gretschοσυζητησεις

συμφωνω απολυτα. και θα ελεγα ειδικα οι full hollow. Το πιο γαματο βεβαια ειναι με spring reverb που ειναι σαν να το αναβαθμιζουν ποιοτικα ακομα πιο πολύ. Τι χορδές έχεις βάλει στην δικιά σου?
GHS 10-38

ooy πολυ λεπτες...... εγω δουλευω η με 11αρες η με τις flatwound dogal 10-40... Μου φαίνεται οτι δουλευει καλυτερα η κιθαρα αυτη και οι filtertrons με λιγο μεγαλυτερο σετ. ειδικα με το bigsby. Στα δικα μου αυτια και με τα δικα μου χερια παντα.

Παντως στο κλιπς δεν ακουστηκε καθολου οτι ειναι τοσο λεπτες ειναι η αληθεια

• Like
Reactions: Nekkon
Ίσως φταίει η μίξη. Έγραψα κάτι πιο jazz, νομίζω εδώ ακουγονται αρκετά πιο λεπτές 

Autumn Leaves Chord Melody.mp3

Attachments

Ίσως φταίει η μίξη. Έγραψα κάτι πιο jazz, νομίζω εδώ ακουγονται αρκετά πιο λεπτές 

Autumn Leaves Chord Melody.mp3 3.27 MB · 14 downloads
το οτι δεν ακουγονται τοσο λεπτες το πα για καλο.... εδω οντως ακουγεται jazz και πεντακαθαρα...

Εγω μια φορα επαιξα με 10-38 και δεν ακουγομουν ετσι διοτι εχω λιγο βαρυ χερι

• Like
@geka από flats δοκίμασε σετ thomastik jazz swings και rounds thomastik blues sliders στην gretsch και θα με θυμηθείς 

• Like
Reactions: geka
από flats δοκίμασε σετ thomastik jazz swings και rounds thomastik blues sliders στην gretsch και θα με θυμηθείς
δοκιμασα 10 44 thomastik flat 10 44 sthn τελε και ηταν πολυ ωραιες......οι dogal ειναι καταπληκτικες χορδες και εχουν και αυτο το κατακπληκτικο 10 40 που ειναι σα να παιζεις με all around flats

Tiσ blues sliders ολο τις κοιταω αλλα ποτε δεν εβαλα. τωρα πηρα καποια σετακια απο string joy που εφερε ο Νακας για να δοκιμασω αλλα στην επομενη αλλαγη θα βαλω sliders για δοκιμη

Αν πάρεις sliders πάρε τις 10-48. Είναι σαν 9αρα σχεδόν. Προσοχή όταν τις βάλεις μην τις κόψεις μέχρι να κουρδισεις. 

• Like
Αν πάρεις sliders πάρε τις 10-48. Είναι σαν 9αρα σχεδόν. Προσοχή όταν τις βάλεις μην τις κόψεις μέχρι να κουρδισεις. 
αρα θα παρω τις 11 αρες για να ναι σαν δεκαρα::)))))

• Haha
Reactions: GRINDIGO

δεν ακουγονται λεπτες για απλα δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλες χορδες απο τις 10-38....ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΝΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΖΟΥΣΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ?

10-38 φιλωουΖ

.? 

• Haha
Τον τύπο τον ξέρω στο βίντεο από όταν σπούδαζα . Μια ζωή παοκ και ΠΑΣΟΚ...........και Καμμένος.....

δεν ακουγονται λεπτες για απλα δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλες χορδες απο τις 10-38....ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΝΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΖΟΥΣΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ? ?
εγω μια φορα επαιξα και δεν συνηθιζε το χερι μου με τπτ. θα ξαναδοκιμαζα ομως σε καμια στρατ. σε gretsch δεν ξερω χρειαζομαι μεγαλες ειδικα στο μικροτερο scale.... αλλιως μου "κουνιουνται πολυ οι χορδες και δεν θελω.

πολυ ενδιαφερουσα η παρακατω μοντα για οποιον εχει bigsby της σειρας b50, b60, b70 και δεν μπορει να εχει string spoiler για πιο ευκολο περασμα των χορδων. Υποθετω ομως οτι χρειαζεται μαστορας νοικοκυρης της λεπτοδουλειας.

https://www.youtube.com/watch?v=vB3I0lzLo4Y

Υποθετω ομως οτι χρειαζεται μαστορας νοικοκυρης της λεπτοδουλειας.

Στα νιάτα μου είχα βρει ένα μηχανουργείο στην Καισαριανή και το είχα κάνει σε όλες τις Gretsch μου, δεν υπάρχει βέβαια πλέον.

• Like
Να και η δικιά μου. Δεν δηλώνω Gretsch lover, αλλά η συγκεκριμένη μου αρέσει πολύ οπτικά, και είναι πολύ ευχάριστη στο παίξιμο. Εννοείται ότι έχει ξεχωριστό ήχο σε σχέση με τις υπόλοιπες κιθάρες της συλλογής μου.

IMG_8460.jpg

Στο παρακάτω κλιπ τη δοκιμάζω με ένα νέο πεταλάκι και ένα expression pedal -το πρώτο μου- που μου έκανε δώρο ο geka (ευχαριστώ Γιώργο!)

gretschmodulation.mp3

Attachments

Μια φορά ήρθα κοντά στη ζωή μου να πάρω Γκρετς.

Την είχα καμια εβδομάδα στο studio, ωραία ήταν.....αλλά τελικά δεν την πήρα (δεν θυμαμαι γιατί).

Απλά την έβαλα να παίξει σε έναν video.

Τώρα που έκλεισε ο κύκλος, θα πάρω κάποια στιγμή.

Gretch.jpg

• Like
Reactions: gkourmoul1
Μια φορά ήρθα κοντά στη ζωή μου να πάρω Γκρετς.

Την είχα καμια εβδομάδα στο studio, ωραία ήταν.....αλλά τελικά δεν την πήρα (δεν θυμαμαι γιατί).

Απλά την έβαλα να παίξει σε έναν video.

Τώρα που έκλεισε ο κύκλος, θα πάρω κάποια στιγμή.

Προβολή συνημμένου 43619
Τελικά blonde or brunette;

Να και η δικιά μου. Δεν δηλώνω Gretsch lover, αλλά η συγκεκριμένη μου αρέσει πολύ οπτικά, και είναι πολύ ευχάριστη στο παίξιμο. Εννοείται ότι έχει ξεχωριστό ήχο σε σχέση με τις υπόλοιπες κιθάρες της συλλογής μου.

Προβολή συνημμένου 43618

Στο παρακάτω κλιπ τη δοκιμάζω με ένα νέο πεταλάκι και ένα expression pedal -το πρώτο μου- που μου έκανε δώρο ο geka (ευχαριστώ Γιώργο!)

gretschmodulation.mp3 3.1 MB · 87 downloads
Παίζεις τον Marshall;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα