Hollow Body κατασκευές

argytar είπε:
Τρέχουν τα σάλια από τώρα!!!!!!!

Αναμένουμε....
Αργύρη σε χάσαμε δεν νομίζω να κατέβηκες κάτω και να μη σε είδαμε..

Γειά σου Νάσο.

Εύχομαι η νέα κούκλα να γίνει τόσο πετυχημένη όσο και η semi που έχεις φτιάξει!!!

Γι οτιδήποτε χρειαστείς που έχει να κάνει με μετρήσεις κλπ. εδώ είμαστε, μη διστάσεις.

Και πάλι καλή επιτυχία, που είναι σίγουρο δηλαδή...
Μάκη σε ευχαριστώ ήδη βοήθησες αρκετά :D

Η επιτυχία ειναι σίγουρη στη κατασκευή και στο στήσιμο, στον ήχο όμως έχω κάποιες αμφιβολίες, αυτό ειναι όμως το κίνητρο για τη συγκεκριμένη κατασκευή.

Στη πρόσφατη συνάντησή μας με όλες αυτές τις κούκλες που μου έδειξες και δοκίμασα πιό πολύ  μπερδεύτηκα στις επιλογές μου παρά ξεκαθάρισα απλά τώρα έχω πιο πολλές βιβλιοθήκες ήχων στο μυαλό μου :D

Θα ακολουθήσω τις minimal επιλογές της Eastman και θα κάνω τα καπάκια λίγο πιο χοντρά μήπως αποφύγω τους μικροφωνισμούς.

immortalx είπε:
Νασο για ποιο ραντεβου με την ανοιξη μιλας? Εμεις εχουμε ραντεβου με εσενα γιατι αυτο που παρακολουθουμε ειναι πραγματικο σεμιναριο  ;) Η αρχη ειναι το ημισυ του παντος λενε και εσυ την αρχη την εχεις για πρωινο  :-*

Εχεις αποφασισει για χρωμα; γιατι η φαντασια μου οργιαζει  ;D
Απλά πέρισυ τέτοιο καιρό ξεκίνησα τη κόκκινη..

Για το χρώμα δεν θέλω να δεσμευτώ γιατί πάντα τελευταία στιγμη κάνω κατι διαφορετικό ;D

Αλλά αυτό ξεφεύγει απο τις κλασικές επιλογές αλλά ειναι σούπερ όχι τοσο λουλακί και λίγο πιο ανοικτό:

Όσο περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο το καλύτερο. Δώσε μπάρμπα στο λαό σου...
Ray εισακούγονται οι επιθυμίες σου

Hollow_Blue.jpg

Αυτη τη φορα ομως Νασο,πρεπει να επιμεινεις στο χρωμα που σκεφτεσαι.

Δεν πρεπει να αλλαξεις γνωμη! ;D

Και ακριβως οπως το ειπες,λιγο πιο ανοικτο.

gvour είπε:
Αυτη τη φορα ομως Νασο,πρεπει να επιμεινεις στο χρωμα που σκεφτεσαι.

Δεν πρεπει να αλλαξεις γνωμη! ;D

Και ακριβως οπως το ειπες,λιγο πιο ανοικτο.
Ωχ αρχίσαμε τις δεσμεύσεις ???

και αυτό παίζει όπως επίσης και το natural

Black_Hofner.png

Οχι βρε Νασο,τι δεσμευσεις?

Εσυ ξερεις καλυτερα.

Απλα στο αλλο χρωμα θα ναι πιο ακομα ομορφη. ;D ;D

Οπως και να ναι παντως θα μας αρεσει,να σαι σιγουρος!

Ωπ, τι ωραίες κατασκευές?  :)

Για χρώμα, πάντως, ψηφίζω ένα solid χρώμα με binding, όχι όμως μαύρο. Η μπλε που πόσταρες πολύ ωραία, τι είναι? Θα βάλεις και floating μαγνήτη?

nasokosm είπε:
Μάκη σε ευχαριστώ ήδη βοήθησες αρκετά :D

Η επιτυχία ειναι σίγουρη στη κατασκευή και στο στήσιμο, στον ήχο όμως έχω κάποιες αμφιβολίες, αυτό ειναι όμως το κίνητρο για τη συγκεκριμένη κατασκευή.

Στη πρόσφατη συνάντησή μας με όλες αυτές τις κούκλες που μου έδειξες και δοκίμασα πιό πολύ  μπερδεύτηκα στις επιλογές μου παρά ξεκαθάρισα απλά τώρα έχω πιο πολλές βιβλιοθήκες ήχων στο μυαλό μου :D

Θα ακολουθήσω τις minimal επιλογές της Eastman και θα κάνω τα καπάκια λίγο πιο χοντρά μήπως αποφύγω τους μικροφωνισμούς.
...να τονίσω εδώ ότι, υπεύθυνο για feedback, δεν είναι το top αλλά το back plate της κιθάρας, όπως επίσης αυτό είναι υπεύθυνο και για την παραγωγή των μπάσων που θα έχει η κιθάρα, αντίθετα απ'οτι πιστεύουν οι περισσότεροι.

Και για του λόγου το αληθές, παραπέμπω στα λόγια του Robert Benedetto:

"...it is the vibrating backplate enhancing the bass notes that causes feedback. A backplate carved slightly thicker with less re-curve will have less potential to cause feedback."

nasokosm είπε:
Εσύ το ξέρω το περίμενες και την Tele περιμένεις που έχω βάψει το σώμα και εκκρεμεί το μπράτσο ;D
Έτσι μπράβο! ;D

Φίλε άκου έχω πάθει πλάκα τόσο με τη 335 που εκανα ένα χρόνο να βάλω μπρός άλλο Jazzοκίθαρο 8)
Αλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο. Εγώ βέβαια σε περιμένω να τις εκθέσεις και τις 3 μαζι! ;D

Κατα τα άλλα μου αρέσει πολύ και η ιδέα του κεδρου (ειμαι fan) και αυτη με μονο τον neck μαγνήτη όσο και του full hollow. Πόσο βαθύ λες να το κάνεις το σώμα?

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους

myster_maze:

Η μπλέ ειναι αυτή http://www.grellier.fr/guitar.php?lang=en&id=54

του Γάλλου οργανοποιού Grellier οι φωτογραφίες του ειναι αναφορά για μένα

Ναι θα βάλω floating μαγνήτη, δεν ξέρω ακόμα τι, αλλά θα μπεί κάτι που να ταιριάζει στον ήχο της κιθάρας.

Μάκη:

ωραία τα λέει ο Benedetto εγώ ειμαι αδιάβαστος, μήπως σου βρίσκεται το περίφημο βιβλίο του?

Shelter:

Τό βάθος γύρω στα 8 cm  σήμερα έκοψα ήδη τα πλαινά

Ναί θα τις εκθέσω και τις τρείς μαζί με κανα δυό μπάσα Κυριακή 16 Ιουνίου στην 2η έκθεση ερασιτεχνών οργανοποιών στο Χαιδάρι πληροφορίες σύντομα και σας περιμένω :D

Κατασκευάστηκε το καλούπι ετοιμάστηκαν δύο φύλα κελεμπέκι 82εκ μήκος, φάρδος 68χιλ και πάχος 2,8χιλ πού γύρισαν βρεγμένα σε θερμό μεταλλικό τύμπανο και τοποθετήθηκαν στο καλούπι να στεγνώσουν καλά.

Μετά φτιάχτηκαν οι δύο τάκοι πάνω και κάτω και κολήθηκαν.

DSC_2522.JPG

DSC_2524.JPG

DSC_2549b.jpg

DSC_2546b.JPG

DSC_2552b.jpg

nasokosm είπε:
Κατασκευάστηκε το καλούπι ετοιμάστηκαν δύο φύλα κελεμπέκι 82εκ μήκος, φάρδος 68χιλ και πάχος 2,8χιλ πού γύρισαν βρεγμένα σε θερμό μεταλλικό τύμπανο και τοποθετήθηκαν στο καλούπι να στεγνώσουν καλά.

Μετά φτιάχτηκαν οι δύο τάκοι πάνω και κάτω και κολήθηκαν.
Είσαι απίστευτος!

Τι είναι το θερμό μεταλλικό τύμπανο?? Κατσαρόλα μεγάλη?? Το έφτιαξες ή το αγόρασες???

Δε με λές? Κελεμπέκι λεπτό από πού παίρνεις?? Με ενδιαφέρει για όταν θα  αρχίσω καθυστερημένα την 335....

Πάντως πήγα να πλανίσω και εγώ το Σάββατο οπότε σιγά σιγά θα εμπνευστώ και θα παρουσιάσω ό,τι φτιάξω... Κάτι σε CU24 με twist, θα δούμε...

Σε θαυμάζω πάντως μπράβο είσαι βήματα μπροστα!!  ;D ;D  Άλματα!!

nasokosm είπε:
Το λύγισμα γίνεται με κάτι σαν κι αυτό

http://www.stewmac.com/shop/Tools/Special_tools_for_Bending_sides/Bending_Iron.html?tab=Pictures

Το δικό μου ειναι ιδιοκατασκευή.

Κελεμπέκι έκοψα απο μαδέρι το πλάνισα όσο πιο χαμηλα μπορούσα 3,5 χιλ και μετα κατέβηκε με drum sander φίλου.

Τι εννοείς CU 24 me twist?
Τhanks !!!

PRS custom 24 με άλλο scale άλλη γέφυρα κλπ!!

Τα λέμε!

φαντάζομαι είναι πολύ δύσκολο να γυρισεις το ξύλο ε? μπορεί να ακούσεις κανένα κρατς και μετά  :-X  >:(  :-\ .... το άφησες πού ώρα - μέρα  μέσα στο νερό για να τραβήξει ?

ratman είπε:
φαντάζομαι είναι πολύ δύσκολο να γυρισεις το ξύλο ε? μπορεί να ακούσεις κανένα κρατς και μετά  :-X  >:(   :-\ .... το άφησες πού ώρα - μέρα  μέσα στο νερό για να τραβήξει ?
Δεν ειναι δύσκολο αρκεί να του φερθείς με..στοργή

Τ άφησα μες στο νερό 5-6 ώρες.

Φωτο update, φτιάχτηκαν τα kerfed linings απο πηχάκια έλατο που ήρθε στο απαραίτητο τριγωνικό προφίλ με το ρούτερ, έγιναν οι εγκοπές με τη σέγα και κολήθηκαν στα πλαινά.

Αυτά χρησιμεύουν για να σταθεροποιηθεί καλύτερα η ένωση καπακιών-πλαινών.

Σήμερα έφτασε και το βιβλίο του Benedetto που θα βοηθήσει με την απαραίτητη  μελέτη 8)

DSC_2560.JPG

DSC_2561.JPG

DSC_2563.JPG

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back