Γνώμες για μπάσσο.

Για starter μια χαρά είναι- είναι και alder το σώμα, δύο χαρές  ;) Το επόμενο σου βήμα θα είναι το αμερικάνικο Precision και αν εξελιχθείς και ευδοκιμήσεις σου εύχομαι και με ένα vintage όργανο- ας πούμε πριν το 1980  ;D  

Καλή αρχή και αγάπησε το μπασάκι γιατί θα σε αγαπήσει και αυτό...

ΥΓ: Όπως λέει και ένας φίλος μου «αν δεν γράφει Fender,(στο headstock) δεν παίζει»... Τήρησε το με θρησκευτική ευλάβεια  ;)

Ευχαριστω παιδιά!Terry RoscoeBeck5 μπορεισ να μου προτείνεις καποιο αμερικάνικο precision?

s.dave67 είπε:
Ευχαριστω παιδιά!Terry RoscoeBeck5 μπορεισ να μου προτείνεις καποιο αμερικάνικο precision?
Μπορώ, αλλά μην παίρνεις φόρα. Ξεκίνα με αυτό το μπασάκι για να δεις πρώτα απ' όλα αν σου πάει το όργανο. Μπορεί στην πορεία να δεις ότι δεν τα πάτε καλά και να ανεβάσεις post «θέλω κιθάρα, αρχίζω μαθήματα».  ;D

Μην το παρεξηγήσεις αυτό που σου λέω.

Θα σου πω κάτι που το έχω γράψει πολλές φορές και έχω παρεξηγηθεί από κόσμο: Ξεκίνα από την... αρχή. Με το όργανο για αρχάριο, «κατάκτησε» το, κατάλαβε γιατί θες το καλύτερο...

Μου είχαν πει- κάποια νεαρά μέλη- ότι εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε σύνδρομα και επειδή δεν μπορούσαμε να πάρουμε ακριβά όργανα στα νιάτα μας, θέλουμε να περάσουν και αυτοί τα ίδια.

Δεν είναι αυτή η οπτική μου. Η άποψη μου είναι «από χαμηλά» για να μάθεις. Όταν θα βγάλεις ήχο από ένα μέτριο οργανάκι και κάνεις την μετάβαση σε ένα καλύτερο θα βρεθείς στον... παράδεισο. Όμως τότε θα μπορείς να καταλάβεις την διαφορά.

Και μην ξεχνάμε το βασικότερο:Ο ήχος είσαι εσύ- το όργανο είναι το μέσο για να βγάλεις αυτό που έχεις στα χέρια και στο κεφάλι σου. Σαφέστατα ένα καλό όργανο θα σε βοηθήσει να «εκφραστείς» καλύτερα, αλλά επέτρεψε μου να σου πω ότι έχεις να «φας καρβέλια» μέχρι να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Και φυσικά όλοι (ή σχεδόν όλοι) έχουμε περάσει αυτήν την διαδικασία.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Terry... Μετά από 8 χρόνια το πρώτο μου "καλό" όργανο το αγόρασα προχθές!!! Δεν γράφει Fender βέβαια στο headstock αλλά δεν πειράζει... (Ανάμεσα σε 2 Fender, 1 G&L, 1 Cort, 1 Epiphone και 2 Ibanez, κατέληξα στο Ibanez φίλτατε και με σχεδόν τα μισά λεφτά)

funky_bassman είπε:
Συμφωνώ απόλυτα με τον Terry... Μετά από 8 χρόνια το πρώτο μου "καλό" όργανο το αγόρασα προχθές!!! Δεν γράφει Fender βέβαια στο headstock αλλά δεν πειράζει... (Ανάμεσα σε 2 Fender, 1 G&L, 1 Cort, 1 Epiphone και 2 Ibanez, κατέληξα στο Ibanez φίλτατε και με σχεδόν τα μισά λεφτά)
Καλορίζικο... καλορίζικο...  :) Με πλήγωσες που δεν πήρες το Φεντεράκι,  ;D ή το GL αλλά τα Ibanez είναι συμπάθεια μου γιατί είναι «τίμια» όργανα - ο ορισμός του value for money και βάλε  ;)

καλορίζικο και καλόπαιχτο.

stelios82k είπε:
όντως μια χαρά είναι. αλλά σου προτείνω και αυτό:

http://www.musicstore.de:80/en_EN/GRD/Jack-Danny-JB-Vintage-1975-NA-Natural/art-BAS0004371-000

;D
Αφού θέλει precision το παιδί. Τι το σπρώχνεις στο άλλο; :)

Αν θέλεις αμερικάνικο από τώρα, έχω το δικό μου για πούλημα, αλλά μπορώ να περιμένω και δέκα χρόνια.

Λοιπόν, καλές αγορές, καλόπαιχτο και καλοτάξιδο.

funky_bassman είπε:
ΣΔεν γράφει Fender βέβαια στο headstock αλλά δεν πειράζει... Ανάμεσα σε 2 Fender, 1 G&L, 1 Cort, 1 Epiphone και 2 Ibanez, κατέληξα στο Ibanez )
  :o ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ  ΕΤΣΙ  :-X

Πλάκα κάνω Καλορίζικο  ;)

lgbesios είπε:
  :o ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ  ΕΤΣΙ  :-X
Δεν φταίω εγώ... Το υπέροχο μπράτσο, οι Bartolini, το EQ, το Middle boost και το ash του SR φταίνε... (και το ότι το Jazz American Deluxe δεν κατάφερα να το κάνω να βγάλει ήχο που να μου αρέσει) :D:D:D Τα υπόλοιπα την Τρίτη που θα κάτσω να βγάλω φωτογραφίες, κλιπάκια και ένα πλήρες review...

ΥΓ: Οι μπασίστες ξενυχτάμε βλέπω...

funky_bassman είπε:
Δεν φταίω εγώ... Το υπέροχο μπράτσο, οι Bartolini, το EQ, το Middle boost και το ash του SR φταίνε... (και το ότι το Jazz American Deluxe δεν κατάφερα να το κάνω να βγάλει ήχο που να μου αρέσει) :D:D:D Τα υπόλοιπα την Τρίτη που θα κάτσω να βγάλω φωτογραφίες, κλιπάκια και ένα πλήρες review...

ΥΓ: Οι μπασίστες ξενυχτάμε βλέπω...
Ναι, έχει και διαστημικό θρίλερ στο STAR, μια χαρά...  ;D

Αααααααααααα, πες από την αρχή την λέξη Deluxe. Fender ναι, με μπαταρία όχι  ;D Και στο λέω εγώ που έχω και ένα Marcus Miller- με μπαταριούλα παρακαλώ- το οποίο όμως πάντα θα έρχεται δεύτερο στις προτιμήσεις μου, πίσω από το λατρεμένο passive Geddy Lee  ;D

οκ ευχαριστώ παιδιά για τν βοήθεια και τις πληροφορίες απο οτι φενετε μαλλον στο squier θα καταλήξω !funky bassman ποτε θα εχεις ετοιμο το clipακι και τις φοτό??

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back