Mick Mars Dr. Feelgood sound by haryy

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Μέλος
Πόντοι
48
Στη διετία 87'-89' δεν υπήρχε πιο "sexy" μπάντα στον πλανήτη που να αποτύπωνε, στον ήχο της κιόλας, το τρίπτυχο SexDrugs&R'N'R. Οπότε να ένα ακόμα κίνητρο αποκρυπτογράφησης της ηχάρας που είχε ο Mars στο προαναφερόμενο άλμπουμ σταθμό της "Hair metal" σκηνής.
Ο πραγματικός ήχος είναι πολυσύνθετος και αποτελείται από πολλές παραμέτρους, υπάρχουν όμως 1-2 στοιχεία που ξεχωρίζουν και μπορούν να σε βοηθήσουν στην προσέγγισή του.
α) Το ένα λέγεται Marshall. H Μarshall παράμετρος του Mars είναι ένας hot rodded Super Lead '59 με ένα extra input gain stage. H δική μου μετάφραση είναι ένας Jmp στο Amplitube και το extra input stage ήταν η εύρεση ενός κατάλληλου Overdrive που θα έμπαινε μπροστά αλλά χωρίς να αδυνατίζει τον ήχο και επίσης να μπορέσει να προσθέσει το μαλακό-αλλά-κοφτερό extra distortion που είναι απαραίτητο, και η λύση ήταν πάλι στο Amplitube με την πρόσθεση ενός T-rex Moller. Το πακέτο συμπληρώθηκε με καμπίνα 1960 με τα Anniversary1 ηχεία και τα μικρόφωνα vintage dynamic 20 και ribbon 160.
β) Το δεύτερο στοιχείο λέγεται Eventide h3000. O Mars λέει ότι είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία του ήχου του και έχει δίκιο καθώς το unit όχι μόνο αλλάζει τον ήχο μέσω των προγραμμάτων του αλλά και μόνο από απλό πέρασμα μέσα του. Ευτυχώς το αντίστοιχο plug-in της εταιρείας είναι φανταστικά ίδιο, οπότε μετά από double tracking ακολούθησε το plug-in με το πρόγραμμα micro shift και ρυθμιση στο -3% έως +3% με mix στο 24%, και πέτυχα αυτό που ήθελαν να ακούσουν τα αυτιά μου!

Από κάτω παραθέτω κλιπ που έφτιαξα με δικά μου backing tracks και ελπίζω να σας αρέσει και να χρησιμοποιήσετε κάτι από αυτα! Cheers!

Attachments

Last edited:
Όντως το κύριο στοιχείο του ήχου είναι ο marshall ο super lead, αλλά έχει φάει μόντα από τον jose.
Πράμα που τον κάνει να ξεχωρίζει ειδικά στον όγκο που δίνει.
Νομίζω ότι παίζει με τα Greenback.
Και στη παραγωγή αν δεν κάνω λάθος είναι ο Bob Rock

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back