H Telecaster των ονείρων μου.

HellFire είπε:
IMAG0771.jpg

Για τον φίλο Audiokosta…
Γκαρσόν, υγράθηκα......  ;D

Έτσι δεν μου αρέσει απλώς. Την θεωρώ κοντά στο τέλειο.

Και με aged μπρούτζινο/copper/άντε βαρια aged gold hardware .......  σλουρπ, σλουρπ  ;D

audiokostas είπε:
Γκαρσόν, υγράθηκα......  ;D

Έτσι δεν μου αρέσει απλώς. Την θεωρώ κοντά στο τέλειο.

Και με aged μπρούτζινο/copper/άντε βαρια aged gold hardware .......  σλουρπ, σλουρπ  ;D
Eυχαριστώ Μαέστρο. :)

Και το κύκλωμα του mini amp...

1watt με volume και gain.

Ψάξτε το λίγο και στο youtube, Ruby amp ...

Ruby%2520%2520amp.png

ruby-perf.png

HellFire είπε:
Και το κύκλωμα του mini amp...

1watt με volume και gain.

Ψάξτε το λίγο και στο youtube, Ruby amp ...
Να 'σαι καλά μάστορα!  :)

Thanks guyz.

Radius Blocks.

Εδώ δείχνω έναν πολύ φτηνό τρόπο για να φτιάξουμε τα δικά μας R.Blocks.

Σε ένα παραλληλόγραμμο καδρόνι από ξύλο της αρέσκειας μας, κατά προτίμηση μαλακό δηλ. πεύκο, ελατό κλπ. Σχεδιάζουμε με ένα στυλό την καμπύλη που μας ενδιαφέρει να κόψουν, π.χ. 7.5΄΄, 9.5΄΄ ,12.5΄΄ κλπ.

Έπειτα με το rοutter  μας και ένα οβάλ κοπτικό κόβουμε στο κέντρο ακριβως και στο απαραίτητο βάθος.

Έπειτα με ροκάνια η ράσπες, η ακόμα και scrapers που εχουμε φτιάξει με το ιδιο radius, αφαιρούμε το ξύλο δεξιά και αριστερά της εγκοπής σχηματίζοντας το τόξο που έχουμε σχεδιάσει με το στυλό.

Για να τσεκάρω τα radius αν είναι σωστά χρησιμοποιούσα λαμάκια  2χιλ κουρμπαρισμένα σε διάφορα radius πανω στα οποία κολλούσα γυαλόχαρτο και με αυτά έκανα το τελικό γυαλοχαρταρισμα στα ξυλινα καδρόνια.

Στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται το λαμάκι με το γυαλόχαρτο κολλημένο στην κάτω του πλευρά.

Radius%2520Block%25201.png

rb2.png

rb3.png

rb4.png

nasokosm είπε:
Αργύρη πολύ χοντρό φαίνεται το καπάκι της δικής σου, φυσικά και να τη κρατήσεις!
Δεν ξέρω, ενδιαφέρθηκε σεβαστό μέλος του noiz οπότε θα ήταν τιμή να τη μεταβιβάσω!

Το καπάκι είναι 9 χιλιοστά. Δεν θα το έλεγα χοντρό ιδιαίτερα και το βάρος της είναι 1750 γρ οπότε κάτω από 4 lbs άρα θα βγάλει ελαφριά κιθαρίτσα. Κουδουνάει πάντως ωραία. Το καπάκι δε μου πήγε να το πλανιάρω το μισό και να φάω πολύ ξύλο τόσο όμορφο που είναι ... Εκτός αν της έκανα ένα μικρό carving αλλά ...αξίζει ? Είναι λίγο το ξύλο και ίσως φαίνεται απλά σαν σκαλοπάτι... θα το δοκιμάσω σε σκραπ και από άλλο θέμα θα τα πούμε...

krknow είπε:
Πολυ καλη. Μραβο
Ευχαριστώ, να χαίρεσαι τον αντρούλη του avatar. :)

Δεν ξέρω, ενδιαφέρθηκε σεβαστό μέλος του noiz οπότε θα ήταν τιμή να τη μεταβιβάσω!

Το καπάκι είναι 9 χιλιοστά. Δεν θα το έλεγα χοντρό ιδιαίτερα και το βάρος της είναι 1750 γρ οπότε κάτω από 4 lbs άρα θα βγάλει ελαφριά κιθαρίτσα. Κουδουνάει πάντως ωραία. Το καπάκι δε μου πήγε να το πλανιάρω το μισό και να φάω πολύ ξύλο τόσο όμορφο που είναι ... Εκτός αν της έκανα ένα μικρό carving αλλά ...αξίζει ? Είναι λίγο το ξύλο και ίσως φαίνεται απλά σαν σκαλοπάτι... θα το δοκιμάσω σε σκραπ και από άλλο θέμα θα τα πούμε...
Ρουταρε το καπακι και κατέβασε το στα 6.5χιλ, μην κάνεις κάτι άλλο.

Αν την πουλήσεις θέλω το νόμιμο μερίδιο. ;D

HellFire είπε:
Ρουταρε το καπακι και κατέβασε το στα 6.5χιλ, μην κάνεις κάτι άλλο.
Και γω αυτό θα έλεγα 6χιλ ειναι ότι πρέπει να συντονίζει και λίγο το καπάκι και μαλιστα έχει κενό και πάνω και κάτω οπότε άλλος ένας λόγος να το συνεχίσεις τ όργανο ;D

Νίκο πολύ ωραίο το κιθαρόνι αν και σκούρηνε πολύ, με το νίτρο θα ζωντανέψει.

nasokosm είπε:
Και γω αυτό θα έλεγα 6χιλ ειναι ότι πρέπει να συντονίζει και λίγο το καπάκι και μαλιστα έχει κενό και πάνω και κάτω οπότε άλλος ένας λόγος να το συνεχίσεις τ όργανο ;D

Νίκο πολύ ωραίο το κιθαρόνι αν και σκούρηνε πολύ, με το νίτρο θα ζωντανέψει.
Σίγουρα. ;)

Δε θα ταν καλύτερα λίγο κουρμπάρισμα? Τα f-holes μπορούν να τριμάρονται για αισθητικούς λόγους... Σε ηλεκτρική όμως το να συντονίζει το καπάκι δεν είναι πάντοτε καλό με fuzz ή distortion.... Τες πα θα δούμε μπορεί να το δοκιμάσω στα 6.5 (που είναι και τα σπεξ της φένδερος - όπως είπε και ο πάντα διαβασμένος Hellfire  ;D)

σορρυ για το οφφ - τόπικ...  :( :(

Τρία χιλιοστά κουρμπάρισμα δεν θα φαίνεται σχεδον καθόλου ;D

nasokosm είπε:
Τρία χιλιοστά κουρμπάρισμα δεν θα φαίνεται σχεδον καθόλου ;D
Ε θα πήγαινε στα 3-4 ... Άστο ίσως πλανίσω ίσως και όχι , μια χαρά ζυγίζει και ακούγεται το σωματάκι.

Ερώτηση προς Hellfire. Τι μουσική παίζεις?  :)

Ο Νάσος είναι γνωστός Jazzιστ στο φόρουμ!

argytar είπε:
σορρυ για το οφφ - τόπικ...   :( :(
Μην στεναχωριέσαι, αν προσέξεις, εδώ εγώ κάνω hijacking στον εαυτό μου. ;D

argytar είπε:
Ε θα πήγαινε στα 3-4 ... Άστο ίσως πλανίσω ίσως και όχι , μια χαρά ζυγίζει και ακούγεται το σωματάκι.

Ερώτηση προς Hellfire. Τι μουσική παίζεις?  :)

Ο Νάσος είναι γνωστός Jazzιστ στο φόρουμ!
Όλες οι μουσικές καλές είναι, κάποτε ξεκίνησα με Metallica και…Malmsteen.

Αν διαβάζει ο Ηλίας θα γελάει τώρα. ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back