Πιστεύω πως αν επιμείνετε (και σας πιστέψουν) θα αρχίσει ο κόσμος να έρχεται.
Εγώ πιστεύω πάρα πολύ σ'αυτό.
Άλλωστε αν δε πιστέψεις πρώτα εσύ σ'αυτό γιατί να πιστέψει και ο άλλος;
Δεν θα έπρεπε να διαμορφώνει το κοινό την αγορά αλλά οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. Σε όλα τα επίπεδα. Και μπορούν.
Σίγουρα σήμερα δεν ίσχύει αυτό αλλά πιστεύω οτι δεν είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί αυτή η δυσαναλογία.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει ο κάθε καλλιτέχνης/μπάντα κλπ είναι να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του και όχι φυσικα με πυξίδα αμιγώς το χρήμα γιατί εκεί είναι που πέφτει ο αποπροσανατολισμός πιστεύω.
(Το ροκσταριλίκι/ποπσταριλίκι είναι ένα υποπροϊόν μπλα μπλα...)
Και θα μου πείτε για μαγαζάτορες κλπ
Δηλαδή, υποθετικά μιλώντας, αν σταματήσουν να υπάρχουν μπάντες που παίζουν απο τις 11 και μετά τι θα γίνει;
Θα σταματήσουν να υφίστανται τα λάιβ στα μαγαζιά;
Aν αντίστοιχα, υποθετικά πάλι, πχ σταματήσουν να υπάρχουν μπάντες που παίζουν μόνο swing διασκευές και αρχίσει να κυκλοφορεί
μόνο πρωτότυπο υλικό με διάφορα ανα περιπτώσεις στύλ τι θα κάνουν τα μαγαζιά; Θα σταματήσουν να βάζουν λάιβ γιατί "άλλο θέλει ο κόσμος να ακούει";
Σάμπως και ξέρει τι θέλει να ακούσει ο μέσος καταναλωτής;
Όπως και να'χει το ξεβόλεμα δυσαρεστεί αλλά who gives a F anyway. Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να μένουμε στάσιμοι.
Ας μείνει ο καθένας πιστός σε αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει και όχι να παρακαλάμε για λίγη προσοχή.
Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι ένα τόσο απλό ζήτημα, αλλά, σίγουρα, περισσότερο ρεαλιστικό παρά ουτοπικό.