Jason Isbell plays Mike Bloomfield's 1963 telecaster

Υπερβολές... υπερβολές... 😄
Ο άνθρωπος απλά ήθελε μια strat με ήχο tele.
ΥΓ: Η κιθάρα (και ο παίκτης) ακούγεται φανταστικά.
Δεν άντεξα να το δω ολόκληρο......πονούσαν τα μάτια μου

Δεν το πατάω να το δω καν (σορρυ ρε Οδυσσέα) έχω δει δυστυχώς το αντιστοιχο με τον G.E.Smith παλαιότερα. Αυτο που έκανε ο αθεοφοβος στην κιθάρα δεν συγχωρείται.
Ο άνθρωπος απλά ήθελε μια strat με ήχο tele.
Αυτο λέμε.... με ανώμαλους δε μιλάμε :p

Δεν άντεξα να το δω ολόκληρο......πονούσαν τα μάτια μου
Μην μπερδεύεστε. Η ιστορία είναι παλιά και σίγουρα έχουμε αναφερθεί εδώ. Ίσως τότε κάποιοι δεν ασχολούσασταν τόσο με τελε.
Η κιθάρα κάποτε απλώς πέρασε σε κάποιον που ήθελε double cut και την κούρεψε.
Εχουν αναφερθεί πολλοί και διάσημοι για την κιθάρα αυτή.
Ό,τι και να έγινε ήταν και παραμένει ηχητικά άψογη

hey-remember-the-time-we-chopped-off-our-queens-head-that-v0-vfoo9yvd0zed1.jpeg

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι υπεράνω ούτε το Leo ούτε του Les.
Εγώ αυτούς θαυμάζω και γι αυτούς ασχολούμαι με την κιθάρα.
Το τι έκανε σε αυτές ο κάθε μουσικάντης και αδιάφορο μου είναι και ιεροσυλία.

Το τι έκανε σε αυτές ο κάθε μουσικάντης και αδιάφορο μου είναι και ιεροσυλία.
Πω... πω... πόσο συντηρητικοί γέροντες έχετε καταντήσει. 😄 Αντί να υπερθεματίσετε την αισθητική παρέμβαση που δημιούργησε ένα νέο, υβριδικό (και τολμώ να πω μοναδικό) όργανο, καταφέρεστε κατά του εμπνευστή του.
ΥΓ: Είναι βέβαια που είναι tele... Γιατί αν έβλεπα κάτι τέτοιο σε καμία ιστορική strat ή σε κάνα... αρχαίο Jazz, θα ήμουν ήδη σε συλλογή ξύλων για τη δημιουργία πυράς προς καύση του "ιερόσυλου" :ROFLMAO:

Προφανώς και είναι ιεροσυλία το πετσόκωμα, δεν βλέπεται.

Απλά να σημειωθεί ότι το πετσόκωμα δεν το έκανε ο ίδιος ο Bloomfield, αλλά μετέπειτα ιδιοκτήτης της κιθάρας που ήταν αριστερόχειρας και την...μετέτρεψε έτσι. Μεχρι και dots απο την κατω πλευρα του μανικιου της εβαλε. Μιλάμε για τουρμπο βλαμμένο, όχι αστεία. Για χρόνια την έβλεπα αυτή την κιθάρα έτσι και νόμιζα ότι είχε σαλέψει μια μέρα ο Μιχαλάκης και την ρήμαξε αλλα τελικά άλλος έκανε την χοντράδα.

Η κιθάρα είναι έργο τέχνης, ανώτερο από τον κάθε χρήστη.
Σαν να κάνω εγώ μουτζούρες σε εναν πίνακα του Ροθκο, ....γιατί έτσι με βολεύει να τον βλέπω στο σαλόνι μου.
Ανεπίτρεπτο.

Η vintage Fender ή Gibson κιθάρα είναι έργο τέχνης, ανώτερο από τον κάθε χρήστη.
Νομίζω ότι έτσι είναι ορθότερο, καθώς αν είχε πέσει πριόνι σε κάποια Squier Vintage Modified tele ή κάποια Epiphone LP, δεν θα γύριζε κεφάλι.

Το ότι έπαιξε κι έβγαλε μουσική από αυτό το ράφι ο Bloomfield αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο εξοπλισμός δεν έχει μεγάλη σημασία 🤭

'Εχει σκάσει ήδη για πούλημα, στο Retrofret είναι. Αλλά δεν λεεί τιμή το site, την δείχνει on hold. Πάντως νομίζω ότι ήδη όταν είχε ξαναπουληθεί πριν χρόνια η τιμή ήταν κοντά στα $100,000 οπότε μέσα είσαι...

Σκέψου ότι μια άλλη του, η "πράσινη" '66 είναι στο Carter Vintage και ζητάνε $235,000.

Last edited:
Θεωρείται απο τις πιο περσοναλ
Πέρσοναλ κατά τη γνώμη μου δεν είναι γιατί μόνο το σώμα και το μπράτσο είναι ορίτζιναλ και το σώμα είναι ακρωτηριασμένο από κάποιον άλλον αριστερόχειρα.

Έχει την ιστορία της αλλά δεν είναι η κιθάρα που κάποτε έπαιζε ο Bloomfield. Και δε νομίζω ότι θα πιάσει ποτέ σημερινό 6ψήφιο νούμερο.

Update: με λίγο sleuthing στο FB είδα οτι η listed τιμή στο Retrofret ήταν $275,000. Και αφού λένε on hold κάποιος το έχει κάνει το deal ήδη πρακτικά. Φυσικά σε τέτοια σκηνικά παίζουν εκπτώσεις, part trades κλπ αλλά σίγουρα τα 200ish τα έπιασε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back