• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Martin D-18 του 1979 χωρίς trussrod

Nαι ακριβως. Και να μην ειναι hide glue δηλαδη παλι η ιδια διαδικασια ακολουθειται, γινεται και με αλλες κολλες που εχουν χρησιμοποιηθει κατα καιρους απλα η hide glue εχει το προτερημα απ'οσο ξερω οτι μαλακωνει πιο ευκολα απο αλλες, γινεται τελειως ρευστη και οχι σαν λιωμενο τυρι, και καθαριζονται τα καταλοιπα της και πολυ πιο ευκολα απο το neck joint. 

Εχουν γινει πολυ της μοδας τα guitar repair videos παντως και μπορει να δει κανεις τη διαδικασια σε πολλα τετοια βιντεο - μονο τον Ted Woodford που τον παρακολουθω παιζει να τον εχω δει να κανει neck resets καμια 30αρια φορες, συνηθως ανωδυνα. Να και ενα πολυ προσφατο. 

η hide glue εχει το προτερημα απ'οσο ξερω οτι μαλακωνει πιο ευκολα απο αλλες, γινεται τελειως ρευστη και οχι σαν λιωμενο τυρι, και καθαριζονται τα καταλοιπα της και πολυ πιο ευκολα απο το neck joint.

Ακριβώς.

Στην hide glue και λάθος να κάνεις στην κόλληση, είναι εύκολα αναστρέψιμο.

https://www.ehow.com/how_6509398_remove-hide-glue.html

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω πάντως έχω δύο κλασσικές μια Aria A552 japan 45 ετών και μία Juan Alvarez Spain 40 ετών και οι δύο σκευρωμένες
Κιθαρα ιπαμΑι φιλωΟυζ όχι τάπερ με χορδΑι

Ενώ όταν κόβουν το μανίκι για να κάνουν neck reset είναι καλύτερο;

Δεν κόβουν το μανίκι στο neck reset.

Το ΑΦΑΙΡΟΥΝ βάζουν shim και το κολλάνε ξανά.

Απλά ξεκολλάς μπράτσο, ισιώνεις και ξανακολλάς.

Δεν ισιωνεις.

Shim βάζεις.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κιθαρα ιπαμΑι φιλωΟυζ όχι τάπερ με χορδΑι

Δεν κόβουν το μανίκι στο neck reset.

Το ΑΦΑΙΡΟΥΝ βάζουν shim και το κολλάνε ξανά.

Δεν ισιωνεις.

Shim βάζεις.
Όντως το να συγκρίνεις γιαπωνεζους με αμερικανους σε ποιότητα είναι αστείο. Όσο αφορά την ισπανική juan alvarez ίσως να μην γνωρίζεις ποιος είναι οπότε οκ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back