το metal θέλω να πω ότι δεν πρόκειται να παίζω μόνο metal αλλά και πιο ελαφρά rock.Για παράδειγμα μου αρέσουν πολύ οι led zeppelin, iron maiden, acdc, scorpions, και λιγότερο ελληνικό ροκ.

kenny είπε:
Επειδή είδα αναφέρετε πολύ το metal θέλω να πω ότι δεν πρόκειται να παίζω μόνο metal αλλά και πιο ελαφρά rock.Για παράδειγμα μου αρέσουν πολύ οι led zeppelin, iron maiden, acdc, scorpions, και λιγότερο ελληνικό ροκ.
      αδερφε maidena δες τοτε αυτο που σου πα ποιο πριν!οτι πρεπει!! :P

gdevelek είπε:
είδες κανένα εδώ να αμφισβητεί ότι "οργανο απο οργανο διαφερει ποιοτικα ";;;
Ειναι γνωστη η θεση σου "παραπανω απο 150 ευρω κιθαρα δεν εχει νοημα" και με το να λες οτι ενα καλυτερο οργανο δεν προσφερει κατι στο παιξιμο και στην εκμαθηση αυτο ξαναλες.

όντως μιλάμε για αρχάριο, γι' αυτό του προτείνεις παραπάνω να πάρει ακριβή κιθάρα, ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ
Δεν ειναι αναγκη να φωναζεις. Αν για εσενα η Pacifica που ανεφερα ειναι πανακριβη high-end κιθαρα τοτε καταλαβαινω το λαθος μου ::)

Ξαναγραφω αυτο που εγραψα πριν... ειτε παιζεις με μπουτικ κιθαρα μουσειακο κομματι ειτε παιζεις με μια αξιοπρεπη entry level για πρωτη φορα, το θεμα ειναι να εισαι ικανοποιημενος με αυτο που εχεις, γιατι αν δεν εισαι θα μεινεις με το παραπονο. Δε θελω να επεκταθω περισσοτερο ουτε να σου δινω τροφη, ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινομαστε ;)

διάβασε ξανά αυτό και σοβαρέψου

ή τουλάχιστον προσπάθησε

kenny είπε:
Για να καταλάβετε μπορώ να δώσω το πολύ μέχρι 300 ευρώ για όλα μαζί(κιθάρα,ενισχυτή,έξτρα χορδές,και δεν ξέρω τι άλλο χρειάζομαι ???).Το ποσό μοιράστε το όπως θέλετε, αφού σίγουρα εσείς ξέρετε καλύτερα. :)
βρες του τώρα κι ένα ενισχυτή με 300Ε μείον τα 245Ε της Pacifica δηλαδή με  55Ε

Παιδιά ας πέσουν λίγο οι τόνοι, συζήτηση κάνουμε. :)

Shadowplay είπε:
       αδερφε maidena δες τοτε αυτο που σου πα ποιο πριν!οτι πρεπει!!
Φίλε κρατάω τις προτάσεις σας και στο τέλος θα κάνω ταμείο. ;D

Μέχρι τώρα τείνω προς τις ibanez και squier.Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε πολύ και η παρακάτω αλλά ξεφεύγουμε από το μπάτζετ.

http://www.thomann.de/gr/vintage_vs6_cherry.htm

Αλήθεια ποια η διαφορά της με αυτή;(φαίνεται διαφορετικό το χρώμα ???)

http://www.dv247.com/guitars/vintage-vs6-electric-guitar-cherry-red--35386

παρακολουθω εδω και μερες τη συζητηση και δεν εχω παρει θεση...φιλε ειλικρινα δες τις CORT..πιστεψε με ειναι παααρα πολυ καλες και προσεγμενες κιθαρες για τα χρηματα τους...

για μενα ειναι πανω απο squier και ibanez...και μην σου φανει υπερβολικο..οσοι ξερουν,εχουν παιξει και εχουν συγκρινει μπορουν να στο επιβεβαιωσουν...

Εγώ πάντως σαν πρώτη κιθάρα, είχα μία squire bullet strat, πραγματικό σκυλί, δεν καταλαβαίνει τίποτα.

παρε μια squier μεταχειρισμενη να τελειώνεις

κοίτα και στο νόιζ, αλλά με προσοχή :)

μερικές φορές οι τιμές είναι τρελές, οπότε ψάξε για αγγελίες που κάποιος πουλάει τη squier -30% τουλάχιστον σε σχέση με www.dv247.com

πάρε και έναν fender frontman II http://www.dv247.com/guitars/fender-frontman-ii-frontman-25r-guitar-amp-combo--34770

και είσαι αρχηγός

(βρες και ενα δάσκαλο :) )

και εγώ μια squier affinity θα πρότεινα, που ειναι πολυεργαλεία, δε τις φοβάσαι και είναι καλό deal για τα λεφτά τους

κατα προτίμηση κάτι με humbucker στο bridge για να παίζει και πιο μεταλάδικα πράματα

πχ αυτήν

http://www.thomann.de/gr/fender_squier_affinity_fat_stratrw.htm

απο εκεί και πέρα, το οτι είναι φτηνή δεν σημαινει πως αν αρχίσει να ασχολείται σοβαρά θα πάει χαμένη. Έχω μια squier affinity ο ίδιος και έχω να πω πως με ενα καλό σετάρισμα η κιθάρα απλά τα σπάει. Αργότερα της βάζει και ένα σετ μαγνήτες αν θέλει. Ότι πρέπει για τζαμάρισμα, διακοπές κλπ, να μη τη φοβάσαι κιόλας.

πάντως πρόκειται για ποιοτικό όργανο για να μάθει κανείς, και με το ελάχιστο ΡΙΣΚΟ καθώς όπως λέει και ο gdevelek, αν δει οτι δεν τό'χει ή οτι δεν του αρέσει, θα χάσει λιγότερα χρήματα

kenny είπε:
Παιδιά ας πέσουν λίγο οι τόνοι, συζήτηση κάνουμε. :)
Φιλικα παντα, μην κοιτας που μερικοι βγαζουν καπνους απο τα ρουθουνια ;D

βρες του τώρα κι ένα ενισχυτή με 300Ε μείον τα 245Ε της Pacifica δηλαδή με  55Ε
Για αυτο λοιπον, επειδη ξερω και εγω προχωρημενα μαθηματικα εγραψα (στην ιδια παραγραφο κιλας) οτι "μενει πισω" και "μεταχειρισμενο". Η αποθεωση της επιλεκτικης παραθεσης εισαι. Και οταν σου δειχνουν που εχεις λαθος τα ιδια, κλεινουμε τα ματια και τα αυτια και συνεχιζουμε τα δικα μας σα μικρο παιδι :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back