Σύνδεση passive ηχείων με ενισχυτή

killbill

Μέλος
Πόντοι
28
Τη βοήθειά σας.
Έχω βρει σε μια αποθήκη τα εξής:

Εναν ενισχυτή που στα Outputs γράφει 2χ240W/8Ohms
Δυο ζευγάρια ηχείων: power peak 600W, Impendance 8Ohm
Δύο άλλα ζευγάρια ηχείων: Power 500W / 8 Ohm

Είναι συμβατά?
Έκανα τις συνδέσεις (το main output μιας αναλογικής κονσόλας στα inputs του ενισχυτή, και κάθε ηχείο στα Channel A και Channel B του ενισχυτή)αλλά ήχος τίποτα...
Μήπως κάνω λαθος στη σύνδεση, αλλά θέλω να βεβαιωθώ ότι είναι οκ όσον αφορά τη συμβατότητα μεταξύ τους

ευχαριστώ

Attachments

• IMG_20241129_122900.jpg
    IMG_20241129_122900.jpg
    953.6 KB · Εμφανίσεις: 8
  • IMG_20241129_091938.jpg
    IMG_20241129_091938.jpg
    988.1 KB · Εμφανίσεις: 8
  • Screenshot 2024-11-29 131249.png
    Screenshot 2024-11-29 131249.png
    477.8 KB · Εμφανίσεις: 8
Είναι μια χαρά συμβατά. Αν δεν έχεις ήχο, είτε δεν βγαίνει ήχος από το κονσολάκι είτε έχει χαλάσει ο ενισχυτής.

Τα Watt του ενισχυτή δεν πρέπει (απότι διαβάζω) να είναι τουλάχιστον τα διπλάσια από αυτά των ηχείων?
Θα κοιτάξω ξανά από βδομάδα, μήπως κάτι δεν συνδέω καλά. Ευχαριστώ

Δεν πρέπει, απλά είναι καλό για να υπάρχει headroom ώστε βγάζει ο ενισχυτής καθαρό σήμα. Απλά μην πουσάρεις πολύ τον ενισχυτή.

Ευχαριστώ. Ίσως μια χαζή ερώτηση. Τα ηχεία δεν μπαίνουν στην πρίζα? σωστά ? :)
Επίσης μπορώ να συνδέσω και τα 4 ηχεία κάπως μεταξύ τους? Με ποιο τρόπο? είδα ότι το κάθε ένα έχει από πίσω Input & output

Εγώ στη δοκιμή μου έβαλα στο channel A του ενισχυτή το ένα ηχείο και στο channel B το άλλο. Σωστό?

τα ηχεία είναι παθητικά (passive), οπότε λειτουργούν χωρίς ρεύμα. Αν ήταν active ηχεία, θα είχαν ενισχυτή μέσα, ο οποίος θέλει ρεύμα.

μπορείς να τα συνδέσεις, γιατί το OUT τον ηχείων ειναι αρκιβώς για αυτό το σκοπό (daisy chain).

Στα 4 ηχεία είναι που δεν θα τη παλέψει και πολύ ο ενισχυτής!

Ναι, channel A είναι το left και channel B είναι το right. (stereo)

για τη χρήση τα θέλεις;
αν τα θέλεις απλά για ακούς μουσική, σύνδεσε ανεξάρτητα τα 2 ζευγάρια, και διάλεξε ένα ζευγάρι που σου αρέσει περισσότερο στον ήχο και άσε αυτό.

Οκ. θα κάνω δοκιμή ξανά από Δευτέρα και θα επανέλθω. Θέλω για εκδηλώσεις σε εξωτερικό χώρο, όσο ένα γήπεδο μπάσκετ μιας γειτονιάς φαντάσου.

Μπορώ να βάλω το ένα ζευγάρι στο channel A του ενισχυτή και το άλλο ζευγράρι στο Channel B?
Αυτο πώς γίνεται?
βάζω το 1ο ηχείο από το 1ο ζευγάρι ηχείων στο Channel A του ενισχυτή και το 2ο ηχείο (από το ίδιο ζευγάρι ηχείων) το συνδέω στο output του 1ου ηχείου?
Μετά αντίστοιχα, κάνω για το 2ο ζευγάρι ηχείων που έχω? δηλαδή το 1ο ηχείο του 2ου ζευγαριού το βάζω στο Channel B του ενισχυτή και το 2ο ηχείο (του 2ου ζευγαριού) το συνδέω στο output του 1ου ηχείου?
Καλά τα λέω?

ναι σωστά.
θα χρειαστείς όμως μεγαλύτερο ενισχυτή για αυτό που θέλεις να κάνεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back