Γενικά η Marshall είναι ο ορισμός του Hard Rock ήχου. Δεν το λέω εγώ' date=' το λέει η ιστορία...Το 90% των hard rock κιθαριστών που μπορούσαν και μπορούν να έχουν όοοοτι "Μπουτικιά" θέλουν πάνε σαν βλάκες όλοι και παίζουν με Marshall...
:wink: 8) Τι να πουν κι αυτοί... :wink:
[/quote']
Οι περισσοτεροι γνωστοι κιθαριστες, παιζουν με Marshall παλαιωτερων δεκαετιων που ουδεμια σχεση εχουν με τους σημερινους. Επισης, οι περισσοτεροι απο αυτους, εχουν φερει τους Marshall στα μετρα τους με hot rod mods. Καμμια σχεση με stock Μarshall. Ετσι εγιναν γνωστοι ολοι οι μεγαλοι σημερινοι κατασκευαστες οπως Soldano, Egnater, Bogner κτλ. Το 90% των hard rock κιθαριστων που μπορουν και εχουν οτι θελουν, εχουν σχεδον τα παντα και σιγουρα ουτε γραφουν ουτε παιζουν live με καινουργιους Marshall... oι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα βεβαια.
Μη πιστευετε το hype και τις διαφημισεις. Το οτι βλεπεις σε καθε stage 50 καμπινες Marshall, δε σημαινει οτι χρησιμοποιουνται, οτι ολες εχουν μεγαφωνα μεσα ή οτι απο πισω δεν υπαρχει ενα κεφαλι Soldano (για παραδειγμα) που κανει τη δουλεια. Υπαρχουν πολλες εταιρειες που παραγουν ενισχυτες, ολες με διαφορετικες ηχο. Εμπιστευθητε τα αυτια σας και τιποτα αλλο.
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι high gain ενισχυτη μπορεις να βρεις πολυ καλυτερους... ή εστω διαφορετικους για να ειμαι ακριβης. Κοστιζουν ομως παραπανω οι περισσοτεροι.
Πολυυυυυύ παραπάνω... :wink:Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι high gain ενισχυτη μπορεις να βρεις πολυ καλυτερους... ή εστω διαφορετικους για να ειμαι ακριβης. Κοστιζουν ομως παραπανω οι περισσοτεροι.
μα..ΦΥΣΙΚΑ! :lol:λετε δηλαδη ο ενας να ειναι στην ιδια ενταση πιο ζεστος απ τον αλλον επειδη εχει πιο πολλες λαμπες??
ρε συ μην με δουλευεις σοβαρα μιλαω...οι pοwer tubes ειναι στη ουσια για την δυναμη του ενισχυτη και την ενταση ετσι δεν ειναι?
Διπλάσια watt δε σημαίνει διπλάσια ένταση.Περισσότερες τελικές δίνουν μεγαλύτερο headroom στον ενισχυτή.ασχετο αλλα επειδη κι εμενα με ενδιαφερει ενας dsl μετα απο ενα review που ειδα
λετε να εχουν διαφορα στον ηχο ο 100αρης με 50αρη??δεν μιλαω για ενταση..
λετε δηλαδη ο ενας να ειναι στην ιδια ενταση πιο ζεστος απ τον αλλον επειδη εχει πιο πολλες λαμπες??
μονο στις power tubes διαφερουν ετσι??
Ο SF στην π%$#ά έκανε edit μετά :wink: Έτσι την "πάτησα" και εγώ μια φορά :lol: :lol:ρε συ μην με δουλευεις σοβαρα μιλαω...οι pοwer tubes ειναι στη ουσια για την δυναμη του ενισχυτη και την ενταση ετσι δεν ειναι?
ουπς τωρα ειδα την σημειωση απο κατω....σε παρεξηγησα bro!!!sorry!!!
Μακάρι να ζούσαμε σε εκείνο το παράλληλο σύμπαν που η κλίμακα είναι γραμμική...Διπλάσια watt δε σημαίνει διπλάσια ένταση.Περισσότερες τελικές δίνουν μεγαλύτερο headroom στον ενισχυτή.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές, μου είναι πολύτιμες, ειδικά προερχόμενες από έναν ειδήμονα σαν εσένα. Μην ανησυχείς που δεν τα παίρνω με την πρώτη, θα μάθω σιγά σιγά.παλι αρχισες...δεν ειπα οτι ειναι αλλο μεγεθος στο εχω εξηγησει 100 φορες φιλε μου..ειπα απλα οτι αν βαλεις εναν ενισχυτη με λαμπα στο 50% το volume του και εναν τρανζιστορατο στο 50% του δικου του εφοσον ειναι και οι 2 κατοσταριδες ο λαμπατος ακουγεται(τουλαχιστον) πιο δυνατος...
οσο για την ζεστασια ρωτησα δεν ειπα...αλλη μια γιατι δεν τα παιρνεις με την πρωτη...ΡΩΤΗΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑ...αν θες κατι αλλο σε πμ...κοψε πια να καταστρεφεις θεματα...
Μην ακους το αρνητικο hype που κυκλοφορει στο νετ για αυτους........συνηθως οφειλεται στους κλασσικους βλακες που εχουν μεινει στους vintage marshalls "βαλτα ολα στο 10"......ειναι πολυ καλος ενισχυτης για τα χρηματα του (σαφως υπαρχουν και καλυτεροι αλλα κοστιζουν τα διπλασια) και απο τους λιγους marshall με πραγματικα καλα καθαρα, κλασσικο crunch καναλι, και αφθονο gain. Σημειωτεον βεβαια οτι ειναι σχεδασμενος με τη versatility ως πρωτη προτεραιοτητα........Θελει λιγο ψαξιμο στα controls& eq, ενω οπωσδηποτε αλλαζεις τις αισχρες 12αχ7 που εχει βαλει η marshall (αντιθετα οι svetlana στον τελικο ειναι ωραιοτατεςMARSHALL TSL602Εχει κανεις εμπειρια να μας πει τη γνωμη του για rock metal παιξιμο με δαυτον?
Βλάκας ο Joe Perry; :lol: :lol:........συνηθως οφειλεται στους κλασσικους βλακες που εχουν μεινει στους vintage marshalls "βαλτα ολα στο 10"MARSHALL TSL602Εχει κανεις εμπειρια να μας πει τη γνωμη του για rock metal παιξιμο με δαυτον?
άσχετο αλλά τί σχέση έχει ο joe perry με το ροκ-μεταλ;Βλάκας ο Joe Perry; :lol: :lol:........συνηθως οφειλεται στους κλασσικους βλακες που εχουν μεινει στους vintage marshalls "βαλτα ολα στο 10"MARSHALL TSL602Εχει κανεις εμπειρια να μας πει τη γνωμη του για rock metal παιξιμο με δαυτον?
Αaaanyway....καλός ενισχυτής είναι.Θα σε ζορίσει αν τον έχεις σε διαμέρισμα.
Ηint: Mίλα με τον modeerf ή freedom (μας τα'χετε μπερδέψει με τα διαφορετικά nick :roll: ).Πουλάει έναν σε ΠΟΛΥ καλή τιμή.
έχεις βιτσιο με τις ταμπέλες; :lol:άσχετο αλλά τί σχέση έχει ο joe perry με το ροκ-μεταλ;Βλάκας ο Joe Perry; :lol: :lol:........συνηθως οφειλεται στους κλασσικους βλακες που εχουν μεινει στους vintage marshalls "βαλτα ολα στο 10"MARSHALL TSL602Εχει κανεις εμπειρια να μας πει τη γνωμη του για rock metal παιξιμο με δαυτον?
Αaaanyway....καλός ενισχυτής είναι.Θα σε ζορίσει αν τον έχεις σε διαμέρισμα.
Ηint: Mίλα με τον modeerf ή freedom (μας τα'χετε μπερδέψει με τα διαφορετικά nick :roll: ).Πουλάει έναν σε ΠΟΛΥ καλή τιμή.![]()