Σίγουρα δεν θέλω να ρίξω λάδι στην φωτιά, και εκ προοιμίου δηλώνω πως ίσως θα μπορούσα να χαρακτηριστώ ως αδαής επί ορισμένων θεμάτων που θίγονται.
Απλά, ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν κάποιοι χρήστες που έχουν δουλέψει και στα δυο περιβάλλοντα/μηχανήματα (mac vs. pc) και για τον α ή β λόγο δε γοητεύτηκαν από το Mac.
Στο πανεπιστήμιο δουλεύω και με mac λοιπόν, και αντί να αναφωνώ διαρκώς "τι φοβερό λειτουργικό", πιο συχνά οδηγούμαι σε εκνευρισμό. Ε ναι, προτιμώ τα windows based PCs, με ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό. Επίσης, ποτέ δεν αντιμετώπισα crash ούτε στο XP desktop, ούτε στο Vista laptop. Άρα, τι λόγο θα είχα να αλλάξω σε mac, από τη στιγμή που όλες οι δουλειές μου γίνονται αγόγγυστα, και μάλιστα σε ένα OS που έχω συνηθίσει (δε λέω ότι είναι καλύτερο βέβαια- αυτό είναι υποκειμενικό).
Καταλαβαίνω τα παράπονα που έχουν οι (αναρίθμητοι εδώ που τα λέμε) χρήστες των windows, αλλά πιστέψε με, έχω δει αρκετά crashes και στα mac του εργαστηρίου. Μία ή άλλη είναι στη συνείδηση μου.
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά η μεγάλη επιτυχία της Apple είναι ο φετιχισμός που φαίνεται πως τα μηχανήματα της εμπνέουν σε ορισμένους κατόχους! Κατανοητό μεν για ευνόητους λόγους, αλλά δε νομίζω πως είναι θέσφατη η όποια υπεροχή των mac.
Εν τέλει, ων ίσως αδαής σε θέματα ηχητικής παραγωγής υψηλότατων απαιτήσεων, όσο σεβαστές και αν είναι οι προσωπικές εκτιμήσεις εκάστου ημών, ανάμεσα σε pc και mac πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα επιλέγουν συνειδητά τα πρώτα, και η γνώμη/εμπειρία τους είναι αντίστοιχα αποδεκτές.