• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

ήξεις αφήξεις....

επισυναπτω την απαντηση που σου δωσα πριν δυο μηνες…

Παιζω πολλα χρονια με elixir στις ακουστικες (στις ηλεκτρικες δεν ειμαι πιστος). Δεν κοιταξα ποτε πισω, εχουν εναν ιδιαιτερο ηχο στις υψηλες συχνοτητες (που σε πολλους δεν αρεσει)  κραταει ομως στον χρονο…

Πριν απο μερικους μηνες αρχισα να πειραματιζομαι και με ανθεκτικες martin …lifespan 2.0. , δεν εχω καταληξει. Ουτε καν σε ποιες κιθαρες θα βαλω 12αρες η 11αρες, η 80/20 η phosphor bronze. Ειμαι ακομη στην αρχη.
 Και θα συνεχισω με D’ addario XT, extended life μου εστειλε δυο σετ δωρο η Larrivee 12αρες.

Συνεχιζω να ψαχνομαι…

προς το παρον …

στην Larrivee L10 εχω κλεισει με D’ addario XT, extended life 12 αρες

στο A43 B του Αδωνη ψαχνομαι με Martin Lifespan 11αρες…ποτε 80/20 ποτε phosphor bronze.

και στην Martin EC 000 28 εχω ξεμεινει με Elixir Nanoweb 12 αρες την εχω συνηθισει, αλλα σκεπτομαι να αρχισω ξανα τα πειραματα…
Δεν με βολευουν καθολου στην παραμικρη υποψια σηκωματος...οχι οτι τα κυνηγάω στις ακουστικες και εχω 11αρες...που να ηταν 12ρες

μερικές ακόμα

και ορισμένα ακόμα εγκυκλοπαιδικά...

καπάκι έλατο Ενγκελμαν, γεφυρα και headstock παλίσανδρος Μαδαγασκάρης, σώμα πλάτη μαόνι Ονδούρας, ταστιέρα έβενος, μανίκι μαόνι Ονδούρας, βεργες ανθρακονήματα και truss rod. Και διάφορα διακοσμητικά mother of pearl, ziricote.... (μη με ρωτάτε δεν ξέρω τίποτα από αυτά εκτός από γέφυρα και ταστιέρα)

20240917_095657.jpg

20240917_100346.jpg

20240917_100409.jpg

20240917_100430.jpg

20240917_101201.jpg

20240917_101341.jpg

Καλοτάξιδη! Φαινεται πολύ προσεγμένη.

Απο περιέργεια, τι σε έκανε να πάρεις ΟΟ?

Επίσης ποιος είναι ο κατασκευάστής?

Last edited by a moderator:
Καλοτάξιδη! 

Απο περιέργεια, τι σε έκανε να πάρεις 00?

Επίσης ποιος είναι ο κατασκευάστής?
νομίζω το είπα. Ανήκει στις παρορμητικές αγορές.

Love at first sight.

Και φυσικά το μέγεθος κυρίως, το βάρος, η αίσθηση.

Δεν βγήκα στην γύρα για κιθάρα. Την έπιασα και ....αυτό ήταν.

https://www.youtube.com/@Stergios_lutherie

• Thanks
Reactions: Shelter
Πολυ όμορφη! Μου αρέσει πολύ το διακοσμητικό στο 12ο τάστο που βάζει ο φίλος, και -αν βλεπω καλα- τα λεπτα διακοσμητικά φιλέτα απο rosewood που έχει αντι για binding στις ακρες της ταστιερας, very nice. Και η ασσύμετρη γέφυρα του μου αρέσει πάρα πολυ σχεδιαστικά, υποψιάζομαι εμπνευσμένη απο Kasha. Ωραίο και το headstock, φέρνει σε Panormo που γενικά δε μου αρέσουν με την ανάποδη καμπύλη τους, αλλά εδώ το έχει δέσει ωραία με το σύνολο ο οργανοποιός. 

Τελικά φαίνεται ότι η θηκη της Fender με τα αφρώδη στο χερούλι ήταν όντως ζονκ.

Να σημειώσω επίσης μικρές λεπτομέρειες, 

η κιθάρα έρχεται με δυο καβαλάρηδες, έναν χαμηλό και έναν πιό ψηλό, το κατάλληλο αλεν για τη ρύθμιση, ένα ειδικό κλειδάκι για την αφαίρεση των pegs (πως λέγονται ελληνικά) για την αλλαγή χορδών και ένα μανιβελάκι για τα κλειδιά.

Τωρα με τις 11άρες φοράει τον χαμηλό καβαλάρη.

• Like
Reactions: nklshp
Γιατι ξερουμε ποιος εισαι;?
όχι κύριε (πρώην) Συνταγματάρχα ?

αλλά σίγουρα αν ήταν να επιλέξω κιθάρα για τον τοίχο ή πάνω από το τζάκι, έβρισκα πιό εύκολα στο λιντλ με λιγότερα χρήματα

αλλά σίγουρα αν ήταν να επιλέξω κιθάρα για  πάνω από το τζάκι, έβρισκα πιό εύκολα στο λιντλ με λιγότερα χρήματα
Αυτές κάνουν και για μέσα στο τζάκι,  σαν τις tele.

• Agree
Reactions: Nestoras
Ήξεις, αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις, στην έταιρη θήκη Δημήτριε... πανδουρίδα περίτεχνη πότε θα αποκαλύψεις;

Ήξεις, αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις, στην έταιρη θήκη Δημήτριε... πανδουρίδα περίτεχνη πότε θα αποκαλύψεις;
Θα μας δώσει ένα στοιχείο όταν φτάσουμε στη σελίδα 15. 

• Haha
Reactions: Terry RoscoeBeck5
Γιατι βρε, μαθατε ποτε τι ειχε μέσα η βαλίτσα του παράξενου ταξιδιώτη?

Πηνελόπη Δέλτα διαβάζαμε μικροί όχι Gene Wolfe.

Άστον αυτόν. Εδώ...Δεν είναι δυνατόν να μοστράρεις τις θήκες και μετά να μην περιμένεις να θέλουν (θέλουμε) όλα τα... αρρωστάκια του forum να δούμε τι... υποκρύπτουν.

Last edited by a moderator:

Trending...

Νέα θέματα