Iron Maiden στο ΟΑΚΑ 23 Μαΐου 2026

Καλό είναι το Stratego @Άγιος , αξιοπρεπής κυκλοφορία. Σίγουρα ένα σκαλί κάτω από το Book of Souls, το ακριβώς προηγούμενο, αλλά αν λάβει κανείς υπόψην του την ηλικία των μελών της μπάντας και έχει ρεαλιστικές προσδοκίες, είναι μια χαρά δίσκος.

Έχουμε επίσημη κυκλοφορία εισιτηρίων, από αύριο 25/09 γενική προπώληση.
Τιμή αρένας € 103,50. Αναμενόμενη τιμή.

Να συμπληρώσουμε εδώ ότι θα γίνει η εκκίνηση της καλοκαιρινής περιοδείας τους από Αθήνα, για το 2026.

Η χοντρή κονόμα, περιθώριο κέρδους κτλ σε σχέση με τις τιμές συναυλιών σήμερα έχει να κάνει με το μονοπώλιο της Ticketmaster όχι με τις μπάντες. Σε πάρα πολλά forum και fan club μπορεί να δει κανείς ότι τα περισσότερα γκρουπ χάνουν τελικά από τις τιμές αυτές, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για αυτό.

Και επίσης πολλοί είναι ιδεολογικά αντίθετοι με το να κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ τα εισιτήρια, με έξτρα χρεώσεις κτλ.

Εγώ το Powerslave ήταν το πρώτο Maiden βινύλιο που αγόρασα, και ήμουν αρκετά τυχερός να τους δω λάιβ στην Αγγλία κάποτε (πρέπει να ήταν 90s ; ), και σκότωναν βέβαια. Τότε άντεχαν και τα αυτιά σε τέτοιες εντάσεις, αν πάω τώρα άντε γεια :)

Με 150€ Metallica, για Maiden πόσο θα έδινες;

Σαφώς λιγότερα...

Όμως
Αν ένα συγκρότημα έχει τη φωνή που χρειάζεται, την "παικτικότητα" των μουσικών του και την σωστή παραγωγή ως υπόβραθο, δεν βλέπω τον λόγο του γιατί να μην συνεχίζει.

Στην περίπτωση του ροκ και του μέταλ,πέρα από όσα έγραψες θέλει και νιάτα...

Δεν είναι τζαζ,ούτε κλασσική μουσική..

Μην βλέπεις που κάνουμε τιμής ένεκεν τα στραβά μάτια σε κάτι μπότοξ και μαλλιά μπριγιαντίνι 😅

Όσο για τους Maiden έχω ήδη κανονίσει να πάρω για Τσεχία,με κυριότερο μουσικό κίνητρο τα τραγούδια της περιόδου που θα παίξουν.

Για τους βόρειους, θα παίξουν και Σόφια στις 26 Μαϊου.

Εισιτήρια για Αθήνα και Σόφια από 27.09

Πριν λίγο προσγειώθηκα Αθήνα για την μεθαυριανή συναυλία του Einaudi στο Καλλιμάρμαρο και βλέπω ότι στο μετρό παίζει πολύ διαφήμιση για Iron Maiden

IMG_20250925_072054.jpg

Γενικά πιο ωραία είναι να βλέπεις τέτοιες μπάντες σε κλαμπ και όχι φεστιβάλ. Τουλάχιστον εγώ το προτιμώ γιατί είναι πιο πολύ μουσική και λιγότερο show και φάση, και μου θυμίζει τα παλιά! Τελευταία νομίζω μέταλ συναυλία που είδα ήταν οι Exodus στο Zagreb πριν καμιά δεκαριά χρόνια, που ήταν σούπερ (είναι η αγαπημένη μου μέταλ μπάντα μαζί με Slayer) και ήταν σε κλαμπ όχι σε αρένα.

Όσο οι καραφλομαλλιάδες της οικουμένης δε βρίσκουν αποτελεσματικό τρόπο να θεραπευτούν οριστικά από το ''nostalgia / legacy band syndrome'' , ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στη ζωή τους συνολικά, από το να κάνουν προσκύνημα στα τιμημένα 80΄ς, τόσο οι 80άρηδες , που κάναν καριέρα μισό αιώνα πριν, θα σουκιάζουν κατομυριάκια, που θα προστίθενται στα ήδη κατομυριάκια που'χουν ήδη βγάλει. Και τόσο τα νέα παιδιά ΔΕΝ θα θέλουν να πιάσουν τα όργανα, σ'αυτό το παιχνίδι για ηλικιωμένους εκατομυριούχους.
Φυσικά, αποδίδοντας τα τού Καίσαρος τω Καίσαρι...το να κατορθώνεις το ακατόρθωτο, δηλαδή να μπορείς να εξακολουθείς να παίζεις live το Phantom of the opera για 3 εκατομμύρια φορές και ταυτόχρονα να υπερνικάς όλες τις τάσεις αυτοκτονίας που προκαλεί αυτή η διά βίου επαναληπτικότητα, είναι από μόνη του υπερσπάνια αρετή, που αξίζει να ανταμείβεται με μερικά δεκάδες κατομυριάκια στην τράπεζα ακόμα. Όλα κι όλα. Να'μαστε δίκαιοι.

Videos δεν υπάρχουν, σεβόμενος την πάγια επιθυμία της μπάντας (και το κοινό γύρω μου). Ο ήχος ήταν πάρα πολύ καλός εάν και σαν κλασικός κιθαρίστας θα ήθελα τις κιθάρες λίγο πιο έντονα στο mix. Αν και διαπίστωσα ότι ήταν καθοριστική και η θέση που ήσουν, ο ήχος βελτιώθηκε αισθητά όταν μετακινηθήκαμε στο κέντρο.

Εξαιρετικό set list που απέδωσε φόρο τιμής σε όλα (όχι σε εσένα, No prayer for the dying) albums της περιόδου από την αρχή τους, έως το Fear. Ίσως αν δεν βαρεθώ να κάτσω να γράψω όσα θυμάμαι. Ήταν όλοι τους εξαιρετικοί, οκ ο νέος drummer δεν είναι McBrain αλλά αυτό το ξέραμε, μια χαρά στάθηκε ο άνθρωπος. Αλλά ο κερατάς ο Bruce, δεν ξέρω τί κάνει αυτός ο άνθρωπος, αλλά περνά μια ακόμα νεότητα, ήταν συγκλονιστική η φωνή του και όλη η παρουσία του στην σκηνή. Σημαντικότατο ότι φάνηκε όλη η μπάντα να το κατα-διασκεδάζει.

Fun fact για κολλημένους nerds σαν και εμένα: ο Murray έπαιξε το πρώτο κομμάτι της νέας του περιοδείας, στην ‘57αρα Strat που κάποτε ανήκε στον Kossoff. Ετσι, για το γούρι.

Iron Maiden
Killers
Phantom of the Opera
Wrathchild
Trooper
Number of the beast
Run to the hills
Hallowed by thy name
Aces High
Powerslave
Rhyme of the ancient Mariner
Infinite dreams
Seventh Son of a seventh son
Wasted Years
Fear of the dark

Ίσως να ξεχνώ και κάτι. Γεμάτες δυο ώρες. Η σειρά ΔΕΝ είναι η σειρά εκτέλεσης, είναι η σειρά με τα albums που ανήκουν.

Παντως κατα την ταπεινη μου γνωμη, η κατασταση εχει ως εξης:

Οταν παιζει η μπαντα τιποτα μπλουζοροκιες, ετσι με στακατο andante :ROFLMAO: τεμπο, τεμπο καταλληλο για να χτυπας ρυθμικα το παπουτσι στο πατωμα καθως πινεις αραχτος τις μπυριτσες σου, τοτε μια πιθανη μεγαλη ηλικια στους παιχτες, οχι μονο δε χαλαει τη φαση, αλλα μαλλον τη φτιαχνει, ετσι εμπειρια και αλητεια και old school και τετοια.

Αντιθετα, οταν η μουσικη ειναι τσιτα τα γκαζια, καταλληλη για headbanging και για σχιζοφρενεια στις μπροστινες σειρες, το να το παιζουν εξαγριωμενοι εφηβοι οι κονομημενοι παππουδες, παικτες και κοινο, ειναι εντελως κωμικο. Εννοειται δεν παει μονο στους maiden αυτο, αλλα γενικα στο παππουδομεταλ.

Το να ακους καμια φορα μεταλ το καταλαβαινω, το να εισαι μεταλλας στα 50 ειναι κωμικο.

Το να ακους καμια φορα μεταλ το καταλαβαινω, το να εισαι μεταλλας στα 50 ειναι κωμικο.

Οι Maiden είναι 70αρηδες ή σχεδόν. Εγώ μπαίνω στα 48. Ένα από τα πλέον λατρεμένα μου πράγματα στην metal κουλτούρα ήταν πάντα το ότι με ενθάρρυνε στο να σκέφτομαι ανεξάρτητα και να σηκώνω το μεσαίο δάχτυλο σε όσους έχουν άποψη για το πως «πρέπει» να ζήσω τη ζωή μου.

Όπως είπε και ο Lemmy, «εάν πιστεύεις ότι είσαι πολύ μεγάλος (για το metal), τότε μάλλον είσαι».

Ναι, σηκωνε το δαχτυλο η μεταλ κουλτουρα στο πως πρεπει να ζησεις τη ζωη σου, με την εξαιρεση του τι πρεπει να ακους, πως πρεπει να ντυνεσαι, πως πρεπει να διασκεδαζεις κλπ κλπ :ROFLMAO:

Η μεταλ "κουλτουρα" ειναι ακομα μια ηλιθια υποκουλτουρα, που σε τιποτα δε διαφερει απο την υποκουλτουρα των ραπαδων, των σκυλαδων κλπ. Ενας εξυπνος ανθρωπος μπορει να πεσει ως πιτσιρικας σε τετοιες βλακειες, αλλα οφειλει να τα αφησει πισω του καποια στιγμη ολα αυτα, και να συνειδητοποιησει οτι πρωτα απο ολα δεν ειναι η μεταλ τιποτα πολιτιστικος θησαυρος, μια ακομα μορφη της ποπ ειναι, μια λαικη μουσικη διασκεδασης πολυ ωραια για να ξεσπας αλλα μεχρι εκει.

Και φυσικα ο Lemmy, ως εξυπνοτατος ανθρωπος που ηταν, θα ειχε αφησει πισω του ολο αυτο το στυλ αν δεν κονομουσε απο αυτο. Διοτι αν κονομας τοτε ναι, και 100 χρονων να πας φορας τη στολη και τα χαιμαλια και κονομας. Αντιθετα αν μονο πληρωνεις για ολα αυτα, απλα εχεις κολλησει στην εφηβικη σου ηλικια.

Δεν ειναι βεβαια το χειροτερο πραγμα που μπορεις να κανεις η να παθεις αυτο, ωραια ειναι η εφηβεια, καλυτερα βεβαια να τη ζεις στην ωρα της. Ακομα ομως και ετσι ειναι απλα λιγο κωμικο, δεν τρεχει και τιποτα.

Ναι, σηκωνε το δαχτυλο η μεταλ κουλτουρα στο πως πρεπει να ζησεις τη ζωη σου, με την εξαιρεση του τι πρεπει να ακους, πως πρεπει να ντυνεσαι, πως πρεπει να διασκεδαζεις κλπ κλπ :ROFLMAO:

Η μεταλ "κουλτουρα" ειναι ακομα μια ηλιθια υποκουλτουρα, που σε τιποτα δε διαφερει απο την υποκουλτουρα των ραπαδων, των σκυλαδων κλπ. Ενας εξυπνος ανθρωπος μπορει να πεσει ως πιτσιρικας σε τετοιες βλακειες, αλλα οφειλει να τα αφησει πισω του καποια στιγμη ολα αυτα, και να συνειδητοποιησει οτι πρωτα απο ολα δεν ειναι η μεταλ τιποτα πολιτιστικος θησαυρος, μια ακομα μορφη της ποπ ειναι, μια λαικη μουσικη διασκεδασης πολυ ωραια για να ξεσπας αλλα μεχρι εκει.

Και φυσικα ο Lemmy, ως εξυπνοτατος ανθρωπος που ηταν, θα ειχε αφησει πισω του ολο αυτο το στυλ αν δεν κονομουσε απο αυτο. Διοτι αν κονομας τοτε ναι, και 100 χρονων να πας φορας τη στολη και τα χαιμαλια και κονομας. Αντιθετα αν μονο πληρωνεις για ολα αυτα, απλα εχεις κολλησει στην εφηβικη σου ηλικια.

Δεν ειναι βεβαια το χειροτερο πραγμα που μπορεις να κανεις η να παθεις αυτο, ωραια ειναι η εφηβεια, καλυτερα βεβαια να τη ζεις στην ωρα της. Ακομα ομως και ετσι ειναι απλα λιγο κωμικο, δεν τρεχει και τιποτα.

Είσαι σε λάθος νήμα, το άλλο με τον Βέρτη (για εσάς τους συνειδητοποιημένους, ώριμους άντρες) είναι σε άλλο forum.

Μα για τους maiden γραφω, δε γραφω για το Βερτη. Εκτος αν στην εφηβεια σου λατρευες το Βερτη και μπερδευτηκες.

Η συναυλία των Maiden, για μένα που πήγα με τον δεκαεξάχρονο γιο μου και τη γυναίκα μου, ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία. Ακριβώς αυτό που ήλπιζα να ζήσω — και πολύ περισσότερο.
Απίστευτη ενέργεια από τους πλέον 70άρηδες Maiden, όλα τα παλιά τους τραγούδια που ήλπιζα να ακούσω live, ένα πολύ δυνατό show με γιγαντοοθόνες, φωτιές, καπνογόνα κτλ., καλός ήχος, δυνατό κοινό και λογικό σπρωξίδι, χωρίς συρτάκι και λοιπά παράταιρα.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μεταλλά σε καμία περίπτωση. Χάρηκα, όμως, που ήμουν ανάμεσα σε παλιούς και νέους μεταλάδες, Έλληνες και ξένους, και γενικά ανάμεσα σε ένα πολυσυλλεκτικό κοινό που πήγε να διασκεδάσει, να ντυθεί metal και να ακούσει Maiden. Κακά τα ψέματα χάρηκα και τον γιό μου που γουστάρει αυτή τη φάση και δεν έχει πέσει στην παγίδα της φτηνο λαικο-trap που ακούν όλοι οι συνομίλικοι του...
Σίγουρα, τρία εισιτήρια δεν είναι φτηνά αλλά είναι και πως το βλέπει ο καθένας. Για εμένα δεν αγοράζεις απλά είσοδο σε μια συναυλία, αγοράζεις μια αξέχαστη εμπειρία και, κακά τα ψέματα, τα πάντα ακριβά είναι πια.

Την επόμενη μέρα ξύπνησα ανανεωμένος και χαρούμενος, σαν να είχα γυρίσει από διακοπές...

Totaly Worth it

Απο τη στιγμη που πουλαει, και ο κοσμος τα σκαει για να παει, τοτε καλως γινεται. Ειναι ουσιαστικα μια προταση- αποδραση στα 80s- 90s, οπως και τοσα αλλα πραγματα της σημερινης pop culture. Ειμαι σιγουρος οτι, οσο περισσοτερο ΜΗ- μεταλλας ειναι καποιος, με την εννοια του φανατικου, τοσο περισσοτερο θα ευχαριστηθει ενα τετοιο event- δεινοσαυροι maiden οπως και metallica δεν προκειται να ξαναυπαρξουν, οποτε αν καποιος δεν τους εχει χορτασει στην εποχη τους, τοτε καλλιο αργα παρα ποτε, διοτι το μελλον δειχνει να ειναι κατι μεταξυ bad bunny και ΑΙ σαπουνοφουσκας.

Iron Maiden
Killers
Phantom of the Opera
Wrathchild
Trooper
Number of the beast
Run to the hills
Hallowed by thy name
Aces High
Powerslave
Rhyme of the ancient Mariner
Infinite dreams
Seventh Son of a seventh son
Wasted Years
Fear of the dark

Ίσως να ξεχνώ και κάτι. Γεμάτες δυο ώρες. Η σειρά ΔΕΝ είναι η σειρά εκτέλεσης, είναι η σειρά με τα albums που ανήκουν.

Μεγάλη παράλειψη το:

2 Minutes to midnight

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back