- Πόντοι
- 3
Καλησπέρα σε όλους. Το παρακάτω θέμα αφορά έναν προβληματισμό που μου δημιουργήθηκε στα πλαίσια μιας πρόσφατης αναζήτησης οργάνου. Παρότι είμαι σχετικά μικρός σε ηλικία έχω παρατηρήσει την τελευταία δεκαετία μια τεράστια αλλαγή στην βιομηχανία των μουσικών οργάνων. Ειδικά τα τελευταία 5 περίπου χρόνια παρατηρώ ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσφορά και ποικιλία από ποτέ, ιδιαίτερα σε mid-low tear όργανα, τα οποία, στις πλείστες όσες των περιπτώσεων είναι καλά όργανα. Τα mid to low end μοντέλα πολλών εταιρειών είναι πλέον εξαιρετικά όργανα που μπορούν να καλύψουν άνετα τις ανάγκες και επαγγελματιών μουσικών και αυτό ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. Πρακτικά σημαίνει ότι η πρόσβαση σε ποιοτικά/ότερα όργανα είναι πολύ πιο εύκολη. Σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι δεν είμαι επαγγελματίας μουσικός αλλά λίγο πολύ, όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα έχω κατά καιρούς παίξει με πάρα πολλά όργανα (ακριβά, φτηνά, επώνυμα, ανώνυμα, γνωστά, άγνωστα κλπ), πολλά δε από αυτά είχα και την τύχη να τα έχω στην κατοχή μου. Διαβάζοντας πρόσφατα το θέμα για το thomann και της 25η Μαρτίου (το οποίο δεν είχα πάρει χαμπάρι διαφορετικά θα αγόραζα κι εγώ χορδές ) είδα ότι κάποιος πρότεινε αυτή την κιθάρα https://www.thomann.de/gr/fender_sq_cv_60s_custom_tele_3_sb.htm η οποία προσωπικά μου φαίνεται υπέροχη και είναι πολύ κοντά σε αυτό που ψάχνω τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας όμως φόρτου εργασίας και έλλειψης χρόνου ήταν ένα μοντέλο που δεν είχα προσέξει.
Θέλω να καταλήξω στο εξής: παρότι είναι πάρα πολύ καλό ότι υπάρχουν πλέον καλοφτιαγμένα όργανα σε οικονομικότερες τιμές η προσφορά της αγοράς είναι τόσο μεγάλη που κάποιος που δεν έχει αρκετό χρόνο (δουλεύω 13-15 ώρες ημερησίως) χάνεται στον όγκο των πληροφοριών! Ψάχνοντας μια κιθάρα των 300-500 ευρώ μπορείς να ψάχνεις για ΗΜΕΡΕΣ κυριολεκτικά και να μην βγάζεις άκρη. Όταν έχεις τον χρόνο είναι πολύ ωραία ενασχόληση, όταν όμως δεν τον έχεις νοιώθεις λίγο σαν να πνίγεσαι από την πληροφορία!
Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι λίγο με τις αγοραπωλησίες πριν από 10+ χρόνια διάβαζες 2 περιοδικά κιθάρας και ήξερες τι έπαιζε, τα προϊόντα ήταν λιγότερα βέβαια λιγότερες ήταν και οι επιλογές....
Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και τους real heroes που είναι οι reviewers οι οποίοι χωρίς να έχουν τίποτα να κερδίσουν (οι reviewers του φορουμ τουλάχιστον) αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους για να κάνουν εμάς του υπολοίπους σοφότερους.
Θέλω να καταλήξω στο εξής: παρότι είναι πάρα πολύ καλό ότι υπάρχουν πλέον καλοφτιαγμένα όργανα σε οικονομικότερες τιμές η προσφορά της αγοράς είναι τόσο μεγάλη που κάποιος που δεν έχει αρκετό χρόνο (δουλεύω 13-15 ώρες ημερησίως) χάνεται στον όγκο των πληροφοριών! Ψάχνοντας μια κιθάρα των 300-500 ευρώ μπορείς να ψάχνεις για ΗΜΕΡΕΣ κυριολεκτικά και να μην βγάζεις άκρη. Όταν έχεις τον χρόνο είναι πολύ ωραία ενασχόληση, όταν όμως δεν τον έχεις νοιώθεις λίγο σαν να πνίγεσαι από την πληροφορία!
Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι λίγο με τις αγοραπωλησίες πριν από 10+ χρόνια διάβαζες 2 περιοδικά κιθάρας και ήξερες τι έπαιζε, τα προϊόντα ήταν λιγότερα βέβαια λιγότερες ήταν και οι επιλογές....
Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και τους real heroes που είναι οι reviewers οι οποίοι χωρίς να έχουν τίποτα να κερδίσουν (οι reviewers του φορουμ τουλάχιστον) αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους για να κάνουν εμάς του υπολοίπους σοφότερους.