Πρόβλημα σε λαμπάτο ενισχυτή (koch twintone iii)

Mistral

Μέλος
Πόντοι
98
Φίλτατοι καλησπέρα,

Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους !

Μία ερώτηση. Έχω έναν Koch Twintone III ο οποίος ενώ έπαιζα σταμάτησε. Το φωτάκι δεν ανάβει. Ακούγεται θόρυβος και οι λάμπες είναι όλες αναμμένες. Έβγαλα την ασφάλεια αλλά δεν δείχνει καμμένη.

Από πού ξεκινάω ? Αλλάζω λάμπες? Αλλάζω ασφάλεια πρώτα ? Τον ενισχυτή τον έχω από το 2015 αλλά δεν έχω αλλάξει ποτέ λάμπες. Δεν είχε χρειαστεί. Σκυλί.

Τέλος, αν αλλάξω λάμπτες (και power tubes), χρειάζεται bias ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια!

Update
Αφού κρύωσε, ξαφνικά δουλεύει κανονικά.

Θα επικοινωνήσω και με την Koch. Εικάζω πως οι λάμπες θέλουν αλλαγή.

Αν κάποιος έχει input, καλοδεχούμενο :)

Καλησπέρα Mistral

Η koch δεν έχει δυνατό τμήμα επικοινωνίας. Ακόμη περιμένω απάντηση τους σε email από το 2018.

Είμαι κάτοχος του twintone ii, εξαιρετικά ευχαριστημένος με αλλαγή από τις εργοστασιακες Tad σε JJ τόσο στην προενισχυση όσο και στο τελικό στάδιο.
Επισης, εκανα αλλαγή σε ηχείο, στο Celestion G12T-75 με θετικότατες εντυπώσεις.

Εάν γνωρίζεις, ανοίγεις τον ενισχυτή, αλλάζεις λυχνίες και κάνεις rebias, εάν όχι, σε κάποιον τεχνικό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Όπως και να έχει, καλα είναι να κάνεις ένα service.

Φίλτατοι καλησπέρα,

Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους !

Μία ερώτηση. Έχω έναν Koch Twintone III ο οποίος ενώ έπαιζα σταμάτησε. Το φωτάκι δεν ανάβει. Ακούγεται θόρυβος και οι λάμπες είναι όλες αναμμένες. Έβγαλα την ασφάλεια αλλά δεν δείχνει καμμένη.

Από πού ξεκινάω ? Αλλάζω λάμπες? Αλλάζω ασφάλεια πρώτα ? Τον ενισχυτή τον έχω από το 2015 αλλά δεν έχω αλλάξει ποτέ λάμπες. Δεν είχε χρειαστεί. Σκυλί.

Τέλος, αν αλλάξω λάμπτες (και power tubes), χρειάζεται bias ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια!
Οι ενισχυτής έχει μέρη όπως οι λάμπες ή οι πυκνωτές που είναι αναλώσιμα. Το να λες ότι ο ενισχυτής είναι σκυλί επειδή δεν χρειάστηκαν αλλαγή είναι σαν να λες ότι η κιθάρα είναι σκυλί επειδή δεν άλλαξες χορδές :)

Από 'κει και πέρα, αν αισθάνεσαι άνετα να το κάνεις μόνος σου:

-Μπορείς να πάρεις ένα σετ preamp tubes (προενισχύτριες) και να τις αλλάξεις χωρίς να χρειαστεί rebias. Αυτό από μόνο του μπορεί να σου λύσει το πρόβλημα.

-Ο Koch τοποθετεί από το εργοστάσιο power tubes (μεγάλες λάμπες) που γράφουν τύπο και bias class. Αν πάρεις ακριβώς ίδιες, δεν χρειάζεσαι rebias ούτε για τις μεγάλες λάμπες. Αν αγοράσεις διαφορετικές power tubes, θα χρειαστεί rebiasing ο ενισχυτής.

Γενικά ένα τσεκ από τεχνικό μια φορά στα 10χρόνια για έναν λαμπάτο είναι καλό να γίνεται. Να στον μετρήσει point to point ότι είναι σωστές οι τάσεις, οι πυκνωτές που με τα χρόνια ξεραίνονται κλπ. Στην τελική αν τον πιάσεις μόνος σου και δεν είναι θέμα αλλαγής λαμπών αλλά κάτι άλλο, θα έχεις πληρώσει καμιά 150ριά ευρώ για λάμπες που μπορεί και να είναι καλές και θα πρέπει μετά να πληρώσεις επιπλέον τον τεχνικό.

Προσοχή: Οι ενισχυτές έχουν υψηλές τάσεις ρεύματος και είναι επικίνδυνοι. Αν δεν είσαι γνώστης, καλύτερα να απευθυνθείς σε τεχνικό.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
6
Εμφανίσεις
3K

Trending...

Νέα θέματα

Back