Κατά κύριο λόγο, ναι. Έχω κάμποσα πεταλια μπροστά από το ampero. Ή θα χρησιμοποιώ αυτά σε κάθαρό κανάλι, ή θα χρησιμοποιώ βρώμικο ενισχυτή από το ampero (με λίγο boost από κανενα πετάλι).
Αυτός ο διακόπτης έχει μια θέση που δουλεύει τέλεια και 2 θέσεις που δεν ξέρω τι σκεφτόταν αυτός που τις έβαλε. (Μην μου εξηγήσετε, ξέρω, εγώ δεν βρίσκω χρήση).
Αυτός ο διακόπτης έχει μια θέση που δουλεύει τέλεια και 2 θέσεις που δεν ξέρω τι σκεφτόταν αυτός που τις έβαλε. (Μην μου εξηγήσετε, ξέρω, εγώ δεν βρίσκω χρήση).
Παλιά με εκνευριζαν πράγματα που δεν έβρισκα χρήση. Πχ δε μου αρέσει το extra gain stage στον ενισχυτή μου και το xlr out. Μετά αποφάσισα απλά να μην τα χρησιμοποιώ και να μην τα δίνω σημασία.
Υγ: ο έβενος στην ταστιέρα είναι πολύ ποιοτικότερος από τον παλίσανδρο;
Ο ένας διακόπτης είναι επιλογέας μαγνητών (φυσιολογικός, neck-both-bridge) και ο άλλος διακόπτης (που λέω "άχρηστο") είναι tone bypass (η καλή θέση) και δύο διαφορετικά preset για tone (roll-off highs).
νομιζω σχεδον ολες οι gretsch εχουν...αλλα αυτο ειναι απο τα ευκολα σχετικα να μπει....πιστευω παντως οτι το χαμηλωμα του volume στους filtertron ειναι απο τα δυνατα σημεια αυτων των μαγνητων , δεν καθαριζουν καλα
treble bleed εννοειται..και γω σχεδον παντα το βαζω...μονο στην τελε μου δεν εχω γτ καθαριζουν ωραια απο μονοι τους
Ερωτηση προς gretschoλαγνους.
Ποθώ μια Duo Jet απο το 1957/1958 με το μεταβατικό κονφιγκιουρέισιο, αλλά μέχρι να γίνω πελούσιος δε νομίζω να δώσω 7-8 χιλιάρικα για μια, οπότε ερωτώ: υπάρχει / έχει υπάρξει κάτι παρεμφερές στις φθηνές απωανατολίτικες σειρές, γιατί δε βλέπω τίποτα? Kαι βασικά kαι στις γιαπωνέζες, υπάρχουν βλέπω κάποιες που πέφτουν κοντά αλλα not quite - αν είχε κυκλοφορήσει παλαιότερα κανα μοντέλο με τα specs που με ενδιαφέρουν ίσως κοίταγα και 1500-2000 κατηγορια.
Πιο συγκεκριμενα, μιλαμε για Duo Jet με ιδανικά:
- Dynasonic μαγνητες, ακομα και μαπα να είναι σε κάποια απωανατολίτικη να έχουν έστω το σωστό φορμά για μελλοντική αλλαγή
- Μάυρο ή αλλο solid finish top με natural back and sides (απεταξάμην George Harrison)
- Εβένινη ταστιέρα με neo-classic inlays αντι για τα hump blocks
- Melita/SynchroSonic γεφυρα επιθυμητη, ζουμε και με tuneomatic, rocking bar δεν ειμαι φαν (απεταξάμην George Harrison)
Ερωτηση προς gretschoλαγνους.
Ποθώ μια Duo Jet απο το 1957/1958 με το μεταβατικό κονφιγκιουρέισιο, αλλά μέχρι να γίνω πελούσιος δε νομίζω να δώσω 7-8 χιλιάρικα για μια, οπότε ερωτώ: υπάρχει / έχει υπάρξει κάτι παρεμφερές στις φθηνές απωανατολίτικες σειρές, γιατί δε βλέπω τίποτα? Kαι βασικά kαι στις γιαπωνέζες, υπάρχουν βλέπω κάποιες που πέφτουν κοντά αλλα not quite - αν είχε κυκλοφορήσει παλαιότερα κανα μοντέλο με τα specs που με ενδιαφέρουν ίσως κοίταγα και 1500-2000 κατηγορια.
Πιο συγκεκριμενα, μιλαμε για Duo Jet με ιδανικά:
- Dynasonic μαγνητες, ακομα και μαπα να είναι σε κάποια απωανατολίτικη να έχουν έστω το σωστό φορμά για μελλοντική αλλαγή
- Μάυρο ή αλλο solid finish top με natural back and sides (απεταξάμην George Harrison)
- Εβένινη ταστιέρα με neo-classic inlays αντι για τα hump blocks
- Melita/SynchroSonic γεφυρα επιθυμητη, ζουμε και με tuneomatic, rocking bar δεν ειμαι φαν (απεταξάμην George Harrison)
Εβενινη ταστιερα δεν υπαρχει σε Duo Jet ακομα και Ιαπωνικη με εξαιρεση την Power Jet
Επισης ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ καμμια αλλη γεφυρα πλην του Rocking Bar (ή της αντίστοιχης Compton που ειναι και η καλυτερη γεφυρα ever) τα tunomatic της Gretsch ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ (ακομα και στα ιαπωνικα μοντελλα) γιατι ΤΡΙΖΟΥΝ απιστευτα ενω η Melita "πεθαινει" την κιθαρα και εχει και "sitar effect", στην δικια μου εβαλα απλη bar bridge (ειχε Μelita) και η διαφορα στον ηχο ηταν εξωφρενικη. Φυσικα ουτε η αμεσως καλυτερη μετα την bar, Synchrosonic (που ειναι και πανακριβη υπαρχει σε φτηνα μοντελα)
Dynasonic (Gabojo δηλ γιατι καλυτεροι δεν υπαρχουν) μπαινουν σε ΟΛΕΣ τις κορεατικοκινεζικες Gretsch.
Η συγκεκριμενη Power Jet ειναι κατα τα αλλα bang-on σε αυτο που θα ηθελα αλλα προφανως με "λαθος" μαγνητες. Aπο περιεργεια και μονο, υπαρχει τιποτα after-market σε Dynasonic-ish ηχο αλλα σε form factor διπλου πχ?
Εdit: Βλεπω οι Mojo pickups εχουν καποιες επιλογες και με βαζει σε σκεψεις...
τυπος πρεπει να κανει πολυ καλη δουλεια. μακαρι να φτιαχνε και διπλους φιλτερτρον...και ειναι και παρα πολυ ευγενικος μια φορα που μιλησα μαζι του.......
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.