Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή χωρίς τους Purple και τους Zeps... 8)
Oι μεν δημιούργησαν μια σχολή από όπου βγήκαν-πέρασαν μουσικοί-τέρατα της rock και ναι, άνετα μπορώ να με φανταστώ να τους ακούω μετά τα 40 χωρίς να δυσανασχετήσω (!!) όπως κάνουν άλλωστε εξακολουθούν να τους ακούν ακόμα πολλοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες μουσικόφιλοι... 8)
Οι δε, σε αντίθεση με τους μεν, ήταν πάντα αυτοί οι 4, και όντως έχω σκεφτεί πολλές φορές μήπως το όνομα τους οφείλεται σε κάποιο mojo ή στο ότι διαλύθηκαν νωρίς ή στον θάνατο του Bonham ή στο μυστικιστικό προφίλ της μπάντας και και και....Όταν ακούω τους δίσκους τους όμως, αυτές οι σκέψεις καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος, μιας και οι άνθρωποι, δεν παίζει, ήταν σίγουρα ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ... 8)
Τώρα, αν κάποιος δεν αρέσκεται στο καλό, παραδοσιακό βρετανικό hard rock, δεν μπορεί να καταλάβει πώς νιώθει ο κάθε χαρντ-ροκάς όταν ακούει λαρύγγια όπως των κύριων Glen Hughes, David Coverdale, Danny Bowes μιας που αναφέρθηκε πριν, του Dio (πιο ''μεταλίζων'' βέβαια ο Άγιος Ντίο αλλά έχει πει και κομμάτια που τείνουν προς hard rock ) ή αυτούς που τραγουδάνε για τον κύριο Yngwie κατά καιρούς (Mark Boals κ.τ.λ.). Ας ακούσει Bowie, Cure, Placebo, Nick Cave κ.τ.λ. (ΔΕΝ το λέω ειρωνικά προς θεού!)...
Επίσης για μένα ναι, είναι musicianship να παίζεις στην Πρέβεζα. Δεν είναι musicianship μόνο να παίζεις στο webley σε μια σκηνή 300 τετραγωνικών με ανελκυστήρες, γυάλινα πατώματα, πυροτεχνήματα, φωτιές και φώτα πιο πολλά από luna park. Eγώ θα σκάσω τα ωραία μου λεφτουδάκια αν ο μουσικός που βλέπω είναι ζωντανός θρύλος και έχω μεγαλώσει με αυτόν και έχω δόξα τον θεό μια ευκαιρία να τον δω από κοντά (εντάξει να μην είναι και τελείως χάλια στo Live) και ας παίζει σε ένα λιτό stage στην Καρδίτσα, στην Τρίπολη ή όπου γουστάρει. Αν καποιος πιστεύει ότι αυτό είναι ξεφτίλα μπορεί να ΜΗΝ σκάσει τα ωραία του λεφτουδάκια και να το αγνοήσει, ή στην τελική μπορεί να φτιάξει μια σούπερ-ντούπερ μπάντα και να πάει να παίξει στο empire state building... ;D
Υ.Γ. Χρόνια πολλά σε όλους, έτσι υγεία να έχουμε πάντα όλοι μας να μπορούμε να φαγωνόμαστε εδώ σαν άνθρωποι!