V
VangelisV
Guest
Πολλές φορές τα λάηβ είναι προγραμματισμένα για 22.00 και 22.30 και ξεκινάνε κατά τις 00.00 γιατί περιμένουν να γεμίσει το μαγαζί ή στην καλύτερη να έρθει λίγο περισσότερος κόσμος
αι ημερομηνιαι θα ανακοινωθουν προσεχως για την φετινη σαιζόν?Για δώσε λεπτομέρειες ...
Χρειάζεται και να παίζω καλά, ή φτάνει όπως παίζω τώρα?
Εμένα μια φορά ο (συχωρεμένος) Κυρ-Αντρέας μου είχε πει, "σήμερα πουλήσαμε τέχνη και όχι ποτά"..... ουσιαστικά πουλάμε αλκοόλ παίζοντας μουσική ...
Εμένα μια φορά ο (συχωρεμένος) Κυρ-Αντρέας μου είχε πει, "σήμερα πουλήσαμε τέχνη και όχι ποτά".
Τα χουμε πει, τα χουμε ξαναπεί, τα χουμε προσπαθήσει, τα χουμε λουστεί και έχουμε αποτύχει.
Όπως μου πε κάποτε ο κουτσαβάκης μαγαζάτορας "πριν τις 12:00 δεν ανεβαίνει κανείς, πριν τις 2:30 δεν κατεβαίνει κανείς".
Και το γράφεις στην αφίσα τονισμένο.
Το φωνάζεις στα fora και στα κοινωνικής δικτύωσης ότι ξεκινάει νωρίς και απαρέγκλιτα.
Και ομαδικά ζμπούτσοτς (Πολωνικός χαιρετισμός).
Πρώτος ο μαγαζάτορας που (αν ανοίγει αυτός το μαγαζί και δεν κάνει grand εμφάνιση στις 1:00 – «που σαι ρε μεγάλε;") τελικά σου κάνει sound-check στις 10:00 και βαράνε παλαμάκια οι λίγοι που ήρθανε λίγο νωρίτερα και δεν καταλαβαίνουν γιατί κατεβήκατε κιόλας.
Κι αν παίζεις πρώτος και ανέβεις στο πατάρι, παίζει να ναι και 5-6 κάτω και άντε να χεις όρεξη παίξεις μετά.
Κι αν παίζεις δεύτερος βλέπεις λίγο τους γνωστούς που έρχονται αργά καθότι «πέσανε σε απίστευτη κίνηση κλπ κλπ κλπ» νοιώθεις ενοχές για τα παιδιά που παίζουν μοναχά αλλά και κούραση που πρέπει να ανέβεις από μία παρά μέχρι άντε γειά και να γνέφεις στους φίλους που δεν έχουν πλέον για την πάρτη σου ηρωική διάθεση και φεύγουν καθότι υπάρχει και αύριο που για μερικούς, πέραν των @^%$#μαθημένων, ξεκινάει πολύ πιο πρίν τις 1 το μεσημέρι.
Εκτός αν support είναι νεανική stoner / heavy metal (ορ σίμιλαρ) μπάντα που θα παίξουν πρώτοι με 40 δικούς τους από κάτω που θα εξαφανιστούν (μα όλοι όμως; ) ως δια μαγείας μετά τη χειραψία "φχαριστούμε ρε παιδιά που μας φωνάξατε ήτανε γαμάτα, τα λέμε"
Τι τα θες, τι τα γυρεύεις, άλλο ένα δείγμα σύγχρονης νεοελληνικής μπουζουκοπαράδοσης και γραψα***σμού για όρια και ώρα.
Εδώ μπαίνουν φωνάζοντας στον κινηματογράφο ΚΑΙ στο θέατρο μετά την έναρξη, το live στο μπαράκι μας μάρανε;
Δεν πα να &%$#%^%νε ομαδικώς και ασυστόλως.
Σωτηρία δεν έχει το μπουρδέλο άρα κουβέντα για τους λίγους να κάνουμε μεταξύ μας.
Ναι! Και έχω τα νεύρα μου και έχω και δίκιο.
είσαι εκτός τόπου και χρόνου φίλε... αν έχεις έστω και μία φορά κάνεις λάιβ σε μαγαζί καταλαβαίνεις αυτόματα ότι η μπάντα θα πληρωθεί από τα ποτά που θα πουλήσει το μαγαζί όχι από τα πατατάκια, πότε θα τζιράρει το μπαρ για να κάνει ταμείο για να πληρώσει? από τις 8 θα ξεκινήσουν? για να τεειώσουν 11:45? χώρια ότι πλέον σε κάθε μουσικό θα πρέπει να μπαίνει ικα (25 ευρω/άτομο) και αυτό κάνει τα λάιβ ακόμη πιο δύσκολα οικονομικά....α live πρέπει αυστηρά να τελειώνουν στις 11:30, το αργότερο 11:45, άσχετα με την ώρα εκκίνησης
είσαι εκτός τόπου και χρόνου φίλε... αν έχεις έστω και μία φορά κάνεις λάιβ σε μαγαζί καταλαβαίνεις αυτόματα ότι η μπάντα θα πληρωθεί από τα ποτά που θα πουλήσει το μαγαζί όχι από τα πατατάκια, πότε θα τζιράρει το μπαρ για να κάνει ταμείο για να πληρώσει? από τις 8 θα ξεκινήσουν? για να τεειώσουν 11:45? χώρια ότι πλέον σε κάθε μουσικό θα πρέπει να μπαίνει ικα (25 ευρω/άτομο) και αυτό κάνει τα λάιβ ακόμη πιο δύσκολα οικονομικά....
το ότι δεν έχεις αμάξι ή δεν θες να πληρώνεις είναι δικό σου πρόβλημα ο επιχειρηματίς που έχει μαγαζί πάντα κοιτάει τι έχει στο ταμείο όχι αν έχεις εσύ αυτοκίνητο ή όχι....
να επενθυμίσω ότι τα ωράρια live σε λαικές πίστες Π-Σ είναι 12-7 (7 το πρωί όχι το απόγευμα?)
επίσης ουδεμία επιχειρηματική σχέση έχω με μαγαζιά/μπαρ κτλ απλά δουλεύω επαγγελματικά και έχω επαφή με τη πραγματικότητα... όχι με εξωγηίνους.
με τη μια μπαντα που παιζουμε σε γαμους αποκλειστικα, το live γυρω στις 8.30 - 9 και 12.15 εχω μαζεψει και το τελευταιο καλωδιο.
Μια φορα στο πετρινο στον Μυλο σε ενα φεστιβαλ ηρθαν και με ξυπνησαν στο αμαξι που κοιμομουν στη 1 για να παιξουμε....
Και παλια παιζαμε Live καθημερινες κ 11 ανεβαιναμε κ μια χαρα πηγαινε το κολπο. Θεωρω οτι δεν αλλαξε ο κοσμος..η τσεπη του αλλαξε.
Ετσι ακριβως φιλε Σταυρο τα θυμαμαι κ εγω.Ισχύει εγώ πριν 10 χρόνια ακριβώς (2009) έπαιζα full band 3ημερα σε ροκάδικο Πεμ-Παρ-Σαβ
αυτοί που ήταν πριν πάω εγώ 15-20 χρόνια πριν (1999-2003) παίζανε 5ήμερα Τρί-Σαβ full band
πλέον με τα ικα-σικα-μικα μουσικών και μετά 10 χρόνια κρίσης δεν βρίσκεις πουθενά full band και έχει εξαφανιστεί η ροκ σκηνή ότι υπάρχει είναι λαικό-σκυλέ και κάργα ντραμασίνια ντράμερ-μπάσα κιθάρες ούτε για δείγμα και μόνο Π-Σ.
δεν έχει αλλοιωθεί μόνο η συσταση της μπάντας έχει αλλοιωθεί και το ρεπερτόριο.
όπως λέω σε έναν φίλο μου "η ελλάδα του 2020 είναι πιο κοντά στη δεκαετία του 50 παρά του 2000...."
Οσο συνεχιζει αυτη η συζητηση..σκεφτομαι οτι τελικα το προβλημα με τα Live..δεν ειναι ουτε ωραριου..ουτε καθημερινης..
Ειναι οικονομικο παιδια.
Και παλια παιζαμε Live καθημερινες κ 11 ανεβαιναμε κ μια χαρα πηγαινε το κολπο. Θεωρω οτι δεν αλλαξε ο κοσμος..η τσεπη του αλλαξε.
Ο πρωτος τομεας που χτυπησε η κριση ειναι ο πολιτισμος/διασκεδαση.
Πλεον εχει αρχισει κ κα χτυπαει κ αλλους τομεις..αλλα ο 1ος που αρχισε να κοβει καποιος που δεν εχει...ειναι η διασκεδαση του.
το εχουν αντιληφθει κ πολυ καλα μαλιστα.To οικονομικό είναι μεγάλο θέμα αλλά δεν είναι το μόνο. Όταν έχει κάποιος να ξυπνήσεις 6-7 το πρωί για να πάει για δουλειά, το live σε καθημερινή είναι απαγορευτικό. Ακόμα και χρήματα να είχε θα το σκευτόταν.
Έχεις δίκιο που λές ότι η κρίση χτύπησε την διασκέδαση. Αλλά φοβάμαι ότι και οι παράγοντες του χώρου δεν το έχουν αντιληφθεί αυτό: ξέρω άτομα που αποφεύγουν live Κυριακές ή καθημερινές για αυτόν τον λόγο. Αν δεν βάλουμε πλάτη όλοι κοινό-μουσικοί-μαγαζιά δεν θα γίνει δουλειά.