Η επιστολη του Πανου...

Status
Not open for further replies.
Ναι ρε αρχηγε μου :lol: σχημα λογου ηταν το "μανικιουριστριες" :lol: και στην τραπεζα που πηγα το πρωϊ η 50αρα διευθυντρια (2 μεταπτυχιακα παρακαλω) ΤΣΙΤΑ τον ειχε τον Χαζτηβιολη :lol: :lol: αν αρεσεις στις γυναικες αρεσεις σε ΟΛΕΣ!!! :lol: :lol: :lol:

Εξαλλου τι σχεση εχει η ακαδημαϊκη μορφωση με το επαγγελμα να σου δειξω εγω ρεσεπσιονιστ & πωλητριες με πτυχια....να φανε και οι κοτες (μη ξεχνας στην Ελλαδα ζεις...)

το ειχα διαβάσει το κράξιμο του Πάνου Κατσιμίχα, ωραία επιστολή, καλά έκανες και την ανέβασες φίλε.

κάποιος είπε ότι του την έσπασε που ο Κατσιμίχας δήλωσε έντεχνος, μάλον κατάλαβε λάθος γιατί είπε:

"Σε τι σε πείραξε εσένα άραγε το "έντεχνο" (όπως το ονομάζουν οι διάφοροι αγράμματοι)"

τώρα για τους Κατσιμιχαίους δεν τρελαίνομαι, αλλά έχουν ωραία τραγούδια και καλή χρήση του λόγου και είται το θέλουμε είται όχι είναι κι αυτοί ένα σεβαστό κομμάτι της ελληνικής μουσικής.

πριν δισκογραφήσουν συμμετήχαν και στον Ηρακλή & Λερναία Υδρα, απο ότι έλεγαν τα τραγούδια του πρώτου τους άλμπουμ τα είχαν 10 χρόνια στο συρτάρι, όποτε μιλάμε για πολλά χρόνια πόρτα.δηλ να κυκλοφόρησε το '80-΄81 το υλικό το είχαν από το '70 και ακόμα υπάρχουν πολλές μπάντες διασκευών που τους έχουν στο ρεπερτόριο τους, αυτό από μόνο του κάτι λέει.

ειδικά για την δεκαετία του '80 οι Κατσιμιχαίοι έσπερναν, στα περισσότερα live είχαν μαζί τους Σπάθα-Αντίπα.

Φυσικά και δεν μπορεί να είναι σε όλους αρεστοί, λίγο ο ελληνικος στίχος, λίγο το ότι δεν έκαναν ροκ της παραλιακής, που μερικοί εν έτος 2007 προσπαθούν να γίνουν συγχρονοι καρβέλες :lol: βάζουν στίχο στυλ βισυ και από την άλλη και καλά ροκ άποψη και παραγωγή!!! σκατά!το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν πέτυχε το ροζ χρωματάκι στην κιθάρα :lol:

τι τώρα θα ασχοληθούνε με τις μιζέριες :lol:

για να μην τρελαθούμε κι όλας εντάξει δεν είχαμε μόνο τους κατσιμιχα στην δεκαετία ΄80! είχαμε και τρύπες, φατμέ, Σιδηρόπουλο, Λένα Πλάτωνος, μουσικές ταξιαρχίες, λευκή συμφωνία και σίγουρα και πολλές καλές αγγλόφωνες μπάντες....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παντως πεφτει λιγο αδικο θαψιμο προς μερικους ελληνες καλλιτεχνες/μουσικους/ερμηνευτες.

Οι κατσιμιχαιοι εχουν πολλα ομορφα τραγουδια. Το οτι καποιος εχει συνηθησει σε αλλες παραγωγες και αλλες μουσικες, δεν μειωνει την δικια τους. Δεν ξερω. Πολυ υπερβολη και φλεμα βλεπω χωρις λογο. Οι κατσιμιχαιοι εκαναν μια αρκετα σεβαστη πορεια κατ εμε και δεν ξερω καν αν ποτε αυτοπροσδιοριστηκαν ως "ΡΟΚ", αλλα αν τους προσδιιορισανε ως ροκ οι μεγαλοι και πανω απο ολα εγκυροι δημοσιογραφοι παντως καιρου της ελλαντας.

Επειδη η μουσικη παιδεια σε αυτη την χωρα ειναι υπο το μηδεν, και επειδη υποτιθεται οτι εδω μεσα υπαρχουν αρκετοι γνωστες, δεν χρειαζεται να καιγονται μαζι με τα ξερα και χλωρα.(δεν ειπα οτι παιξαν και την μουσικη της δεκαετιας ή του μιλενιουμ)

για να μην τρελαθούμε κι όλας εντάξει δεν είχαμε μόνο τους κατσιμιχα στην δεκαετία ΄80! είχαμε και τρύπες, φατμέ, Σιδηρόπουλο, Λένα Πλάτωνος, μουσικές ταξιαρχίες, λευκή συμφωνία και σίγουρα και πολλές καλές αγγλόφωνες μπάντες....
σιγουρα (ειδικα ο πρωτος δισκος των ΦΑΤΜΕ & ο πρωτος των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ειναι χαλαρα οι δυο καλυτεροι δισκοι που βγηκαν στην Ελλαδα απο το 70 και μετα :wink: ) αλλα η ΕΜΠΟΡΙΚΗ επιτυχια των ονοματων που λες (με εξαιρεση ισως αυτη των Ταξιαρχιων και της Πλατωνος,της οποιας ομως η επιτυχια οφειλονταν καθαρα και μονο στη "Λιλιπουπολη") ηταν πολυ μικρη... :cry:

ΑΛΛΟΙ "φαγανε" γερα... :cry:

Και στην τελικη αν θελεται να πουμε για το τι και αν εχουν προσφερει στην κοινωνια της Ελλαδας, στον πνευματισμο αυτοι του τοπου, ειναι οι ΜΟΝΟΙ καλλιτεχνες στην Ελλαδα που ξεχωρα απο τα τραγουδια τους γραψανε κι ενα Χριστουγεννιατικο παραμυθι για παιδια το οποιο ειναι σαν τραγουδακια με τη μορφη παραμυθιου, οπου στη συνεχεια εγινε και θεατρο για παιδια. Αν αυτο δεν σας λεει τιποτα, τοτε τι αλλο μπορει να πει κανεις! ποσους ξερεται που ενδιαφερονται για τα παιδακια, και μη μου πειτε τωρα οτι δεν ειναι τιποτε σπουδαιο γιατι κατι τετοια πλαθουν σωστους και υγιεις ανθρωπους, και οχι ο ρουβας και η καλομοιρα που ασχολουνται πλεον τα παιδια αυτοι του τοπου. οταν το κοριτσακι βλεπει την καλομοιρα σιγουρα θα ζητησει απο τη μανα του να της παρει τετοια ρουχα. και ειναι τραγικο πραγματικα να βλεπεις κοριτσια μικρα αλλα και 20-25 χρονων να τσιριζουν για το ρουβα!(παραπιπτοντως ο ρουβας ισως ειναι ο μονος σοβαρος του χωρου του ασχετο απο το πως τον πασαρουν, γι' αυτο και τον εχουν γραμμενο τον τελευταιο καιρο. )

Πολυ σοβαρα το εχεις παρει το θεμα νομιζω... :lol:

Teeny bop music υπηρχε,υπαρχει & θα υπαρχει στον αιωνα των αιωνων αμην....και πριν το Ρουβα υπηρχε π.χ ο Τερης Χρυσος & ο...Δακης :lol: :lol:

& πριν την Καλομοιρα υπηρχε η...Βουγιουκλακη & παει λεγοντας :lol:

Οι πιτσιρικαδες σε ολα τα μηκη και πλατη της γης οντας πιτσιρικαδες παντα θα "εκφραζονται" μεσα απο flashy & 'επιφανειακες μουσικες (εγω ας πουμε και ο Eyeprotocol που ειμαστε κολογεροι :) μικροι χορευαμε με το ABANIBI ABOEBE & το RAMAYA :) αυτο δεν μας εμποδισε να γινουμε οι ...αξιοι λογιοι που ειμαστε..τωρα (τρομαρα μας!) :)

Τωρα επειδη καποιος εγραψε ενα παραμυθι για παιδια ,να τον εξισωνουμε και με τον...Κωστη Παλαμα :lol: παει πολυ δεν νομιζεις? :lol: :lol: :lol:

[/url]

Πολυ σοβαρα το εχεις παρει το θεμα νομιζω... :lol:
Teeny bop music υπηρχε' date='υπαρχει & θα υπαρχει στον αιωνα των αιωνων αμην....και πριν το Ρουβα υπηρχε π.χ ο Τερης Χρυσος & ο...Δακης :lol: :lol:

& πριν την Καλομοιρα υπηρχε η...Βουγιουκλακη & παει λεγοντας :lol:

Τωρα επειδη καποιος εγραψε ενα παραμυθι για παιδια ,να τον εξισωνουμε και με τον...Κωστη Παλαμα :lol: παει πολυ δεν νομιζεις? :lol: :lol: :lol:[/quote']

Δεν ειπε κανεις βρε sf οτι ειναι Παλαμας, αλλα δεν αξιζει τοσο θαψιμο. Γενικα ειναι απο τους ελληνες μουσικους που αξιζανε. Απλα μου την σπαει που γινεται αυτος ο αφορισμος, τιποτα αλλο.

[

Τωρα επειδη καποιος εγραψε ενα παραμυθι για παιδια ,να τον εξισωνουμε και με τον...Κωστη Παλαμα :lol: παει πολυ δεν νομιζεις? :lol: :lol: :lol:

Αυτο εσυ το ειπες δεν ειπα πουθενα κατι τετοιο. δεν το πηρα τοσο σοβαρα, απλως δεν γινεται να λεει ο καθε ενας αερολογιες χωρις να περνει σοβαρη απαντηση.

ναι βρε παιδι μου δικιο εχεις απλα πλακα κανουμε... :wink:

δεν επηρεασε ομως κανεναν αυτο το παραμυθι (που δεν αντιλεγω μπορει να ηταν και θεσπεσιο) ουτε ειναι δυνατον ενα οποιοδηποτε παραμυθι να διαμορφωσει εναν παιδικο χαρακτηρα (ειδικα στην εποχη που ζουμε)

:wink:

κατα τα αλλο ισχυουν τα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα που ειπαν και πολλοι προλαλησαντες...

Η μιζέρια της μουσικής στην Ελλάδα σε όλο της μεγαλείο.

"Έντεχνοι" και "ελληνική ποπ" μαζεύονται σαν τα κοράκια πάνω από το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πλέον ΠΤΩΜΑ της ελληνικής μουσικής "βιομηχανίας" (??? :lol: ) και αναζητούν την δικαίωση οι μεν πρώτοι αναπολώντας περασμένα μεγαλεία που η κακομοιριά τους είχε ερίσματα επειδή έβαζαν δύο καλά στιχάκια στη σειρά και οι δεύτεροι γιατί βρήκαν πλέον το πάτημα στην χειρότερη από αυτούς σαβούρα (Κατέλης, Μαστροκώστα κλπ.) και ανησυχούν μήπως σταματήσουν να θεωρούνται απόλυτα mainstream και χάσουν κι άλλες από τις ήδη φθίνουσες πωλήσεις.

Σκεφθείτε πως στην εποχή της παγκόσμιας υπερπληροφόρησης του κοινού για μουσική μέσω internet, τολμάμε και μιλάμε για προσφορά στα ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Η μουσική είναι το φθηνότερο και πλέον προσιτό αγαθό, μπορείς να γίνεις μέτοχος σε ήχους που γράφτηκαν χιλιάδες μίλια μακριά και άρα να δεις πέρα από τη μύτη σου και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και στην Ελλάδα μιλάμε για ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΤΕΧΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ και λοιπές αηδίες.

Ευτυχώς κάποιοι τα είχαν καταλάβει χρόνια πριν αυτά γι' αυτό θυμούνται τους Birthday Party και τους Clash με το παγκόσμιας απήχησης καλλιτεχνικό περιεχόμενο και όχι τον μεταπολιτευτικό τραγουδοποιό, wannabe κουλτουριάρη που υγραίνει 18-20 χρονών φοιτητριούλες με ταγάρια.

Και για όποιον δεν κατάλαβε, ξαναδιαβάστε την παραπάνω παράγραφο και διαπιστώστε πως όταν σταματήσουμε να μιλάμε με σοβινιστικούς όρους τριακονταετίας σ' αυτή τη χώρα θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τον πολιτισμό του 21ου αιώνα!

Ισως η πιο ΣΥΝΤΟΜΗ,ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ,ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ & ΑΛΗΘΙΝΗ αναλυση της ελληνικης μουσικης & κοινωνικης πραγματικοτητας που εχω διαβασει ποτε μου!

20 με ΤΟΝΟ!

:wink:

(δυστυχως ομως στη χωρα της "Μελινας",της "γενιας του Πολυτεχνειου" και της φαιδρης πορτοκαλεας καλε μου φιλε παντα φωνη βοωντος εν τη ερημω θα εισαι.. :cry: )

Ευτυχώς κάποιοι τα είχαν καταλάβει χρόνια πριν αυτά γι' αυτό θυμούνται τους Birthday Party και τους Clash με το παγκόσμιας απήχησης καλλιτεχνικό περιεχόμενο
Με κολακεύεις ή μου φαίνεται; :) :) :)

Σκεφθείτε πως στην εποχή της παγκόσμιας υπερπληροφόρησης του κοινού για μουσική μέσω internet' date=' τολμάμε και μιλάμε για προσφορά στα ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Η μουσική είναι το φθηνότερο και πλέον προσιτό αγαθό, μπορείς να γίνεις μέτοχος σε ήχους που γράφτηκαν χιλιάδες μίλια μακριά και άρα να δεις πέρα από τη μύτη σου και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και στην Ελλάδα μιλάμε για ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΤΕΧΝΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ και λοιπές αηδίες.Ευτυχώς κάποιοι τα είχαν καταλάβει χρόνια πριν αυτά γι' αυτό θυμούνται τους Birthday Party και τους Clash με το παγκόσμιας απήχησης καλλιτεχνικό περιεχόμενο και όχι τον μεταπολιτευτικό τραγουδοποιό, wannabe κουλτουριάρη που υγραίνει 18-20 χρονών φοιτητριούλες με ταγάρια.[/quote']

H μουσικη ειναι ΠΛΕΟΝ προσιτο αγαθο. ΤΟΤΕ δεν ηταν. Δεν ξερω πως το λεγαν το τραγουδι τοτε(δεν με απασχολει κιολας, γιατι εχουμε παρακολησει στην ταμπελα, αν και κανει λαθος και το αναφερει ως εντεχνο ο κατσιμιχας), αλλα ωραια τραγουδια βγηκαν. Μπορει εν τελει η ιδια η μιζερια αυτων των καλλιτεχνων να τους εφαγε, αλλα αυτο δεν μειωνει καποιους δισκους που εχουν αφησει.

Το οτι οι clash και οι καθε clash ειχαν παγκοσμια αναγνωριση, δεν μου λεει απολυτως τιποτα. Και η britney spears(ή η shakira) απολαμβανουν αυτης της αναγνωρισης, αλλα πραγματικα δεν μου λεει κατι.

Ξερω μπολικους που θεωρουν τους clash μια μπαντα της σειρας...αυτο σημαινει οτι ΕΙΝΑΙ μια μπαντα της σειρας? Οχι.Επισης τιποτα δεν σημαινει οτι καποτε ηταν διασημοι.

καλλιτεχνικό περιεχόμενο και όχι τον μεταπολιτευτικό τραγουδοποιό, wannabe κουλτουριάρη που υγραίνει 18-20 χρονών φοιτητριούλες με ταγάρια.
Πραγματικα θελω να μου πεις τι μουσικη ακους να σου βρω αλλες 300000000 εξυπναδες σαν αυτην να πεταξω. Ελεος.

Ευτυχώς κάποιοι τα είχαν καταλάβει χρόνια πριν αυτά γι' αυτό θυμούνται τους Birthday Party και τους Clash με το παγκόσμιας απήχησης καλλιτεχνικό περιεχόμενο
Με κολακεύεις ή μου φαίνεται; :) :) :)
Όχι ρε τρελός είσαι...??? :lol: :lol: ¶λλωστε πάντα έβρισκα ενδιαφέρον στο να σε έχω απέναντι...γιατί έχεις επιχειρήματα. Δεν θυμάσαι κάποτε σε ανακαλούσα και στην τάξη για προσωπική επίθεση! :D :D

Όμως όπως και να 'χει έχω βαρεθεί την γενιά σας να μιλάει για κουλτούρα, τέχνη, ποιότητα κλπ. και τελικά να τα ανάγει αυτά στον κάθε Νταλάρα ή Κατσιμίχα, την ίδια ώρα που τότε ο Cave και οι Clash (σήμερα θεοί για τα indie παιδάκια...) θεωρούνταν μουσική για τους πρωταγωνιστές του cult αριστουργήματος "Hooligans"! (ναι ναι...αυτό με Γιάννη Μπέζο χουλιγκάνι της ΑΕΚ! :lol: ) Και οι εξαιρέσεις της γενιάς αυτής μ'αρέσουν ιδιαίτερα...

Πραγματικα θελω να μου πεις τι μουσικη ακους να σου βρω αλλες 300000000 εξυπναδες σαν αυτην να πεταξω. Ελεος.
Εγώ όμως δεν ενδιαφέρομαι να ακούσω εξυπνάδες. Έχω την άποψή μου' date=' την λέω και αν διαφωνείς περιμένω απαντήσεις και επιχειρήματα. Όχι την διοχέτευση του εκνευρισμού σου και "εξυπνάδες".

H μουσικη ειναι ΠΛΕΟΝ προσιτο αγαθο. ΤΟΤΕ δεν ηταν.
Ο Κατσιμίχας όμως δεν την έστειλε ΤΟΤΕ την επιστολή, ούτε ο Χατζηγιάννης είπε τότε τις μαλακίες του. Και το θέμα είναι ότι ακόμα μιλάμε με όρους τριακονταετίας σ' αυτή τη χώρα σχεδόν για όλα...από την πολιτική και την οικονομία μέχρι την μουσική.

Και η britney spears(ή η shakira) απολαμβανουν αυτης της αναγνωρισης' date=' αλλα πραγματικα δεν μου λεει κατι. Ξερω μπολικους που θεωρουν τους clash μια μπαντα της σειρας...αυτο σημαινει οτι ΕΙΝΑΙ μια μπαντα της σειρας? Οχι.Επισης τιποτα δεν σημαινει οτι καποτε ηταν διασημοι..[/quote']

Όπως επίσης δεν σημαίνει ότι ο κάθε Κατσιμίχας έχει το ακαταλόγιστο να αναπολεί το προ 20ετίας μεγαλείο του δημοσίως, νομίζοντας ότι έκανε κάτι σπουδαίο, μιας και υπήρχαν άλλοι εκείνη την εποχή που έκαναν πολύ σπουδαιότερα πράγματα. Και μη μου πεις πως οι Clash, Depeche Mode, Smiths, New Order δεν ήταν "προσιτό" αγαθό τότε στην Ελλάδα...

Και το ότι δεν έκανε και τίποτα πολύ σπουδαίο κι αυτός και όλοι οι αντίστοιχοι φαίνεται από το γεγονός ότι πέρασαν μπόλικα χρόνια στο τέλος της καριέρας τους περιμένοντας το επόμενο φεστιβάλ της ΚΝΕ για να παίξουν...ενώ στο ίδιο μουσικό ιδίωμα υπάρχουν και υπήρξαν καλλιτέχνες που ούτε τέτοια φάση πέρασαν, ούτε τους βλέπω να γράφουν πύρινες επιστολές για να διεκδικήσουν τα δίκια τους.

Καταρχήν για πιο ελληνικό ροκ μιλάμε? Για μερικά συγκροτήματα που έκαναν επιτυχία λόγω μόδας? Όσο για το έντεχνο είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του ΡΟΚ γιατί η κάθε γκόμενα από ένα χρονικό σημείο και μετά δεν καταδέχονταν να ακούει ακουσον άκουσον ροκ και ως εκτούτου βάφτισαν τα ροκαμπίλια έντεχνους καλλιτέχνες για να μην τρώνε πόρτα στα Ελληνάδικα!!! Ο χατζηγιάννης σε μερικά χρόνια θα ανήκει καλλιτεχνικα στους νεκρούς και μάλλον κανείς δεν θα τον θυμάται κάτι σαν τις Spice Girls-ποιός τις θυμάται έπειτα από μερικά χρονάκια άραγε? Στην ελλάδα μόνο ο καρβέλας επιβιώνει μετά την δεκαετία. Όπως είπε ένα φιλαράκι και σε πενήντα χρόνια παπανδρέου ή καραμανλής θα κυβερνάει και τα γκομενάκια θα χορέυουν ακόμα Καρβέλα στα Club της παραλιακής!!!!!!!!!

Το θεμα ειναι οτι αν εχεις γραψει "ποιοτικοτερα"(???) τραγουδια απο τον δακη δεν σου δινει το δικαιωμα να αυτοπροσδιοριζεσαι σαν πνευματικος ανθρωπος-ταγος (!?!) του λαου,με υφος που θα ηταν υπερβολικο και για τον κουντερα(που λεει ο λογος).

Το τι κανει η μαζικη αγορα μουσικης στο ελλαντα(και αλλου)δεν με απασχολησε ιδιαιτερα ποτε,ομως αν δεν υπαρχει πλεον χωρος για τουςμονοφθαλμους βασιλιαδες και τους μαγκες μεσα στα πλαισια του μουσικου απομονωτισμου,δεν μουπροκαλει λυπη,μαλλον το αντιθετο

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back