Η επιστολη του Πανου...

Status
Not open for further replies.
Peace man ..... μπορεί ρε παίδες να έχουμε και όλοι δίκο

άλλωστε ζούμε στην γενέτειρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Φίλε sergei το περίμενα ότι κάποιος θα με παρεξήγηση για αυτό που διατύπωσα ....αλλά ρατσιστής φίλε δεν είμαι και μάλιστα δεν υποστηρίζω την άποψη του ρατσισμού.Ξέρεις και οι Γερμανοί χρωστάνε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη (να μην σου πω στον Κόσμο) άλλα δεν φορτώνουν όλη την σάρα και την μάρα στην χώρα τους και να ξεβρακώνονται λόγο ιστορικού δράματος σε όλους τους τομείς (ποιλιτικούς - κοινωνικούς- καλλιτεχνικούς) ξέρεις....εμείς γιατί θα πρέπει να το κάνουμε (αφου το θέλεις έτσι στεγνά) στους Κύπριους.

Δεν λέω εάν αξίζει κάποιος καλλιτέχνης (ως καλλιτέχνης) να τον εκτιμήσω άλλα όχι επειδή η Ελλάδα χρωστάει όπως λές στην Κύπρο να τον κάνω αποδεκτό και αργότερα και ιερό τέρας της μουσικής
και με αυτό που λες τώρα (σάρα και μάρα) πάλι ρατσιστής δείχνεις... αλλά δεν νομίζω οτι ο χατζηγιάννης ήρθε στην ελλάδα λόγο ιστορικοπολιτικών οφειλών... ήρθε επειδή έχει καλή φωνή και μένει επειδή οι έλληνες τον γουστάρουν αγοράζουν τα cd toy και γεμίζουν τα μαγαζιά που τραγουδάει... και αυτό συνέβαινε πολύ καιρό πριν την διαφήμηση του ΟΤΕ... τώρα αν δεν σου αρέσει εσενα η εμένα είναι άλλο θέμα...

Εάν θέλουμε να συζητήσουμε σοβαρά πρέπει να κάνουμε ορισμένες παραδοχές. Και ο Χατζηγιάννης, και ο Κατσιμίχας αρέσουν. Σε διαφορετικές, έστω, αλλά μεγάλες μερίδες κόσμου. Για να συμβαίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν κάποιοι αντικειμενικοί λόγοι, άρα πρέπει να βρούμε ποιοί είναι αυτοί.

Εγώ έχω κάποιες εξηγήσεις, άμα θέλετε να πάει προς τα εκεί η κουβέντα πολύ ευχαρίστως. Όπως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι, διαφορετικοί τώρα, για τους οποίους αρέσει ο Παρασκευάς, και ο Μακρόπουλος.

Εάν τα δούμε με ψυχραιμία αυτά θα καταλάβουμε γιατί η κριτική, όπως ασκείται απέναντί τους μέσα από αυτό το τόπικ, ακούγεται σαν τη χήρα στο κρεββάτι, και βγάζει στα μάτια του παρατηρητή μια εμπάθεια, η οποία καταλήγει να αφορά μόνο εμάς.

Δεν θα το τραβήξω άλλο.....πίστεψε με.

Για την πρώτη σου φράση σου εξήγησα δεν είμαι Ρατσιστής τώρα για τα υπόλοιπα respect...

Πάντως όταν σκάνε κάτι τέτοια θέματα στο forum παίρνει

φωτιά το Κακοσάλεσι ....γουστάρω

Εγώ έχω κάποιες εξηγήσεις' date=' άμα θέλετε να πάει προς τα εκεί η κουβέντα πολύ ευχαρίστως.[/quote']
Εμένα με ενδιαφέρει να διαβάσω τι πιστεύεις για αυτό το θέμα.

Ετσι μαλιστα! :wink:

Σιγουρα υπαρχουν λογοι που ο Χατζηγιαννης ειναι αυτη τη στιγμη ο νουμερο 1 σε πωλησεις στην Ελλαδα (αλλα και σε προσελευση κοσμου στο μαγαζι του),μας αρεσει δεν μας αρεσει.

Οπως και σιγουρα υπαρχουν λογοι που πολλοι θεωρουν τους Κατσιμιχαιους & τον Παπακωνσταντινου την..πεμπτουσια της μουσικης ποιοτητας στην Ελλαδα...

Οπως και ακομα πιο σιγουρα ηταν προδιαγεγραμμενη η τεραστια επιτυχια των "Βας,Βας" :wink:

Το αστειο ειναι ομως οτι ολα τα παραπανω τα παραπαιρνουμε στα ΣΟΒΑΡΑ ενω κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι θεματα ελλασωνος σημασιας.....

Ετσι μαλιστα! :wink: Το αστειο ειναι ομως οτι ολα τα παραπανω τα παραπαιρνουμε στα ΣΟΒΑΡΑ ενω κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι θεματα ελλασωνος σημασιας.....
Σ΄αυτό συμφωνώ κι εγώ, αλλά και συ ρε παιδάκι μου μπαίνεις με μια φανατίλα μέσα... :lol: Παραδέξου το...

Βασικά δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει η αντίδραση του κ. Κατσιμίχα. Ένα «καταξιωμένο είδος» ή ένας «καταξιωμένος καλλιτέχνης» που έχει δημιουργήσει και έχει σταθεί σε δυνατές βάσεις δεν έχει ανάγκη να δικαιολογεί και να δικαιολογείται. Ο κ. Κατσιμίχας απλώς εκφράζει τον φόβο της αποτυχίας του ως δημιουργού και την αβεβαιότητά του ως προς την προσφορά του. Ο δε Χατζηγιάννης δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εκφράζει την τάση των βαρύγδουπων διατυπώσεων του «τέλους» της μιας ή της άλλης κατάστασης. (αυτή η τάση βέβαια έχει τις ρίζες του αρκετά βαθιά μέσα στους αιώνες, αλλά σήμερα είναι πιο επιπόλαια). Ο Χατζηγιάννης είναι, μπορούμε να το πούμε άφοβα (!) Ο Χέγκελ του ελληνικού έντεχνου.

Αμφότεροι διακατέχονται από κατατεθλιμένη έπαρση. Ο πρώτος αυτής του «αντιπροσωπεύω μια ολόκληρη γενιά» και ο δεύτερος αυτής του «ξεκινάω μια νέα εποχή». Και οι δυο αποτελούν το ίδιο νόμισμα.

@ Wasted: εχεις δικιο,sorry :oops:

Εξηγησεις?Υπαρχουν και απο εμενα (τωρα αν ενδιαφερει αυτο κανεναν ειναι αλλο θεμα....:) )

Χατζη...μιχαλης :) : η απόλυτη φαντασιωση της ρεσεπσιονιστριας,της μανικουριστριας & της 7χρονης Μαιρουλας.Καλο και «καθαρο» προσωπο,ΑΝΩΔΥΝΕΣ και ιδανικες για «χαλι» μουσικες που δεν «ενοχλουν» κανεναν,ΣΙΓΟΥΡΗ η επιτυχια στο «γλυκο»

Κατσιμιχαιοι: απλα στους τυφλους βασιλευει ο...μονοφθαλμος,μεσα στη μουσικη ερημο που μας περιτριγυριζει κανουμε τη μιζερια μας τεχνη και βαζουμε λιγο παραμορφωση πανω στις μουσικες μανιερες των «μεταπολιτευτικων» συνθετων (σιγουρη συνταγη επιτυχιας μια και το «κομμα» αλλα και το "κρατος", εχει φροντισει για αυτο εχοντας "ευνουχισει" πολιτιστικα τους "νεους" μεσα απο το σχολειο και το πανεπιστημιο ακομα... ) ,εχουμε και καλη φωνη,γραφουμε και 5-6 «προβληματισμενους» στιχους,πουλαμε και μια «ποιοτικη» μουρη 10 μετρα και να την η χαρα του «προοδευτικου» φοιτητη (& κυριως φοιτητριας :) ) αλλωστε υπαρχει και κανας καλυτερος να μας ανταγωνιστει??:)

«Βας-Βας»: εδω τα πραγματα δεν χρειαζονται καν αναλυση,σε ολους αρεσει να βλεπουν πιο ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ τυπους απο τους (ετσι κι αλλοιως τραγικους) εαυτους τους (ετσι που τους καταντησε η τρεχαλα για την καταναλωση & «αναγνωριση») και να γελανε μαζι τους,οποτε δινουν και 2 φραγκα και τσιμπανε και το (μοναδικο) cd που εχουν αγορασει τα τελευταια 10 χρονια :) μια και τους κανει να αισθανονται "ανωτεροι" απο τους "κακομοιρηδες" της Πανια (οι οποιοι βεβαια ξερουν καλα οτι γελα καλυτερος οποιος γελα τελευταιος...)

τα ειπα καλα??

:lol:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
¶ριστα 10'

τα ειπα καλα?? :lol:
8O ...δηλαδή τα πάντα γίνονται για τα φράγκα και τις γκόμενες???

Σαφώς. Αλλιώς είσαι underground.

οχι ρε... :lol: για ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ (που λεει και ο Λευτερης Παπαδοπουλος :lol: ) γινονται!!! :lol:

Εγώ έχω κάποιες εξηγήσεις' date=' άμα θέλετε να πάει προς τα εκεί η κουβέντα πολύ ευχαρίστως.[/quote']
Εμένα με ενδιαφέρει να διαβάσω τι πιστεύεις για αυτό το θέμα.
Επί τροχάδην γιατί με πνίγουν οι δηλώσεις... :lol:

Α) Περίπτωση Χατζηγιαννο-Κότσιρες-Κατσιμιχαίοι:

Κατ΄αρχήν το κοινό έχει κριτήριο, όσο και αν το αφορίζουμε για το γούστο του, πιστεύω ότι, λανθάνον μεν, αλλά έχει.

Χατζηγιαννο-Κοτσιρες-Κατσιμιχαίοι, έχουν κατά τεκμήριο από πολύ καλή έως θαυμάσια φωνή. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Μπορεί να μην έχει τη γνώση του ειδικού, αλλά έχει αντίληψη και το καταλαβαίνει. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι, μιλάνε για οικεία πράματα (έρωτα - χιούμορ - μοναξιά) με απλά λόγια σε εύληπτες μουσικές φόρμες, πράγμα που προσωπικά όχι μόνο δεν το κατακρίνω, αλλά μου αρέσει και εμένα πολλές φορές, έχει σαν αποτέλεσμα ένα όμορφο άκουσμα για το μέσο ακροατή, αρκετό για να του δώσει την ευχαρίστηση που ζητάει μέσα από τη μουσική.

Β) Περίπτωση ζεταίμε & φλωροσκυλάδικο της κακιάς ώρας:

Εν αρχή ην ο χαβαλές (ή η καψούρα), στη μέση επίσης ην ο χαβαλές (ή η καψούρα), αλλά και στο τέλος ην ο χαβαλές (ή η καψούρα).

Οι στίχοι χάλια, αλλά το κοινό στο οποίο απευθύνεται δεν έπαιρνε και άριστα στην έκθεση, :lol:, ντυμένα όμως με ιλλουστρασιόν παραγωγή που ξεγελά χάρη στις αναμφισβήτητες ικανότητες των ΚαρβελλοΦοίβων, και παικτικά πολύ καλά ώστε να μην εκνευρίζουν υποσυνείδητα τον ακροατή.

Ξεκάθαρα καλύπτουν άλλες κοινωνικές ανάγκες, υπαρκτές όμως κια υτές δυστυχώς...

Αυτά τα ολίγα σαν πρόγευμα...

οχι ρε... :lol: για ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ (που λεει και ο Λευτερης Παπαδοπουλος :lol: ) γινονται!!! :lol:
Α! ευτυχώς, γιατί με όσα διάβασα άρχισα να έχω τις αμφιβολίες μου... :lol:

Με αφορμή αυτό το post θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου γιατί υφιστανται τέτοιες αντιπαραθέσεις συχνά είτε μεταξύ ειδών μουσικής είτε μεταξύ μουσικών ποιος είναι καλύτερος κλπ είτε χαρακτήρων μουσικων (ο ένας εμπορικός ο αλλος για την τέχνη κλπ).

Έλεος!!!Δεν είναι πολιτική η μουσική και γενικά η τέχνη για να πείς ότι ο τάδε μου περασε το τάδε νομοσχέδιο και με γ...σε ή αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές και τον ήπια.Η μουσική και η τέχνη γενικότερα είναι περι ορέξεως κολοκιθοπιτα.Δεν υπαρχει αντικειμένικο αλλα υποκειμενικο.Τι να πεί στην νοικοκυρα που μαγηρευει και βλέπει πρωινο καφε ο wes???Και τι να πεί στο 16χρονο που βράζει η κοκκινου και αυτος ονειρέυετε καταληψεις κλπ.Ο καθένας ακουει και αντιλαμβάνετε την μουσικη με το δικο του τρόπο και τα δικά του βιώματα.Εγω ακουώ πία νότα πέρασε απο το ταδε chord και ο άλλος ακουει καρρα γιατι ειναι καψουρης και μολις χώρισε.Εγω θεωρώ καλυτερο πιανίστα τον Otte που παιζει μια νοτα το λεπτο και ο αλλος τον jarret κλπ.

Νομιζω εντελώς φιλικά οτι αυτες η συζητησεις-συγκρίσεις είναι μόνο για την συζητηση και τιποτα αλλο και σε δουλεία να βρισκομαστε.Δεν καταλίγουν και ειναι απο την φυση τους καταδικασμένες να μην καταλήγουν πουθενά.

¶λλωστε μην ξεχνάτε οτι η μουσική εξελίσετε συμφώνα με τον χωρόχρονο που ανήκει και τις έκαστοτε συνθήκες κοινωνικοοικονομικοπολιτικες κλπ.

Παντα θα υπάρχει μια μόδα που διαμορφωνετε απο τους πολλους συμφωνα με τις εξελίξεις και πάντα θα υπαρχει και ο αντιποδας του ενναλακτικου, του εκτος ρευματος και τασης ,για τους λιγους.Και σε καμια περιπτωση δεν υφισταται συγκριση οτι οι πολλοι ειναι βλακες αμουσοι ατεχνοι κλπ και οι αλλοι όχι.Αλλωστε είναι πιο πολλοι...

:D

Υ.Γ.1 Ολα αυτά κατα την ταπεινή μου αποψη πάντα και χωρίς πρόθεση να θίξω κανένα...

Υ.Γ.2 Sorry για το μεγάλο post

Αυτά τα ολίγα σαν πρόγευμα...
10' απο εμενα!! :lol:

ειδικα οσον αφορα αυτο με τη ΦΩΝΗ ,οντως το ΜΟΝΟ πραγμα που ''ακουει" η πλειοψηφια των ελληνων ακροατων ΕΙΝΑΙ η ΦΩΝΗ ολα τα αλλα (παραγωγη,"οργανα",κτλ) παιζουν ελαχιστο ρολο στην επιτυχια ενος τραγουδιου :wink: (για αυτο αλλωστε δεν νομιζω να υπαρχει μουσικη με τοσο ψηλα τη φωνη σε σχεση με τα υπολοιπα "οργανα" στο mix οπως η συντριπτικη πλειοψηφια της ελληνικης μουσικης :lol: )

¶λλωστε μην ξεχνάτε οτι η μουσική εξελίσετε συμφώνα με τον χωρόχρονο που ανήκει και τις έκαστοτε συνθήκες κοινωνικοοικονομικοπολιτικες κλπ.
+100000000000 :wink:

Peace man ..... μπορεί ρε παίδες να έχουμε και όλοι δίκοάλλωστε ζούμε στην γενέτειρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κατι μπλε, και κατι αλλο χαρτοπολεμος...

να πω μια γνωμη ,διαβασα μονο την επιστολη , οχι τα σχολια ολων .

Κατα την ταπεινη μου γνωμη , δεν υπαρχει ειδος μουσικης υποδεεστερο απο αλλο , μπορει καποιος να παιζει ποιοτικη ποπ και αλλος μη-ποιοτικη jazz . Δεν νομιζω οτι ο κος Κατσιμιχας ειναι εντεχνος , εχει πασαρει πολλα ποπ , και ουτε και θεωρω και τους περισσοτερους στιχους του κατι παραπανω του μεσου ορου . Σαν μουσικο ταλεντο συνθεσης οπως το αντιλαμβανομαι , θεωρω πολυ πιο ταλαντουχο τον Χατζηγιαννη απο τους Κατσιμιχες , που ομως δεν αντιλεγω οτι επεσε σε ολισθηματα στην καριερα του , που ειναι αξιοσημειωτη για την ηλικια του .

Ο Χατζηγιαννης οφειλει στους προγενεστερους , αλλα δεν μας λεει ο κος Κατσιμιχας . Αυτους δεν τους βοηθησε κανεις ? Αδυνατον , παντα καποιος σε βοηθαει . Καποιοι παλαιοτεροι δεν μπορουν να χωνεψουν οτι ηρθε αλλων η σειρα , στο 'συστημα' (γιατι αυτοι που το παιζουν και εκτος συστηματος ειναι τελικα αυτοι που ειναι πιο μεσα απο ολους ) . Με την σημειωση οτι δεν ειμαι φαν ,κανενος των 2 .

τα ειπα καλα??
όχι και τόσο

Χατζη...μιχαλης :) : η απόλυτη φαντασιωση της ρεσεπσιονιστριας' date='της μανικουριστριας & της 7χρονης Μαιρουλας.Καλο και «καθαρο» προσωπο,ΑΝΩΔΥΝΕΣ και ιδανικες για «χαλι» μουσικες που δεν «ενοχλουν» κανεναν,ΣΙΓΟΥΡΗ η επιτυχια στο «γλυκο»

[/quote']

η αδερφή μου για παράδειγμα είναι Πολιτικός μηχανικός 30 χρονών κ με μεταπτυχιακά.... και αυτή και οι φίλες της (πολιτικοι μηχανικοί,γεωπόνοι, καθηγήτριες,νηπιαγωγοί, οικονομολόγοι) ακούνε τον Χατζητέτοιον και αγοράζουν τα cd του (ευτυχυχώς ο γαμπρός μου ακούει blues, ελπίζω να της βάλει "μυαλό")

κατά τα άλλα ήσουν λίγο υπερβολικός αλλα θα σου βάλω καλό βαθμό :P

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back