Sounding like Tommy Bolin and Glenn Hughes (Deep Purple - Come taste the band)

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Ωδή στον πρόωρα χαμένο Guitar God που πιθανότατα κατέληξε στους Purple γιατί ο Rory απέρριψε την πρότασή τους (του μοιάζει σε πολλά πράγματα). Δεν έχω ιδέα με τί έπαιξε στον δίσκο, ίσως με Marshall, ίσως με hiwatt, ίσως με Fender. Εμένα μου ταίριαξε στα γρήγορα ο Rectifier της Nembrini audio (Hint: αν έχεις ή αν κάνεις λογαριασμό στην Nembrini, πιθανότατα θα σου έρθει link για free!) που "έκατσε" μια χαρά στα ρυθμικά με τον μεσαίο μαγνήτη της strat μου και με μία καμπίνα από Amplitube 5 (επισυνάπτεται). Καλή ακρόαση, ελπίζω να σας κάνει, όπως και o Glenn Hughes ήχος στο μπάσο που είναι επίσης (εξ ολοκλήρου) στο Amplitube 5 με ένα precision και πένα.

Attachments

• tommy.wav
    tommy.wav
    16.4 MB
  • cab amplitube.jpg
    cab amplitube.jpg
    132.3 KB · Εμφανίσεις: 0
  • recto head.jpg
    recto head.jpg
    161.5 KB · Εμφανίσεις: 0
  • tommy.jpg
    tommy.jpg
    89.5 KB · Εμφανίσεις: 0
  • bass.jpg
    bass.jpg
    97.6 KB · Εμφανίσεις: 0
Last edited:
Απο τους αγαπημενους μου κιθαριστες,ειδικα ρυθμικα.Ακομα θυμαμαι που πρωτοακουσα το Come taste....με ακουστικα και εμεινα αφωνος με αυτες τις,ψιλες,ρυθμικες πο$$%%ιες που εκανε ο Bolin.
Τεραστιος ο ιδιος,ο αγαπημενος μου δισκος απο τη μπαντα το συγκεκριμενο.

Και μονο που το επιασες μου αρκει.Δεν ειμαι και αρμοδιος στα του ηχου,εσυ ξες καλυτερα.Μου ακουστηκε λιγο πιο stiff σε σχεση με το original που μου φαινεται λιγο πιο juicy.
Ετσι για να λεμε................
Ομορφιες ετσι η αλλιως.

Ναι έχεις δίκιο και ήθελα να το δω λίγο καλύτερα σε κάποια πράγματα στο ρυθμικό και σε κάποια άλλα στο lead αλλά βιάστηκα, νόμιζα ότι είμαι στο 85-90% αλλά τελικά είμαι στο 60. Θα το ξαναδώ με φρέσκο αυτί. Γενικά όταν ασχολούμαι με ήχο, θέλω να κάνω γρήγορα τα παικτικά και μετά να δίνω βαρος στον ήχο αλλά εδώ με δυσκόλεψε αφάνταστα το παικτικό, Ενώ φαίνεται εύκολο αυτό που πάιζει, εμένα μου πήρε 20 φορές να αβήνω και να ξαναγράφω μόνο για αυτά τα λίγα και απλά πράγματα που ακούγονται. Και αυτό συνέβη γιατί ο τύπος είχε μεγαλείο στο παίξιμό του! Έτσι λοιπόν έχασα την αντικειμενικότητά μου και έφυγα αρκετά από τον στόχο. Οπότε μάλλον θα επανέλθω, ευχαριστώ που ασχολήθηκες.

Ναι έχεις δίκιο και ήθελα να το δω λίγο καλύτερα σε κάποια πράγματα στο ρυθμικό και σε κάποια άλλα στο lead αλλά βιάστηκα, νόμιζα ότι είμαι στο 85-90% αλλά τελικά είμαι στο 60. Θα το ξαναδώ με φρέσκο αυτί. Γενικά όταν ασχολούμαι με ήχο, θέλω να κάνω γρήγορα τα παικτικά και μετά να δίνω βαρος στον ήχο αλλά εδώ με δυσκόλεψε αφάνταστα το παικτικό, Ενώ φαίνεται εύκολο αυτό που πάιζει, εμένα μου πήρε 20 φορές να αβήνω και να ξαναγράφω μόνο για αυτά τα λίγα και απλά πράγματα που ακούγονται. Και αυτό συνέβη γιατί ο τύπος είχε μεγαλείο στο παίξιμό του! Έτσι λοιπόν έχασα την αντικειμενικότητά μου και έφυγα αρκετά από τον στόχο. Οπότε μάλλον θα επανέλθω, ευχαριστώ που ασχολήθηκες.
Καλε φιλε Χαρη.................Μη με παιρνεις τοις μετρητοις σε αυτα που λεω.Στα του ηχου ειμαι για τα μπαζα.Οι γνωσεις μου ειναι μηδαμινες,ισως και ανυπαρκτες.Σαν ακροατης και μονο μιλαω.Ξαναλεω,εσυ ξες καλυτερα.Εχω ακουσει παραγωγες σου-επαιζες μπασο σε ενα τριο καποτε η κανω λαθος?-και εχω παθει πλακα.Λεω τι ακουω και μπορει να ειναι λαθος εντελως.Απο την αλλη με εβαλες στη φαση να βαλω τον δισκο και να ακουσω,να αντιπαραβαλλω.Ο αγαπημενος μου απο τη μπαντα.Και μονο για αυτο,ευχαριστιες.Να το ξαναπιασεις παλι.Οχι για κατι αλλο,για να ξανακουσουμε να γουσταρουμε.Θα πεις,οτι το φορουμ ειναι μουσικο και το κανεις για το επαγγελματικο του πραγματος,οχι για το γουστο..........Δεκτο.Απο την αλλη δεν κατεχω και μιλαω οπως ακουω μονο.Συμπαθα με,αλλα πως αλλιως?Θυμαμαι που καποια στιγμη ειχες γραψει για τον Bill Ward,για το μετεωρο παιξιμο του η καπως ετσι.Ειπα"δικος μου".Επαγγελματιας μεν,οπαδος δε..............

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέροντα κάποια από αυτά που έχω κάνει και σου κίνησαν την περιέργεια να τα ερευνήσεις και να τα συγκρίνεις με κάτι άλλο!
Γενικά πάντως όλοι στην ίδια θάλασσα κολυμπάμε (μουσική) οπότε ότι λέμε (εν προκειμένω αυτά που μου είπες στο πρώτο σου post) με βοήθησαν πολύ γιατί κατάλαβα ότι δεν ήμουν αρκετά αντικειμενικός δλδ ακροατής απλός σε αυτό που έφτιαξα. Αυτό θέλω και πάντα εξ άλλου , να είμαι και γω ακροατής σε αυτά που κάνω, σαν να μην τα έφτιαξα. Πολύ δύσκολο να επιτευχθεί όταν κάνεις εσύ ο ίδιος κάτι-να το κρίνεις αντικειμενικά σαν να μην είναι δικό σου. Οπότε όταν μου λέτε κάτι (είτε είστε τεχνικοί γνώστες είτε απλοί ακροατές), με βοηθάει πάρα πολύ!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back