gretschοσυζητησεις

Και βάζεις αναλογικό drive μπροστά από το ampero;

Κατά κύριο λόγο, ναι. Έχω κάμποσα πεταλια μπροστά από το ampero. Ή θα χρησιμοποιώ αυτά σε κάθαρό κανάλι, ή θα χρησιμοποιώ βρώμικο ενισχυτή από το ampero (με λίγο boost από κανενα πετάλι).

• Like
Reactions: GRINDIGO
https://www.effekt-boutique.de/reverend-soft-touch-spring.html?___store=en&___from_store=en    Μόλις παρήγγειλα μέσω ενός φίλου που μένει Γερμανία και έρχεται Ελλάδα. Διαβασα πολυ θετικα σχολια και θα το δοκιμασω....Ειχε ενα τελευταιο και δεν μπορεσα να παρω δυο που ηθελα δυστηχως

αυτο καΜει δουλεια, you will love it.

• Like
Reactions: GRINDIGO and geka
Αυτός ο διακόπτης έχει μια θέση που δουλεύει τέλεια και 2 θέσεις που δεν ξέρω τι σκεφτόταν αυτός που τις έβαλε. (Μην μου εξηγήσετε, ξέρω, εγώ δεν βρίσκω χρήση). 

image.jpeg

• Like
Reactions: Nekkon
Αυτός ο διακόπτης έχει μια θέση που δουλεύει τέλεια και 2 θέσεις που δεν ξέρω τι σκεφτόταν αυτός που τις έβαλε. (Μην μου εξηγήσετε, ξέρω, εγώ δεν βρίσκω χρήση). 

Προβολή συνημμένου 43634
Παλιά με εκνευριζαν πράγματα που δεν έβρισκα χρήση. Πχ δε μου αρέσει το extra gain stage στον ενισχυτή μου και το xlr out. Μετά αποφάσισα απλά να μην τα χρησιμοποιώ και να μην τα δίνω σημασία.

Υγ: ο έβενος στην ταστιέρα είναι πολύ ποιοτικότερος από τον παλίσανδρο;

κανονικα τι κανει? ειναι επιλογρεας μαγνητων ή tone?
Ο ένας διακόπτης είναι επιλογέας μαγνητών (φυσιολογικός, neck-both-bridge) και ο άλλος διακόπτης (που λέω "άχρηστο") είναι tone bypass (η καλή θέση) και δύο διαφορετικά preset για tone (roll-off highs). 

ο έβενος στην ταστιέρα είναι πολύ ποιοτικότερος από τον παλίσανδρο;
Ο έβενος πάντα δίνει μια αίσθηση "χλιδής" αλλά δεν με ενδιαφέρει πολύ. 

Μεταχειρισμένη έφτασε σ εμένα. Όταν τη δοκίμασα και άκουσα αυτό που άκουσα θα την έπαιρνα ακόμα και αν είχε ΛΑΣΤΙΧΟ στην ταστιέρα (χαχα). 

• Like
tone bypass (η καλή θέση) και δύο διαφορετικά preset για tone (roll-off highs)
αυτο ειναι αντι του κλασσικου tone η εχει και τετοιο?

Εμένα έχει treble bleed. Πολύ χρήσιμο 

Εμένα έχει treble bleed. Πολύ χρήσιμο 
νομιζω σχεδον ολες οι gretsch εχουν...αλλα αυτο ειναι απο τα ευκολα σχετικα να μπει....πιστευω παντως οτι το χαμηλωμα του volume στους filtertron ειναι απο τα δυνατα σημεια αυτων των μαγνητων , δεν καθαριζουν καλα

treble bleed εννοειται..και γω σχεδον παντα το βαζω...μονο στην τελε μου δεν εχω γτ καθαριζουν ωραια απο μονοι τους

• Like
τα αδυνατα ηθελα να πω οχι τα δυνατα, δεν εβγαζε νοημα οπως το πα

στην τελε μου δεν εχω γτ καθαριζουν ωραια απο μονοι τους
E Tele είναι ρε φίλε. Δεν υπάρχει κάτι που δεν κάνει καλά 

• Haha
Reactions: geka
Ερωτηση προς gretschoλαγνους.
Ποθώ μια Duo Jet απο το 1957/1958 με το μεταβατικό κονφιγκιουρέισιο, αλλά μέχρι να γίνω πελούσιος δε νομίζω να δώσω 7-8 χιλιάρικα για μια, οπότε ερωτώ: υπάρχει / έχει υπάρξει κάτι παρεμφερές στις φθηνές απωανατολίτικες σειρές, γιατί δε βλέπω τίποτα? Kαι βασικά kαι στις γιαπωνέζες, υπάρχουν βλέπω κάποιες που πέφτουν κοντά αλλα not quite - αν είχε κυκλοφορήσει παλαιότερα κανα μοντέλο με τα specs που με ενδιαφέρουν ίσως κοίταγα και 1500-2000 κατηγορια. 

DSCF1429.jpg

Πιο συγκεκριμενα, μιλαμε για Duo Jet με ιδανικά:

- Dynasonic μαγνητες, ακομα και μαπα να είναι σε κάποια απωανατολίτικη να έχουν έστω το σωστό φορμά για μελλοντική αλλαγή

- Μάυρο ή αλλο solid finish top με natural back and sides (απεταξάμην George Harrison)

- Εβένινη ταστιέρα με neo-classic inlays αντι για τα hump blocks

- Melita/SynchroSonic γεφυρα επιθυμητη, ζουμε και με tuneomatic, rocking bar δεν ειμαι φαν (απεταξάμην George Harrison)

- Bigsby ειτε υπαρχει ειτε οχι δε με καίει

Ερωτηση προς gretschoλαγνους.
Ποθώ μια Duo Jet απο το 1957/1958 με το μεταβατικό κονφιγκιουρέισιο, αλλά μέχρι να γίνω πελούσιος δε νομίζω να δώσω 7-8 χιλιάρικα για μια, οπότε ερωτώ: υπάρχει / έχει υπάρξει κάτι παρεμφερές στις φθηνές απωανατολίτικες σειρές, γιατί δε βλέπω τίποτα? Kαι βασικά kαι στις γιαπωνέζες, υπάρχουν βλέπω κάποιες που πέφτουν κοντά αλλα not quite - αν είχε κυκλοφορήσει παλαιότερα κανα μοντέλο με τα specs που με ενδιαφέρουν ίσως κοίταγα και 1500-2000 κατηγορια. 

Πιο συγκεκριμενα, μιλαμε για Duo Jet με ιδανικά:

- Dynasonic μαγνητες, ακομα και μαπα να είναι σε κάποια απωανατολίτικη να έχουν έστω το σωστό φορμά για μελλοντική αλλαγή

- Μάυρο ή αλλο solid finish top με natural back and sides (απεταξάμην George Harrison)

- Εβένινη ταστιέρα με neo-classic inlays αντι για τα hump blocks

- Melita/SynchroSonic γεφυρα επιθυμητη, ζουμε και με tuneomatic, rocking bar δεν ειμαι φαν (απεταξάμην George Harrison)

- Bigsby ειτε υπαρχει ειτε οχι δε με καίει

Εβενινη ταστιερα δεν υπαρχει σε Duo Jet ακομα και Ιαπωνικη με εξαιρεση την Power Jet

Επισης ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ καμμια αλλη γεφυρα πλην του Rocking Bar (ή της αντίστοιχης Compton που ειναι και η καλυτερη γεφυρα ever) τα tunomatic της Gretsch ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ (ακομα και στα ιαπωνικα μοντελλα) γιατι ΤΡΙΖΟΥΝ απιστευτα ενω η Melita "πεθαινει" την κιθαρα και εχει και "sitar effect", στην δικια μου εβαλα απλη bar bridge (ειχε Μelita) και η διαφορα στον ηχο ηταν εξωφρενικη. Φυσικα ουτε η αμεσως καλυτερη μετα την bar, Synchrosonic (που ειναι και πανακριβη υπαρχει σε φτηνα μοντελα)

17119688818578181850738715322561.jpg

Dynasonic (Gabojo δηλ γιατι καλυτεροι δεν υπαρχουν) μπαινουν σε ΟΛΕΣ τις κορεατικοκινεζικες Gretsch. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Ευχαριστώ
Reactions: odis13
Εβενινη ταστιερα δεν υπαρχει σε Duo Jet ακομα και Ιαπωνικη με εξαιρεση την Power Jet
A ωραια, γιατι αυτο το ειχα απορια, δεν ειχα δει πουθενα σχεδον εκτος απο μια που πετυχα τις προαλλες στο Reverb

https://reverb.com/item/80854912-gretsch-g6128t-tvp-power-jet-2009

Η συγκεκριμενη Power Jet ειναι κατα τα αλλα bang-on σε αυτο που θα ηθελα αλλα προφανως με "λαθος" μαγνητες. Aπο περιεργεια και μονο, υπαρχει τιποτα after-market σε Dynasonic-ish ηχο αλλα σε form factor διπλου πχ? 

Εdit: Βλεπω οι Mojo pickups εχουν καποιες επιλογες και με βαζει σε σκεψεις...

νομιζω σχεδον ολες οι gretsch εχουν..

οχι δεν εχουν, μονο οι ιαπωνικες player εχουν.

ολες οι Gretsch που εχουν τον επιλογεα που...μισει ? ο @harilatron στην μεσαια θεση του ειναι full bypass το tone control. 

Aπο περιεργεια και μονο, υπαρχει τιποτα after-market σε Dynasonic-ish ηχο αλλα σε form factor διπλου πχ?

παρε τηλ. τον Gabojo οτι θες φτιαχνει , εχω παιξει με παρα πολλους Dynasonic μαγνητες και δεν υπαρχουν καλυτεροι απο τους δικους του.

• Ευχαριστώ
  • Συμφωνώ
Reactions: nklshp and odis13
παρε τηλ. τον Gabojo οτι θες φτιαχνει , εχω παιξει με παρα πολλους Dynasonic μαγνητες και δεν υπαρχουν καλυτεροι απο τους δικους του.
ο

τυπος πρεπει να κανει πολυ καλη δουλεια. μακαρι να φτιαχνε και διπλους φιλτερτρον...και ειναι και παρα πολυ ευγενικος μια φορα που μιλησα μαζι του.......

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα