• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

review Hughes & Kettner tubemeister 18 - Review

Τοσο για τον tm18, οσο και για τον origin (τσεκαρε το αναλογο review) ισχυουν 100% καθως τους εχω στημ κατοχη μου και τα εχω δοκιμασει πολλακις.

Τι ενισχυτη θες? Δικαναλο? Μονοκαναλο? Να εχει καθαρο ηχο για πεταλια?  Fx loop?

Τι ενισχυτη θες? Δικαναλο? Μονοκαναλο? Να εχει καθαρο ηχο για πεταλια?  Fx loop?

Να έχει καθαρό ήχο για να βάζω το pedalboard μου. Δεν με ενδιαφέρουν άλλα κανάλια του ενισχυτή. Ούτε FX LOOP χρειάζομαι, όλα τα πετάλια, ακόμα και τα εφέ, μπαίνουν ''μπροστά'', τα overdrives μου τα παίρνω από συγκεκριμένα πετάλια, δεν χρειάζομαι του ενισχυτή

Vox mv50 clean.

Το βαζεις πανω στο pedalboard....

ναι αυτό το είχα υπόψιν αλλά με ψήνει και η ιδέα ενός λαμπάτου μηχανήματος που να μπάινει DI.... αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα καλύψει εντάσεις λάιβ. Παίζουμε με Mackie 15ιντσα αυτοενισχύομενα ηχεία και όλη η μπάντα παίζει με DI, δηλαδή το μπάσο και τα τύμπανα που είναι ηλεκτρονικά. Μόνο εγώ κουβαλάω ενισχυτή

Σήμερα το απόγευμα, ξεσκόνισα λίγο τον ΤΜ18 και μέσω di έκανα εγγραφές με τρεις κιθάρες.

Στην τελευταία εγγραφή κρασάριζε η κάρτα ήχου μου ανά 5 δευτερόλεπτα. Με το ζόρι την ολοκληρωσα και δεν ξέρω και πως ακούγεται, καθώς η καρτα μου τώρα δεν δουλεύει. Δεν ξέρω εάν είναι τυχαίο, αλλά το πρωί παράγγειλα άλλη κάρτα, και τώρα μάλλον το πήρε χαμπάρι και μου κάνει ζηλοτυπίες...

Με στρατ (μπουστάρω ελαφρώς με OD3)

Προβολή συνημμένου a minor backing q strat tm18.mp3

Mε prs cu24  (μπουστάρω με od3 στα καθαρά και ΕΗX crayon στα βρώμικα)

Προβολή συνημμένου a minor backing prs cu24 tm18.mp3

Mε tele V52 (μπουστάρω με od3 και στο τέλος βαράω ένα fuzz carcosa. Εκεί άρχισε να κρασάρει ατελείωτα...)

Προβολή συνημμένου a minor backing v52 Q tm18.mp3

20201024_225705.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
To καθαρό κανάλι μου αρέσει αρκετά με το Di. Ενώ το βρώμικο δεν έχει την καθαρότητα και την διαυγεια που θέλω (ο HT1R έχει τα χαρακτηριστικά αυτά), το καθαρό κανάλι είναι εξαιρετικό. Και μιλώ αποκλειστικά για di out, καθώς με καμπίνα όλα τα κανάλια είναι εξαιρετικά.

Χρησιμοποίησα ως πλατφόρμα το καθαρό κανάλι και πήρα drive από πετάλια. Νομίζω οτι αυτούς τους ήχους θα τους χρησιμοποιούσα άνετα σε παραγωγή. Πολύ καθαροί ήχοι και με το παρόν "τεστ" επιβεβαιώνω την άποψη μου ότι το καθαρό κανάλι είναι άριστη πλατφόρμα για πετάλια. Πρόκειται για έναν ενισχυτή που σε αρκετά reviews χρηστών αναφέρεται οτι το καθαρό κανάλι δεν είναι κατάλληλο για πετάλια. Οι πιο πολλοί τα προτιμούν στο crunch κανάλι. Και φυσικά, διαφωνώ...

Με les paul και low output AC2 paf

1ο 12μετρο καθαρό κανάλι με gain στο 6.

2ο 12 μετρο ενεργοποιώ το drive in.

3o 12μετρο ενεργοποιώ το pantheon, και, 

4ο 12μετρο ενεργοποιώ το sd9.

20201028_114037.jpg

Προβολή συνημμένου blues major les paul.mp3

Με tele και high output μονοπηνιους

1ο 12μετρο καθαρό κανάλι με gain στο 10.

2ο 12 μετρο ενεργοποιώ το drive in.

3o 12μετρο ενεργοποιώ το pantheon, και, 

4ο 12μετρο ενεργοποιώ το sd9.

20201028_114137.jpg

Προβολή συνημμένου blues major tele.mp3

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
For what's worth, τον έχω τον ενισχυτή στο στούντιο αλλά σπάνια "νικάει" όταν γράφουμε.
ίσως κάποια στιγμή να του αλλάξω tubes

μπράβο ρε Γιώργη... κατατοπιστικότατος... περιμένουμε κι άλλα ανάλογα όταν μπορέσεις...

ΥΓ. όπως κι από όλους μας φυσικά, γιατί καλό γλυκό το μέλι αλλά χρειάζεται που και που και την τηγανίτα του... :)

ναι αυτό το είχα υπόψιν αλλά με ψήνει και η ιδέα ενός λαμπάτου μηχανήματος που να μπάινει DI.... αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα καλύψει εντάσεις λάιβ. Παίζουμε με Mackie 15ιντσα αυτοενισχύομενα ηχεία και όλη η μπάντα παίζει με DI, δηλαδή το μπάσο και τα τύμπανα που είναι ηλεκτρονικά. Μόνο εγώ κουβαλάω ενισχυτή
Πέρασαν 4 χρόνια, αλλά οι Revv το κάνουν αυτό. Είχε έναν και στις αγγελίες πριν λίγο

Πέρασαν 4 χρόνια, αλλά οι Revv το κάνουν αυτό. Είχε έναν και στις αγγελίες πριν λίγο

Από ότι βλέπω, το νήμα ήταν πριν αγοράσω τον Vox MV Clean που πρότεινε και παραπάνω ο Γιώργος.

Ωστόσο φέτος, μετά από τρία χρόνια εκτενούς χρήσης μου χάλασε και δεν ασχολήθηκα να το ξαναφτιάξω.

Το είχα ματσαρει με μια μικρή καμπίνα 1 10" της Vox (νομίζω η καμπίνα αυτή προορίζονταν για τον Vox lil' night train, γιατί η matching καμπίνα του MV50 ήταν μια ακόμα πιο μικρή με 8ιντσο).

Τελικά φέτος λέω να αλλαξω ροτα και να ενδώσω ως τελευταίος των Μοϊκανών στον ανίερο χώρο του ντιτζιταλ και να πάρω μια boss gx πως-τις-λένε. Παρά το μικρό μέγεθος της καμπίνας και του ενισχυτή, βαρέθηκα το κουβαλημα γιατί πέρα από το ενισχυτακι και την καμπινουλα είναι και το pedalboard που είναι πιο μεγάλο από αυτά τα δύο και βάλε βγάζε μικρόφωνα για καμπίνα κτλ κτλ. Ναι δεν είναι ογκώδη αλλά άμα τα βάλεις όλα μαζί είναι.

Για τα λάιβ που η μπάντα όλη παίζει DI βέβαια και με ηλεκτρονικά τύμπανα. Για αλλά λάιβ αλλά και για σπίτι, τίποτα δεν θα αντικαταστήσει τους Μάρσαλ μου 🤠

Ο δικός μου MV δουλεύει καθημερινά για ώρες, σε χαμηλή ένταση. Πολλές φορές ξεχνώ να τον σβήσω. Δεν έχει πάθει ακόμα τίποτα.

Τελικά φέτος λέω να αλλαξω ροτα και να ενδώσω ως τελευταίος των Μοϊκανών στον ανίερο χώρο του ντιτζιταλ και να πάρω μια boss gx πως-τις-λένε
Δεν προτιμάς κάτι που να έχει balanced XLR out για να μην έχεις θόρυβο;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back