Κοιτα εδω σε live δεν τραβανε πραγματικα καλοι τραγουδιστες μερικες φορες....δεν περιμενα απο τον Rory κατι σουπερ... οντως για τα τραγουδια του η φωνη του ειναι μια χαρα(απο studio) αλλα μη φτασουμε και στο σημειο να μη δεχομαστε αυτο που ειναι μπροστα τα ματια μας(η στα αυτια μας)...αλλο να λες οτι εγω γουσταρω τον rory με αυτο τον τροπο να τραγουδαει....και αλλο να λες οτι αυτος ο τροπος ειναι οντως...τραγουδι...και οχι...προσπαθεια για τραγουδι και να ειρωνευεσαι μαλιστα αυτον που εκανε την παρατηρηση λες και ειπε κατι το εξωφρενικοJazzjoker είπε:Φίλε Dreamdancer, μου φαίνεται ότι επιμένεις μόνο και μόνο για την επιμονή. Όχι δεν είναι γκαρίδα η φωνή του Γκάλαχερ και ο κόσμος πήγαινε ΚΑΙ για να τον ακούσει να τραγουδάει. Δεν είπε κανείς ότι ήταν σπουδαίος τραγουδιστής αλλά ήταν η ΤΕΛΕΙΑ φωνή για τα τραγούδια του Γκάλαχερ.
Αν θες, ανεβάζω δικό μου κλιπάκι εντός 10λέπτου, να καταλάβεις τι είναι πραγματικά γκαρίδα. ;D
Για το μουσικος, μπασιστας δηλωνω.Madara είπε:Το καλύτερα πως το ορίζεις εσύ? Αυτό που σου κάθεται καλύτερα στο αυτί? Μουσικός είσαι ή fanboy;
Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο αντίλογος που λαμβάνεις συνοψίζεται στα εξής:Madara είπε:Γκαρίδα δεν έιναι, αλλά κάποιοι πάνε να μας πουν πως γουστάρουν που φαλτσάρει, και δεν έιναι φάλτσο επειδή είναι ο Rory. Έχει διαφορά, και ναι είναι φάλτσο.
Μου θυμίζει τις βλακείες περί Τσακ Νόρις. "Όταν ο Rory φαλτσάρει οι νότες αλλάζουν συχνότητα για πάρτη του." Fanboyism είναι αυτό, όταν δεν αναγνωρίζεις ένα ελλάτωμα ή προσπαθείς να το πουλήσεις ως προτέρημα όσον αφορά το είδωλό σου.
Εχεις απολυτο δικιο.. αυτο που δεν τρωγεται ομως ξερεις ποιο ειναι? η ειρωνια....δηλαδη αν καποιος το σχολιασει....ειναι τοσο απαραδεκτο...που και καλα πρεπει..."να τίθεται και κάποιο όριο στο "Να λέμε και καμιά...., να περάσει η ώρα" οπως ειπωθηκε....Alchemist είπε:Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο αντίλογος που λαμβάνεις συνοψίζεται στα εξής:
Ναι, φάλτσο είναι. Ούτε κουφοί είμαστε, ούτε fanboys. Από την άλλη, ο Rory Gallagher δεν έγινε διάσημος για την pitch-perfect φωνή του, ούτε για τα αψεγάδιαστα live του.
Κοινώς, τα κάποια φάλτσα σε κιθάρα και φωνή ήταν σαν γρατζουνιά πάνω σε Ferrari. Την παρατηρείς αλλά είναι κάπως οξύμωρο να τη σχολιάσεις όταν το υπόλοιπο σε στέλνει αδιάβαστο (ή περίγραψε όπως αλλιώς θέλεις έναν τρελαμένο που έκανε πανικό στις συναυλίες του και ακροβατικά με τα δάχτυλα πάνω στη Strat του).
P.S. Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερος fan του Rory. Μ' αρέσει αλλά δεν πέφτω και τ' ανάσκελα. 8)
Ξαναλέω, η ειρωνία πήγε ακριβώς στο ότι σχολιάστηκε κάτι οξύμωρο. Εντάξει, μεγάλα παιδιά είμαστε και νομίζω ότι λίγη καζούρα μπορούμε να την αντέξουμε (όταν δεν ξεφεύγει σε άλλα επίπεδα βεβαίως). 8)Dreamdancer είπε:Εχεις απολυτο δικιο.. αυτο που δεν τρωγεται ομως ξερεις ποιο ειναι? η ειρωνια....δηλαδη αν καποιος το σχολιασει....ειναι τοσο απαραδεκτο...που και καλα πρεπει..."να τίθεται και κάποιο όριο στο "Να λέμε και καμιά...., να περάσει η ώρα" οπως ειπωθηκε....διαφωνεις?
Tον ερωτα της κιθαριστικης μου ζωης..μια american deluxe strat h/s/s εκει ειναι μολις την ειχα πρωτοπαρει και ειναι με μαμα μαγνητες.messalion είπε:ιγνασιε !!!! τι τσεκουρι κρατας στο βιντεο και με τι μαγνητες αν επιτρεπεται ?
Για να φαλτσαρει καποιος πρεπει να τραγουδησει κιολας.....αμα μιλας στο μισο τραγουδι... δεν υπαρχουν φαλτσα(αλλα ουτε και τραγουδι βεβαια).Οσο για τους...sessionαδες οπως λες ειναι ατυχες το παραδειγμα..γιατι για να γινεις sessionας(σε οποιοδηποτε τομεα) πρεπει να εχεις ταλεντο και να αποδιδεις παντα παρα πολυ καλα.Αυτοι που κανουν backing φωνητικα η τραγουδανε σε διαφημιστικα jingles πχ ειναι συνηθως καλυτεροι φωνητικα απο πολλους "γνωστους".Το οτι καποιοι δεν καταφερνουν να γινουν γνωστοι δεν σημαινει κατι..οπως δεν νομιζω οτι τυποι σαν τον Bieber η την Gaga εγιναν γνωστοι λογο του καλλιτεχνικου τους οιστρου.Lord_Goumis είπε:Επειδή η λέξη ''φάλτσο'' γράφτηκε πολλές φορές, θα ήθελα να μου υποδείξετε σε ποιό σημείο ''φαλτσάρει'' ο Rory. Επειδή ερμηνεύει το κομμάτι με πιο ''ελεύθερο'' στυλ από τον δίσκο είναι... ''φάλτσος''? :Πήγε να του ξεφύγει ένα ''grains of sand'' αξίζει να γίνεται τόση κουβέντα? Δείτε το πάθος του ανθρώπου στη σκηνή...πως ερμηνεύει και ζει το κομμάτι, δεν πρόκειται απλά μια live εκτέλεση.
Τέλος, ο Rory έχει μια πολύ καλή -για το είδος- και χαρακτηριστική φωνή, που έχει γίνει σήμα κατατεθεν της μουσικής του και τον καταλαβαίνεις με το που τραγουδάει την πρώτη νότα. Το ίδιο ισχύει και για άλλους (Hendrix, SRV, Moore..). Δεν ισχύει όμως για επαγγελματίες ''κλώνους'' του Dio, της Celine Dion (τυχαία ονόματα επειδή αναφέρθηκαν) και άλλων session-άδων τραγουδιστών που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους..
Όταν γράφει στην είσοδο του φόρουμ "Να προσέχουμε τι λέμε γιατί θα το διαβάζουν ΧΥΖ ΜΟΥΣΙΚΟΙ για χρόνια", και υπάρχουν "ειρωνικά" σχόλια που λένε πως ο Rory είναι τέλειος στα φωνητικά κλπ... Τι θες να καταλάβω εγώ; Για σένα είναι οξύμωρο να το σχολιάσεις. Εγώ δεν γνωρίζω τι γινόταν εκείνη την εποχή, δεν είχα καν γεννηθεί, το δήλωσα εξ αρχής, και ρώτησα για να μάθω - Αν δεν το πρόσεξες, διάβασε προσεκτικά πάλι το ποστ μου. Εισέπραξα κάτι το οποίο μπορεί κανεις να περιγράψει μονο ως "παπ***ές" από τους περισσότερους. Απο μουσική δεν ξέρω πως πάμε, απο ειρωνεία είμαστε πρώτοι όμως...Alchemist είπε:Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο αντίλογος που λαμβάνεις συνοψίζεται στα εξής:
Ναι, φάλτσο είναι. Ούτε κουφοί είμαστε, ούτε fanboys. Από την άλλη, ο Rory Gallagher δεν έγινε διάσημος για την pitch-perfect φωνή του, ούτε για τα αψεγάδιαστα live του.
Κοινώς, τα κάποια φάλτσα σε κιθάρα και φωνή ήταν σαν γρατζουνιά πάνω σε Ferrari. Την παρατηρείς αλλά είναι κάπως οξύμωρο να τη σχολιάσεις όταν το υπόλοιπο σε στέλνει αδιάβαστο (ή περίγραψε όπως αλλιώς θέλεις έναν τρελαμένο που έκανε πανικό στις συναυλίες του και ακροβατικά με τα δάχτυλα πάνω στη Strat του).
P.S. Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερος fan του Rory. Μ' αρέσει αλλά δεν πέφτω και τ' ανάσκελα. 8)
Προσωπικα εκπλησσομαι και ελπιζω να μην εκληφθει ως ειρωνεια...το οτι εκπλησσομαι,Dreamdancer είπε:Δεν ειναι λοιπον κακο να παραδεχτουμε οτι ο Rory απο φωνη ειναι...νινι αλλα απο κιθαρα...φωναρααμα παμε να τα ισοπεδωσουμε ολα και να τον βγαλουμε τραγουδισταρα μονο και μονο επειδη μας αρεσουν τα υπολοιπα γινομαστε ολιγον γραφικοι.Με τη φωνη που ειχε την δουλιτσα του την εκανε..αλλα μεχρι εκει.
Έτσι του βγήκε εκείνη την ώρα...είμαι σίγουρος ότι αν ήθελε, μπορούσε να το πει όπως ακριβώς και στον δίσκο (εδώ μέχρι και εγώ το τραγουδάω αυτό το κομμάτι -τώρα καλά ή κακά δεν ξέρω, αλλά μες στον τόνο σίγουρα), να είναι ακίνητος πίσω από το μικρόφωνο, να το παίξει το κομμάτι κατα νότα, να πάρει τα λεφτά του και να φύγει (αν και δεν συμφωνώ με την έκφραση ''άμα μιλάς στο μισό κομμάτι''..απλά το τραγουδάει πιο ελεύθερα).Dreamdancer είπε:Για να φαλτσαρει καποιος πρεπει να τραγουδησει κιολας.....αμα μιλας στο μισο τραγουδι... δεν υπαρχουν φαλτσα(αλλα ουτε και τραγουδι βεβαια).
Μα εγώ δεν είπα αυτό. Είπα ότι θα ήταν πολύ πιο ξενέρωτο να βλέπεις (και να ακούς) τον ''σεσιονά'' που προσέλαβε ο Rory (κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε στην κουβέντα?) ή ο SRV ή ο Hendrix να λέει το κομμάτι, διότι απλά θα έκανε την δουλειά του και θα το έλεγε ''τέλεια'' χωρίς ίχνος από τον παρορμητισμό και το πάθος του ίδιου. Το αρχικό κλιπ του thread (ή οποιοδήποτε κλιπ ενός από τα προαναφερθέντα ιερά τέρατα) τα λέει όλα.Δεν είναι το ζητούμενο ο καλίφωνος ή υψίφωνος τραγουδιστής στο είδους αυτό.Οσο για τους...sessionαδες οπως λες ειναι ατυχες το παραδειγμα..γιατι για να γινεις sessionας(σε οποιοδηποτε τομεα) πρεπει να εχεις ταλεντο και να αποδιδεις παντα παρα πολυ καλα.Αυτοι που κανουν backing φωνητικα η τραγουδανε σε διαφημιστικα jingles πχ ειναι συνηθως καλυτεροι φωνητικα απο πολλους "γνωστους".Το οτι καποιοι δεν καταφερνουν να γινουν γνωστοι δεν σημαινει κατι..οπως δεν νομιζω οτι τυποι σαν τον Bieber η την Gaga εγιναν γνωστοι λογο του καλλιτεχνικου τους οιστρου.
Κατ'εμέ, ΕΙΧΕ φωνάρα ο άνθρωπος, ή για να το πω καλύτερα, είχε την κατάλληλη ''φωνάρα'' για να εκφράσει αυτά που συμπλήρωνε η κιθάρα του. Δεν μπορώ να διανοηθώ άλλον άνθρωπο στον πλανήτη να τραγουδάει το Βad Penny ή το Country mile, θα τρελαθούμε τελείως τώρα? ;D Αν καποιοι (και δεν το λέω αυτό ειρωνικά προς θεού, κουβέντα να γίνεται) κρίνουν κάποιον ανάλογα με το πόσες δεκάδες notes per second παίζει, πόσες οκτάβες είναι το range των φωνητικών του, πόση δίκαση κάνει ο drummer και πόσο πιστά αποδίδονται τα κομμάτια live, μπορεί να ακούσει Dream Theater (που και εμένα μου αρέσουν ΠΟΛΥ) ή να τους δει live (όπου ακόμα και τα αυτοσχεδιαστικά μέρη είναι τόσο ''εκνευριστικά'' προγραμματισμένα σαν όλο το concert να είναι μια παρτιτούρα...)Δεν ειναι λοιπον κακο να παραδεχτουμε οτι ο Rory απο φωνη ειναι...νινι αλλα απο κιθαρα...φωναρααμα παμε να τα ισοπεδωσουμε ολα και να τον βγαλουμε τραγουδισταρα μονο και μονο επειδη μας αρεσουν τα υπολοιπα γινομαστε ολιγον γραφικοι.Με τη φωνη που ειχε την δουλιτσα του την εκανε..αλλα μεχρι εκει.
Με τη φωνη που ειχε την δουλιτσα του την εκανε..αλλα μεχρι εκει.
Τονιζεις πραγματα και με κεφαλαια μαλιστα γραμματα που τα ξερουμε ολοι.Και ωραια μουσικη εχει γραψει και εξαιρετικος κιθαριστας ηταν και και και....αλλα καποτε πρεπει να μαθουμε να διαχωριζουμε και τα πραγματα...το οτι σαν δημιουργος τραγουδουσε τα τραγουδια του ειναι αξιεπαινο και προφανως λειτουργουσε γιατι τραγουδιστικα δεν εχουν και φοβερες απαιτησεις.Απο αυτο το σημειο ομως στο να φτασουμε να τον θεωρουμε καλο τραγουδιστη παιρνει πολυ νερο.teospir είπε:O Rory ηταν ο δημιουργος των τραγουδιων του και πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο να τα ακους απο το δημιουργο τους.Απο κει και περα μιλαμε για ενα ΜΟΥΣΙΚΟ που εδω και 40 χρονια τα τραγουδια του ακουγονται (και πιστευω αλλα τοσα)και τα παιζουν εκατονταδες χιλιαδες μουσικα γκρουπ.
Τη δουλιτσα του ?? Μηπως γινομαστε ....
+1000theoctapus είπε:Γιατί κάνουμε τα εύκολα, δύσκολα;
Κανείς δεν λέει ότι ο Rory είναι καλός τραγουδιστής με την γενική έννοια του όρου. Λένε (-με) ότι η φωνή και (κυρίως) το στύλ του εξυπηρετεί ακριβώς και πλήρως τον σκοπό των τραγουδιών του και αυτός είναι ένας από τους (κύριους) λόγους που τα τραγούδια του είναι αυτά που είναι. Τόσο απλά.
Μα εγω δεν διαφωνω οτι η φωνη του εξυπηρετει τα τραγουδια του.Με αυτο που διαφωνω ομως ειναι ειρωνικα σχολια του τυπου..theoctapus είπε:Γιατί κάνουμε τα εύκολα, δύσκολα;
Κανείς δεν λέει ότι ο Rory είναι καλός τραγουδιστής με την γενική έννοια του όρου. Λένε (-με) ότι η φωνή και (κυρίως) το στύλ του εξυπηρετεί ακριβώς και πλήρως τον σκοπό των τραγουδιών του και αυτός είναι ένας από τους (κύριους) λόγους που τα τραγούδια του είναι αυτά που είναι. Τόσο απλά.
Το παράδειγμα με τον Νταλάρα δεν είναι ακριβώς ανάλογο. Η κιθάρα του Νταλάρα δεν επηρεάζει τόσο πολύ τα τραγούδια του.
Δηλαδη ειναι τοσο απολυτη τραγουδιστικη αξια ο Gallagher που ακομα η προσπαθεια κριτικης ειναι μα..κια? ελεος δηλαδη...οσο για το παραδειγμα δεν ειναι τυχαιο....οσο καλη κιθαρα παιζει ο νταλαρας τοσο καλη φωνη εχει ο Rory...και ναι και τα τραγουδια του μου αρεσουν και οι συνθεσεις του...αλλα απο φωνη δεν παει....ειδικα live.Ειναι κακο δηλαδη που το υπεδειξε καποιος? ειναι ιεροσυλος? η μηπως απλα αντικειμενικος?Νομίζω ότι πρέπει να τίθεται και κάποιο όριο στο "Να λέμε και καμιά...., να περάσει η ώρα", δε νομίζετε;