- Πόντοι
- 2,368
Είναι θέμα σεταρίσματος ή έτσι είναι τα Bigsby, face it;
Είναι θέμα σεταρίσματος, το Bigsby ειναι βραχος. Check your nut slots & your stringing technique.
Είναι θέμα σεταρίσματος ή έτσι είναι τα Bigsby, face it;
Πες μου λίγο για το Bigsby. Σαν ήχο και αίσθηση μου αρέσει πάρα πολύ, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο trem system έχω δοκιμάσει. Ωστόσο, ξεκουρδίζει την κιθάρα μου εύκολα, αρκετά εύκολα θα έλεγα. Είναι θέμα σεταρίσματος ή έτσι είναι τα Bigsby, face it;
Σίγουρα ρε σεις; Οι ΠΑΠΑΡΕΣ που ακούω στο YouTube (που λέει και ο SF) λένε ότι το Bigsby ξεκουρδίζει τας κιθάρας... Δε λέω ότι ισχύει, αλλά έχει μια λογική εν πάσει περιπτώσει..
Όπως ήταν από τη μαμά. Πρέπει να την πάω στον καλό μου Λούθηρο να μου πει τι φταίει.Τον Παπαρα κι αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας.
Εννοειται βεβαια οτι "δεν ξεκουρδιζει" οταν το χρησιμοποιεις σαν Bigsby οχι σαν Floyd Rose....?
Την γεφυρα την εχεις πακτωσει?
Και οι black falcon κορυφήΜονο εγω θεωρω την SF πιο ομορφη απο την WF? Καλα μη βαρατε ντε
Την είδα την αγγελία όταν ήταν ήδη στο "αποσύρθηκε" ρε να πάρει. Αλλιώς θα σου πρότεινα ανταλλαγή με την τέλε μου... Μια που δεν έχεις... ???they are two now
Ειχε ακριβως τον ιδιο ηχο με την WF...και καθονταν...
Ε ναι
H ομορφιά σε μία κιθάρα (και όχι μόνο) είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό.
Συμφωνώ απόλυτα, ωστόσο και πολλά electromatic μοντέλα 2016 - σήμερα, αν δεις έχουν μαγνήτες blacktop filtertrons, τύπου Baldwin era. Δε μου ακούγονται άσχημα. Λίγο λιγότερο trebly, λιγότερο volume λόγω χαμηλού output, δέχονται gain γιατί είναι wax potted, και ηχητικά δεν είναι και χάλια. Εξαρτάται τι θες να παίξεις, αλλά στα fora λένε θετικά σχόλιαΒεβαίως, εκτός κι αν μιλάμε για Gretsch οι οποίες ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι οι ομορφότερες κιθάρες ever.
Είναι δε ΟΛΕΣ τόσο κούκλες που τις θες όλες....
Οι δε Ιάπωνες το έχουν τερματίσει το θέμα κατασκευαστικά (και ηχητικά φυσικά μια και οι stock Gretsch μαγνήτες είναι από το 2004 alnico και εξαιρετικοι και οι TVJ που χρησιμοποιούνται σε πολλά μοντέλα κορυφαίοι), οι vintage Gretsch δυστυχώς έχουν μεν καταπληκτικό ήχο λόγω μαγνητών (εννοείται πριν την Baldwin περίοδο) αλλά κακή κατασκευή και είναι δύσκολο να βρεις κάποια που να ... παίζει και να μη χρειάζεται σοβαρές επεμβάσεις.Για αυτό και οι τιμές τους είναι χαμηλές σε σχέση με άλλες vintage κιθάρες.
Συμφωνώ απόλυτα, ωστόσο και πολλά electromatic μοντέλα 2016 - σήμερα, αν δεις έχουν μαγνήτες blacktop filtertrons, τύπου Baldwin era. Δε μου ακούγονται άσχημα. Λίγο λιγότερο trebly, λιγότερο volume λόγω χαμηλού output, δέχονται gain γιατί είναι wax potted, και ηχητικά δεν είναι και χάλια. Εξαρτάται τι θες να παίξεις, αλλά στα fora λένε θετικά σχόλια
σήμερα, αν δεις έχουν μαγνήτες blacktop filtertrons, τύπου Baldwin era.
Βεβαίως, εκτός κι αν μιλάμε για Gretsch οι οποίες ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι οι ομορφότερες κιθάρες ever.