H αξία μιας Gibson λόγω "ονόματος" & οι εναλλακτικές

Status
Not open for further replies.
ignantios είπε:
Εγω αυτο παθαινω μονιμα με τις γυναικες οχι με τις κιθαρες.....και την καλυτερη να εχω (μη φας γλαρος παιζει αλλα λεμε τωρα) θελω το πατσβουρακι του αλλου...
Δεν θα σου έχουν μείνει και πολλοί φίλοι, ε...

marathon είπε:
Δεν θα σου έχουν μείνει και πολλοί φίλοι, ε...
σε φιλους ποτε αλλα με ολους τους αλλους εχω ενα θεμα,εσυ εχεις κοπελα? θες να βγουμε καμια μερα ;D ;D ;D(χωρις παρεξηγηση ε? πλακα κανουμε)

ignantios είπε:
σε φιλους ποτε αλλα με ολους τους αλλους εχω ενα θεμα,εσυ εχεις κοπελα? θες να βγουμε καμια μερα ;D ;D ;D(χωρις παρεξηγηση ε? πλακα κανουμε)
Είμαι παντρεμένος εδώ και 25 χρόνια...οπότε στη χαρίζω να δείς τη γλύκα!!!!

Και εγώ θα πάρω τη δική σου κοπέλα, εντάξει?

χωρις παρεξηγηση ε?

[move]το παιρνω πισωωωωωωωω!!!!![/move]

χαρηκα για την συνεργασια ;D

bloody_sunday είπε:
Συγγνώμη αλλά η σκέψη αυτή είναι υπεραπλουστευμένη, αποπροσανατολιστική, και κάνει ορισμένες παραδοχές που δεν στέκουν. Εσύ αναφέρεσαι στα γνωστά φαινόμενα "η φτήνια τρώει τον παρά" του Νεοέλληνα, υπονοώντας ότι ψάχνει να αγοράσει κιθάρα που θα ακούγεται ΑΚΡΙΒΩΣ όπως πχ. μια VOS 1960 Standard, κοστίζοντας το 1/3 αυτής (1460 ευρώ). Δεν είμαστε όλοι έτσι... δεν ψάχνουμε όλοι το "υποκατάστατο της VOS"!
Πόσες φορές θα πρέπει να ξαναγράψω ότι αναφέρομαι σε ένα συγκεκριμένος ήχο;

Kαλά δε λέω ότι είμαι on topic αλλά για Gibson δεν μιλάμε; σε αυτήν την κιθάρα δε μου είπες ότι υπάρχει ανταγωνισμός; Βέβαια και η Fender ανταγωνισμός είναι, αλλά μη συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια, είναι και γραφικό... ).

Nομίζω ότι χωρίς και πάλι να απαντήσεις γράφεις συγκαταβατικές γενικότητες, εντελώς άσχετες με την ερώτηση.

Πρώτα απ'όλα, γιατί να ακούγεται ακριβώς? Εμένα (και άλλους ίσως) αυτό δεν με ενδιαφέρει καν. Με ενδιαφέρει να μου αρέσει, και δεν με ενδιαφέρει ούτε ποια VOS ρεζιλεύει, ούτε πόσο τρέντι φαίνεται το headstock, oύτε η μεταπωλητική της αξία (ποτέ δεν αγοράζω μουσικό όργανο σκεπτόμενος πόσα θα πιάσει αργότερα, γιατί απλούστατα σχεδιάζω να το κρατήσω - αν δεν το σχεδίαζα για ποιο λόγο να το αγόραζα ιν δε φέρστ πλέις?)

Δεύτερον, εγώ όπως κι άλλοι πολλοί δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτών που κυνηγούν το λόττο της φτήνιας που τρώει τον παρά και παλεύουν με χαρτί και μολύβι να δουν ποιες και πόσες άλλες κατατροπώνει η επιλογή τους. Παίζουν μια κιθάρα, τους αρέσει, την αγοράζουν, end of story. Δεν ξημεροβραδιάζονται ονειρευόμενοι VOS. Στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει, η μόνη λύση είναι να μαζέψουν τα χρήματα και να πάνε κατευθείαν και χωρίς πολλά-πολλά να την αγοράσουν, χωρίς να αναζητούν αυτοεπιβεβαίωση και επιβράβευση από τους γύρω τους για το πόσο τρομερή επιλογή έκαναν, απλά γνωρίζοντας όμως ότι ικανοποίησαν αυτό που στην καθομιλουμένη ονομάζουμε "γκάβλα", που όπως και να το κάνουμε είναι σημαντικότατος παράγοντας (ίσως και ο σημαντικότερος όλων).
Eγώ πάλι όταν διάλεξα κιθάρα έιχα ήδη τον ήχο που ήθελα στο μυαλό μου, και πήρα την κιθάρα που τον απέδιδε καλύτερα. Δεν ονειρευόμουν VOS, ονειρευόμουν LP. Δυστυχώς λόγω της κακής ποιότητας και consistency της συγκεκριμένης εταιρείας απλά χρειάστηκε να ψάξω αρκετά και να δώσω λίγο περισσότερα. Δεν έβαλα κάτω ούτε το calculator ούτε το μοιρογνωμόνιο. Αλλά αν έβρισκα το ίδιο όργανο με διαφορετικό headstock και πολύ φθηνότερο, φυσικά και θα το προτιμούσα, όχι για να το "τρίψω στην μούρη" κανενός, απλά γιατί αυτό είναι το λογικό...

Τρίτον, αυτοί που μιλούν για το headstock δεν έχουν την ανάγκη να επαληθευτούν (τουλάχιστον εγώ). Έχοντας κάνει ορισμένες προσωπικές συγκρίσεις, τους αρκεί που ορισμένα όργανα από τις 2 εταιρίες των μαζών (Gibson και Fender) δεν επιθυμούν να τα κατέχουν γιατί στην ίδια τιμή έχουν βρει κάποια άλλα που έχουν πολύ ωραιότερο ήχο και κατασκευή. Δεν τους απασχολεί να δουν τις απόψεις τους να αποκτούν κάποιο "πιστοποιητικό εγκυρότητας", πολύ απλά γιατί κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, και ούτε πρόκειται. Και δεν επιθυμούν να τα κατέχουν επίσης επειδή δεν θέλουν να είναι "άλλος ένας τύπος που παίζει με Gibson" (προσωπικά απεχθάνομαι τέτοια κλισαρίσματα, και θεωρώ πολύ μεγαλύτερη μαγκιά να δω κάποιον να παίζει με μια ψαγμένη κιθάρα παρά τα σέιμ ολ, σέιμ ολ - ΕΛΕΟΣ πια...)
Tότε γιατί συμμετέχεις εκτενώς σε ένα thread που ασχολείται με την Gibson; Γράψε ότι μετάξυ πορτοκαλιών βαλένσια και μέρλιν εγώ προτιμω τα βερίκοκα και end of story...

Έτσι δεν θα σου χρειάζονται Βελτσικές απόπειρες, αποφυγής της απάντησης...

Υ.Γ Μην εκνευρίζεσαι. γκάβλα.

Το θέμα διαχωρίστηκε. Τα quotes που έκανες στο προηγούμενο ποστ είναι μπερδεμένα. Μερικές απαντήσεις:

Πόσες φορές θα πρέπει να ξαναγράψω ότι αναφέρομαι σε ένα συγκεκριμένος ήχο;Kαλά δε λέω ότι είμαι on topic αλλά για Gibson δεν μιλάμε; σε αυτήν την κιθάρα δε μου είπες ότι υπάρχει ανταγωνισμός;

...

Tότε γιατί συμμετέχεις εκτενώς σε ένα thread που ασχολείται με την Gibson; Γράψε ότι μετάξυ πορτοκαλιών βαλένσια και μέρλιν εγώ προτιμω τα βερίκοκα και end of story...
Πρώτα από όλα, το είχα σημειώσει και πιο πριν ότι είχες παρασύρει όλο το τόπικ εκτός, μιλώντας για διάφορα ευγενή φρούτα με αριστοκρατικά ονόματα, και κάνοντας επίσης επικίνδυνες και αστήρικτες γενικεύσεις για όλες τις Gibson, και όχι για τις δυο που ενδιέφεραν τον συνφορουμίτη που είχε θέσει το αρχικό ερώτημα. Δεύτερον, και βέβαια είπα ότι υπάρχει ανταγωνισμός. Όμως είπα και προηγουμένως ότι ΔΕΝ υπάρχει αυτό που έχεις εσύ στο μυαλό σου σαν "συγκεκριμένος ήχος" LP. Aυτό που μάλλον κυνηγάς ειναι ο ήχος μιας βαριάς singlecut με βίντατζ ήχο με δυο PAF για τα στυλ που περιέγραψες, όχι ο ήχος μιας οποιασδήποτε LP. Eίναι σαν κάποιος να λέει ότι προτιμά τα δίκυκλα. Ποια ακριβώς? Τα παπιά, τα on/off, τις supersport, τις τσόπερ, τις touring, τις street, τα σκούτερ, τα ποδήλατα?

Nομίζω ότι χωρίς και πάλι να απαντήσεις γράφεις συγκαταβατικές γενικότητες, εντελώς άσχετες με την ερώτηση.
Ευτυχώς scripta manent, και ο καθένας μπορεί να κρίνει αν η άποψή σου είναι αληθής ή όχι. Ας πούμε ότι είναι και σεβαστή. Σε λίγο όμως δεν θα τη θεωρώ πια έτσι, κυρίως επειδή έχω κουραστεί να γράφω κατεβατά απαντώντας στα ίδια πράγματα συνεχώς και λαμβάνοντας σαν αποτέλεσμα τέτοια σχόλια όπως το ανωτέρω.

Έτσι δεν θα σου χρειάζονται Βελτσικές απόπειρες, αποφυγής της απάντησης...
Ασχολίαστο, κάνω όμως κι ένα quote για να φαίνεται καλύτερα. Το κόμμα δεν χρειαζόνταν εκεί αλλά είπα να μη το διορθώσω.

Υ.Γ Μην εκνευρίζεσαι. γκάβλα.
Ο Εμπειρίκος είναι μια αρχή. Θα πρότεινα όμως κάτι πιο βατό για τα προκαταρκτικά, όπως πχ. τα ποιηματάκια πίσω από τις ημέρες του ημερολογίου που έχεις στην κουζίνα.

Γιατι ανακυκλώνεται το ίδιο θέμα με άλλους τίτλους? Αυτή τη στιγμή έχω σπίτι μου μια Greco, μιά Burny, μια Bacchus (Les Paul style) φίλων για ρυθμίσεις. Προσπαθώ για το καλύτερο, καμμία δεν << καθαρίζει 100%>>, όλες έχουν κάποια κατασκευαστική ατέλεια. Και ναι μεν μπορεί για τα λευτά τους να είναι ο.κ. αλλά στο τελικό Α/Β test με τη Gibson μου ( που πιθανόν και αυτή να μην είναι το holy grail των κθαρών), ακούγονται φτηνοκιθάρες. Αυτά.

Τελικά έχω καταλύξει στο εξής:

Οι κιθάρες είναι σαν τις γυναίκες -------------- όσες περισσότερες "περάσουν" απο τα χεράκια σου, τόσο πιο "περίεργος" γίνεσαι στο να πάρεις κάποια που θα καλύπτει τα γούστα του  στο φινάλε ;D ;D ;D

Κύριοι, υπάρχει κάποιος που να μην συμφωνεί ???? ;D

Nestoras είπε:
...αλλά στο τελικό Α/Β test με τη Gibson μου ( που πιθανόν και αυτή να μην είναι το holy grail των κθαρών), ακούγονται φτηνοκιθάρες. Αυτά.
Δηλαδή πως ακούγεται μια φτηνοκιθάρα?

Οι κιθάρες ακόγονται τόσο φτηνές όσο αυτοί που τις παίζουν.

Έχει αρχίσει και γίνεται κουραστικό το θέμα, πραγματικά...

Παρ' ότι ΔΕΝ είμαι αυτό που λέμε έμπειρος και γνώστης γύρω από τα κιθαριστικά, το μόνο που έχω καταλάβει από την όλη κουβέντα εδώ είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι "only a Gibson is good enough", πιστοί στο moto της εταιρίας.

Και φυσικά προσπαθούν να δικαιολογήσουν αυτή την άποψη, λέγοντας για ρέπλικες που ακούγονται σαν φτηνοκίθαρα, μεταπωλητική αξία, ήχο LP και τα σχετικά.

Από την άλλη υπάρχουν οι θιασωτές των εναλλακτικών προτάσεων, οι οποίοι δηλώνουν ότι (υπό προϋποθέσεις) θα προτιμούσαν μια γιαπωνέζικη εκδοχή της LP από μια VOS.

Κι αυτοί με τη σειρά τους προβάλλουν επιχειρήματα όπως value for money, όχι ακριβώς ίδιο αλλά σίγουρα εξίσου καλό ήχο, μικρότερη ανάγκη για απόλυτη προσοχή κατά τη χρήση του οργάνου και πάει λέγοντας.

Να πω ότι έχει νόημα το όλο θέμα; Μπα, ψέματα θα πω οπότε καλύτερα όχι.

Να πω ότι έχει άδικο κάποιος; Όχι γιατί ο καθένας ζυγίζει διαφορετικά κάποια πράγματα. Εγώ μπορεί να θέλω να δώσω 1000 ευρώ και όχι τα διπλά ή τριπλά για μια πολύ καλή LP-style κιθάρα ενώ ο άλλος μπορεί να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής βλέποντας το logo της Gibson στο headstock και δεν τον απασχολεί το μαρούλι που θα του φύγει.

Να πω ότι συντάσσομαι με κάποια πλευρά; Ναι, αυτό μπορώ να το πω και νομίζω ότι θα συνταχθώ με την πλευρά του value for money, για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους, όπως και ο καθένας μπορεί να συνταχθεί με οποιαδήποτε άποψη για τους δικούς του λόγους.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αν πήγαινα αύριο να πάρω μια LP-style κιθάρα με τα χρήματά μου, θα έπαιρνα μια Duesenberg D-49er Blue Pearl των 1200 ευρώ και τέλος.

Υ.Γ. Κώστα, μεγάλη κουβέντα είπες... 8)

Tις περισσότερες φορές οι μπουρδολόγοι/πανακριβοκιθαρούληδες τα λένε αυτά για να πείσουν πρώτα από όλα τον εαυτούλη τους ότι η πανάκριβη κιθάρα που πήραν είναι χίλιες φορές καλύτερη από μια γιαπωνέζα/τσέχα/κορεάτισα/κινέζα/ξερωγωτιάλλο.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι άρρωστοι. Μας χρειάζονται πλάι τους.

Ήταν μια κυνονική προσφορά του ιδρύματος Σ.Φ.Κ.Λ.

kwstas79 είπε:
Δε τους εξηγεις και τα αρχικα να ξερουν ποιος ειναι ο ευεργετης τους?  ;D ;D ;D

Σύλλογος Φίλων "Κλαίω τα Λεφτάκια μου"?  ???

Ισως ειμαστε κοντα... αλλα περιμενω επισιμη τοποθετηση :P :P

kwstas79 είπε:
Tις περισσότερες φορές οι μπουρδολόγοι/πανακριβοκιθαρούληδες τα λένε αυτά για να πείσουν πρώτα από όλα τον εαυτούλη τους ότι η πανάκριβη κιθάρα που πήραν είναι χίλιες φορές καλύτερη από μια γιαπωνέζα/τσέχα/κορεάτισα/κινέζα/ξερωγωτιάλλο.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι άρρωστοι. Μας χρειάζονται πλάι τους.

Κώστα ανήκω κι εγω στην κατηγορία που αναφέρεις...

Ευχαριστώ για το βρισίδι και το δούλεμα... ;D

...ίσως κάποια εγχείρηση στα αυτιά διορθώσει το πρόβλημα μελλοντικά...

υγ...Ανήκω στην κατηγορία χωρίς να είμαι κάτοχος πανάκριβης κιθάρας...

Δεν είμαι μέλος και του συλλόγου δηλαδή...(εκτος κι αν τα 1500 που κοστίζει περίπου η strat μου θεωρούνται υπερβολικά..)

Αν τα είχα πάντως θα τα έδινα δίχως να τα κλάψω...

(όπως έκανε και ο Harilatron... ;D)

Alchemist είπε:
Να πω ότι συντάσσομαι με κάποια πλευρά; Ναι, αυτό μπορώ να το πω και νομίζω ότι θα συνταχθώ με την πλευρά του value for money, για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους, όπως και ο καθένας μπορεί να συνταχθεί με οποιαδήποτε άποψη για τους δικούς του λόγους.
Το θέμα είναι πόσο συνειδητοποιημένος είναι κανείς όταν παίρνει αυτήν την απόφαση και κατά πόσο έχει επηρρεαστεί από τις απόψεις των άλλων περί value for money.Γιατί όσον αφορά αυτό το θέμα το noiz είναι το forum των αλλοπρόσαλλων.

Από τη μια βλέπεις θέματα επί θεμάτων με τις ίδιες συζητήσεις για το πόσο "πατάνε" οι διάφορες κινέζες-γιαπωνέζες-whatever αντιγραφές τις υπερκοστολογημένες Gibson ακολουθούμενες από διαρρήξεις ιματίων και τα λοιπά,και από την άλλη,ρίχνοντας μια ματιά στις αγγελίες θα βρεις τουλάχιστον δυο τρεις tokai-greco-aria για πούλημα γιατί οι αγοραστές τους συνειδητοποίησαν ότι άλλο ήθελαν και άλλο αγόρασαν.

Προσωπικά μου έχουν προτείνει τουλάχιστον 2 άτομα την Japan LP τους για ανταλλαγή με την Gibson LP Standard μου.Δεν με ενδιέφερε να μπω στην διαδικασία να ρωτήσω το πως και γιατί,ο καθένας έχει τα βίτσια του.Βέβαια την ερώτηση "γιατί να θέλει να πουλήσει κανείς την καλύτερα κατασκευασμένη και value for money κιθάρα του για να πάρει μια Gibson-μήπως δεν είναι μόνο το όνομα στο headstock;"  είστε ελεύθεροι να την αναλύσετε μέχρι θανάτου,μαζί με τις ψυχολογικές προεκτάσεις της.

Φίλε roybatty, ξαναλέω ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά κάποια πράγματα.

Δεν με απασχολεί σε προσωπικό επίπεδο το αν κάποιοι πουλάνε τις Greco και τις Burny τους, ούτε αν η δική σου LP είναι καλύτερη κιθάρα από αυτές.

Δεν διαφωνώ ότι όντως μπορεί να είναι καλύτερη αλλά δεν τρέχει και τίποτα, ένα σωρό κουπιά υπάρχουν από τις Gibson και ένα σωρό κιθάρες-αστέρια, το ίδιο συμβαίνει και στις γιαπωνέζες.

Δήλωσα ξεκάθαρα ότι δεν είμαι γνώστης και ότι η επιλογή μου σε ό,τι αφορά την κατηγορία κιθάρας που θα αγόραζα πιο εύκολα είναι συνυφασμένη με τις προσωπικές μου ανάγκες, τα γούστα μου και τον εαυτό μου γενικά. Εμένα λοιπόν μου κάθεται καλύτερα να πάρω την Duesenberg που ανέφερα.

Αν κάποιος πιστεύει ότι του ταιριάζει καλύτερα μια Gibson ή μια PRS ή μια Huber ή μια Tokai ή κι εγώ δεν ξέρω τί άλλο, ας πράξει αναλόγως. Τι κακό υπάρχει σε αυτό;

P.S. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, θα ήθελα πάρα πολύ να έχω μια Gibson LP, είναι ένα απωθημένο για μένα. Η διαφορά είναι ότι θα έπαιρνα μία μόνο αν είχα μια σοβαρή οικονομική επιφάνεια ή απλά είχα λεφτά για ξόδεμα και δεν με ενδιέφερε η τιμή της κιθάρας που θα αγόραζα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
συμφωνώ με τον Alchemist σε ό,τι έχει να κάνει με τους λόγους που λεχει ο καθένας να διαλέξει όποια LP θέλει, ανάλογα με τους προσωπικούς του λόγους.

αυτό που θέλω να πώ εγώ, είναι οτι μου φαίνεται εντελώς ανούσιο για να μή πω χαζό να καθόμαστε και να προσπαθούμε να αξιολογήσουμε ένα όργανο ακουστικά με δήθεν αντικειμενικά στοιχεία, επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στο ΠΩΣ μας ακούγεται κάτι.

δημιουργείται το εύλογο ερώτημα:

harilatron είπε:
Δηλαδή πως ακούγεται μια φτηνοκιθάρα?

ύστερα, είναι και το θέμα της αυτο-υποβολής. αφού για τον Α η Β λόγο θέλουμε η τάδε κιθάρα μας να ακουστεί καλύτερα, θα ακουστεί.

εγώ πάντως ανήκω στην κατηγορία του value for money επειδή πιστεύω πως σε ηλεκτρικές κιθάρες όταν περνάς τα 700 ευρώ, κάθε επιπλέον ευρώ που δίνεις προσφέρει όλο και πιο λίγα στο σύνολο του οργάνου.

γενικά συμφωνώ με τα παρακάτω, αν και στο μυαλό μου είχα μια πολύ πιο "απαλή" διατύπωση :)

Οι κιθάρες ακόγονται τόσο φτηνές όσο αυτοί που τις παίζουν.
επίσης συμφωνώ με τον Audiokοsta σε αυτό που είπε για μεταπωλητική αξία σημερινών κιθάρων.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back