- Πόντοι
- 533
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
- Τραγούδι
Και βάζεις αναλογικό drive μπροστά από το ampero;
https://www.effekt-boutique.de/reverend-soft-touch-spring.html?___store=en&___from_store=en Μόλις παρήγγειλα μέσω ενός φίλου που μένει Γερμανία και έρχεται Ελλάδα. Διαβασα πολυ θετικα σχολια και θα το δοκιμασω....Ειχε ενα τελευταιο και δεν μπορεσα να παρω δυο που ηθελα δυστηχως
Παλιά με εκνευριζαν πράγματα που δεν έβρισκα χρήση. Πχ δε μου αρέσει το extra gain stage στον ενισχυτή μου και το xlr out. Μετά αποφάσισα απλά να μην τα χρησιμοποιώ και να μην τα δίνω σημασία.Αυτός ο διακόπτης έχει μια θέση που δουλεύει τέλεια και 2 θέσεις που δεν ξέρω τι σκεφτόταν αυτός που τις έβαλε. (Μην μου εξηγήσετε, ξέρω, εγώ δεν βρίσκω χρήση).
Προβολή συνημμένου 43634
κανονικα τι κανει? ειναι επιλογρεας μαγνητων ή tone?2 θέσεις που δεν ξέρω τι σκεφτόταν αυτός που τις έβαλε
Ο ένας διακόπτης είναι επιλογέας μαγνητών (φυσιολογικός, neck-both-bridge) και ο άλλος διακόπτης (που λέω "άχρηστο") είναι tone bypass (η καλή θέση) και δύο διαφορετικά preset για tone (roll-off highs).κανονικα τι κανει? ειναι επιλογρεας μαγνητων ή tone?
Ο έβενος πάντα δίνει μια αίσθηση "χλιδής" αλλά δεν με ενδιαφέρει πολύ.ο έβενος στην ταστιέρα είναι πολύ ποιοτικότερος από τον παλίσανδρο;
αυτο ειναι αντι του κλασσικου tone η εχει και τετοιο?tone bypass (η καλή θέση) και δύο διαφορετικά preset για tone (roll-off highs)
νομιζω σχεδον ολες οι gretsch εχουν...αλλα αυτο ειναι απο τα ευκολα σχετικα να μπει....πιστευω παντως οτι το χαμηλωμα του volume στους filtertron ειναι απο τα δυνατα σημεια αυτων των μαγνητων , δεν καθαριζουν καλαΕμένα έχει treble bleed. Πολύ χρήσιμο
E Tele είναι ρε φίλε. Δεν υπάρχει κάτι που δεν κάνει καλάστην τελε μου δεν εχω γτ καθαριζουν ωραια απο μονοι τους
Ναι, αντί του κλασσικού pot έχει αυτό τον 3-way επιλογέα.αυτο ειναι αντι του κλασσικου tone η εχει και τετοιο?
Ερωτηση προς gretschoλαγνους.
Ποθώ μια Duo Jet απο το 1957/1958 με το μεταβατικό κονφιγκιουρέισιο, αλλά μέχρι να γίνω πελούσιος δε νομίζω να δώσω 7-8 χιλιάρικα για μια, οπότε ερωτώ: υπάρχει / έχει υπάρξει κάτι παρεμφερές στις φθηνές απωανατολίτικες σειρές, γιατί δε βλέπω τίποτα? Kαι βασικά kαι στις γιαπωνέζες, υπάρχουν βλέπω κάποιες που πέφτουν κοντά αλλα not quite - αν είχε κυκλοφορήσει παλαιότερα κανα μοντέλο με τα specs που με ενδιαφέρουν ίσως κοίταγα και 1500-2000 κατηγορια.
Πιο συγκεκριμενα, μιλαμε για Duo Jet με ιδανικά:
- Dynasonic μαγνητες, ακομα και μαπα να είναι σε κάποια απωανατολίτικη να έχουν έστω το σωστό φορμά για μελλοντική αλλαγή
- Μάυρο ή αλλο solid finish top με natural back and sides (απεταξάμην George Harrison)
- Εβένινη ταστιέρα με neo-classic inlays αντι για τα hump blocks
- Melita/SynchroSonic γεφυρα επιθυμητη, ζουμε και με tuneomatic, rocking bar δεν ειμαι φαν (απεταξάμην George Harrison)
- Bigsby ειτε υπαρχει ειτε οχι δε με καίει
A ωραια, γιατι αυτο το ειχα απορια, δεν ειχα δει πουθενα σχεδον εκτος απο μια που πετυχα τις προαλλες στο ReverbΕβενινη ταστιερα δεν υπαρχει σε Duo Jet ακομα και Ιαπωνικη με εξαιρεση την Power Jet
νομιζω σχεδον ολες οι gretsch εχουν..
Aπο περιεργεια και μονο, υπαρχει τιποτα after-market σε Dynasonic-ish ηχο αλλα σε form factor διπλου πχ?
οπαρε τηλ. τον Gabojo οτι θες φτιαχνει , εχω παιξει με παρα πολλους Dynasonic μαγνητες και δεν υπαρχουν καλυτεροι απο τους δικους του.